Cum să verificați greutatea câinelui

Te-ai întrebat vreodată dacă câinele sau cățelul este greutatea potrivită? Menținerea unei greutăți corecte este foarte importantă pentru sănătatea și bunăstarea generală a câinelui. Ca proprietar al câinelui dvs., este responsabilitatea dvs. de a monitoriza greutatea lor și de a lua măsuri dacă este necesar. Pe lângă utilizarea de bază, există mai multe modalități de recunoaștere a semnelor că câinele dvs. este supraponderal sau subfeșiat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Cântărind un câine mic
  1. Imagine intitulată Verificați câinele
1. Ridica câinele. Dacă vă puteți ridica confortabil câinele, puteți să o cântăriți cu o scară standard de baie și o scădere simplă. Doar Alegeți câinele în sus În brațe și țineți-o strâns, astfel încât să nu se poată învârti în jur și să sară (sau să cadă) la sol.
  • Țineți câinele cu ambele brațe, aproape de centrul corpului, ca și cum ați fi luat câinele dvs. pentru a da o afecțiune.
  • Aceasta nu este o idee bună dacă vă luptați cu ridicarea obiectelor grele sau aveți unele restricții de sănătate care vă interzic să ridicați lucrurile.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    2. Pas pe o scară. Obțineți scara și așteptați câteva momente pentru scară pentru a înregistra greutatea. Priviți în jos, vizualizați numărul și înregistrați greutatea pe care o afișează. Aceasta este greutatea totală a dvs. plus câinele dvs.
  • Aveți grijă să păstrați o înțelegere strânsă pe câinele dvs. tot timpul. Nu doriți să renunțați în mod accidental dacă vă bateți în brațe.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    3. Se cântărește fără câine.Lăsați câinele în jos de pe scară și apoi treceți pe scară de unul singur. Înregistrați-vă greutatea în timp ce poziționați singur pe scară.
  • Dați câinelui un tratament pentru a coopera pentru a-l încuraja să rămână încă data viitoare.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    4. Scăpați greutatea de la prima măsurare. Luați greutatea totală (plus câinele dvs.) și scăpați greutatea individuală. Răspunsul este greutatea câinelui tău.
  • De exemplu, dacă greutatea totală (dvs. și câinele dvs. combinat) este de 215 de lire sterline, iar greutatea dvs. individuală este de 187 de lire sterline, veți efectua această ecuație: 215 minus 187. Răspunsul este de 28 de lire sterline, greutatea câinelui tău.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    5. Comparați acest lucru cu greutatea ideală. Veterinarul dvs. ar trebui să vă poată spune "greutatea țintă" pentru rasa câinelui dvs. Dacă câinele dvs. este pură, puteți compara și câinele dvs. pentru a crea standarde publicate pe site-urile Clubului American sau British Kennel.
  • Aceste standarde vă vor oferi, de asemenea, gama tipică de greutate pentru bărbați și femele din acea rasă. Rețineți că aceste standarde sunt media câinilor "arată calitatea" și că câinii neobișnuit de înalți sau scurți nu pot cădea în aceste intervale de greutate.
  • Dacă câinele dvs. este un amestec de două rase cu o greutate ideală similară, vizează gama generală. Dacă câinele dvs. este un amestec între mai multe rase, luați în considerare greutățile ideale ale raselor pe care câinele arată cel mai asemănător cu dimensiunea și aspectul.
  • Metoda 2 din 3:
    Cântărind un câine mare
    1. Imagine intitulată Verificați câinele
    1. Construiți o platformă peste scara dvs. la domiciliu. Dacă câinele dvs. este prea greu pentru a vă ridica, puteți utiliza în continuare o scară la domiciliu cu o mică pregătire. Plasați un container mare, stabil pe scară sau faceți propria platformă din placaj, spumă rigidă sau plastic. Plasați acest lucru, astfel încât scara să accepte întreaga platformă, apoi să taie o fereastră, astfel încât să puteți citi afișajul. Acum puteți utiliza în continuare o scară la domiciliu pentru a vă cântări câinele mare. Urmați acești pași:
    • Coax câinele pe platformă și să se așeze într-o poziție stabilă. Înregistrați greutatea afișată pe scară.
    • Deplasați câinele de pe platformă. Înregistrați numai greutatea platformei.
    • Scădea greutatea platformei de la prima măsurare. Aceasta este greutatea câinelui dvs.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    2. Ia-ți câinele într-o stație de autobuz. Dacă nu aveți o scară la domiciliu sau nu puteți obține câinele dvs. să utilizeze metoda platformei, încercați să luați câinele la o stație de autobuz. Puneți pe lesa și luați câinele dvs. într-o stație de călătorie cu autobuz lungă - Greyhound este o alegere potrivită. Aceste stații au scale de supradimensionare pentru a cântări bagajele, deși este posibil să aveți nevoie să vorbiți despre angajatul la tejghea.
  • Luați în considerare aducerea unui card de cadou de cafea mic sau un grup similar de apreciere pentru favoarea.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    3. Aduceți câinele la un medic veterinar. Apelați la recepționerul sau Vet Tech la medicul veterinar și întrebați dacă puteți utiliza scara la birou. Dacă găsiți un angajat frumos, ați putea fi capabil să utilizați și să utilizați scara fără a plăti pentru o întâlnire.
  • Dacă medicul veterinar este un stickler pentru urmărirea regulilor, este posibil să aveți nevoie să mutați glonțul și să programați o întâlnire cu veterinarul dvs. pentru a afla greutatea oficială a câinelui dvs.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    4. Găsiți greutatea ideală a câinelui. Pentru cele mai bune rezultate, aveți un medic veterinar să vă examinați câinele și să vă recomandăm o greutate de gol. Puteți găsi recomandări în greutate pentru fiecare rasă online, dar acestea nu sunt întotdeauna corecte pentru câinele dvs., mai ales dacă este o rasă mixtă.
  • Discutați cu medicul veterinar despre greutatea câinelui dvs. și întrebați dacă au recomandări pentru dietă și exerciții fizice.
  • Metoda 3 din 3:
    Verificarea semnelor de greutate nesănătoasă
    1. Imagine intitulată Verificați câinele
    1. Aflați despre forma corpului de rasă. Hounds, Setters și Alți câini de vânătoare tind să fie în mod natural subțire. Alte rase arata actiune chiar si la o greutate sanatoasa, inclusiv Rottweilers, Cainii de Bull si Labradors.
    • Unii câini sunt foarte înalți, Lanky și Skinny. Altele sunt mari și stocate. Cele mai multe recomandări pentru monitorizarea greutății unui câine se bazează pe câinii ale căror tipuri de corp se încadrează undeva între aceste extreme.
    • Veți putea să judecați mai precis dacă cunoașteți forma normală a corpului de câine.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    2. Căutați cușca. Ca o regulă de bază, un câine la greutatea corectă nu ar trebui să aibă nici o coaste care să arate când stă drept, dar unele coaste vor arăta când câinele este curbat în sus. Dacă puteți vedea coastele când stă drept, câinele poate fi subponderal. Dacă nu puteți vedea coastele când câinele este curbat, câinele este probabil supraponderal.
  • Acest lucru poate fi dificil de judecat pentru câinii Shaggy sau pentru unele rase cu forme neobișnuite de corp, cum ar fi buldogii și biciurile englezești.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    3. Simțiți grăsimea peste coaste. Când palpați cușunar cu degetele, ar trebui să puteți simți coastele sub piele, dar numai ușor. Dacă nu puteți simți coastele câinelui, este supraponderal. Dacă puteți simți cu ușurință coastele și există puțină grăsime peste ele, câinele este probabil subponderal.
  • De asemenea, ar trebui să puteți simți partea superioară a pieptului apăsând ușor.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    4. Uită-te la figura câinelui tău. Stai chiar în spatele câinelui tău în timp ce se ridică, privindu-se în spate. Lățimea câinelui ar trebui să se îmbătrorească de pe umeri și cu coastele, pe măsură ce vă deplasați în spatele câinelui. Ar trebui să puteți vedea cu ușurință talia, îngustarea chiar înainte de șolduri.
  • Dacă nu puteți vedea talia, câinele dvs. este supraponderal.
  • Dacă oasele de șold se ridică brusc, luați câinele la un veterinar. Acesta ar putea fi un semn al unei probleme de sănătate.
  • Imagine intitulată Verificați câinele
    5. Utilizați prudență atunci când judecați cu dimensiunea burtă. La câinii mai tineri (sub șapte ani pentru majoritatea raselor, sub patru pentru rasele uriașe), abdomenul ar trebui să fie "ascuns" puțin mai mare decât cușca cu coastele când este privită din lateral. Adâncimea acestui "Tuck" depinde de rasa câinelui, deci din nou, consultați standardele de rasă și vizualizați o mulțime de imagini înainte de a efectua o evaluare vizuală. Ca câini vârsta, mușchii lor abdominali slăbesc la fel ca oamenii, dându-i un "potentic" care vă pot induce în eroare în ceea ce privește greutatea lor.
  • În general, când câinele se află pe partea ei, stomacul ar trebui să fie chiar cu cușca ei.
  • Burta câinelui va arăta mai mult după o masă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Acest lucru va fi mult mai ușor dacă câinele știe că comenzile stau și stau. Afișarea câinelui Un tratament poate ajuta, dar numai dacă reacționează prin șederea în continuare și concentrându-vă asupra dvs., nu prin a fi încântați.
  • Poți să te uiți "Diagrame de conformitate" din rasa câinelui dvs. online. Acestea includ adesea imagini care prezintă semne de câini subponderali sau supraponderali ai acelei rase. Aceste diagrame sunt standarde pentru concursurile de spectacole de câine, astfel încât majoritatea celorlalte informații nu sunt relevante pentru sănătate.
  • Dacă câinele dvs. este subponderal, nu forțați câinele să mănânce alimente. Doar puneți mâncare tot timpul, astfel încât să poată mânca când se simt ca ea. Discutați cu medicul veterinar dacă câinele dvs. nu pare să mănânce suficient pe cont propriu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar