Cum să copieri drepturi de autor o melodie

În conformitate cu dreptul internațional, drepturile de autor este dreptul automat al creatorului unei lucrări. Aceasta înseamnă că, de îndată ce scrieți o melodie sau faceți o înregistrare, este protejată prin drepturi de autor. Pentru a impune drepturile de autor, totuși, va trebui să vă puteți dovedi proprietatea. În SUA, înseamnă că trebuie să vă înregistrați melodia cu u.S. Site-ul de autor al guvernului. Acest lucru va face mult mai ușor să vă afirmați drepturile dacă drepturile dvs. de autor este încălcat. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cum să vă protejați melodia cu un drept de autor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înregistrarea melodiei online
  1. Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 1
1. Faceți o copie a piesei dvs. Puteți face un CD, unitate USB, mini-disc, casetă de casete, MP3, LP, înregistrați-o pe video sau scrieți muzica de coli. Toate aceste metode pot fi utilizate pentru a crea o înregistrare de copie a piesei dvs. De îndată ce este înregistrat, este protejat prin drepturi de autor - acum trebuie doar să îl înregistrați.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 2
    2. Du-te la guvernul american Site-ul Drepturilor de autor. Faceți clic pe biroul electronic de autor, unde puteți face o depunere online a drepturilor de autor. Înregistrarea online este simplă și va dura aproximativ 4.5 luni pentru a fi procesate. Acesta este un proces mult mai scurt decât înregistrarea prin poștă, care poate dura până la 15 luni.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 3
    3. Înregistrați un cont gratuit. Click pe "utilizator nou" Pentru a vă deschide contul. Va trebui să vă dați numele, adresa, țara (dacă nu din SUA), detaliile telefonului și metoda de contact preferată.
  • Odată ce ați deschis un cont, puteți folosi acest lucru de fiecare dată când doriți să faceți o drepturi de autor aplicație. Contul vă permite să monitorizați aplicațiile dvs. și să găsiți diferite tipuri de informații referitoare la drepturile de autor. Există, de asemenea, un tutorial privind efectuarea unei revendicări furnizate.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 4
    4. Completați aplicația dvs. online privind drepturile de autor. Click pe "Înregistrați o nouă revendicare" sub "Servicii de drepturi de autor," Situat în coloana din stânga a contului dvs. Fiți pregătiți să răspundeți la întrebările despre dvs., lucrarea pe care o căutați drepturi de autor și unde doriți să fie trimisă certificarea drepturilor de autor.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 5
    5. Plătiți taxa de 35 USD. Puteți plăti fie prin card de credit, sau de debit, verificare electronică sau un cont de depozit de birou de drepturi de autor.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 6
    6. Încărcați o copie electronică a muncii dvs. Multe tipuri de fișiere sunt acceptate, dar verificați lista completă a Oficiului Copyright pentru a vă asigura că nu trimiteți un fișier incompatibil.
  • Dacă preferați să nu trimiteți o copie electronică, puteți trimite o copie de hârtie (non-returnabilă) și trebuie trimisă într-o cutie, nu un plic. Puteți face o adresă de expediere de la site.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 7
    7. Așteptați ca cererea dvs. de drepturi de autor să fie procesată. Puteți să vă conectați în contul dvs. pentru a verifica starea revendicării dvs. în orice moment.
  • Metoda 2 din 3:
    Înregistrarea melodiei prin poștă
    1. Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 8
    1. Obțineți formularul Co. Puteți să o descărcați de pe site-ul Oficiului Copyright din SUA, fie să apelați la birou la (202) 707-3000 și să solicitați ca formularele să vă trimită. De asemenea, puteți solicita formularul de care aveți nevoie prin poștă la Biblioteca SUA a Congresului, Oficiul de Autor, Independence Avenue, S.E., Washington, D.C. 20559.
    • Formularul SR este forma potrivită pentru a completa pentru a înregistra un drept de autor pentru înregistrările sonore.
    • Formularul Pa, formularul pentru înregistrările de arte spectacole acoperă înregistrările spectacolelor live.
    • Formularul CO poate fi utilizat pentru orice tip de înregistrare a sunetului sau înregistrarea artelor spectacolului. Deoarece taxa pentru formele PA și SR este în prezent $ 65, iar taxa pentru Form Co este de 45 de dolari, luați în considerare cu atenție care vă satisface nevoile cele mai multe. Vizita http: // drepturi de autor.Gov / Formulare / pentru mai multe informatii.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 9
    2. Completează formularul. Citiți cu atenție instrucțiunile și completați exact cum este explicată. Dacă aveți întrebări, contactați Biroul de Copyright.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 10
    3. Plasați materialele necesare într-un pachet. Pachetul ar trebui să includă formularul completat, plata specificată și o copie nereturnabilă a melodiei.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 11
    4. Trimiteți pachetul dvs. la Oficiul de Copiere a SUA. Trimiteți-l la următoarea adresă: Biblioteca Congresului, Oficiul pentru Copyright, Independence Avenue, S.E. Washington, D.C. 20559-6000.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 12
    5. Așteptați certificatul de înregistrare. Au răbdare, deoarece această parte a procesului de înregistrare poate dura ceva timp. Poate dura până la 15 luni dacă ați depus prin poștă, în conformitate cu FAQ-ul Office Copyright și medii în jur de 8 luni în prezent. Vestea bună este că drepturile dvs. de autor este eficient din ziua în care materialele dvs. sunt primite de către biroul de autor. Veți primi un certificat de înregistrare atunci când ajunge.
  • Metoda 3 din 3:
    Știind ce să evite
    1. Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 13
    1. Evitați drepturile de autor ale omului sărac. Există un mit de lungă durată în industria muzicală că remedierea de modă veche a înregistrării unei cântece, plasându-l într-un plic și trimiterea la el însuși drepturile de autor garantate. Data postului pe ștampila trebuia să servească ca dovadă a datei de origine a piesei, cu condiția ca plicul să rămână sigilat. Cu toate acestea, această metodă nu sa ridicat în diverse cazuri de judecată și a fost discreditată. În plus, având în vedere că drepturile dvs. de autor există la creație și că sigiliul unui plic poate fi atent nesemnificat și reținut, această metodă pare destul de falsificată.
  • Imagine intitulată Copyright O melodie Pasul 14
    2. Fiți conștienți de Convenția de la Berna. Dacă țara dvs. este membru al Convenției Berne, drepturile de autor într-o melodie vine în existența atunci când îl creați. Aceasta devine mai complicată atunci când există mai mulți creatori care au contribuit la cântec, dar există reguli care guvernează aceste "Straturile." Cel mai bine este să căutați consultanță juridică în această situație.
  • U.S. Copyright Office este singurul dintre țările membre ale Convenției Berne, oferind o metodă de înregistrare a conținutului cântecului (versuri, melodie, coardă etc.). Din păcate, în toate celelalte țări, este înregistrată doar titlul cântecului. Valoarea protecției oferită este semnificativ redusă. Cu toate acestea, posesia dvs. de un original datat este dovada autorului de care aveți nevoie în majoritatea țărilor, presupunând că există vreo dispută.
  • sfaturi

    Amintiți-vă, drepturile de autor sunt create și aparține creatorului unei piese originale de îndată ce este fixată într-o formă tangibilă.
  • Înregistrarea drepturilor de autor în SUA este complet opțională până când doriți să o aplicați.
  • Vă întrebați dacă drepturile dvs. sunt disponibile numai în țara dvs. de origine sau în țara în care ați creat lucrarea? Vestea bună este că Convenția de la Berna conține o clauză de reciprocitate. Aceasta înseamnă că vi se acordă un drept de autor în munca dvs. sub legile țării în care ați creat lucrarea dvs. (cu condiția ca țara să fi ratificat Convenția de la Berna), dar dacă se întâmplă copii ale muzicii dvs. în orice altă parte a țării Convenția, vă veți păstra drepturile în muzica dvs. Cu toate acestea, drepturile dvs. vor fi reglementate de legile țării în care a avut loc încălcarea.
  • Trimiteți-vă activitatea la Oficiul de Copyright prin poștă certificată și solicitați o primire de returnare. Acest lucru costă aproximativ 5 USD.00. Când primiți chitanța de returnare, veți ști că o au și procesul a început.
  • Fiți conștienți de faptul că cererea dvs. va fi disponibilă pentru alții, cu o mare parte accesibilă online.
  • Un prim pas de siguranță pentru a crea dovezi de proprietate (fie că este în u.S., Australia, Noua Zeelandă și țările Uniunii Europene) este de a trimite o copie a muzicii dvs. într-o scrisoare certificată. Acest lucru vă va ajuta să arătați că ați creat-o mai întâi.
  • Dacă cântecul dvs. este hotărât să fie sub pragul originalității, acesta va fi respins de către Oficiul pentru Copyright din SUA și lansat în domeniul public.
  • Avertizări

    Urmăriți-vă pentru legăturile înșelătoare și companiile comerciale privind drepturile de autor. Dacă căutați online "U.S. Copyright Office," S-ar putea să vă găsiți că sunteți în frunte la companiile de profit, mai degrabă decât pe site-ul guvernului, și să ajungă la plata unor taxe inutile de depunere!
  • Asigurați-vă că muzica dvs. este complet originală. Rapul lovit "Gheață gheață iubito" de Vanilla Ice a copiat bassline de la cântecul reginei și al lui David Bowie "Sub presiune" și gheața de vanilie a fost acționată.
  • Sfatul american presupune că sunteți cetățean american. În 1989, SUA a devenit parte la Convenția de la Berna, ceea ce înseamnă că, dacă sunteți din afara SUA, nu sunteți obligat să vă înregistrați la Oficiul de Copiere a Statelor Unite înainte de a putea face o reclamație în instanța americană. Cu toate acestea, este posibil să doriți să căutați consultanță juridică cu privire la utilizarea dvs. de procesul de înregistrare a SUA dacă doriți să aveți muzica difuzată, auzită, efectuată sau utilizată altfel pe piața americană.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Orice versiune tangibilă a muzicii (i.E. Înregistrări, muzică, etc.)
    • $ 50 Hârtie- $ 35 online
    • Acces Internet (cea mai ușoară, cea mai rapidă metodă)
    • PA, SR sau CO
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar