Cum de a alege culori de vopsea interioară

Alegerea culorilor drepte a vopselei interioare depind de tipul de cameră pe care o doriți. Luați ceva timp să vă gândiți la ce fel de ambianță doriți. Anumite culori adăugați greutate în cameră, în timp ce altele creează un ton mai ușor. De asemenea, puteți amesteca culorile în diferite nuanțe și nuanțe pentru a ajuta la crearea mai multă unitate vizuală. Planificați încă camerele înainte de a picta, astfel încât să puteți face interiorul dvs. de interior al casei dvs., indiferent de culorile pe care le utilizați.

Pași

Metoda 1 din 3:
Selectarea unei palete de culori
  1. Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 1
1. Vopsea cu culori calde pentru a crea camere confortabile, energizante. Culorile calde includ roșu, portocaliu și galben. Cele mai strălucite nuanțe ale acestor culori sunt îndrăznețe și vibrante, dar pot fi prea puternice atunci când sunt utilizate adesea. Mai multe nuanțe dezactivate pot face o cameră să se simtă coazier, similar cu o zi de vară sau de toamnă. Culorile calde funcționează bine în camerele care au o mulțime de activități, cum ar fi camerele de zi.
  • De exemplu, utilizați o nuanță profundă de roșu pe pereți, apoi împerecheați-o cu decorațiuni galbene și portocalii. Camera ta va arăta jucăuș, ca o grămadă de frunze în toamnă.
  • Utilizați nuanțe luminoase de culori calde ca accent. Un galben strălucitor, de exemplu, poate ușura o cameră, dar o folosește cu ușurință, împiedică-o să se simtă copleșitoare.
  • De asemenea, puteți adăuga căldură subtilă într-o cameră, picându-l în nuanțe de alb ușor colorate cu culori calde.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 2
    2. Alegeți culori cool pentru a face o cameră relaxantă. Albastru, verde, și purpuriu sunt toate culorile cool. Culorile cool pot împrăștia o cameră sau vă pot ajuta să vă liniștiți după o zi lungă. Ei fac pentru alegeri bune în dormitoare și camere de zi. Nuanțele mai ușoare se pot simți mai vibrante, în timp ce nuanțele mai întunecate se pot simți mai liniștitoare.
  • De exemplu, o nuanță ușoară de albastru vă poate aminti de apa de pe plajă. O umbră mai întunecată se va simți mult mai greu.
  • Culorile cool pot fi utilizate în camere care au o mulțime de activități. Cu toate acestea, este posibil să doriți să alegeți o nuanță mai ușoară sau să deconectați culoarea rece cu o culoare neutră, cum ar fi albul.
  • Culorile mai întunecate, cum ar fi albastru verde sau albastru marin, vă poate ajuta să vă simțiți întemeiat în cameră și să vă dați spațiu un sentiment confortabil.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 3
    3. Selectați culori neutre pentru a echilibra alte culori. La prima vedere, diferitele nuanțe de alb și gri par plictisitoare. În decorarea, acestea sunt foarte utile deoarece se potrivesc bine în orice paletă de culori. Ei tonează culorile calde sau ușoare, dar ușurează, de asemenea, culori răcoroase sau întunecate. Negru, maro și albastru deschis sunt câteva culori alternative care pot servi ca bază neutră.
  • Cheia utilizării neutrelor este să le păstrați ca accente. Pictura tuturor pereților dvs. White va arăta destul de plictisitor până când începeți decorarea.
  • Albii și Grays vin în diferite tonuri. Aveți grijă când utilizați nuanțe mai întunecate de gri, deoarece acestea pot face camera dvs. să se simtă mai greu sau mai mult.
  • De asemenea, puteți să echilibrați culorile de vopsea calde sau răcoroase utilizând mobilier în culori neutre.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 4
    4. Optați pentru nuanțe mai ușoare pentru a deschide camere. Galbenele palide, blues și albii sunt alegeri minunate pentru a ușura o cameră. Culorile luminoase nu au o greutate vizuală, ceea ce înseamnă că ochiul dvs. nu este atras de ei. Când intrați în cameră, ochiul dvs. poate merge la o bucată de artă sau o altă caracteristică luminată. Deoarece nu vă concentrați pe Suprafețe exterioare, Camerele cu culori ușoare se simt adesea mai mari decât sunt.
  • Orice culoare poate fi făcută mai ușoară prin amestecarea cu alb. Dacă nu găsiți culoarea exactă a vopselei pe care o doriți, încercați să vă amestecați propria dvs!
  • Includeți plafonul în considerentele dvs. Un plafon ușor poate crea iluzia că o cameră este mai înaltă decât este.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 5
    5. Pictați camerele cu nuanțe mai întunecate pentru a le face mai intimă. Culorile mai întunecate au o greutate vizuală. Când intri într-o cameră, ochii tăi sunt atrași de ei. Pictura cu pereții cu culori mai întunecate poate face ca camera dvs. să se simtă mai mică, mai gălăgie și mai austere. În mod similar, un plafon întunecat face, de asemenea, o cameră să se simtă mai mică.
  • Gândiți-vă la o bibliotecă. Dacă ați proiectat această cameră în casa dvs., ați putea folosi culori închise pentru a crea o atmosferă liniștită, intimă.
  • Dacă aveți o hol lung, îngustă, vopsiți pereții îndepărtați o culoare întunecată pentru a face ca hol să se simtă mai scurtă.
  • Culorile întunecate pot, de asemenea, canale de camuflaj și alte elemente expuse, dar le folosesc cu ușurință, astfel încât acestea nu fac ca camera dvs. să se simtă prea mic sau restrictivă.
  • De asemenea, puteți adăuga o glazură metalică peste orice vopsea. Acest lucru oferă vopsea un finisaj metalic, care atrage atenția ca vopsea întunecată regulată. Poate fi bun pe arhitectura pictată.
  • Folosind o culoare întunecată pe un perete poate crea, de asemenea, un fundal puternic pentru un punct focal, cum ar fi o pictură încadrată pe peretele din spatele patului sau canapelei.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 6
    6. Alegeți un luciu de vopsea lucioasă pentru a vă face vopseaua arată Shinier. Puteți verifica eticheta pe orice vopsea pe care o alegeți să vedeți cum va afecta finisajul. Vopsele cu un finisaj de luciu sau semi-lucios arată un pic mai strălucitor decât în ​​mod normal. Din acest motiv, ele sunt adesea folosite în zone precum bucătăria. Vopselele lucioase funcționează cel mai bine cu culori mai ușoare și sunt ușor de reînnoit cu un nou strat de vopsea.
  • Finisajele de satin și ouă sunt puțin mai puțin lucioase. Satinul este durabil și utilizat în zone cu trafic intens, cum ar fi o cameră de familie. Finisajele de ouă sunt puțin mai delicate și pot fi folosite în zone cu trafic redus, cum ar fi sala de mese.
  • Finisajele plate sau matoase nu au strălucit deloc. Acest tip de vopsea funcționează bine cu vopsea întunecată, în special în zonele liniștite, cum ar fi dormitoarele.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 7
    7. Utilizați o aplicație de vopsea pentru a vă ajuta să alegeți paleta de culori. Aplicațiile de vopsire în aplicația telefonului sau magazinului de telefon vă pot ajuta să testați culori diferite. Câțiva producători de vopsea și magazine de acasă au aceste aplicații. Unele dintre aceste aplicații vă permit să încărcați o fotografie pentru a găsi o culoare potrivită, cum ar fi dacă doriți să găsiți o vopsea potrivită pentru o suprafață pe care ați pictat-o ​​deja.
  • De exemplu, încercați aplicații cum ar fi apuca de culoare, culoarea proiectului sau pick-a-vopsea.
  • Metoda 2 din 3:
    Proiectarea unei singure camere
    1. Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 8
    1. Selectați 1 culoare predominantă pentru a vă defini camera. Culoarea predominantă este culoarea principală a camerei dvs., deci luați ceva timp să vă gândiți la modul în care doriți să vă uitați camera. Această culoare va ajunge probabil pe pereții dvs. De asemenea, este posibil să doriți să găsiți mobilier și decorațiuni care conțin această culoare pentru a sublinia o temă de culoare consistentă.
    • Deoarece pereții sunt cea mai mare pânză de culoare într-o cameră, începând să fie mai ușoară, dar nu obligatorie. Dacă culoarea dvs. predominantă este foarte luminată, de exemplu, ați putea cumpăra accesorii în acea culoare, apoi vopsiți pereții pentru ao completa.
    • Alegeți culorile care vă capturează atenția. Orice element, cum ar fi o cană de cafea preferată sau o pătură, vă poate oferi culori de utilizat.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 9
    2. Alegeți 2 sau 3 culori de accent pentru a vă oferi varietatea camerei. Găsiți câteva culori care merg bine cu culoarea predominantă pe care ați ales-o. Puteți face o cameră coezivă din aproape orice combinație de culori, deci lăsați-vă imaginația să alerge sălbatic. Culorile complementare creează armonie, dar culorile opuse pot accentua culoarea dvs. predominantă.
  • De exemplu, pereche roșie și galbenă bine împreună, dar ați putea să vă pictați pereții o culoare albastră ușoară pentru a atrage atenția asupra unei decorări roșii izbitoare.
  • Încercați să căutați o roată de culoare pentru a vedea ce culori completează și contrastează unul pe altul. Magazinele de alimentare cu vopsea vor avea cărți de swatch pe care le puteți utiliza în acest scop.
  • Dacă culoarea dvs. predominantă este îndrăzneață, atunci alegeți culorile de accent putate pentru ao completa sau echilibra. De exemplu, dacă culoarea principală este un roz îndrăzneț, culorile dvs. de accent ar putea fi marcate portocaliu și alb sau nuanțe de culoare gri și alb.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 10
    3. Utilizați mai multe nuanțe de aceeași culoare pentru a adăuga varietate într-o cameră. O cameră care pictează o nuanță singulară de albastru pare a fi consistentă, dar plictisitoare. Pentru a sparge monotonia, găsiți modalități de a încorpora diferite nuanțe. Ai putea picta peretele 1 umbra, apoi vopsea ușile o altă umbră, de exemplu.
  • Dacă nu puteți găsi o umbră pe care o doriți, amintiți-vă că vă puteți amesteca propria vopsea. Mulți furnizori de vopsea vor face acest lucru pentru dvs. Adăugați alb la o culoare pentru ao ușura sau a adăuga gri la o culoare pentru a le întuneca.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 11
    4. Paint Cameră arhitectură o altă nuanță decât restul camerei. Când alegeți culori, lucrați cu arhitectura camerei. Elemente cum ar fi ușile, turnarea și rafturile încorporate sunt dificile și costisitoare pentru a se elimina, dar atrag atenția. Prin pictura-le ușor mai ușoară sau mai închisă decât culoarea primară, puteți arăta aceste componente fără a inhiba tema camerei.
  • De exemplu, dacă aveți pereți gri, vopsea aceste componente albe sau maro. Aceste culori completează vopseaua gri fără a fi copleșitoare.
  • Încercați să pictați aceste corpuri de iluminare cu glazură metalică pentru a-și modifica ușor colorarea.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile de vopsea interioară Pasul 12
    5. Potriviți culorile vopselei la mobilier și decorațiuni. Pentru a obține un sens deplin al ceea ce doriți ca camera terminată să arate, imaginați-vă cum veți decora camera. Utilizați culorile în mobilier, plante, artă și alte componente pentru a vă ajuta să vă soluționați culorile de vopsea. Amestecați culorile articolelor dvs. cu vopseaua pe care o alegeți să creați o temă consistentă a camerei.
  • De exemplu, obiectele fizice pot fi o parte din tema camerei. Dacă aveți mobilier albastru și alb, de exemplu, vopsea camera dvs. o potrivire albastră și alb.
  • Elementele pot fi, de asemenea, utilizate ca evidențiere prin culori contrastante. Dacă aveți o pictură vibrantă, roșie, încercați să pictați peretele în spatele ei, o culoare neutră sau palidă. Aceasta atrage atenția asupra picturii în loc de perete.
  • Dacă mobilierul și pereții dvs. sunt aceeași culoare, camera dvs. poate părea plictisitoare și fără viață. Asigurați-vă că includeți cel puțin câteva decorațiuni în diferite culori pentru a păstra lucrurile interesante.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 13
    6. Obțineți mostre de vopsea pentru a testa direct pe perete. Achiziționați mostre mici dintr-un magazin de vopsea. Ar trebui să testați culorile pentru câteva zile înainte de a le stabili. Vedeți cum se schimbă culoarea pe tot parcursul zilei, inclusiv atunci când porniți corpurile de iluminat. În acest fel, puteți fi siguri că vă place alegerile dvs. înainte de a le comite.
  • Dacă nu doriți să pictați proba pe perete, aplicați-o la o bucată de gips carton. În caz contrar, puteți aduce swatches de vopsea acasă și încercați să le utilizați pentru a lua o decizie.
  • Dați-vă cel puțin o zi pentru a trăi cu culorile voastre. Vopseaua va arăta puțin diferită de o zi la noapte, așa că vezi dacă te apelează în mod constant la tine.
  • Tipul de lumină din camera dvs. afectează culoarea vopselei. Iluminarea incandescentă face ca acesta să pară mai cald și mai galben în timp ce iluminarea fluorescentă face ca acesta să pară mai ascuțit și mai bluer.
  • Metoda 3 din 3:
    Pictura mai multor camere
    1. Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 14
    1. Notă În ce camere puteți vedea din alte camere. Când proiectați interiorul unei case, scopul este de a face ca camerele să se simtă ca și cum se potrivesc împreună. Pentru a face acest lucru, culorile vopselei trebuie să curgă împreună. Mergeți în jurul casei dvs. Faceți un plan de podea și luați note, amintindu-vă că și culorile îndepărtate afectează atmosfera camerei.
    • De exemplu, dacă vă pictați camera cu roșii adânci și maro, o călare portocalie luminoasă va scădea de la ea. Poate doriți să pictați holul un galben pal, astfel încât nu este o distragere a atenției.
    • O modalitate simplă de a crea culori de vopsea curgă este să se stabilească pe o culoare temă. De exemplu, pictura Trim, Baniserii și Mobilă albă creează consistență chiar dacă vopsește camere adiacente culori diferite.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 15
    2. Începeți cu cea mai mare cameră centrală la pictura. Această cameră este adesea cea mai ușoară de a planifica. Cel mai probabil aveți deja o idee despre modul în care doriți să pictați camera. Odată ce ați stabilit într-o schemă de culori, puteți începe să lucrați la camerele adiacente, venind cu culori care îl completează.
  • De exemplu, ați putea începe cu camera de zi. Gândiți-vă la pictura unei culori strălucitoare pentru ao face mari și vibrante. Apoi, vopsea camere adiacente cu culori mai scăzute.
  • Dacă știți că doriți să pictați o cameră cu culori îndrăznețe, puteți începe acolo, chiar dacă camera este mică. Vino cu culori contrastante pentru camerele din apropiere.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 16
    3. Culori alternative moi și îndrăznețe între camere. Există multe modalități de a planifica un interior, dar culorile alternante păstrează o casă interesantă. Pictura în fiecare cameră Aceeași culoare se simte monotonă. Încercați să oferiți fiecărei camere o cantitate diferită de greutate vizuală. Amestecați în unele culori mai întunecate, apoi treceți înapoi la culori mai vibrante pentru a vă menține ochii angajați.
  • De exemplu, vopsea camera de zi un roșu vibrant. Vopsiți camera de lângă ea un galben deschis. Adăugați decorațiuni roșii și maro pentru a finaliza efectul.
  • În timp ce puteți juxtapose 2 culori închise, cum ar fi un roșu închis și maro, acest lucru poate face ca interiorul să pară puțin sumbru și claustrofob.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 17
    4. Creați un interior consistent prin amestecarea în diferite umbre și nuanțe. Când vă stabiliți pe o culoare pentru 1 cameră, alegeți o culoare 1 umbră mai ușoară sau mai întunecată. Găsiți o modalitate de a încorpora umbra în camerele din apropiere. Acest lucru vă va oferi interiorului o anumită consistență vizuală, păstrând-o interesant. Puteți utiliza această culoare pentru a alege culori complementare și accentuante care dau fiecărei camere un caracter unic.
  • De exemplu, spuneți că vopsește camera dvs. albastră cu ornamente albe. Evitați utilizarea aceleiași umbre de albastru într-o altă cameră. În schimb, încercați să pictați pereții albi și tăiați o culoare albastră mai ușoară.
  • Nuantele vă pot ajuta să planificați camere mari cu o mulțime de spațiu deschis. Selectați o culoare principală, apoi găsiți modalități de a aplica nuanțe mai întunecate și nuanțe mai ușoare.
  • Excepția este atunci când casa ta are o distanță separată și la parter. Luați în considerare aceste lumi diferite. Nu aveți nevoie să le păstrați în concordanță cu ceilalți.
  • Este mai greu să folosiți o varietate de culori în diferite încăperi dacă aveți o casă cu un plan deschis. Dacă ați închis încăperi, puteți utiliza mai ușor culori diferite fără a crea un aspect ocupat sau inhamonios.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile vopselei interioare Pasul 18
    5. Face ca spațiile de legătură neutre să se potrivească cu toate camerele. Dacă aveți un foaier care duce la bucătărie, living și scară, trebuie să o potriviți în toate aceste zone. Acest lucru devine rapid copleșitor! În schimb, încercați să o păstrați un alb simplu, neutru sau gri, astfel încât să vă puteți concentra pe rafinarea culorilor în aceste alte camere.
  • Singura excepție este dacă celelalte camere sunt o culoare similară. Dacă pictați celelalte culori neutre, camera de legătură poate fi o culoare mai îndrăzneață sau mai bogată.
  • Imagine intitulată Alegeți culorile de vopsea de interior Pasul 19
    6. Vopsea repetarea arhitecturii Același mod de consistență. Utilizați arhitectura casei dvs. pentru a crea o temă pentru interiorul dvs. Articole precum Windows, Trim și Wainsscoting sunt toate oportunitățile de consistență. Puteți proiecta restul culorilor în orice fel doriți, dar permiteți arhitecturii să servească drept o caracteristică unificatoare.
  • De exemplu, imaginați-vă maro tăiat în timpul casei dvs. Culoarea poate lega o cameră roșie strălucitoare într-o cameră albastră subțire.
  • De exemplu, vopsea toate ferestrele, ușile sau rafturile albe. Acest lucru poate face ca interiorul dvs. să arate foarte planificat și consecvent.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fiecare decorare aduce culoarea în camera dvs. Luați în considerare modul în care covoarele, mobilierul, arta, plantele și chiar caracteristicile ca chiuvetele și dulapurile afectează camera estetică a camerei dvs.
  • Dacă vă simțiți nesigur în utilizarea unei culori, utilizați-o ca accent în loc de o bază. Dacă un teal strălucitor vă atrage ochiul, este posibil să nu doriți pe pereți, dar puteți decora cu accesorii teal.
  • Schimbați alegerea culorii pentru a se potrivi cu camera în care vă aflați. Un dormitor este un loc de relaxare și relaxare, astfel încât un roșu luminos, energic nu este cea mai bună alegere.
  • Unele camere, cum ar fi bucătăriile și băile, tind să aibă o mulțime de culori neutre. Acest lucru vă oferă o șansă de a lumina interiorul cu culori de vopsea îndrăzneață.
  • Magazinele de alimentare cu vopsea sunt locuri la îndemână pentru a merge la planificare. Obțineți swatches de vopsea pentru a compara culorile și a cumpăra eșantioane, astfel încât să puteți testa vopseaua acasă.
  • Avertizări

    Culorile pot varia sub diferite iluminat, deci asigurați-vă că ați testat cu atenție o culoare, astfel încât să știți ce obțineți.
  • Nu uitați să acoperiți suprafețele în grund înainte de a picta sau altfel culoarea originală poate sângera și ruina vopseaua.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar