Cum să vă bucurați de rock progresiv

Rock-ul progresiv, cunoscut și sub numele de "prog rock" sau doar "prog", este un gen muzical cu diferite teme și muzică instrumentală complexă. Multe melodii progresive Rock sunt exemple excelente de abilități instrumentale și de compoziție ale artiștilor. Cea mai bună modalitate de a vă bucura de gen este ascultarea albumelor de către artiștii populari cu care vă familiarizați. De acolo, vă puteți extinde cunoștințele muzicale și puteți afla mai multe despre gen.

Pași

Metoda 1 din 3:
Bucurați-vă de clasic
  1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de roca progresivă Pasul 1
1. Ascultați mai întâi albumele mainstream prin Pink Floyd și Geneza. Cea mai bună introducere la prog Rock este prin cele mai populare trupe. Începeți cu "partea întunecată a lunii" de Pink Floyd, care este ușor accesibil și conține o mulțime de cântece populare. Apoi, mutați-vă pe "vânzarea Angliei de lire" de către Genesis, care este unul dintre cele mai populare albume ale acestora.
  • Dacă sunteți mai interesat de muzica live, există o mulțime de geneză și benzi de acoperire Pink Floyd pe care le puteți vedea în persoană. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă prezenta muzica la un spectacol live, mai degrabă decât prin ascultarea la domiciliu.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de roca progresivă Pasul 2
    2. Apreciați "Era de Aur" a artiștilor PROG Rock, cum ar fi regele Crimson și Da. Ridicați-l pe Regele Crimson "în curtea regelui Crimson" pentru a asculta una dintre cele mai stăpânitoare și apreciate lucrări ale rockului progresiv. Odată ce ați ascultat acest lucru, încercați să ascultați "aproape de margine" de Da, care este un stil mai emoțional de progres.
  • Dacă vă plac aceste albume, puteți filia în mai multe albume de către aceste benzi. Fiecare bandă are în jur de 20 de albume studio-lungime pentru entuziastul PROG ROCK să aprecieze.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de roca progresivă Pasul 3
    3. Bucurați-vă de rocă progresivă timpurie, cum ar fi Beatles și Jethro Tull. Pentru a înțelege începutul mișcării PROG, ascultați SGT-ul Beatles ". Pepper`s Hearts Band Band, "care este adesea considerat primul album Rock Roman. Apoi, ascultați "Aqualung" lui Jethro Tull pentru a auzi o eșantionare de muzică simfonică amestecată cu instrumente de stâncă.
  • Dacă vă bucurați de albumul Beatles, puteți viziona și filmul, care are același titlu ca și albumul, căutând-l online sau cumpărați-l în formularul DVD. Aceasta oferă o imagine vizuală pentru toate melodiile și vă poate ajuta să înțelegeți narațiunea muzicii.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de roca progresivă Pasul 4
    4. Exemplu de muzică punk și pub rock pentru a înțelege declinul prog rock. Rock-ul progresiv a experimentat o scădere abruptă la sfârșitul anilor 1970, datorită apariției punk rock, care a capturat atenția fanebazei PROG. Ascultați melodiile de către Ramones și pistoalele sexuale pentru a înțelege asemănările și diferențele dintre genuri.
  • S-ar putea să aflați că aceste benzi fac frecvent muzică despre subiectele acoperite de benzile PROG ROCK. Cele două genuri sunt foarte asemănătoare, dar mișcarea punk a adus în cele din urmă la sfârșitul erei de aur a prog.
  • Metoda 2 din 3:
    Descoperirea muzicii noi
    1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de rock progresivă Pasul 5
    1. Alăturați-vă la forumurile de muzică online pentru a discuta rock progresiv cu colegii ascultători. Cele mai multe forumuri online au o mare discuție pentru o varietate de trupe diferite. Postați-vă opiniile și recenziile diverselor albume și întrebați-i pe alții pentru recomandări pentru noi benzi și albume pe care le puteți asculta. Nu vă fie frică să sari în discuții și să vă împărtășiți punctele de vedere despre diferitele albume!
    • Amintiți-vă că muzica este o formă de artă care este menită să fie analizată și criticată, dar este bine să aveți opinii diferite. Dacă cineva de pe forum nu este de acord cu dvs., respectați punctul lor de vedere.
    • Dacă căutați forumuri online, încercați site-uri precum ProgressVeeRears, ClassicrockForums și Programs.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pasul progresiv de rocă 6
    2. Abonați-vă la revistele de muzică pentru actualizări pe genul și muzica emergentă. Investiți într-un abonament la PROG sau Piatră de la Rolling, deoarece ambele frecvente de interviu membrii benzilor de rocă progresivă. Citiți revistele online, cum ar fi Rock Classic Ultimate, pentru recenzii și articole de opinie despre gen de la ascultătorii Avid.
  • Unele reviste ar putea, de asemenea, să anunțe tururi de reuniune sau noi albume din trupele care s-au despărțit anterior. Păstrați un ochi pentru aceste informații în revistele de imprimare și online.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pasul de rock progresiv 7
    3. Ascultați muzică de genurile "spinoff" care sunt inspirate de rock progresivă. Prog rock a avut o scurtă, dar influentă în industria muzicală. Dacă ascultați albume pe un serviciu de abonament la muzică, vizitați pagina de artisti și defilați la partea de jos pentru "artiștii similari" recomandări. Nu vă fie frică să filiați în genuri noi, cum ar fi populare sau punk, pentru a înțelege mai bine prog.

    Populare genuri de spinoff

    Folk progresiv - prezintă elemente de muzică populară, blues, țară și mondială.

    Crossover - mai accesibilă, adesea rock progresivă radio inspirat de rock și pop.

    Psihedelica - Caracteristici de chitare Surreal, Psychedelic și tastaturi cu elemente SCI-FI.

    Metal progresiv - amestecă rock progresivă cu muzică metalică grea.

    Jazz Fusion - combină elemente de piatră progresivă cu muzică de jazz.

  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de roca progresivă Pasul 8
    4. Găsiți playlist Plag Rock pe servicii de streaming. Pentru o modalitate ușoară de a vă prezenta nouă muzică de rock progresivă, căutați "Playlists progresiv de redare" Pe un serviciu de streaming, cum ar fi Spotify, Apple Music sau Pandora. Ascultați o prelevare a melodiilor din diferite epoci și asigurați-vă că adăugați melodiile pe care le doriți în biblioteca dvs.
  • Uneori, puteți adăuga liste de redare întregi în biblioteca dvs., care vă va permite să ascultați melodiile chiar și atunci când nu sunteți conectat (ă) la Internet.
  • Aceasta este o modalitate excelentă de a vă expune la o varietate de diferite tipuri de PROG ROCK din multe sub-genuri.
  • Metoda 3 din 3:
    După cele mai bune practici de ascultare
    1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de pasul de rock progresiv 9
    1. Ascultați toate albumele pentru a obține o mai bună înțelegere a temei muzicale. Progressive albume rock sunt în mod normal aranjate în mod intenționat pentru a lua ascultătorul într-o călătorie. Faceți timp să vă așezați și să ascultați albumul până la o oră pentru albume mai lungi. Încercați să nu treceți peste piste și să acordați atenție schimbărilor muzicale din melodii.
    • Dacă nu aveți mult timp liber, încercați să ascultați albumele complete în timp ce conduceți în mașină sau faceți alte activități. Ascultarea la prog rock ca muzică de fundal este o modalitate excelentă de a vă prezenta la gen.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de rock progresivă Pasul 10
    2. Să acorde o atenție deosebită versurilor pentru a discerne "complotul" melodiilor. Unele albume de rock progresive, cum ar fi Geneza "" Mielul se află în jos pe Broadway "," Cawl`s "de zăpadă" și zilele lui Moody Blues au trecut, "spuneți povesti complete de la prima melodie la ultimul. Pe măsură ce ascultați, închideți ochii și acordați atenție cuvintelor cântărețului pentru a auzi complotul povestirii.
  • Deși nu toate albumele de rock progresive spun o poveste completă, cele mai multe melodii individuale vor spune propria lor mini-poveste.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pasul de rock progresiv 11
    3. Găsiți versiuni instrumentale ale melodiilor pentru a aprecia abilitățile muzicale ale artiștilor. Petreceți ceva timp ascultând muzica fără a acorda atenție versurilor sau ascultării versiunilor fără a cânta în ele. Concentrați-vă pe un instrument la un moment dat sau ascultați-le cu totul ca o întreagă unitate. Ascultați îndeaproape riffurile de chitară dificile, solo-urile complexe de tambur și fapte vocale impresionante.
  • Albume precum Genesis "" Vânzarea Angliei de lire "," aproape de margine "," Partea întunecată a Lunii "," aproape de margine ", iar partea întunecată a Lunii" sunt considerate repere în muzica înregistrată din cauza abilităților uimitoare care trebuiau să le facă.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pasul progresiv de rock 12
    4. Dați albumelor o a doua ascultare pentru a auzi noi aspecte ale muzicii. Odată ce ați ascultat un album tot drumul, luați o pauză mică și apoi ascultați-o din nou. În timpul celei de-a doua ascultări, concentrați-vă pe auzul unor noi fațete ale muzicii pe care nu le-ați acordat atenție la prima dată. Clarificați orice versuri pe care nu sunteți sigur și bucurați-vă de unele părți preferate de la prima dvs. ascultare.
  • Dacă nu sunteți sigur ce să ascultați, citiți câteva recenzii online ale albumului și acordați atenție părților pe care recenzentul îl subliniază. În mod normal, acestea vor fi mai ales porțiuni muzicale complexe sau versuri importante.
  • Bacsis: Unii ascultători preferă să asculte rock progresivă asupra vinilului pentru a auzi nuanța cântecelor. Dacă aveți acces la un jucător de înregistrare, obțineți câteva albume de vinil PROG pentru a auzi genul diferit.

  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pasul de rock progresiv 13
    5. Adresați-vă prietenilor și altor iubiți de muzică pentru recomandări. Vorbind despre muzică este una dintre cele mai bune modalități de ao aprecia cu adevărat, iar acest lucru este valabil mai ales pentru PROG ROCK. Dacă știți pe cineva care îi place genul, le puteți spune puțin despre ce albume doriți și le puteți întreba dacă au în minte albume sau trupe în care vă puteți bucura.
  • Odată ce ați ascultat aceleași albume, puteți discuta melodiile dvs. preferate, opiniile dvs. de album în ansamblu și gândurile despre modul în care albumul se potrivește în genul genului.
  • sfaturi

    Dacă aveți nevoie de o pauză de la rock progresivă, ascultați muzică a altor genuri, cum ar fi pop, rock, hip hop sau chiar țară. Când vă întoarceți pentru a asculta prog, ați putea auzi influențe diferite în muzica pe care nu ați observat-o înainte.
  • Încercați întotdeauna să utilizați fișiere audio fără pierderi de înaltă fidelitate (extensia Flac este frecvent utilizată) pentru a scoate toate detaliile și pentru a asculta înregistrări nealterate din studio.
  • Cumpărați echipament audiophile de înaltă calitate, cu semnătură îndoită către un răspuns neutru, pentru a vă bucura de o separare bună a instrumentului, sunet larg, a unui sunet clar clar și exacte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar