Cum să curățați un caz de lentile de contact

Este important pentru sănătatea ochilor dvs. pentru a vă menține cazul de lentile de contact curat. Cazul dvs. poate avea bacterii periculoase dacă nu este dezinfectat corect pe o bază zilnică, săptămânală și lunară. Veți dori să începeți prin scurgerea și clătiți-vă cazul cu soluția lentilei. Lăsați cazul dvs. să se usuce la aer pentru a elimina orice contaminanți suplimentari. Stabiliți o rutină obișnuită de curățare și veți trece prin acest proces în doar câteva minute.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătindu-se să curățați
  1. Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 1
1. Spălați-vă pe mâini. Înainte de a vă atinge contactele sau orice parte a cazului dvs., trebuie să vă spălați mâinile cu apă caldă și săpun. Țineți-vă mâinile sub apă și cântați "cântecul de naștere" pentru a vă asigura că acestea sunt curate în mod corespunzător. Fiind vigilent despre spălarea mâinilor, va împiedica transferul de bacterii de la mâini la ochi.
  • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un săpun natural care nu conține parfumuri suplimentare sau hidratiști. Aceste substanțe chimice pot transfera de la mâini la caz și apoi la ochi.
  • Când știți că vă veți ocupa de cazul sau contactele, să vă uscați mâinile cu un prosop fără scame. Acest lucru va împiedica ca fibrele să facă drumul în cazul dvs. și cauzând iritarea ochilor.
  • Imagine intitulată Curățați o cutie de lentile de contact Pasul 2
    2. Goliți cazul dvs. Luați-vă cazul și deșurubați capacurile din puțuri (dacă sunt închise). Setați capacele deoparte. Întoarceți cazul cu susul în jos peste chiuvetă și scoateți vechea soluție. Scuturați un pic pentru a elimina orice umiditate rămasă.
  • Acest lucru poate suna ca bunul simț, dar verificați dacă contactele dvs. nu sunt în cazul în care vă goliți.
  • Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 3
    3. Niciodată "top-off" soluția. Dacă vedeți soluția lentilei rămase în cazul dvs., rezistați nevoii de a adăuga soluție la acesta și continuați. Reutilizarea soluției în acest mod reducă efectele sale de dezinfectare și poate duce la o infecție bacteriană.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea cazului dvs. zilnic
    1. Imaginea intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 4
    1. Curățați interiorul cazului. Folosind o cârpă curată, fără scame sau un deget spălat, frecați ușor în interiorul godeurilor de caz pentru a dezlănțui orice biofilm care poate fi blocat în plastic. Pentru a obține o curățenie maximă, încercați să acoperiți toate suprafețele interioare ale carcasei și să petreceți cel puțin cinci secunde frecarea fiecărei zone.
  • Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 5
    2. Clătiți cazul cu o soluție de lentile. Ieșiți sticla dvs. de soluție de contact multifuncțională și spray ușor în cazul deschis. Continuați până când sunteți mulțumit că orice resturi au fost eliminate. Nu uitați să pulverizați soluția pe partea inferioară a capacelor.
  • Pulverizarea este un pas critic în prevenirea bacteriilor. Un studiu a raportat că 70% din cazurile de contact conțin bacterii și alți contaminanți.
  • Asigurați-vă că utilizați soluția multifuncțională pe care ați sugerat-o medicului dumneavoastră. Folosind o soluție salină standard sau o soluție de umectare nu vă va dezinfecta corect cazul.
  • Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 6
    3. Evitați expunerea cazului dvs. la orice apă. Ca regulă generală, doriți să vă păstrați contactele și cazul dvs. de contact departe de toate tipurile de apă. Nu clătiți cazul cu apă. Acest lucru ar putea să vă expună la Keratita Acanthamoeba, o infecție a ochilor care poate duce la orbire.
  • Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 7
    4. Lăsați cazul să se usuce la aer. După ce ați terminat procesul de clătire, poziționați un țesut curat sau o cârpă fără scame. Așezați carcasa și capacele de capac pe țesut. Puneți-le fie în sus, fie în jos, în funcție de preferința dvs. Unii susțin că fața în jos este mai bună, deoarece protejează cazul de contaminanți în aer, ca și cei frecvent găsiți într-o baie.
  • Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 8
    5. Reumpleți cazul cu soluția. Când cazul dvs. este complet uscat, puteți apoi să îl reumpleți cu o soluție de contact proaspătă. Este gata să vă păstrați contactele în acest moment.
  • Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 9
    6. Stocați-vă cazul într-o zonă corespunzătoare. Luați în considerare cu atenție unde plasați cazul dvs. de contact în timpul tuturor fazelor de utilizare. Cazurile sunt mai susceptibile de a fi expuse la bacterii în medii umede. Lăsând cazul dvs. într-o baie și lângă o toaletă, în special, poate determina intrarea în contact cu picăturile contaminate cu apă. Poate doriți să luați în considerare o noptieră ca o opțiune de stocare alternativă.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijirea cazului pe termen lung
    1. Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 10
    1. Aruncați-vă cazul dacă este deteriorat. În fiecare zi faceți o privire rapidă la cazul dvs. pentru a vedea dacă acesta a dezvoltat fisuri. Chiar și o fisură în filetarea capacului poate lăsa bacteriile în zona de interior. Sau, dacă renunți la cazul tău și susține daune, poate doriți să luați în considerare înlocuirea lui devreme.
  • Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 11
    2. Curățați cazul săptămânal. Scoateți o periuță de dinți proaspătă, curățată în mod expres în acest scop. Ieșiți și sticla de soluții de contact. Umpleți periuța de dinți cu soluția și curățați interiorul și capacul cazului dvs. Când ați terminat, clătiți-o cu soluția și lăsați-vă ca cazul să se usuce.
  • Unii oameni susțin că fierbinte, este cea mai bună metodă de curățare săptămânală. Dacă doriți să încercați acest lucru, va trebui să vă dați cazul în apă clocotită timp de cel puțin trei minute. Fi foarte atent pentru a evita arsurile. Alți oameni recomandă să vă conduceți cazul prin mașina de spălat vase.
  • Dacă detectați murdăria vizibilă sau biofilmul greu în cazul dvs. în timpul curățării săptămânale, este posibil să doriți să luați în considerare înlocuirea lui devreme.
  • Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 12
    3. Înlocuiți-vă cazul la fiecare trei luni. Când obțineți un caz nou, întoarceți-l și scrieți data de jos cu un Sharpie. În acest fel, veți ști când trebuie să o înlocuiți. Bacteriile începe să se acumuleze într-un caz după o singură săptămână de utilizare, deci trei luni de utilizare este într-adevăr limita. Nu așteptați până când medicul dumneavoastră vă oferă un înlocuitor. Puteți achiziționa un caz nou la farmacie sau magazin alimentar.
  • Într-un studiu, 47% dintre contactele au recunoscut că nu au înlocuit niciodată cazul lor de lentile.
  • Este posibil să fiți tentați să vă folosiți cazul dacă nu pare murdar sau purtat. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că majoritatea bacteriilor nu pot fi văzute de ochiul liber.
  • Imagine intitulată Curățați un caz de lentile de contact Pasul 13
    4. Achiziționați un caz rezistent la bacterii. Cercetătorii au dezvoltat un caz de lentile de contact care respinge bacteriile. Cazul este în prezent testat și ar putea fi pe piață în curând.
  • sfaturi

    Pe măsură ce vă curățați cazul, aveți grijă să vă asigurați că vârful sticlei de soluție nu atinge carcasa sau nici o altă suprafață. Acest lucru ar putea contamina soluția din interior.
  • Dacă nu doriți să faceți griji cu carcasa de curățare, este posibil să doriți să luați în considerare trecerea la lentilele de contact de unică folosință zilnică.
  • Avertizări

    Fiți conștienți de faptul că trebuie să utilizați soluția de contact înainte de data de expirare. Soluția își va pierde eficacitatea antibacteriană pe măsură ce se deplasează la acea dată.
  • Dacă întâmpinați orice durere, blurriness sau roșeață în ochii voștri, poate fi un semn al unei infecții grave, în ciuda curățării corecte a cazului. Contactați imediat medicul de ochi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar