Cum se codifică o alertă cu o variabilă utilizând jаvascript

Alertele cu variabile sunt printre cele mai utile lucruri din codarea jаvascript. Le puteți folosi pentru a se referi la cineva după numele lor, pentru a face un joc Mini Madlibs sau chiar pentru afișarea rezultatelor Quiz. Acest articol vă va arăta cum să faceți o alertă variabilă.

Pași

Partea 1 din 2:
Configurarea variabilei
  1. Imagine intitulată Codul o alertă cu o variabilă utilizând jаvascript pas 1
1. Scrieți prima linie de cod. Tip "VAR Username = Prompt ("Care este numele tău?")-". A inlocui "nume de utilizator" cu ceea ce vrei să-ți suni variabila. A inlocui "Cum te numești?" cu ceea ce vrei să ceri.
Partea 2 din 2:
Făcând alerta
  1. Imagine denumită codul o alertă cu o variabilă utilizând jаvascript pasul 2
1. Scrieți următoarea linie de cod. Tip "alerta ("Hei, " + Nume + "!")-". Această linie de cod va adăuga variabila "Nume" la cuvântul "Hei, "(cu spațiul de la capăt), apoi adăugați "!" Pentru a încheia propoziția (nu este necesară). De exemplu, dacă utilizatorul intrările "Trevor" ca valoare a variabilei "Nume", Alerta va spune "Heya, Trevor!". Puteți utiliza orice mesaj dorit, totuși. Dacă variabila dvs. este "Culoare preferata" și "Albastru" este valoarea, de exemplu, puteți spune alerta "Albastru este o culoare foarte frumoasă! "
  • Imagine denumită codul o alertă cu o variabilă utilizând jаvascript pasul 3
    2. Adăugați mai multe variabile dacă doriți. Încercați să faceți o biografie una sau două propoziții.
  • sfaturi

    Toate apelurile și declarațiile de funcții ar trebui să se încheie cu punct și virgulă! De exemplu, nu scrieți "Alertă (nume de utilizator)", În schimb, scrieți "Alertă (nume de utilizator)-"! Acest lucru spune computerului unde să nu mai citească ceva și să înceapă să o facă.
  • Încercați să scrieți câteva linii de cod înainte de codul de alertă pentru a repeta promptul dacă răspunsul este nul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar