Cum de a combate pirateria de carte

În fiecare an, u.S. Editorii pierd o estimare de 80 de dolari la 100 de milioane de vânzări pierdute din cauza pirateriei de carte. Dacă ați publicat o carte, ați putea fi îngrijorat de ce s-ar întâmpla dacă cineva ți-a pirat munca. Ia pași în avans pentru a vă proteja ebook-ul și pentru ao face neatractiv pentru pirați. Monitorizați Internetul pentru munca dvs. și raportați imediat copiile piratate pe care le vedeți. Pirateria cu cartea de internet este mai mult o problemă cu cărți electronice, dar pirații vor scana cărțile de imprimare pentru a face copii digitale. Deci, chiar dacă cartea dvs. este numai în imprimantă, ar trebui să fiți atenți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Protejarea fișierelor electronice
  1. Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 1
1. Criptați cărțile electronice. Există programe de criptare disponibile pentru cărțile electronice care vor permite ca fișierul să fie citit de utilizatorii autorizați. Acest lucru poate ajuta la prevenirea transferului fișierului original, deoarece fișierul nu ar putea fi citit nimănui, ci cumpărătorului original.
  • Această metodă nu vă va proteja cartea dacă cineva dorea să facă pur și simplu o captură de ecran a fiecărei pagini și să vândă că ca o copie piratată.
  • Pot exista unii comercianți cu cărți electronice care nu acceptă criptarea, ceea ce ar putea limita disponibilitatea cărții dvs.
  • Image cu titlu de luptă Pirateria Pasul 2
    2. Utilizați fișiere digitale securizate. Indiferent dacă publicați o carte de imprimare sau o carte digitală, asigurați-vă că toate fișierele digitale sunt criptate și stocate în siguranță, astfel încât acestea nu vor fi vulnerabile la hackeri. De asemenea, puteți bloca fișierele și solicitați o parolă pentru a le accesa.
  • Dați fișierelor dvs. un nume de cod pe care numai l-ați înțelege. Chiar dacă fișierele dvs. sunt hacked, pirat-ul va avea un timp greu de a imagina care fișiere sunt cărțile dvs. De exemplu, dacă ați scris o carte electronică intitulată "Berry Blue," Puteți numi fișierele de pe computer "2B41895E."
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 3
    3. Adăugați filigrane pentru a urmări copiile achiziționate. Editorii majori vă protejează cărțile electronice cu filigrane și puteți avea o securitate similară disponibilă ca un editor auto, dacă vă puteți permite comisioanele pentru aceasta.
  • În timp ce tehnologia filigranului nu împiedică pe nimeni să piardă cartea dvs., vă permite să urmăriți copia și să identificați pirat. Filigranul nu este vizibil și este mai mult ca un cod de urmărire încorporat în codul cărții. Serviciile anti-piraterie scanează Internetul pentru cod și raportați când se găsește o copie piratată a cărții dvs.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 4
    4. Interzice partajarea fișierelor. Dacă vindeți o carte electronică prin comercianții cu amănuntul cu cărți electronice, cum ar fi Amazon, aveți opțiunea de a permite oamenilor care achiziționează cartea dvs. pentru a le împărtăși cu un prieten. Dacă activați această opțiune, oamenii nu vor putea să-ți împărtășească cartea.
  • Interzicerea partajării de fișiere este o sabie cu două tăișuri, deoarece pierdeți posibilitatea de a obține un nou cititor. Cineva care împrumută o carte de la un prieten poate să-și cumpere una dintre celelalte cărți mai târziu, deci dacă aveți numeroase titluri planificate, permiteți partajarea fișierelor pe cărțile dvs. timpurii.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 5
    5. Monitorizați internetul. Chiar dacă aveți un drept de autor înregistrat în munca dvs., sunteți încă responsabil pentru descoperirea piraților și pentru a vă impune drepturile de autor prin depunerea unui proces. Setați alertele de căutare pentru numele dvs. și titlul cărții dvs. pentru a fi informat.
  • Chiar dacă aveți set de alerte, este încă o idee bună să vă căutați o dată la câteva săptămâni. Căutați nu numai titlul dvs., ci și titlurile scurte sau greșelile comune.
  • Dacă găsiți posibilele copii piratate ale cărții dvs., nu faceți clic pe nici un fel de linkuri sau încercați să descărcați fișierul - fișierul poate fi corupt sau are un virus. Mai degrabă, scoateți cât mai multe informații cât puteți despre site-ul web, faceți capace de ecran și marcați pagina.
  • Imagine cu titlu de luptă Pirateria Pasul 6
    6. Piața și promovarea cărților dvs. Puteți combate pirateria cărților pur și simplu prin punerea multor eforturi în marketing și promovarea cărții dvs. Țineți citirile și semnalele de cărți și participați la citirea grupurilor și cluburilor.
  • Făcându-vă disponibilă și lucrați pentru a dezvolta o relație mai personală cu cititorii dvs., vă poate ajuta să construiți o urmărire loială. Blogurile și conturile media sociale sunt bune pentru acest lucru.
  • Cititorii loiali care simt că au o legătură personală cu dvs. va fi mai probabil să vă cumpărați cărțile și să încurajați pe alții să facă același lucru. De asemenea, vă pot alerta când văd copiile piratate ale cărții dvs.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 7
    7. Oferiți stimulente cititorilor. Ca un auto-editor, aveți puterea de a oferi reduceri speciale cititorilor care achiziționează în mod legitim cartea dvs. De asemenea, puteți oferi stimulente printr-un buletin informativ de e-mail.
  • Publicitatea acestor stimulente în fiecare copie a cărții dvs. poate transforma persoanele care consumă o copie de pirat în cititori legitimi ai muncii tale.
  • De exemplu, ați putea oferi o poveste bonus gratuită dacă cititorii se înscriu pentru lista dvs. de e-mail. Chiar dacă cineva a citit o copie piratată a cărții dvs., ar fi putut să-i placă suficient pentru a vă înscrie pentru lista dvs. de e-mail.
  • Metoda 2 din 3:
    Raportarea copiilor piratate
    1. Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 8
    1. Colectați dovezi ale pirateriei. Dacă găsiți o copie piratată a muncii dvs., veți dori să obțineți cât mai multe informații posibil. Deoarece aceste pagini pot fi mutate sau șterse cu ușurință, utilizați mai multe metode pentru a colecta dovezi ale acestora.
    • Luați capacele de ecran, scrieți adresele web directe și obțineți copii de arhivă web dacă este posibil.
    • Evitați să faceți clic pe link-uri așa cum ați putea infecta computerul cu un virus. Faptul că există o legătură cu ceea ce pretind că este cartea dvs. este suficientă dovezi.
  • Imagine intitulată Pirateria de combatere Pasția 9
    2. Cercetarea vizibilității site-ului. Săpa pe site-ul unde ați găsit posibile copii piratate ale cărții dvs. și vedeți ce puteți afla despre cât de mult trafic devine. Dacă este un site personal sau un blog personal, este posibil să doriți să îl abordați diferit decât dacă site-ul a fost condus de o corporație mai mare.
  • Dacă site-ul are un "despre" Pagina, este posibil să puteți găsi informații despre cât de mulți vizitatori se află site-ul în fiecare zi sau în fiecare lună.
  • Rulați o căutare URL-ul principal al site-ului la https: // Prchecker.Info / check_page_rank.php Pentru Google PageRank și la http: // Alexa.com / siteinfo Pentru Alexa Rank. Acestea vă vor oferi informații despre traficul site-ului și cât de sus va apărea pagina în rezultatele căutării. Acest lucru vă poate oferi o idee bună despre cât de mulți oameni au acces la copia piratată a muncii dvs.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 10
    3. Găsiți proprietarul domeniului. Căutați site-ul web de pe registrul de domeniu WHOIS la https: // whois.icann.org / ro. Vă va spune cine a înregistrat acest domeniu. Cu condiția ca proprietarul să nu permită blocarea identității, vă va oferi adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa IP.
  • Dacă proprietarul domeniului are activat un serviciu de securitate sau de blocare a identității, informațiile pe care le obține vor fi adresa și informațiile de contact ale registratorului de domeniu, nu proprietarul individual. Cu toate acestea, puteți utiliza în continuare aceste informații pentru a contacta registratorul cu privire la copiile piratate.
  • Imagine cu titlu de luptă Pirateria Pirateria Pasul 11
    4. Trimiteți o scrisoare de încetare de încetare. Dacă ați putea găsi proprietarul domeniului, scrieți o scrisoare politicoasă informându-i despre copiile piratate ale cărții dvs. disponibile pe site-ul lor. Ia atitudinea de a presupune că nu erau conștienți de piraterie și vor fi dispuși să lucreze cu dvs.
  • În prima dvs. comunicare cu proprietarul site-ului, evitați să le acuzați de a vă fura munca și nu amenință un proces. Pur și simplu furnizați informații despre pirateria pe care ați găsit-o și le cereți să lucreze cu dvs. pentru a rectifica situația.
  • Dați proprietarului un termen limită pentru a răspunde, dar rămâne informal. De exemplu, ați putea spune "Aștept cu nerăbdare să pun această chestiune de odihnă. Vă rugăm să reveniți la mine în următoarele două săptămâni și să-mi spuneți planurile."
  • Puteți obține un răspuns înapoi că este mai puțin util. Ele pot refuza în mod flagru sau pot ignora scrisoarea. În acest caz, este posibil să doriți să discutați cu un avocat și să trimiteți o scrisoare mai formală.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 12
    5. Notificați agentul DMCA al site-ului. U.S. Legea necesită gazde web, cum ar fi WordPress și Tumblr, pentru a avea un agent DMCA care poate fi notificat cu privire la conținutul piratat. Dacă site-ul web este găzduit de unul dintre aceste servicii, căutați un link către o pagină de drepturi de autor.
  • De obicei veți găsi un formular pe care îl puteți completa pentru a notifica agentul DMCA al site-ului. Trebuie să vă furnizați numele, adresa și numărul de telefon, împreună cu informații despre conținutul piratate.
  • Agentul DMCA va revizui anunțul dvs. și dacă sunt de acord cu dvs., ei vor elimina conținutul în sine. Veți auzi de obicei de la ei într-o zi sau două.
  • Imagine cu titlu de luptă Pirateria Pasul 13
    6. Contactați compania de registrator de domeniu și compania de găzduire. Dacă puteți găsi numele companiei care a înregistrat domeniul sau oferă servicii de găzduire pentru site-ul web, acestea pot fi, de asemenea, obligate să reducă conținutul piratate.
  • Companiile din Statele Unite sunt obligați să elimine conținutul piratat dacă sunt informați despre acest lucru. Indiferent dacă ați putea trimite o notificare DMCA agentului DMCA al site-ului, puteți trimite o notificare cu aceleași informații către compania de registrator de domeniu și compania de găzduire.
  • Unele dintre aceste companii pot avea un formular pe site-ul lor pe care îl puteți completa și trimite.Verificați site-ul lor pentru numele agentului lor DMCA sau metoda de raportare a pirateriei.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 14
    7. Fișier un raport cu compania de procesare a plăților. Unele companii de procesare a plăților, cum ar fi PayPal, vor interzice sau suspenda utilizatorii care primesc bani pentru conținut piratate. Dacă site-ul pe care l-ați găsit este să luați bani pentru copiile piratate ale muncii dvs., puteți să vă luați capacitatea de a face bani de pe ea în timp ce evaluați celelalte opțiuni.
  • Uită-te pe site-ul web pentru logo-urile companiilor de procesare a plăților pe care le folosesc. Accesați site-ul companiei și căutați un link legal sau drepturilor de autor care vă va oferi informațiile de care aveți nevoie pentru a vă depune raportul.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 15
    8. Urmăriți rapoartele dvs. În acest moment, ați notificat mai mulți indivizi sau companii diferite despre pirateria cărții dvs. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a scoate conținutul piratate, dar trebuie să rămâneți vigilenți.
  • Doar pentru că un site web sau un gazdă elimină o anumită legătură sau o pagină, nu există nici o garanție că pirații nu vor reporta conținutul dvs. De asemenea, nu le va împiedica să meargă la un alt site web și să încarce același conținut acolo.
  • Păstrați-vă cu monitorizarea internetului, iar revizuiți site-urile pe care le-ați raportat că vă asigurați că conținutul piratate nu se întoarce.
  • Metoda 3 din 3:
    Înregistrarea dreptului dvs. de autor
    1. Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 16
    1. Completați o cerere de înregistrare. Dacă încă nu puteți scăpa de copiile piratate ale cărții dvs. pe Internet, puteți da în judecată pirații pentru încălcarea drepturilor de autor. Înainte de a putea depune un proces, trebuie să vă înregistrați drepturile de autor cu U.S. Copyright Office.
    • Aveți un drept de autor în munca dvs. din momentul în care îl scrieți - nu este necesară înregistrarea. Dar dacă doriți să aplicați drepturile de autor pentru a combate pirateria de carte, trebuie să treceți prin procesul de înregistrare formală.
    • Puteți găsi aplicații și instrucțiuni de înregistrare pe site-ul Office Copyright la drepturile de autor.Gov. Nu aveți nevoie de un avocat pentru a înregistra un drept de autor. Aplicația este simplă și îl puteți completa online în câteva minute.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 17
    2. Plătiți taxele de depunere aplicabile. Dacă sunteți singurul autor al cărții dvs., puteți plăti o taxă de depunere de 35 USD, cu condiția să completați aplicația online. Taxa este de 55 de dolari dacă ați scris cartea cu altcineva.
  • La depunerea online, puteți plăti utilizând un control electronic sau un card de credit sau de debit.
  • De asemenea, aveți opțiunea de a trimite prin poștă într-o aplicație de hârtie. Timpul de procesare va fi mai lung și va trebui să plătiți o taxă de depunere mai mare de 85 USD.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 18
    3. Atașați copii de depozit. Cererea dvs. trebuie să fie însoțită de copii electronice ale muncii dvs., care vor fi depuse cu Biblioteca Congresului. Site-ul are o listă de tipuri de fișiere acceptabile pe care le puteți trimite.
  • Dacă trimiteți o aplicație de hârtie, trebuie, de asemenea, să trimiteți copii din munca dvs.
  • Imagine cu titlu de luptă Pirateria Pasul 19
    4. Solicitați procesarea expediată. Dacă aveți deja cunoștință că cineva a piratat cartea dvs. și nu ați înregistrat încă drepturile de autor, ați putea dori să vă expediați aplicația. Altfel poate dura atâta timp cât opt ​​luni de procesat.
  • Prelucrarea expediată este disponibilă numai în circumstanțe limitate și va trebui să explicați motivele pentru care credeți că situația dvs. necesită procesarea rapidă. Dacă Oficiul pentru Copyright este de acord să vă accelereze înregistrarea, trebuie să plătiți o taxă suplimentară de 800 USD.
  • Imagine intitulată Carte de luptă Pirateria Pasul 20
    5. Vorbiți cu un avocat al dreptului de autor. Dacă ați epuizat toate celelalte opțiuni, este posibil să doriți să luați în considerare întărirea piraților în instanță. Găsiți un avocat care se specializează în depunerea proceselor de încălcare a drepturilor de autor și obțineți opinia lor cu privire la cazul dvs.
  • Unii avocați oferă consultări inițiale gratuite, dar un avocat bun de drept de autor poate percepe o mică rată forfetară chiar și pentru consultarea inițială. În plus, avocații rareori iau cazuri de încălcare a drepturilor de autor în cadrul unui aranjament de taxă de urgență, ceea ce înseamnă că ați putea cheltui mii de dolari pe taxe legale înainte de a merge chiar la proces.
  • Procedurile judiciare federale sunt consumatoare de timp, scumpe și stresante. Ar trebui să luați în considerare numai înlăturarea piraților pentru încălcarea drepturilor de autor ca o ultimă soluție sau dacă au vândut copii piratate ale muncii dvs. și au făcut o mulțime de bani.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar