Cum să clasificați muzica după gen

Clasificarea muzicii în diferite genuri nu are un sistem corect sau greșit. Există multe genuri, subgenre și modalități de clasificare a muzicii. Benzile de margine, noile dezvoltări muzicale și genurile suprapuse vor contribui, de asemenea, la dificultate. Există câteva linii directoare de bază în determinarea genurilor majore ale muzicii pe care le poate face o melodie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Determinarea diferitelor genuri de muzică popObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Clasificați muzica după genul 1
1. Clasificați muzica rock. Rock N `Roll este o formă largă de muzică pop care conține aproape o sută de spinuri și subgenre.Sunetul caracteristic al rock n `rola este o bătaie puternică, simplă (uneori avansată) structură coardă și a jucat tare. Rock N `Roll sa născut în anii 1950 din ritm și blues. De obicei are o chitară electrică (uneori distorsionată), tobe, bass și voce.
  • Există mai multe variante de rock n `roll care face dificilă definirea genului.
  • Unii dintre pionierii de rocă timpuriu sunt zgomoții, pietrele de rulare, Beatles, Buddy Holly și Bo Diddley.
  • Rock N `Roll a evoluat prin anii 1960, 1970 și fiecare deceniu următor. În anii 1970, sa născut Punk Rock. În anii 1980, metalul și părul de păr sa născut. În anii 1990, grunge a lovit scena, precum și nenumărate alte stiluri.
  • Dacă auziți o melodie cu o bătaie puternică și o personalitate, ați putea fi corect să o clasificați ca rock.
  • Imagine intitulată Clasificați muzica după genul 2
    2. Identificați primele 40 de muzică pop. Top 40 este o modalitate de urmărire a succesului unui cântec pop, bazat pe ascultători și popularitate. Astăzi, topul 40 sa transformat într-un gen de pop propriu. Muzica sa este scrisă de compozitoare și produse de o corporație muzicală. Cea mai ușoară modalitate de a găsi această muzică este prin sliminarea prin posturile de radio până când găsiți stația "Pop".
  • Cântecele de top 40, mai mult decât orice alt gen, sunt proiectate să fie captivante și să se blocheze în capul tău. Cu această idee încorporată în procesul de compoziție, primele 40 de melodii au de obicei un cor grandios care repetă de mai multe ori.
  • Unele figuri populare de top 40 de lovituri sunt Justin Bieber, Katy Perry, Taylor Swift și Keke Palmer.
  • Imagine intitulată clasifică muzică după genul 3
    3. Clasificați muzica de țară. Muzică de țară, ca toate celelalte genuri, continuă să crească și să se dezvolte în subgenre. Cel mai puternic accent al muzicii țării este narațiunea cântecului. Cântecul rămâne într-un format Pop Song cu un verset și cor. Este, de asemenea, caracteristică cântăreței să aibă un pic (sau o mulțime) de twang. Din moment ce muzica de țară este fixată mai mult pe narațiunea cântecului, instrumentele joacă mai puțin un rol. Instrumente populare în țara muzicii sunt chitare acustice, chitare de oțel pedale și alte instrumente folclorice.
  • Rădăcinile țării încep cu Zilele Honky Tonk din anii 1950. Cea mai sărbătorită stea din acest deceniu este Hank Williams.
  • Muzica populară este un alt subgen de țară popular. Muzica populară ia concentrarea narativă a țării și intensifică povestirea. Muzicienii populare populari sunt Woody Guthrie și Bob Dylan.
  • Imagine intitulată Clasificați muzica după genul 4
    4. Înțelege sufletul și r & b. Sufletul și ritmul și blues sunt genuri de muzică inspirată de muzica Evangheliei și Blues. Aceste genuri reprezintă o umbrelă mai mare de genuri de muzică creată de afro-americani. Muzica sufletului este caracterizată de voce puternice și o canelură atrăgătoare care îl însoțește. R & B este un alt gen mare care are rădăcini în anii 1950 și transformat în jurul anilor 1980 într-o formă bazată pe pop.
  • Pionierii de suflet timpuriu includ Solomon Burke, Ben E. Rege, și Aretha Franklin.
  • R & B devreme a început într-un stil minim ca Big Joe Turner și Fats Domino. Genul a preluat mai multe influențe în anii 1960 cu marcajul și James Brown. Mai târziu, R & B a luat o influență hip hop cu artiști precum Maria J. Blige și Boyz II.
  • Un alt gen influent care a luat forma sub aceste genuri este Funk. Funk este vorba de a fi extrem de groovy. Ascultați artiștii cum ar fi Funkadelic, 1970s Era James Brown și Sty Stone și piatra de familie.
  • Imagine intitulată clasifică muzică după genul 5
    5. Identificați rap și hip hop. Rap și Hip Hop are un indicator ușor de spus ce genul pe care îl ascultați. Numele vine de la vocalistul rapping peste bataie. Rap este o formă de poezie care însoțește muzica. RAP și HIP HOP au început începerea la sfârșitul anilor 1970 cu acte precum Grandmaster Flash și Blowfly. Genul a evoluat și continuă să evolueze.
  • Astăzi rap este o influență majoră asupra muzicii pop.
  • Câteva exemple de subgenre de rap sunt gangsta, capcana, chicano și casa ghetoului.
  • Imagine intitulată clasifică muzică după genul 6
    6. Clasificați muzica electronică. Muzica electronică este o altă umbrelă care poate fi încrucișată în mai multe genuri. Indicatorul cheie al muzicii electronice pop este dependența puternică de sintetizatoare sau computere.Sintetizatoarele au devenit accesibile artistului în anii 1970, care pot fi auzite despre lovitura lui Herbie Hancock din 1973 ", Chameleon."
  • Muzica electronică sa dezvoltat în mai multe genuri de muzică populară. În anii 1990, Techno a devenit o muzică de dans populară care se întâmplă încă. Techno a evoluat în EDM și Dubstep, care sunt populare.
  • Există aspecte electronice într-o cantitate mare de muzică care este produsă astăzi.
  • Metoda 2 din 3:
    Sortarea muzicii ca experimentalăObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Clasificați muzica după Genul Pasul 7
    1. Cunoaște rădăcinile muzicii experimentale. Muzica experimentală a început să se formeze la începutul anului 1900, cu influența crescută a Colegiului Muntelui Negru. Câțiva compozitori pregătiți clasic au început să experimenteze cu ceea ce înseamnă să scrieți o compoziție. Astăzi mai mulți artiști și muzicieni iau un gen pop, cum ar fi Techno, și experimentați-vă cu ea. Rezultatul, dacă este făcut cu succes, este un sunet complet diferit.
    • Un exemplu este "Cvartetul de coarde a lui Stockhausen", care necesită patru elicoptere și fiecare membru al cvartetului să ocupe un elicopter separat în timp ce se joacă în unison.
  • Imagine intitulată Clasificați muzica după Genul Pasul 8
    2. Determinați un amestec în muzica pop și experimentală. Din anii 1960, anumiți muzicieni au fost interesați să estorească linia dintre un cântec pop convențional și ceva complet diferit. Există o tendință în muzica experimentală psihedelică pentru a perturba convențiile pop. Trupe precum Templul mamei acide fac acest lucru prin crearea unui cârlig printr-o melodie și apoi ramificați-vă într-un blocaj cosmic.
  • Capitanul albumului infam al lui Beefheart, Replica Mask de Trout, este un album complet compus, dar recordul pare a fi improvizație și nebunie.
  • Imagine intitulată clasifică muzică după genul 9
    3. Identificați muzica ambientală. La mijlocul anilor 1970, când sintetizatorul începu să construiască un impuls, un anumit artist a găsit o nouă modalitate de a folosi instrumentul. Fiind inspirat din Ragas indian și alte tipuri de muzică clasică din est, muzica ambientală creează o atmosferă pentru ascultător.
  • Brian Eno Popularizat muzică ambientală cu compoziții precum "Muzica pentru aeroporturi", care a fost compusă pentru a fi jucată în aeroporturi.
  • Un alt gen de genuri interesante este muzica de zgomot. Muzica de zgomot este tare și haotică, dar de multe ori creează un zid ambiental consistent de sunet.
  • Imagine intitulată clasifică muzică după genul 10
    4. Cunoașteți muzica minimalistă. Muzica minimalistă se referă la o anumită scenă de muzicieni în anii 1960 până în prezent, care a scris muzică "Minimally."Termenul în sine nu descrie corect muzica. Muzica minimalistă este cea mai bună caracterizată de mai multe straturi "minime" de muzică stivuite unul peste celălalt pentru a crea ceva incredibil de complex.
  • Philip Sticla a scris o operă numită "Einstein pe plajă", care întruchipează această idee de stivuire a melodiilor minime pentru a crea ceva masiv.
  • Alți pionieri ai genului, Steve Reich și Terry Riley, au propriul lor stil de a crea muzică minimalistă.
  • Metoda 3 din 3:
    Identificarea muzicii clasiceObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Clasificați muzica prin Genul Pasul 11
    1. Uită-te la perioada de timp a fost scrisă bucata de muzică. Pentru muzica clasică, o mare parte din clasificare se bazează foarte mult în ce secol a fost scris piesa.De obicei, când oamenii vorbesc despre "muzică clasică", se referă la muzica europeană.Data unei piese de muzică vă poate spune informații despre mișcarea de artă, piesa a fost scrisă. Actul de mișcare a artei, într-un fel, ca genuri pentru muzica clasică.
    • Pentru a înțelege cel mai bine muzica clasică și caracteristicile sale, aflați diferitele mișcări de artă.
  • Imagine intitulată Clasificați muzica prin Genul Pasul 12
    2. Identificați muzica clasică timpurie. Muzica clasică timpurie se referă la muzică creată de călugări și oficiali ai bisericii romano-catolice înainte de secolul al IX-lea. Cel mai vechi exemplu al acestui stil este cântele gregorian. Legenda susține că cântecele au fost scrise de Papa Grigorie, dar cercetătorii sunt acum sceptici față de această afirmație. Cântecele au fost efectuate de un grup de călugări. Aceasta este prima dată când muzica a fost scrisă în notație muzicală și are melodii să fie cântate împreună cu cuvintele (în latină).
  • Un bun indicator că muzica este din această perioadă de timp este dacă este o Cappella și Sung în Latină.
  • Imagine intitulată Clasificați muzica prin Genul Pasul 13
    3. Clasificați muzica barocă. Era barocă este cea mai bună exemplificată ca fiind grandioasă și caracteristică articulară decoratiuni elaborate. Influența bisericii a început să slăbească în această eră, care durează aproximativ 1600 la 1750. Era barocată a bătut muzica orchestrală și operă. Un alt sunet cheie al erei baroce este harpsichordul.
  • Harpichordul este jucat ca un pian, dar în loc să lovească șirurile cu mallee moi, șirurile sunt smulse ca o harpă. Acest lucru dă harpsichordului un ton unic și ascuțit.
  • Imagine intitulată Clasificați muzica după Genul Pasul 14
    4. Identificați mișcarea "clasică". Perioada clasică conține câteva dintre cele mai identificabile piese de muzică. Aceasta este epoca compozitoarelor recunoscute precum Mozart, Beethoven, Haydn și Schubert. Muzica clasică este cunoscută pentru atenția sa fin acordată la detalii și claritate structurală.În loc de un stil de rococo de detaliu decorativ, muzica din epoca clasică axată pe simetrie și sensibilitate.
  • Această epocă rulează paralel cu mișcarea intelectuală numită Iluminism. Iluminarea a militat credința în creștere că raționamentul uman poate depăși problemele lumii. Acest lucru a influențat modul în care compozițiile tratate compozitorilor.
  • Imagine intitulată clasifică muzică după genul 3
    5. Identificați epoca romantică. Era romantică a muzicii a durat din 1820 până în secolul al XX-lea, terminând aproximativ în 1915. Identificatorii cheie ai muzicii din această epocă sunt implicațiile sale de fantezie, spontaneitate și senzualitate. Mișcarea artistică în sine a fost centralizată pe ideea trecării înapoi la natură datorită revoluției industriale.
  • Un alt concept popular explorat în perioada romantică a fost culoarea. Compozitorii au început să vizualizeze orchestra ca o paletă care ar putea descrie o gamă de scene exotice.
  • O sub-mișcare în epoca romantică este impresionismul. Similar cu pictorii impresionist precum Monet, compozitorii au încercat să imprime o impresie pe ascultător. De exemplu, Erik Satie a scris o serie de compoziții numite "muzică de mobilier", care a fost prima dată când cineva a scris muzica destinată să fie în fundal.
  • Imagine intitulată Clasificați muzica prin etapa 16
    6. Înțelegeți muzica clasică modernă. Muzica de la sfârșitul perioadei romantice, în jurul anului 1915, în secolul al XX-lea este considerată muzică clasică modernă. Muzica modernă este exemplificată de diferite dispoziții extreme. Deoarece istoria stilurilor muzicale sunt atât de vastă, compozitorii acestei epoci au încercat să spargă noi motive cu compozițiile lor.
  • De exemplu, Igor Stravinsky a rupt terenuri noi prin compunerea unui balet despre un mit păgân. Premiera aproape a provocat o revoltă din partea audienței.
  • Mișcarea modernă a înfruntat, de asemenea, muzica experimentală cu astfel de cifre precum John Cage și Karlheinz Stockhausen.
  • Imagine intitulată Clasificați muzica după Genul Pasul 17
    7. Aflați cifrele cheie și bucățile de muzică clasică.Uitați-vă la diferitele mișcări și determinați dacă puteți numi o bucată de muzică sau compozitor din fiecare perioadă. O modalitate bună de a practica învățarea diferitelor erori este citirea despre perioada de timp în timp ce ascultați o bucată de muzică din această mișcare. Pentru elevii de muzică, este necesar să identificați o bucată de muzică bazată pe un clip de sunet. Iată câteva piese care însoțesc de fiecare dată când era:
  • Muzica clasică timpurie este cea mai bună auzită în chantele gregorian și alte muzică corală.
  • Muzica barocă are două grele: Bach și Handel. Bach Cello Suite nr.1 în g ar putea fi cea mai recunoscută.
  • Perioada clasică are mai mulți compozitori populari. Piesele populare din această epocă includ Mozart`s Eine Kleine NachtMusik sau Simfonia lui Beethoven nr. 9.
  • Pentru epoca romantică, ascultați Liebestraumul lui Liszt sau Etude al lui Chopin 25.
  • Muzica modernă este atât de vastă, dar unele piese cheie sunt Stravinsky`s Rite of Spring și John Cage`s 4`33.
  • sfaturi

    Știind cum provin diferitele genuri și istoria lor este extrem de utilă. Faceți unele cercetări și aflați despre genul dvs. preferat.
  • Amintiți-vă că nu există o metodă de determinare a genului unei melodii.
  • Treceți prin melodiile din biblioteca dvs. de muzică și încercați să le clasificați în genuri. Acest lucru poate fi un exercițiu distractiv și provocator de făcut. Vedeți cât de precis puteți deveni în evaluarea subgenului pe care îl aparține o melodie.
  • Fiți conștienți de faptul că mai multe genuri pot fi puse într-o singură bucată de muzică, cum ar fi pop și rap sau alte combinații.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar