Cum să descrieți o melodie

Frank Zappa a spus o dată asta "Scrierea despre muzică este ca dansul despre arhitectură." El poate avea dreptate într-un sens, dar posibilitatea de a descrie în mod activ muzica vă permite să apreciați mai mult muzica. Dacă aveți obiceiul de a analiza muzica și de a încerca să o puneți în cuvinte, veți găsi lucruri auzind în muzică pe care le-ați fi trecut cu vederea. Descrierea unei melodii vine și la îndemână atunci când vorbești cu cineva și încercând să le recomande ceva nou pentru a asculta.

Pași

Metoda 1 din 2:
Descriind muzica obiectiv
  1. Imagine intitulată Faceți muzica electronică Pasul 15
1. Identificați genul. Genuri clasifică muzică în umbrele generale - cantități mari de muzică legată împreună printr-un ton comun sau o abordare structurală, dar de obicei ambele. Referindu-se la gen este cel mai simplu mod pe care îl puteți descrie muzica cuiva. Genurile se pot referi în primul rând la sunet, dar vin cu o mulțime de preconcepții, inclusiv conținut lirical și intenție artistică. Dacă melodia pe care încercați să o descrieți să se potrivească ceea ce știi despre gen, genul de gen va deveni mult mai util pentru dvs.
  • În muzica modernă, este obișnuit ca grupurile muzicale să tragă din două sau mai multe genuri pentru a dezvolta un caracter unic propriu. Apelarea unei trupe "eclectic" este un start decent dacă se joacă în multe genuri diferite. Încercați să păstrați etichetele de gen limitate la unul sau două totuși - orice mai mult și veți ajunge doar la confuzie cu cine vorbiți.
  • Beatles, de exemplu, încorporează multe stiluri, dar sunt cele mai bine văzute ca pop. LED-ul Zeppelin ar putea fi considerat ceva de la progresivă la blues sau metal, dar sunt, fără îndoială, în mod obișnuit, ca o rocă tare bluesy.
  • De exemplu, ați putea spune: "Deathspell Omega "Ombrament" este un cântec interesant pentru trupa. Are atmosfera de metal negru ortodox, dar instrumentele folosite sunt în mare măsură orchestral, făcându-l să sune ca o muzică clasică foarte întunecată."
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de colegiu Pasul 13
    2. Privi în versuri. Majoritatea melodiilor pe care le veți auzi sunt destul de clare în subiectele lor. Multe melodii pop, de exemplu, îngrijorați întâlnirile romantice pe care cântărețul le-a avut. Dacă sensul cântecului nu vă este deja evident, faceți unele cercetări online pentru a afla ce este vorba despre cântec. Multe cântece ... în special clasice - vor avea câteva informații cu privire la povestea din spatele lor. Folosind această poveste alături de descrierea dvs. vă va ajuta să specificați caracterul cântecului.
  • De exemplu, ați putea spune: "Pink Floyd`s "Câini" Spune o poveste de câini agresivi în natura lor, dar este, de asemenea, un comentariu cinic asupra mentalității "câinelui mănâncă câine în societatea modernă. Această subtilitate cinică are un mare efect asupra atmosferei cântecului."
  • Imagine intitulată Numără muzică Pasul 9
    3. Educați-vă în notație formală. Notația formală este modul în care muzicienii descriu detaliile obiective ale muzicii cu precizie colegilor lor. Este nevoie de ani de zile pentru a dezvolta o înțelegere masterful de notație, dar având o idee generală cu privire la instrumentele muzicieni folosesc pentru a comunica unul cu altul, va ajuta foarte mult.
  • "Cheia" unui cântec se referă la coardele și la setul de note pe care îl folosește în mod predominant. O "cheie minoră", de exemplu, tinde să sune în mod inerent trist, în timp ce o "cheie majoră" este adesea înălțătoare.
  • Tempo se referă la viteza muzicii sau la ritmul bătăi.
  • Imaginea intitulată Transpuneți muzică de la C la F Pasul 3
    4. Listează muzicienii implicați. Oferind o schiță a persoanelor particulare implicate în realizarea muzicii este cea mai importantă în stilurile de muzică bazate pe performanță, cum ar fi Jazz. Pentru formele populare de muzică, spunând pe cineva pe care cântăreții) îi va oferi cea mai bună idee cu privire la sunetul cântecului. Mulți dintre cei mai cunoscuți cântăreți au calități vocale foarte distincte și doar dând un nume poate da persoanei că vorbești cu o idee mai clară ce să aștepți într-o melodie.
  • De exemplu: "Miles Davis Într-un mod tăcut este un album minunat, iar cred că o parte din ea este datorată faptului că Chick Coreea și John McLaughlin (printre altele) au luat parte la ea. Dacă ascultați aproape, puteți auzi personalitățile lor cu DAVIS "."
  • Metoda 2 din 2:
    Descriind muzica subiectiv
    1. Imagine intitulată Faceți muzica electronică Pasul 9
    1. Ascultați cu atenție muzica. Chiar mai mult decât o analiză formală a muzicii Obținerea unei reacții emoționale complete necesită într-adevăr să vă investiți în ascultare. Găsiți un timp și loc unde nu veți fi distrași și puneți pe cântec. Lăsați-vă să vă concentrați asupra stării de spirit a piesei. Ascultați cu atenție versurile dacă există vreunul. În timp ce ascultați muzica, încercați să vă dați seama cum se simțea artistul când a scris cântecul. Dă-ți inima și mintea asupra muzicii o va face mult mai ușor să-ți comunici propriul răspuns personal la material.
    • Ascultarea cu căștile este, de obicei, modul preferabil de ascultare intenționat - vă ajută să blocați toate sunetul extern și veți putea alege detaliile din amestec mai clar.
  • Imagine intitulată Faceți muzica electronică Pasul 3
    2. Citiți recenzii de muzică. Jurnaliștii muzicali și recenzenții o fac afacerea lor pentru a descrie muzica în moduri care sună în mod feroce descriptiv și atrăgător - sau neapărat. Recenzile muzicale au devenit o ieșire foarte utilă în epoca internet și puteți citi de obicei multe opinii despre cele mai obscure albume. Citirea unora dintre ei vă poate oferi o mai bună înțelegere a modului de a descrie muzica. Pitchfork-ul Webzine este adesea recomandat în acest sens, dar stilul pompos de scriere nu este pentru toată lumea. Mai multe puncte de vânzare mai specializate și subterane precum revista periodică de recoltare a păgânilor sau prognoza pot oferi exemple mai bune de scriere descriptivă.
  • Recenzile muzicii sunt, de asemenea, găsite în formularul de imprimare. Ziarele le vor include adesea alături de recenzii de film. De asemenea, puteți cumpăra cărți muzicale care se vor concentra în mod specific pe o bandă, scenă sau gen.
  • Imagine intitulată Iubiți-vă pasul 23
    3. Încercați să vizualizați muzica. Vizualizarea activă a muzicii pe care o ascultați cu legături cu intenție. Dacă sunteți în căutarea unor modalități interesante de a descrie muzica, este o idee bună să meditați și să vă imaginați muzica scorând o scenă la un film imaginat în interiorul capului vostru. Procesul de vizualizare activă a muzicii poate părea obtuz la început dacă nu sunteți obișnuit cu acesta, dar altfel poate fi o modalitate excelentă de apreciere a muzicii fără distragere a atenției.
  • De exemplu: dacă muzica este tristă, ați putea vizualiza ploaia sau imaginile morții și pierderii. Dacă muzica este optimă, s-ar putea să vă gândiți la o mașină de curse pe o autostradă. Dacă muzica este blândă, poate aduce în minte imaginea pisicilor care se află într-o pătură de mână. Nici o interpretare nu este greșită - dacă observați sincer o imagine în capul dvs. din cauza muzicii, trebuie să fie pentru un motiv bun.
  • Imagine intitulată Iubiți-vă pasul 22
    4. Angajați metafore și limbaj poetic. Muzica în sine este o aventură intensă personală, creativă, cu poezie inerentă însăși natura sa. Este logic faptul că descrierile muzicii pot și ar trebui să fie poetice, de asemenea. Dacă cineva este înspăimântat emoțional de o bucată de muzică, ei își vor explica adesea sentimentele în ceea ce privește o metaforă. Metaforele și alte dispozitive poetice descriptive (cum ar fi similare) vă vor permite să descrieți experiența emoțională a muzicii.
  • Pentru o metaforă, ați putea spune: Deathspell Omega Paracletus este o creștere absolută a nebuniei calculate.
  • Pentru o asemănare, ați putea spune: Primul simfonic al lui Anton Bruckner, cum ar fi să mergeți la o gală de seară la înălțimea Prusiei din secolul al XIX-lea.
  • Imaginea intitulată produce hip hop și muzică pop Pasul 4
    5. Comparați cântecul în alte melodii pe care le-ați auzit. Dacă auziți o melodie care a lăsat o anumită impresie asupra dvs., este posibil să puteți compara experiența muzicii la altceva pe care ați auzit-o în trecut. Comparând muzica cu alte muzică este o modalitate solidă de a dezvolta asociații puternice și așteptări în mintea celeilalte persoane. Comparând muzica se poate face în obiectiv (gen, tempo, muzicieni etc.) sau subiectiv (starea de spirit, tonul etc.) Termeni.
  • De exemplu: "Dreama Teatrului "O schimbare de anotimpuri" Îmi amintește destul de puțin da ` "Aproape de margine" În ceea ce privește designul său extins, dar este evident destul de întunecat și mai greu în comparație."
  • sfaturi

    Dacă încă mai aveți probleme cu descrierea unei melodii care vă place, întotdeauna vă ajută să întrebați un prieten ce cred ei. Obțineți un prieten pentru a asculta cântecul în cauză și cereți-i să vă descrie. Exemplul altcuiva poate ajuta propriile dvs. sucuri descriptive să curgă mai ușor.
  • Aprecierea muzicii este cea mai mare calificare și una importantă la asta. Există numeroase beneficii înnăscute cu aprecierea muzicii și știind cum să descrieți muzica pe care o auzați aproape că vă va aprofunda cu siguranță capacitatea de a vă bucura de ea.
  • Avertizări

    Nu vă lăsați să fiți prea stresați de descrierea muzicii. Dacă o modalitate corectă de a descrie o melodie nu este sărituri la tine, este probabil un motiv pentru asta. Fiind prea stresat vă va împiedica să interacționați în mod corespunzător cu materialul. Dacă credeți că acest lucru este cazul, faceți un pas înapoi, așteptați un timp și reveniți din nou la cântec când vă simțiți mai mult.
  • Înțelegeți că există anumite lucruri despre muzică pe care nu o veți putea niciodată să le transmită cu satisfacția dvs. prin cuvinte. Unele lucruri trebuie să fie resimțite direct pentru a fi pe deplin înțelese. Muzica nu este o excepție.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar