Cum de a amesteca vopseaua de ulei

Amestecarea vopselelor de ulei este diferită de amestecarea altor medii, deoarece vopselele durează atât de mult timp să se usuce. Pentru că aveți mai mult timp să vă ajustați amestecul, puteți face un gradient mai chiar între două culori. Odată ce ați primit o mână pe amestecarea a două culori, puteți umbri (întuneric) sau nuanță (luminați) și desenele dvs. Nu trebuie să fii Monet sau Van Gogh pentru a amesteca frumos vopselele de ulei frumos!

Pași

Metoda 1 din 3:
Amestecând două culori
  1. Imagine intitulată Blend Ulei vopsea Pasul 1
1. Aplicați cele două culori pe care doriți pe laturile opuse ale celuilalt. Utilizați două perii separate sau curat perii dvs. între utilizare pentru a păstra cele două părți nemișcate. Lăsați un spațiu în mijlocul celor două culori, astfel încât să puteți crea un amestec neted.
  • Încercați amestecarea pe o foaie de practică înainte de a lucra la pictura dvs.
  • Cât de multă vopsea vă așezați depinde de textura pe care doriți să o oferiți de artă. Pentru o textură mai groasă, adăugați mai multă vopsea.
  • Imagine intitulată Blend Ulei Vopsea Pasul 2
    2. Se amestecă culorile de pe paletă. Aceasta va fi o combinație a acelorași culori pe care le-ați stabilit în prealabil. Face amestecul cât mai mult posibil. Adăugați aceeași cantitate de fiecare culoare și utilizați pensule pentru a combina culorile fără probleme.
  • Imagine intitulată Blend Vopsea de ulei Pasul 3
    3. Aplicați culoarea mixtă între cele două culori. Umpleți spațiul gol în mijlocul celor două culori în întregime cu culoarea mixtă. Nu începeți să amestecați destul de mult culorile. Spălați pensule cu vopsea mai întâi, astfel încât să puteți crea un amestec curat.
  • Imagine intitulată Blend Ulei vopsea Pasul 4
    4. Mutați peria de vopsea înainte și înapoi între culori. Pretindeți că desenați a "Z." Asigurați-vă că pensulă va merge într-un model zig-zag între cele două culori nelențuite și culoarea dvs. mixtă. Apoi, periați în sus și în jos între culori. Urmăriți culoarea cu atenție pe măsură ce se amestecă în amestec în mijloc.
  • Imagine intitulată Blend Vopsea de ulei Pasul 5
    5. Terminați pictura după cum se usucă. Spre deosebire de acrilice, aveți timp să vă amestecați în mod egal culorile. Adăugați vopsea proaspătă în partea de sus a culorilor dvs. Dacă vopseaua se usucă mai devreme. Acest lucru va face vopseaua umedă și capabilă să se amestece din nou. Când sunteți mulțumit de jocul de amestecare, setați pictura undeva în siguranță să se usuce complet.
  • Vopseaua de ulei durează în general între 3-7 zile pentru a vindeca complet.
  • Metoda 2 din 3:
    Umbrirea art
    1. Imagine intitulată Blend Vopsea de ulei Pasul 6
    1. Aplicați mai întâi culoarea de bază a obiectului ca o subtilitate. Primul tău strat de vopsea ar trebui să fie lumină, astfel încât să puteți adăuga umbra pe partea de sus fără a adăuga vopseaua pe prea gros. Când sunteți mulțumit de culoarea de bază a obiectului, sunteți gata să începeți umbrirea.
    • Dacă pictați un măr, de exemplu, aplicați vopsea roșie la desenul dvs. ca o subtilitate.
  • Imagine intitulată Blend Ulei vopsea Pasul 7
    2. Determinați ce direcție vine lumina. Veți aplica umbra în partea opusă a obiectului cu care se confruntă sursa de lumină. Părțile obiectului dvs. cel mai apropiat de sursa de lumină vor fi mai strălucitoare, în timp ce părțile cele mai îndepărtate vor avea cea mai mare umbră. Alegeți un loc pentru sursa de lumină și vopsea în consecință.
  • Imagine intitulată Blend Ulei vopsea Pasul 8
    3. Găsiți culoarea completă a vopselei. Deși puteți folosi negru pentru a vă umbra pictura, o nuanță mai închisă a culorii complementare a obiectului va oferi o umbră mai naturală. Consultați o roată de culoare și amestecați o nuanță întunecată pe paletă (pentru a fi aplicată pe obiectul dvs.).
  • Dacă obiectul dvs. este un măr roșu, de exemplu, alegeți o nuanță întunecată de verde.
  • Imagine intitulată Blend Ulei vopsea Pasul 9
    4. Adăugați o nuanță întunecată a acelei culori la obiectul dvs. pe baza iluminării. Vopsea pe culoarea mai întunecată în părțile obiectului dvs. mai departe de sursa de lumină. Apoi, amestecați umbra în obiectul dvs. prin deplasarea dintre culoarea întunecată și ușoară cu periculosul (într-un model zig-zag) până când marginile dintre cele două culori sunt moi.
  • Pentru a umbra un măr, de exemplu, adăugați vopsea verde închis pe părțile mărului cel mai îndepărtat de sursa de lumină.
  • Metoda 3 din 3:
    Ținând vopsele de ulei
    1. Imagine cu titlu de amestec vopsea de ulei Pasul 10
    1. Determinați sursa de lumină. Obiectul dvs. va fi colorat în cazul în care sursa de lumină lovește direct obiectul. Alegeți o poziție pentru sursa dvs. de lumină și planificați să nu atingeți obiectul în consecință. Marcați-vă sursa de lumină în jos, astfel încât să nu uitați ca vopsească și nu vă aduceți zonele greșite.
    • Combinați tinarea și umbrirea pe obiectul dvs. pentru un sentiment mai realist al adâncimii.
  • Imagine cu titlu de amestec vopsea de ulei Pasul 11
    2. Aplicați culoarea de bază. La fel ca umbrirea, aplicați culoarea de bază la pretutindeni, cu excepția zonei pe care intenționați să o cunoașteți. Pentru acea parte, lăsați un plasture neapropiat pentru a umple mai târziu. S-ar putea să schițezi obiectul în linii puternice în prealabil, astfel încât să puteți evita pictura peste zona potențial colorată.
  • Schițați obiectul în creion, cărbune sau cerneală înainte de a vopsi.
  • Dacă pictați o banană, de exemplu, adăugați o culoare de bază galbenă.
  • Imagine cu titlu de amestec vopsea de ulei Pasul 12
    3. Se amestecă culoarea de bază cu alb pe paletă. Intensitatea sursei dvs. de lumină va determina cât de mult ați adăugat albul la culoarea dvs. Dacă sursa dvs. este strălucitoare, ca soarele, adăugați o cantitate mai mare de alb. Dacă sursa dvs. este slabă, ca un bec, adăugați mai puțin.
  • De exemplu: amestecați galben și alb dacă pictați o banană.
  • Imagine intitulată Blend Vopsea de ulei Pasul 13
    4. Vopsiți culoarea mixtă în centrul spațiului gol. Apoi, începeți amestecarea culorii de bază și vopseaua mixtă prin mișcarea pensulei înainte și înapoi într-un model zig-zag. Așteptați până când vopseaua dvs. este uniform amestecată, apoi găsiți un loc sigur pentru ca pânza să se usuce.
  • De exemplu, aplicați amestecul alb-galben în spațiul gol pe o pictură de banane.
  • sfaturi

    Începeți întotdeauna cu o schiță înainte de a vopsi și amesteca.
  • Începeți cu porțiuni mici de amestecare și lucrați până la secțiuni mai mari, pe măsură ce obțineți o aderență mai bună la amestecare.
  • Purtați haine pe care nu vă va deranja colorarea în timp ce lucrați cu vopsele de ulei.
  • Alegeți două culori apropiate unul de celălalt atunci când începeți amestecarea pentru a practica, apoi mutați mai târziu pe mai multe amestecuri de culori gratuite.
  • Avertizări

    Vopselele de vopsea de ulei pot fi toxice (mai ales dacă conține terebentină). Vopsea într-o zonă bine ventilată, de preferință în apropierea unei ferestre.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar