Cum să copieri drepturi de autor o carte

Când ați creat ceva original, cum ar fi o carte, doriți să vă asigurați că munca dvs. - fie publicată sau nepublicată - este protejată. Contrar credinței populare, trimiterea dvs. o copie a lucrării dvs. prin poștă certificată nu este un mijloc adecvat de obținere a drepturilor de autor.Copyrighting-ul dvs. de lucru prin legea obișnuită este o modalitate de a dovedi că lucrarea este a ta, dar înregistrarea oficială este necesară înainte de a avea orice putere de a lua măsuri împotriva unei persoane care fură sau profită de munca ta.

Pași

Metoda 1 din 2:
Securizarea dreptului comun drepturilor de autor
  1. Imagine intitulată Copyright O carte Pasul 1
1. Cunoașteți legea locației dvs. Dacă țara dvs. este semnatară Convenției Berne pentru protecția lucrărilor literare și artistice - și care acoperă majoritatea țărilor din lume - atunci Lucrarea dvs. este protejată de momentul în care o creați într-un format care este "perceptibile fie direct, fie cu ajutorul unei mașini sau a unui dispozitiv."
  • Aceasta înseamnă că dețineți automat drepturile de autor la orice lucrare originală pe care o creați - atâta timp cât o comiteți la formularul citit.
  • Pentru lista actuală a țărilor care sunt semnatare la Convenția de la Berna, vizitați Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) la http: // WIPO.INT / Members / ro /
  • WIPO nu oferă un serviciu de înregistrare pentru drepturile de autor, ci recunoaște că multe țări au sisteme naționale de înregistrare și că, pentru unele țări, aceasta servește ca probe Prima Facie într-o instanță de drept în ceea ce privește dreptul de proprietate.
  • Imagine intitulată Copyright O carte Pasul 2
    2. Fixați data drepturilor de autor. Acest lucru vă va proteja dacă există un litigiu legal în viitor. Există mai multe modalități informale de a vă consolida cererea fără a urmări înregistrarea oficială, deși nu există nicio dispoziție în legislația privind drepturile de autor cu privire la aceste metode:
  • Publicați-vă munca pentru a obține o protecție comună privind drepturile de autor. Indiferent dacă publicați pe un blog, un ziar, o revistă sau în formă de carte, aceasta este o altă metodă pentru a vă stabili ca autor original.
  • Asigurați-vă că atunci când este publicat, lucrarea conține numele dvs. complet și data publicării.
  • Rețineți că, dacă sunteți cetățean american, va trebui să vă înregistrați oficial la biroul de drepturi de autor din SUA înainte de a putea face o cerere într-o instanță americană (chiar dacă aveți deja un drept pe munca dvs.). Înregistrarea poate, de asemenea, să vă ducă la daune statutare într-un sistem juridic al SUA.
  • Imagine intitulată Copyright O carte Pasul 3
    3. Utilizați simbolul drepturilor de autor. Conform legii aplicabile în majoritatea țărilor, dețineți drepturile de autor în lucrare de îndată ce este fixată într-un format citit. Prin plasarea simbolului de drepturi de autor (©) pe munca dvs., îi spuneți celorlalți că vă cunoașteți drepturile și dați o dată relevantă legală a publicației originale.
  • De asemenea, puteți lua în considerare adăugarea de trimitere la legislația care susține cererea dvs. de drepturi de autor, cum ar fi: "© 2013, [Numele dvs.]. Cu excepția cazurilor prevăzute de Legea privind drepturile de autor [data, etc.] Nici o parte a acestei publicații nu poate fi reprodusă, stocată într-un sistem de recuperare sau transmisă sub nici o formă sau prin orice mijloace fără permisiunea scrisă prealabilă a editorului." Formularea adecvată nu este setată în piatră și este adesea definită de preferința editorului dvs. sau prin tradiția jurisdicțională, adresați-vă editorului sau avocatului pentru sfaturi.
  • Dacă intenționați să publicați în diferite țări, este o idee bună să vă adresați echipei juridice ale editorului sau avocatului dvs. cu privire la valoarea înregistrării în toate țările în care vor fi publicate lucrările dvs.
  • Metoda 2 din 2:
    Obținerea înregistrării oficiale
    1. Imagine intitulată Copyright O carte Pasul 4
    1. Cunoașteți legislația dvs. privind drepturile de autor ale țării. Înregistrarea dreptului dvs. de autor în țara dvs. este, în general, un proces simplu și se poate face de obicei online. În unele țări (cum ar fi Statele Unite), este necesar un drept de autor înregistrat oficial înainte de a putea urmări un caz de judecată împotriva unei persoane care a încălcat cu privire la materialul dvs. protejat prin drepturi de autor.
  • Imagine intitulată Copyright O carte Pasul 5
    2. Înscrieți-vă în Statele Unite ale Americii cu Oficiul pentru Copyright SUA. Responsabilitatea pentru aspectele administrative ale legii drepturilor de autor revine Oficiului de Copiere a Statelor Unite, al cărui site web poate fi găsit Aici. De asemenea, vă puteți înregistra munca online (pentru o taxă redusă) prin crearea unui cont și conectarea la Biroul Electronic privind drepturile de autor (ECO) Aici.
  • Imagine intitulată Copyright O carte Pasul 6
    3. Înregistrați-vă în Canada la biroul de proprietate intelectuală. Legea privind drepturile de autor canadiene poate fi găsită în Legea privind drepturile de autor din Canada și în deciziile judecătorești relevante. Puteți să vă înregistrați drepturile de autor la Oficiul Proprietății Intelectuale din Canadian, care poate fi găsit Aici.
  • Imagine intitulată Copyright O carte Pasul 7
    4. Consultați biroul de proprietate intelectuală din Regatul Unit.Legea britanică privind drepturile de autor poate fi găsită în Legea privind drepturile de autor 1956, Legea privind drepturile de autor, desene și brevete din 1988, Regulamentele privind drepturile de autor și drepturile conexe 2003 și interpretările relevante ale legii. Informații suplimentare despre drepturile de autor din Marea Britanie pot fi găsite la Oficiul de proprietate intelectuală. Nu există un sistem oficial de înregistrare în vigoare pentru lucrările de autorizare. Este considerat un "Dreptul automat."
  • Puteți trimite o copie a oricărei lucrări publicate în Biblioteca Britanică în termen de o lună de la publicare, astfel încât să o poată include ca parte a înregistrărilor lor despre toate lucrările publicate. Aflați mai multe despre biblioteca britanică și despre drepturile de autor Aici.
  • Imagine intitulată Copyright O carte Pasul 8
    5. Consultați Consiliul Copyright din Australia. Legea privind drepturile de autor australian poate fi găsită în Legea privind drepturile de autor din 1968, împreună cu diverse hotărâri judecătorești care au interpretat drepturile de autor de-a lungul anilor. Consiliul Australian Copyright este o resursă bună.
  • Ca și în Marea Britanie, drepturile de autor din Australia este automat. Nu există niciun sistem pentru "oficial" înregistrare. Cu toate acestea, puteți trimite o copie a cărții dvs. în Biblioteca Națională a Australiei. Verificați și legislația statului, deoarece este posibil să fie necesar să faceți un depozit legal unei biblioteci relevante de stat.
  • Imagine intitulată Copyright O carte Pasul 9
    6. Consultați Consiliul Copyright pentru drepturile de autor în Noua Zeelandă. Legea privind drepturile de autor din Noua Zeelandă poate fi găsită în Legea privind drepturile de autor din 1994, iar informațiile bune de autor pot fi găsite din Consiliul Copyright din Noua Zeelandă. Potrivit Consiliului drepturilor de autor, nu este necesară nicio înregistrare sau chiar și nici nu este nicio altă formalitate necesară pentru asigurarea protecției drepturilor de autor.
  • Puteți trimite o copie a fiecărei noi lucrări publicate în Biblioteca Națională din Noua Zeelandă. Să funcționeze ca a "depozit legal," Dacă aveți nevoie de o dovadă formală a datei dreptului dvs. de autor.
  • sfaturi

    Aveți întotdeauna o copie de rezervă! Faceți o copie a formularelor pentru păstrarea în siguranță, indiferent dacă le trimiteți fizic sau electronic.
  • Re-verificați formularul de înregistrare înainte de trimitere, pentru a vă asigura că ați semnat și a dat-o și ați inclus toate taxele aplicabile.
  • Este posibil să se utilizeze birouri de înregistrare internațională pentru a asigura protecția drepturilor de autor. Servicii internaționale, care oferă înregistrarea în bazele lor de date, certificate numerotate, declarații juridice și plicuri securizate pentru trimiterea de copii pentru tine.
  • Dacă utilizați un nume de stilou sau un pseudonim, este înțelept să includeți detalii relevante de contact, astfel încât "real" Puteți fi constatat.
  • Birourile de drepturi de autor nu verifică, în general, că titlul dvs. de lucru este unic. Cu condiția să atingeți titlul în mod independent, este probabil să fiți bine chiar dacă este același nume ca o altă lucrare, iar multe lucrări apar cu același titlu.
  • Având un expert juridic, verificați formularele pentru dvs., puteți asigura că acestea vor fi completate corect prima dată.Deoarece timpul de așteptare este de până la 6 luni pentru a auzi din biroul de drepturi de autor din SUA, nu doriți să re-trimiteți formularele din cauza unei erori!
  • Există o serie de societăți sau organizații care vă vor proteja drepturile de autor pentru o taxă (mare sau mică). Căutați organizația relevantă din țara dvs. și citiți amprenta fină pentru a vedea ce este acoperit, ce protecții oferă mai sus și dincolo de ceea ce vă acordă automat.
  • După cum este codificat de Convenția Berne, drepturile de autor este eficient în momentul creării cărții dvs. Cu toți semnatarii la Convenția de la Berna, nimic nu trebuie depus, deși companiile de depunere a drepturilor de autor ar dori să credeți altfel. Înregistrarea unui drept de autor va servi numai pentru a vă susține cererea în cazul în care cineva încearcă să vă fure munca - sau să dovedim că munca dvs. este originală.
  • Avertizări

    Acest articol vizează să ofere o înțelegere de bază a legii drepturilor de autor. Dacă aveți interese serioase de a vă proteja, vi se recomandă să contactați un avocat de proprietate intelectuală care vă va spune ce să faceți în situația dvs. particulară.
  • Depozitele de înregistrare sunt în mod normal non-returbibile.
  • Titlurile nu pot fi protejate prin drepturi de autor.
  • Dreptul de autor nu protejează ideile. Protejează numai lucrările, deci trebuie să vă scrieți ideile într-o formă tangibilă!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar