Cum să ai grijă de un cactus

Cacții sunt adesea considerați a fi auto-suficienți. În timp ce acestea sunt în general rezistente, plante de întreținere redusă, au nevoie de o anumită grijă și atenție pentru a rămâne sănătoși și prosperi. Odată ce vă puteți da cactusul, asigurați-vă că oferiți cantitatea potrivită de lumină solară, apă și îngrășământ. Apoi, luați măsuri pentru a face față permiselor sau bolilor prompt dacă acestea devin o problemă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Crearea mediului potrivit
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 1
1. Selectați o dimensiune a potului pe baza tipului de rădăcini pe care o are cactusul dvs. Dacă cactusul dvs. are un sistem rădăcină de mică adâncime care rămâne aproape de suprafața solului, cum ar fi Cholla sau Pear Prickly, selectați un vas care este superficial cu un diametru mare. Dacă cactusul dvs. are un sistem de rădăcină profundă, cum ar fi Saguaro sau Cardon, alegeți o oală care este îngustă și adâncă.
  • Cele mai multe cactuși au sisteme rădăcină superficială. Dacă nu sunteți sigur ce tip a ta are, alegeți un vas care este undeva între (ca un vas bonsai).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 2
    2. Asigurați-vă că oala are găuri de drenaj. Indiferent dacă alegeți o oală grea, durabilă din lut sau un vas de plastic ușor de curățat, asigurați-vă că excesul de apă poate scăpa de container. Fără găuri de drenaj, solul va rămâne prea umed și acest lucru poate duce la putregaiul de rădăcină și va ucide în cele din urmă cactusul.
  • Dacă alegeți o oală care nu are drenaj adecvat, puteți cu ușurință găuri de găuri în ea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 3
    3. Alegeți un amestec de ghiveci special realizat pentru cactuși. Este posibil să găsiți un amestec comercial care să facă plantarea cactusului dvs. ușor. Mixul de ghivece care este fabricat pentru cactuși este special formulat pentru a permite drenaj adecvat. Căutați-l la centrele de grădină, magazinele de îmbunătățire la domiciliu, pepiniere sau online.
  • Ca o alternativă, faceți propriul sol. Pur și simplu combinați un al treilea sol horticol (cum ar fi mixul de ghiveci comerciale), nisipul horticol de înaltă calitate (spălat, grosier și ascuțit) și o treime grâu (cum ar fi pietriș poros, amenzi de lavă sau lut trasat ). Acest amestec va oferi cactusului dvs. nutrienții și drenajul adecvat necesar pentru a fi sănătos și înfloritor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 4
    4. Scoateți cactusul din recipient în care a intrat. Cactusul probabil a venit într-un recipient mic de plastic și este ușor să scoateți cactusul, astfel încât să îl puteți repot. Puneți mănuși de grădinărit pentru a vă proteja mâinile de spikele de cactus. Sfați cactusul cu susul în jos și strângeți ușor recipientul în timp ce trageți ușor pe cactus pentru al scoate din pot.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 5
    5. Plantați cactusul în oală, apoi apa ușor. Pur și simplu umpleți vasul cu solul pregătit, săpați o gaură puțin mai mare decât mingea rădăcină și puneți cactusul în gaură. Bate ușor pe solul din jurul cactusului când ați terminat. Apoi, apă ușor solul astfel încât acesta să compact. Scopul de a obține solul umed, dar nu înmuiați-l atât de mult încât apa se scurge din găurile de drenaj din partea de jos a vasului.
  • Metoda 2 din 3:
    Încurajând o creștere sănătoasă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 6
    1
    Apă cactusul dvs despre o dată pe săptămână în timpul sezonului de creștere. Numai apă solul atunci când este complet uscat. Ține-ți degetul în sol pentru a verifica - dacă se simte foarte uscat și fricos, este timpul de apă. În acest timp de creștere activă, adăugați suficientă apă pentru a înmuia solul. Apa ar trebui să se scurgă din găurile de drenaj din partea inferioară a vasului.
    • Sezonul de creștere pentru cactuși este în timpul primăverii și vara, în timp ce temperaturile sunt mai calde și există perioade mai lungi de lumina zilei.
    • În funcție de tipul de cactus și de sol, precum și de cantitatea de lumină solară și de căldură, cactusul devine, este posibil să aveți nevoie de apă mai mult sau mai puțin de o dată pe săptămână.
    • Dacă cactusul simte ciudat, îl udă prea mult. Alte semne de supraîncărcare includ frunzele putreze și maro sau negre.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 7
    2. Dă-ți cactusul mai puțină apă în timpul sezonului latent. Cele mai multe cactușe în timpul căderii și iarna sau ori de câte ori zilele sunt mai reci și mai scurte. În acest timp, încă mai aveți nevoie să apăsați cactusul după ce solul se usucă - nu va trebui să se facă cât de des datorită diferenței de vreme. Apa cactusul doar suficient pentru ca nu incepe sa se scufunde.
  • Locația cactusului dvs. va avea multe de-a face cu cât de des aveți nevoie pentru a apărea. Dacă este pe o pervaz de fereastră și obține o mulțime de lumină solară, sau este aproape de un orificiu de încălzire, este posibil să aveți nevoie să apăsați mai des.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 8
    3. Adăugați îngrășăminte de fiecare dată când apa în timpul sezonului de creștere. Alegeți un îngrășământ cu părți egale de azot, fosfor și potasiu (un raport 10-10-10) sau mai mult fosfor decât azotul (un raport 5-10-5).Se diluează îngrășământul la un sfert la o jumătate de putere, amestecându-l cu apă înainte de ao adăuga la cactus.
  • Urmați instrucțiunile de pe etichetă pentru a determina cât de mult fertilizator de utilizat.
  • Nu vă fertilizați cactusul în timp ce este latent (în timpul căderii și iernii).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 9
    4. Mutați cactusul într-o zonă mai puțin însorită dacă apare în afara culorilor, decolorate sau ars. Dacă cactusul dvs. arată galben sau portocaliu, "albită", sau are patch-uri uscate, este un semn că acesta primește prea multă lumină. Mutați cactusul departe de lumină și la o locație în care devine mai puțin lumina soarelui și căldură.
  • Fiți în căutarea acestor semne dacă vă mutați cactusul într-o locație nouă, însorită.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 10
    5. Relocați cactusul într-o locație însorită dacă pare să fie înclinată. Deși este natural ca plantele să se aplece ușor spre lumină, una care se sprijină puternic vă spune că are nevoie de mai mult soare. Nu permiteți cactusului dvs. să rămână în această condiție pentru foarte mult timp - lipsa soarelui poate însemna, de asemenea, solul rămâne prea umed pentru prea mult timp.
  • Pentru o ușoară slabă care se întâmplă în timp, pur și simplu rotiți oală ocazional.
  • Aveți grijă când treceți cactusul într-o locație mai luminată. Lumina bruscă intensă poate să-l prindă și să provoace daune permanente, astfel încât să crească lumina soarelui prin cantități mici la un moment dat. De exemplu, dacă cactusul primește 4 ore de lumină solară pe zi și nu pare să fie înfloritoare, mutați-o într-o zonă care primește 6 ore de lumină solară pe zi, mai degrabă decât 8 ore de lumina soarelui pe zi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 11
    6. Repoztați cactusul în fiecare an pentru a păstra sănătatea și înflorirea. Repotting cactusul tău este o modalitate bună pentru a monitoriza sistemul rădăcină. Umpleți o oală nouă, mai mare, cu un sol de ghivece formulat pentru cactuși, săturați o gaură dimensiunea rădăcinii, apoi plasați cactusul în gaură. Asigurați-vă că rădăcinile au suficient spațiu și nu cresc prea aproape de marginile interioare ale vasului sau să se extindă prin găurile de drenaj.
  • Dacă vasul dvs. actual pare să fie în proporție cu cactusul dvs., mergeți mai departe și schimbați solul pentru a obține un nou început. Cu toate acestea, dacă cactusul dvs. a depășit vasul, este timpul să treceți la unul mai mare. Asigurați-vă că noua oală are un drenaj adecvat!
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de dăunători obișnuiți
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 12
    1. Îndepărtați scara, apoi tratați cactusul cu insecticid. Scara este creată de insecte de scară diferite și adesea prezintă ca patch-uri albe sau gri pe plantă. Poate, de asemenea, să arate mucegai sau fuzzy. Dacă vedeți scara pe cactusul dvs., îndepărtați-l cu unghia sau folosiți un curent puternic de apă pentru ao despărți. Apoi pulverizați un insecticid pe cactus pentru a preveni revenirea insectelor scalei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 13
    2
    Alegeți mealybugs și pulverizați planta cu insecticid. Mealybugs sunt un dăunător comun pe cactuși. Ele pot trăi pe planta în sine sau în sol. Dacă vedeți niște critteruri întunecate pe cactuși sau în sol, alegeți bug-urile cu mâna sau clătiți-le cu apă. Asigurați-vă că urmăriți cu un insecticid formulat pentru cactuși pentru a ucide bug-urile rămase.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus Pasul 14
    3. Tratați acarienii de păianjen roșu cu pesticide. Să fie în căutarea unor acarieni roșii mici, deoarece pot ucide rapid un cactus. Alte semne de acarieni de păianjen includ cobvate de mătase și părți uscate, maro ale plantei (care apar datorită acarianilor care se hrănesc pe cactus). Izolați imediat cactusul de îndată ce observați aceste semne. Apoi, tratați cactusul cu un pesticid conceput pentru a ucide acarii de păianjen.
  • Planificați să reaplicați pesticida în fiecare săptămână pentru a ucide orice ouă rămase.
  • sfaturi

    Nu există o formulă specifică pentru îngrijirea cactusului dvs. Îngrijirea corectă depinde de tipul de cactus, de locația sa și de calitatea solului și a apei pe care o utilizați. Cea mai bună modalitate de a avea grijă de el este de a urmări semnele (cât de multă cameră au rădăcinile, cât de umed sau uscat este solul, dacă se sprijină spre lumină etc.) pentru a determina ce are nevoie.

    Avertizări

    Cele mai multe tipuri de cactuși au un anumit sport de spini, iar unele sunt mai mult poky decât altele. Pentru a evita să fiți înțepați de o coloană clară ascuțită, purtați întotdeauna mănuși groase la manipularea cactusului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar