Cum se creează progresia chordului pentru o melodie

Acest articol vă va oferi o introducere pentru construirea de chorduri chitară pentru o melodie. Dacă ați învățat 15-20 de coarde de bază, atunci ați observat că un anumit sunet mai bine împreună decât alții. Prin urmare, întrebarea este: "care dintre ele?"

Pași

1. Utilizați scala majoră sau minoră în orice cheie preferați să găsiți potential acorduri pentru progresia dvs. Scala C-Major, de exemplu, conține următoarele note în următoarea ordine: C, D, E, F, G, A, B, C. Aceasta înseamnă că următoarele coarde pot fi toate părți dintr-o melodie din C-Major, astfel încât să puteți (și ar trebui) să le utilizați pentru a crea o progresie a coardei în cheia c.
  • Imagine intitulată Creați progresia chordului pentru o melodie Pasul 5
    2. Utilizați numerele romane pentru a număra coardele în scara dvs. majoră, permițându-vă să faceți progrese simple. În acest mod, un model în orice cheie poate fi reprezentat "generic."De exemplu - o progresie comună a coardei este I-IV-V. Acest lucru înseamnă doar că, indiferent de cheia ta, ai lovit prima notă / coardă în scară majoră, apoi a 4-a, apoi 5th.
  • De exemplu: În C-Major, I este un C, IV este un F, iar V este un g.
  • Imagine intitulată Creați progresia chordului pentru o melodie Pasul 6
    3. Începeți cântecul cu rădăcina sau cu coarda care se potrivește cu cheia. Cordul I este numit coarda rădăcină sau tonică. Formează baza la care celelalte coarde într-o progresie se referă. Multe cărți și alte site-uri web intrați în detaliu despre teoria muzicii, și există mulți termeni pe care ar trebui să învățați și să înțelegeți în cele din urmă, dar progresurile de bază ale coardei încep întotdeauna cu acest lucru "tonic."
  • 4. Aflați progresele comune ale coardei pentru a vă obișnui cu fluxul de cântece. Primul, al patrulea și al cincilea (I - IV - V) sunt coarde care sună bine împreună într-o progresie pentru majoritatea genurilor de muzică. Deci, pentru exemplul în cheia e-maiorului, degetul mare (i) ar fi e, degetul inelului dvs. (iv) ar fi A, iar Pinky (V) ar fi b.În timp, veți învăța aceste "seturi de coarde", dar pentru moment ar trebui să vă simțiți liber să experimentați. Alte progresii comune includ:
  • I-V-VI-IV - Aici, a șasea coardă (VI) este jucată ca a coardă minoră. De aceea este minusculă. Este uneori comutat (în cor, sau pod) la VI-IV-I-V.
  • VI-V-IV-V - Mare peste multe genuri.
  • Bluesul de 12 baruri.
  • II-V-I - Aici, coarda IV este înlocuită de subiectivul său, II. Cordul II este un înlocuitor foarte frecvent utilizat pentru IV. II-V-De asemenea, face ca Fundația pentru Cinci descrescători.(III-VI-II-V-I)
  • 5. Schimbați tipul de coardă (minor, blues, minor a șaptea coarde etc.) Pentru a schimba simțul cântecului fără a schimba progresia chordului. Când jucați blues, coarda V este adesea jucată ca a 7-a. Cântecele mai triste folosesc adesea coarde minore. Puteți regla tipul de coardă în timp ce urmați încă notele rădăcină din coardă se schimbă pentru a face o melodie mare în orice gen, păstrând în același timp progresia simplă.
  • Deci, pentru a juca blues în C folosind teoria 3-coardei, strumul c pentru patru baruri, f pentru două bare, un cuplu mai mult C, apoi un bar de G7th, un bar oprit și înapoi la C. C // //, c ///, c ///////, c //////, c // / ..
  • 6. Utilizați scara minoră pentru a crea progrese, în loc de cele mai importante. Odată ce aveți chorduri în jos cu scara majoră, cum sună cu unul diferit? Rețineți, totuși, că progresia clasică I-IV-V coardă este exact aceeași în chei majore și minore..
  • Scala C-Minor este: C-D-E ♭-F-G-A ♭-B ♭ -C. Progresia coardă I-IV-V este atunci c-F-G, la fel ca înainte. Dar ce se întâmplă cu o progresie I-V-Vi-V? Cum sună progresul diferit cu doar o coardă schimbată?
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Luați timp pentru a practica - cu repetarea, devine mai ușoară și mai rapidă.
  • Continuați să încercați dacă nu obțineți atârnă de ceea ce faceți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar