Cum să curățați oțelul galvanizat

Oțelul galvanizat este oțelul care are o acoperire cu zinc bine legată care împiedică coroziunea și crește longevitatea și durabilitatea oțelului. Oțelul galvanizat poate fi adesea găsit în folie, jgheaburi și uși și capote. În timp ce oțelul galvanizat rămâne rezistent la rugină, se poate murdări și ar trebui să fie manipulată cu grijă. Dacă aveți grijă de oțelul dvs. galvanizat și curățați-l în mod regulat, puteți să vă măriți longevitatea și să vă mențineți aspectul pentru o lungă perioadă de timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea murdăriei și noroiului
  1. Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 1
1. Ștergeți oțelul galvanizat cu o cârpă umedă. O curățare inițială cu o cârpă înmuiată în apă proaspătă va elimina orice murdărie sau dungi pe oțelul galvanizat. Întreținerea regulată va reduce cantitatea de murdărie și acumularea chimică care se formează pe oțelul dvs. în timp și va face curățarea mai ușoară în viitor.
  • Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 2
    2. Curățați oțelul cu o perie și o soluție de detergent. Utilizați o lingură (14.79 mililitri) de detergent de rufe și amestecați-l într-o găleată de apă. Asigurați-vă că faceți o spălare profundă peste suprafața oțelului dvs. și acordați o atenție deosebită zonelor problematice în care se construiește murdăria sau noroiul. Utilizați o perie de nailon sau din plastic deoarece alte perii pot interacționa cu oțelul și pot modifica culoarea.
  • Nu utilizați curățătorii aspre. Un curățitor cu un pH de mai mult de 12 până la 13 poate începe să dizolve zincul din oțelul galvanizat.
  • Spălarea din oțel în acest fel poate face zone pe care le curățați arătați neuniform în comparație cu zonele pe care nu le faceți.
  • Abraziv suprasolicitarea oțelului galvanizat va reduce ciclul de viață al oțelului și va purta stratul de zinc. Curățați oțelul galvanizat cu ușurință.
  • Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 3
    3. Utilizați o spălare de mașini sau spălați camionul pentru a vă curăța oțelul. Camioanele și spălările de mașini sunt făcute pentru a reduce potențialul de coroziune și, de obicei, să fie bine adaptate pentru a vă curăța oțelul galvanizat.Amintiți-vă să clătiți bine oțelul cu apă rece după ce ați folosit dispozitivul de curățare.
  • Asigurați-vă că ați citit spatele spălării mașinii pentru indicații și avertismente.
  • Puteți ridica mașina de spălare la un magazin de automobile, magazin de magazine sau online.
  • Cele mai multe mașini contemporane folosesc oțel galvanizat pentru a preveni ruginația.
  • Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 4
    4. Spray-ți oțelul cu o mașină de spălat cu presiune mică pentru zone mai mari. Dacă aveți o suprafață mare de oțel galvanizat pentru a curăța, ca un acoperiș sau siding pe o clădire, folosind o mașină de spălat presiune vă va economisi timp și efort. Aceasta este, de asemenea, o modalitate de a clăti rapid orice substanțe chimice sau de curățare pe care le-ați folosit pentru a vă curăța oțelul.
  • Asigurați-vă că mașina de spălat sub presiune este mai mică de 1450 psi sau poate scoate acoperirea din oțel.
  • Metoda 2 din 3:
    Îndepărtarea petelor de stocare umedă
    1. Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 5
    1. Se amestecă o parte amoniac la zece părți apă proaspătă într-o găleată. Puteți achiziționa produse de curățare amoniac la cele mai importante magazine departament. Se amestecă curățarea amoniacului și apa într-o găleată și utilizați soluția pentru a vă curăța oțelul galvanizat.
    • Purtați mănuși sau amoniacul poate provoca iritații și arsuri chimice pe pielea expusă.
    • De asemenea, puteți utiliza CLR, suc de lime, dizolvând rugina, 10G sau oțet alb ca alternativă la amoniac pentru a îndepărta petele de depozitare umede din oțelul galvanizat.
  • Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 6
    2. Îndepărtați o perie durabilă de nailon în soluție și ștergeți-vă oțelul. Îndepărtați o perie de nailon în soluție și curățați-vă oțelul folosind o mișcare circulară. Asigurați-vă că acordați atenție zonelor problematice. Substanța albă ar trebui să înceapă să iasă în timp ce vă curățați.
  • Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 7
    3. Solicitați utilizarea tratamentelor chimice privind pasivarea. Producătorul de oțel poate fi capabil să furnizeze aceste tratamente la un cost. Pasivizarea chimică reduce probabilitatea de depozitare umedă sau "rugină albă" de la apariția pe oțel. Procesul acoperă oțelul cu un strat subțire de acoperire cu cromat pe bază de apă, care îl poate proteja în continuare de a fi afectat de mediu.
  • Cheltuirea banilor în plus Pasivizarea oțelului vă poate economisi bani pe termen lung pentru că nu va trebui să plătiți pentru oțelul de înlocuire.
  • Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 8
    4. Clătiți-vă oțelul cu apă și lăsați-l să se usuce bine. Utilizați apă proaspătă când clătiți oțelul galvanizat. Orice substanțe chimice care rămân pe suprafața sa pot coroda sau distruge stratul de acoperire din oțel în timp.
  • Imagine intitulată curată oțel galvanizat Pasul 9
    5. Evitați stocarea oțelului în zone umede sau slab ventilate. Stocarea necorespunzătoare a oțelului dvs. poate crea pete de stocare umedă pe ele. În loc să vă stivuiți din oțel, asigurați-vă că ați pus-o pe un unghi, astfel încât să se poată scurge în mod corespunzător dacă se udă. Acumularea de apă în timp poate crea depozite de zinc care se formează pe partea de sus a oțelului.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea vopselei
    1. Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 10
    1. Răzuiți vopseaua inițială cu o racletă din lemn sau din plastic. Nu utilizați un dispozitiv de răzuire a metalelor pentru a obține vopsea din oțel galvanizat, deoarece poate să o zgârie ușor și să-și ruineze suprafața. Lucrați în jurul și scoateți vopseaua în bucăți mari, apoi concentrați-vă pe piesele mai mici. Nu vă faceți griji că veți obține totul, pentru că veți folosi un proces chimic pentru a elimina restul vopselei.
    • Dacă vopseaua este proaspătă și umedă, săriți acest pas și treceți la pasul al doilea în această metodă.
    • De asemenea, puteți utiliza șmirghel sau o perie de sârmă pentru a elimina blocarea pe vopsea sau rugină din oțelul galvanizat. Fiți avertizat că acest lucru poate provoca decolorare, deci dacă aveți nevoie să vă mențineți oțelul estetic, acestea nu ar fi instrumente bune de utilizat.
  • Imagine intitulată oțel galvanizat curat Pasul 11
    2. Curățați o vopsea nouă cu un diluant standard de vopsea. Dacă vopseaua este proaspătă, puteți utiliza o perie de nailon și o vopsea mai subțire pentru al scoate din oțelul galvanizat. Adăugați mai subțire vopsea la metalul galvanizat cu o cârpă și continuați să lucrați cu peria de nailon.
  • Imagine intitulată Oțel galvanizat curat Pasul 12
    3. Ștergeți oțelul cu o stripare non-alcalină pentru vopsea tare. Vopseaua care a fost uscată și a devenit greu este mai greu de îndepărtat. Din fericire, multe vopsele reacționează prost cu zincul găsite în oțel galvanizat și vor coaja și cipul odată uscată, făcându-vă să vă curățați.
  • Aplicați stripul dvs. cu o cârpă și curățați-o cu o perie de nailon sau o perie de plastic.
  • Imagine intitulată curată oțel galvanizat Pasul 13
    4. Clătiți-vă cu atenție după spălare. Orice substanțe chimice rămase pot schimba nuanța oțelului în viitor. Asigurați-vă că spălați orice reziduu rămas prin rularea oțelului sub apă proaspătă.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar