Cum să copyright un logo

Un logo memorabil și distinctiv este un mare bun de afaceri care vă poate ajuta să ieșiți pe piață. Din fericire, drepturile de autor există pentru logo-ul dvs. de îndată ce îl trageți. Puteți crea o notă opțională de drepturi de autor și o atașați la logo-ul.Înregistrarea opțională a proprietății drepturilor de autor vă oferă multe avantaje, cum ar fi abilitatea de a da în judecată în instanțele federale americane. De asemenea, gândiți-vă la înregistrarea logo-ului ca marcă comercială.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unui anunț privind drepturile de autor
  1. Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 1
1. Faceți logo-ul dvs. suficient de creativ. Nu puteți utiliza drepturile de autor pentru a proteja numele, culorile sau lucrările existente ale altora. De exemplu, nu puteți fi drepturi de autor simboluri familiare sau ornamentare tipografică. Pentru a vă califica pentru protecția drepturilor de autor, sigla dvs. trebuie să fie suficient de originală și creativă că ar putea fi calificată pentru un drept de autor ca o opera de artă.
  • De exemplu, NFL Baltimore Ravens au reușit să obțină protecția drepturilor de autor pentru imaginea unui corb, care sa dovedit a fi suficient de creativă.
  • De asemenea, nu puteți copia logo-ul altcuiva, astfel încât cercetarea dacă sigla a fost deja utilizată ca marcă comercială privind mărfurile în comerț sau înregistrată. Căutați U.S. Site-ul Office Copyright. Includeți "logo" ca termen de căutare.
  • De asemenea, puteți căuta baze de date de stat, federale, internaționale și private pentru mărci comerciale având caracteristici specifice care ar putea corespunde logo-ului propus.
  • Marea majoritate a proprietarilor de drepturi de autor nu își înregistrează de fapt proprietatea.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 2
    2. Afișează simbolul drepturilor de autor. Simbolul drepturilor de autor este litera C într-un cerc, astfel: ©. De asemenea, puteți introduce "Copyright" sau "Copr."Includeți simbolul pe logo-ul sau dreptul de lângă el.
  • Notă privind drepturile de autor privind lucrările publicate în SUA a fost complet opțională din 1989.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 3
    3. Adăugați data publicării, dacă este cazul. Utilizați data la care sigla dvs. a fost creată sau publicată pentru prima dată. De exemplu, dacă ați creat logo-ul în 2015, utilizați acea dată.
  • Dacă nu ați utilizat logo-ul încă, asigurați-vă că scrieți "lucrări nepublicate" înainte de simbolul drepturilor de autor.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 4
    4. Identificați cine deține drepturile de autor. Creatorul lucrării de artă de la logo-ul deține drepturile de autor. Ei și-au transferat drepturile la alții. Includeți numele titularului drepturilor de autor. De asemenea, puteți utiliza o abreviere sau o denumire alternativă cunoscută. Cu excepția cazului în care afacerea dvs. deține drepturile de autor, utilizați numele dvs. legal.
  • O notificare completă a drepturilor de autor va citi ca următoarele: "Copyright 2017 Jill Anderson."
  • Dacă sigla nu a fost nepublicată, atunci anunțul va citi: "Lucrări nepublicate Copyright 2017 Jill Anderson."
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 5
    5. Luați în considerare înregistrarea dreptului dvs. de autor. În calitate de deținător de drepturi de autor, puteți împiedica alți oameni să vă reproducăm logo-ul sau distribuirea sau afișarea copiilor logo-ului către public. Cu toate acestea, trebuie să vă înregistrați drepturile de autor ale SUA pe o lucrare americană cu Oficiul de Copiere a Statelor Unite în Biblioteca Congresului înainte de a putea aduce un proces pentru copierea ilegală (încălcare) într-un u.S. curte.
  • Această cerință se aplică la u.S. drepturi de autor. Dreptul de autor asupra lucrărilor străine pot fi executorii în instanțele americane, ca să nu mai vorbim din alte țări, fără a fi înregistrat în SUA, în conformitate cu tratatele multi-laterale.
  • Chiar dacă nu vă înregistrați drepturile de autor, este posibil să aveți alte drepturi executorii, cum ar fi prioritatea mărcii și puteți utiliza a Cererea de preluare a DMCA pentru a opri pe alții care au întemeiat lucrările dvs. prin drepturi de autor (în SUA).
  • Partea 2 din 3:
    Înregistrarea dreptului dvs. de autor
    1. Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 6
    1. Inregistrare online. Este mai ieftin și mai rapid pentru a vă înregistra drepturile de autor online prin intermediul "Oficiul electronic de drepturi de autor" portal. Veți plăti o taxă de depunere mai mică și veți fi procesat drepturile de autor mai repede. Puteți plăti cu un card de credit, card de debit sau verificare electronică.
    • Va trebui să creați un ID de utilizator și o parolă înainte de a vă putea înregistra online.
    • Trebuie să trimiteți copii ale lucrării de artă logo-ul la Biroul de Copyright ca parte a cererii dvs. În general, puteți face acest lucru online, deși este posibil să trebuiască să trimiteți copiile la birou, folosind referințe Cross la depunerea dvs. online.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 7
    2. Utilizați în schimb aplicația de hârtie. Puteți înregistra în continuare drepturile de autor folosind formularul vizual VA (pentru "Arte vizuale", inclusiv lucrări picturale, grafice sau sculpturale). Îl puteți descărca de pe site-ul Office Copyright. Introduceți informațiile dvs. direct în formularul digital sau imprimați cu ușurință informațiile dvs. pe o copie tară.
  • Instrucțiunile complete sunt furnizate cu formularul.
  • Dacă aveți o întrebare, sunați la 202-707-3000 sau fără taxă la 1-877-476-0778.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 8
    3. Trimiteți aplicația dvs. electronic sau prin poștă sau prin curier. Faceți o copie a aplicației dvs. și trimiteți-o împreună cu copia dvs. de depozit în Biblioteca Congresului, U.S. Copyright Office, 101 Independence Avenue SE, Washington, DC 20559. Dacă sigla dvs. a fost publicată, includeți două exemplare de depozit. Este necesară o singură copie a unui logo nepublicat.
  • Programul de taxe se modifică în mod regulat, deci verificați site-ul web al drepturilor de autor pentru a afla taxa curentă. Asigurați-vă cecul sau ordinea de plată plătibilă pentru a vă înregistra drepturile de autor. Toate plățile trebuie să fie în u.S. Dolari.
  • Nu veți fi anunțat când ați primit cererea de hârtie poștală. Trimiteți poștă certificată, primirea de returnare solicitată dacă doriți notificări scrise.
  • În schimb, odată ce a fost depusă cererea online, Oficiul emite automat un e-mail care să confirme că cererea a fost primită.
  • Ta "Data efectivă a înregistrării" este data la care Biroul de drepturi de autor primește o cerere completă, taxele necesare și copiile de depozit necesare.
  • Veți fi anunțat dacă examinatorii de drepturi de autor găsesc probleme cu cererea dvs. și, în general, veți primi o perioadă limitată de timp în care să răspundeți la astfel de anunțuri.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 9
    4. Primiți certificatul de înregistrare. În general, poate dura șase luni sau mai mult pentru ca cererea dvs. să fie procesată. Prezentările electronice sunt procesate cu aproximativ două luni mai rapide.
  • Dacă ați depus în mod electronic, puteți utiliza, de asemenea, numărul de aplicații pentru a verifica periodic starea acestuia, utilizând portalul electronic de copyright.
  • Partea 3 din 3:
    Protejarea logo-ului ca marcă comercială
    1. Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 10
    1. Obțineți drepturi comerciale pentru a vă proteja sigla pe o perioadă nedeterminată. În U.S.A., Protecția mărcii comerciale durează atâta timp cât nu ați abandonat drepturile dvs. de marcă sau marca rămâne asociată cu bunurile sau serviciile dvs. particulare. În contrast, protecția drepturilor de autor durează "un timp limitat". Acest lucru este în prezent definit de o durată de viață a autorului individual plus 70 de ani (sau, până la 120 de ani pentru o "Lucrări făcute pentru închiriere"). Dreptul de autor expiră apoi și lucrarea devine "domeniu public". Din acest motiv, ați putea dori să obțineți beneficiile protecției mărcii comerciale.
    • O marcă comercială este o frază, cuvânt, simbol, un design sau o combinație care identifică sursa de bunuri sau servicii, iar logo-urile distinctive se pot califica.
    • Protecția mărcilor nu este la fel de largă ca și protecția drepturilor de autor. De exemplu, drepturile mărcii comerciale nu vor împiedica alți oameni să utilizeze ceva similar cu logo-ul dvs. dacă vând diferite bunuri sau servicii.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 11
    2. Verificați mărcile similare. Acest lucru este cunoscut ca "Clearing" Marca ta. Nu puteți utiliza sau înregistra în mod legal un logo "confuz similar" la o marcă comercială existentă. Puteți face o căutare preliminară a bazei de date a sistemului electronic de căutare a mărcii..
  • Consultați manualul de căutare a codului de design online pentru care coduri pentru a căuta elemente de design specifice (e.G., Stele, bucle, animale).Ca o scurtătură, ați putea folosi "Căutarea gratuită a formularului" Pentru a găsi logo-uri similare (și a afișa desenele) și apoi copiați codurile elementelor relevante pentru a căuta desene sau modele suplimentare.
  • De asemenea, este posibil să doriți să căutați înregistrări de marcă de stat, precum și diverse baze de date private pentru mărci înregistrate în domeniul mărcilor de utilizare referitoare la domeniul dvs. de utilizare.Tu sau avocatul dvs. de marcă poate, de asemenea, să angajeze o firmă de căutare profesională pentru a produce un raport de căutare de lichidare.
  • Ca regulă generală, legală "similitudine" de branduri este judecat în funcție de aspectul, sunetul și semnificația ambelor branduri, atunci când sunt luate în întregime. Cu toate acestea, similitudinea brandurilor în sine este doar unul dintre mulți factori ai "probabilitatea de confuzie". De exemplu, un design al ancorei unei nave și a cuvântului "ancoră" pot fi considerate "identic" Elemente ale mărcilor comerciale fiind comparate, dar pot fi depășite de alte elemente dominante care sunt clar distinse. Pe de altă parte, elementele generice pot avea un efect redus asupra caracterului distinctiv comparativ.
  • Chiar și brandurile identice ar putea fi permise în uz sau înregistrare dacă sunt utilizate pentru a marca diferite bunuri sau servicii andunate. În această situație, mărcile similare nu vor crea confuzie în mintea consumatorilor. De exemplu, "Delta" este folosit de ambele companii aeriene Delta și de robinete delta. De la sine, un astfel de brand comun, în uz de multe altele, este considerat slab.
  • Acordați o atenție deosebită oricăror înregistrări (sau aplicații în așteptare) pe care le găsiți în aceeași clasificare a oricăror bunuri sau servicii.
  • Ar trebui să fii extrem de atent "clar" logo-ul dvs. la cea mai bună capacitate înainte de a depune o cerere de marcă comercială federală. Oricine care găsește aplicația online vă poate da imediat în judecată, dacă simt că marca dvs. este confuzivă similară cu a lor și că utilizarea dvs. poate deteriora drepturile lor, chiar dacă acestea nu sunt deja înregistrate.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 12
    3. Aplica pentru marcă protecţie. USPTO preferă să vă înregistrați marca dvs. online utilizând sistemul de aplicații electronice de marcă (ceaiuri). Puteți plăti taxa, încărcați un desen și un specimen de utilizare reală a logo-ului dvs. online. Există un tutorial disponibil pentru a vă plimba prin proces.
  • Sub legile privind mărcile comerciale americane, nu sunteți obligat să vă înregistrați marca comercială. În schimb, puteți obține drepturi substanțiale de marcă comercială utilizând sigla în legătură cu ambalarea și comercializarea bunurilor sau a serviciilor.
  • Cu toate acestea, există multe avantaje pentru înregistrare. Acesta oferă publicului să observăm că solicitați proprietatea asupra mărcii și este posibil să aveți nevoie să vă înregistrați în USPTO înainte de a putea da în judecată în instanța federală.
  • Înregistrarea federală vă oferă o prezumție de prioritate la nivel național față de ceilalți care ar putea începe să utilizeze branduri similare după data de depunere oficială.Înregistrarea de stat vă oferă prioritate față de brandurile similare similare utilizate ulterior în cadrul acestei jurisdicții, dacă nu dincolo de.
  • La cel puțin o înregistrare de stat sau de marcă federală se va întoarce mai repede când alții caută mărci similare, în procesul de verificare a autorizării pentru propriile logouri nou propuse.
  • Ca beneficiu de margine, examinatorii USPTO pot respinge automat aplicațiile depuse mai târziu de alții dacă sigla lor este considerată"confuziv similar" la a ta, cu condiția să vă mențineți înregistrarea federală în stare bună.
  • O înregistrare federală deschide ușa pentru a simplifica depunerea pentru mai multe înregistrări internaționale, dacă este ceva ce aveți nevoie în viitor, folosind Protocolul Madrid.
  • Taxele de înregistrare a mărcilor sunt, în general, legate de modul în care depuneți și câte clasificări ale bunurilor sau serviciilor sunt descrise în aplicația dvs. Lista actuală a taxelor de depunere este disponibilă online la USPTO.
  • Taxele de înregistrare a mărcii de stat sunt, în general, mult mai puțin decât taxele și prelucrarea USPTO sunt, de obicei, mult mai simple și mai rapide decât înregistrarea federală.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 13
    4. Utilizați denumirea corespunzătoare. Odată ce ați primit înregistrarea federală pentru marcă comercială, includeți simbolul federal de înregistrare: litera R în interiorul unui cerc: ®.Cu toate acestea, dacă nu ați înregistrat-o în USPTO încă, utilizați fie "TM" pentru o marcă comercială, fie "SM" pentru un marcă de servicii.
  • Utilizați logo-ul dvs. în mod consecvent în legătură cu marketingul bunurilor sau serviciilor dvs. Dacă nu, vă puteți pierde drepturile de marcă comercială. Nu utilizați ® pe bunuri sau servicii care nu intră în domeniul de aplicare al descrierii incluse în înregistrarea federală.Nu trimiteți un specimen de aplicație care să indice că sunteți ilegal utilizând ® în logo-ul dvs. înainte de înregistrare.
  • Imagine intitulată Copyright Un logo Pasul 14
    5. Primiți înregistrarea dvs. și mențineți-o în stare bună. După ce aplicația dvs. trece o revizuire inițială pentru înregistrare, USPTO va publica marca și descrierea mărfurilor și serviciilor în Monitorul Oficial săptămânal. Dacă nu există o opoziție publică înregistrată în termen de 30 de zile, înregistrarea dvs. va fi emisă și veți primi certificatul dvs.
  • Din cauza volumului ridicat de aplicații, ar putea dura un an sau mai mult pentru a primi aprobarea, chiar dacă nu este depusă nicio opoziție.
  • Indiferent dacă este înregistrată într-un stat sau în USPTO, înregistrarea dvs. va necesita depunerea comisiilor de întreținere periodice pentru a menține înregistrarea activă. În cadrul USPTO, primele taxe de întreținere (și declarații de utilizare continuă) se datorează la cinci ani după acordarea înregistrării dvs. Taxele de reînnoire apar la fiecare zece ani în USPTO, dar pot fi anuale sau la fiecare cinci sau zece ani în diferitele state.
  • Chiar dacă lăsați să explodeze de înregistrare, vă puteți păstra celelalte drepturi neînregistrate atâta timp cât continuați să vă utilizați logo-ul și să-l protejați de utilizarea necorespunzătoare a altora.
  • Dacă linia dvs. de produse se extinde, ar trebui să luați în considerare depunerea pentru înregistrări suplimentare pentru a acoperi aceste bunuri sau servicii, dacă doriți beneficiile înregistrării.Taxele de depozitare sunt, în general, la fel dacă depuneți separat pentru fiecare clasă de bunuri sau fișiere pentru înregistrarea tuturor claselor într-o singură cerere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar