Cum să ai grijă de un câine stropit skunk

Puține lucruri sunt atât de respingătoare aromatic ca un câine pulverizat de un skunk. Mirosul mirositor are un obicei prost de persistență și de răspândire. De obicei, mirosul este cea mai mare problemă. Cu toate acestea, Skunk Spray poate provoca ocazional unele probleme minore (sau chiar grave) în câinele pulverizat. Puteți ajuta să evitați toate acestea, știind cum să aveți grijă de un câine cu pulverizare Skunk.

Pași

Metoda 1 din 3:
Tratarea unui câine cu pulverizare skunk
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 1
1. Înțelegeți chimia. Partea miterilă a pulverizării skunk este din substanțe chimice numite tioli. Aceste uleiuri îngrozitoare fac mirosul "stick" la câinele pulverizat. Din păcate, nu puteți pur și simplu șamponul și clătiți aceste uleiuri departe.
  • De asemenea, săriți mitul de suc de roșii, deoarece acest lucru nu va elimina nici uleiurile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 2
    2. Se amestecă o soluție de casă pentru a elimina uleiurile. Există soluții chimice speciale utilizate pentru a elimina substanțele care conțin tioli. Puteți amesteca o formă ușoară a acestei soluții la domiciliu, care este în siguranță pentru câinele dvs. Următoarea formulă va face suficient pentru a curăța un câine de dimensiuni mici sau mijlocii. Dublu sau chiar triplu sumele pentru câini foarte mari. Ar trebui să amestecați:
  • 1 litru de peroxid de hidrogen 3%
  • 1/4 ceașcă de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de săpun lichid lichid
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 3
    3. Poarta manusi. Soluția are potențialul de a vă irita pielea, astfel încât să purtați mănuși atunci când amestecați și utilizați-l. De asemenea, doriți să purtați mănuși pentru a evita transferarea oricărui miros skunk la tine în timp ce manipulați câinele Stinky.
  • Soluția poate irita și pielea câinelui, mai ales dacă animalul de companie este predispus la infecțiile cutanate sau alte afecțiuni ale pielii. În aceste cazuri, consultați medicul veterinar înainte de a utiliza soluția.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 4
    4. Aplicați soluția în afara. În plus față de păstrarea câinelui mirositor de la răspândirea mirosului înăuntru, doriți să utilizați soluția în afara, deoarece peroxidul poate pătrunde din lemn, mobilier de pânză și alte articole de uz casnic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine stropit Skunk Pasul 5
    5. Curățați câinele cu soluția. Curățați ușor câinele cu soluția, dar aveți grijă să evitați ochii și urechile interioare. Permiteți soluției să stea până la cinci minute, dar nu mai mult decât atât. Clătiți câinele foarte bine, deoarece peroxidul poate decolora blana.
  • Dacă mirosul rămâne, este posibil să trebuiască să repetați procesul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 6
    6. Uscați bine câinele. Asigurați-vă că ați uscat câinele bine înainte de al permite să-l înapoi în casă. De asemenea, ar trebui să-l priviți în această perioadă și să urmăriți ca alte complicații să fie pulverizate.
  • Dacă câinele dvs. se udează de la o săptămână sau cam asa ceva, puteți observa din nou mirosul skunk. Încercați să nu vă scăldați câinele din nou timp de o săptămână.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 7
    7. Nu depozitați soluția. Soluția își va pierde eficacitatea de la ședință, deci ar trebui să o faceți și să o utilizați imediat. Nu depozitați soluția pentru utilizare ulterioară dacă faceți prea mult.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 8
    8. Utilizați un spray sau șampon de îndepărtare skunk. Există, de asemenea, șampoane formulate pentru îndepărtarea spray-ului skunk de la haina unui câine. Cu toate acestea, sunt mai scumpe decât ingredientele pentru soluția de casă și probabil că nu vor funcționa. Veterinarul dvs. poate sugera unul dintre aceste șampoane în loc de soluția dacă câinele dvs. este predispus la condițiile pielii care fac soluția de casă inadvizabilă.
  • Metoda 2 din 3:
    Vizionând câinele dvs. pentru posibile complicații
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 9
    1. Urmăriți iritarea ochilor. Sprayul poate provoca iritații extreme dacă lovește direct ochii. Dacă câinele dvs. prezintă semne de iritare a ochilor - apartamente frecvent la ochi, înroșiți și tăiați ochii, umflarea ochilor, squiting-ul sau ochii greu de deschis - încercați să clătiți cu atenție ochii câinelui cu apă cu robinet. De asemenea, trebuie să contactați imediat un medic veterinar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 10
    2. Acordați atenție iritației respiratorii. Câinii pot inhala, de asemenea, spray-ul, ducând la iritarea sistemului respirator, inclusiv nasul. Acest lucru poate provoca strănut, descărcare nazală sau drooling. Contactați imediat un medic veterinar dacă observați aceste simptome după o întâlnire skunk.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 11
    3. Urmăriți-vă cu un booster de vaccin rabie. În timp ce spray-ul de skunks nu poartă virusul rabiei, skunks sunt purtători mari ai rabiei. Orice timp un câine întâlnește o skunk, există o șansă de expunere la virus. Consultați-vă cu medicul veterinar după ce câinele dvs. a fost pulverizat pentru a discuta un ramburs de vaccin rabie pentru a vă menține animalul în siguranță.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 12
    4. Urmăriți pentru letargie, slăbiciune sau pierderea apetitului. O condiție foarte rară dar gravă numită anemia hemolitică corporală Heinz poate să apară la un câine pulverizat de un skunk. Este o urgență. Un medic veterinar trebuie să trateze câinele pentru această condiție potențial amenințătoare. Semnele anemiei includ membrane mucoase palide, bătăi rapide ale inimii, gâfâind sau un puls slab.
  • Într-o debut mai graduală, câinele poate fi letargic, slab și refuză să mănânce. Semnele pot apărea până la câteva zile după ce câinele a fost pulverizat de Skunk.
  • Metoda 3 din 3:
    Reducerea șanselor de întâlniri skunk
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 13
    1. Țineți un ochi apropiat de câinele dvs. Dacă aveți o curte foarte mare, deschisi, luați în considerare împrejmuirea într-o porție pentru a vă menține câinele din necazuri și departe de skunks.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 14
    2. Utilizați capace strâns de montare pe gunoi. Skunks caută gunoi uman, astfel încât să folosiți cutii de gunoi cu capace strâns de montare. Acest lucru ajută la prevenirea mirosurilor de la skunk-urile și alte animale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 15
    3. Achiziționați descurajarea chimică skunk. Puteți cumpăra descurajări speciale online sau la magazinele de alimentare cu grădină pentru a vă proteja curtea de la invazia skunk.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine pulverizat Skunk Pasul 16
    4. Acoperiți orice deschideri din jurul casei dvs. Skunks poate încerca să trăiască sub punți sau alte structuri din jurul casei dvs. Pentru a preveni acest lucru, sigilați orice deschideri suficient de mari pentru o skunk.
  • Imaginea intitulată Știți dacă o pisică este o pas cu pas 4
    5. Contactați un ofițer local de control al animalelor. Dacă știți că aveți o problemă skunk în jurul curții sau cartierului, contactați controlul animalului local. În funcție de locul în care locuiți, ei pot seta capcane sau pot oferi să se ocupe de animale dacă vă stabiliți capcanele.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unii oameni raportează că skunksii le place să sapă în murdăria lor de grădină moale pentru viermi delicioase și grube, dar acea plantare a unui gard viu de gălbenele din jurul perimetrului descurajează acest comportament.
  • Coșul de coitru pe tampoanele de bumbac plasate în jurul perimetrului proprietății dvs. poate descuraja skunks, raton și posibils.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar