Cum să curățați un piercing dermic

Piercingurile dermice au nevoie de îngrijire regulată. Ar trebui să vă curățați piercingul dermic cu o sare de mare se înmoaie de două ori pe zi. Vă puteți face cu ușurință o sare de mare să se înmoaie acasă cu apă caldă și sare de mare. În plus față de curățarea piercingului dermic de două ori pe zi, trebuie să vă asigurați că practicați o bună igienă și consumați o dietă sănătoasă pentru a susține vindecarea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățarea piercing-ului cu o sare de mare se înmoaie
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru piercingul nasului Pasul 9
1. Spălați-vă mâinile înainte de a atinge piercingul. Nu trebuie să atingeți niciodată piercingul cu mâinile nespălate. Înainte de a vă curăța sau atinge piercingul, spălați-vă mâinile cu apă cu săpun fierbinți timp de cel puțin douăzeci de secunde. Apoi clătiți-vă mâinile cu apă fierbinte și uscați cu un prosop curat.
  • Imagine intitulată Curățați podul dvs. Piercing Pasul 1
    2. Creați o soluție de sare de mare. Adăugați ¼ linguriță de sare de mare la 8 uncii (240 ml) de apă caldă și filtrată. Utilizați o lingură curată pentru a agita amestecul până când sarea se dizolvă. Nu adăugați mai mult de ¼ linguriță de sare, deoarece o soluție mai puternică vă poate irita piercing-ul.
  • Imagine intitulată Curățați podul dvs. Piercing Pasul 2
    3. Înmuiați o minge de bumbac în soluție. Luați o minge de bumbac și înmuiați-o în soluție de sare de mare până când este complet saturată. Biblia de bumbac trebuie să fie aproape picurată cu soluția de sare de mare.
  • Imagine intitulată Curățați podul dvs. Piercing Pasul 3
    4. Așezați balonul de bumbac pe piercing timp de cel puțin cinci minute. Puneți bumbacul direct pe piercingul dvs. dermic. Permiteți mingea de bumbac să se înmoaie piercing-ul timp de cel puțin cinci minute. După cinci minute, scoateți bilele de bumbac de la piercing și aruncați-o departe.
  • Imagine intitulată Curățați podul dvs. Piercing Pasul 4
    5. Permiteți piercing-ului să se usuce la aer. Odată ce ați terminat cu sarea de mare, va trebui să lăsați aerul să se usuce. Nu atingeți piercing în timp ce se usucă. Nu uscați manual piercingul, deoarece acest lucru poate introduce bacterii în piercing.
  • Imagine intitulată Curățați podul dvs. Piercing Pasul 6
    6. Curățați-vă piercingul de două ori pe zi. Ar trebui să vă curățați piercingul dermic cu o apă de apă sărată de două ori pe zi. Este important să vă curățați în mod regulat piercingul pentru a preveni infecția și pentru a susține procesul de vindecare.
  • Imaginea intitulată Curățați piercingul nasului Pasul 1
    7. Îndepărtați crusta cu soluția de sare de mare. Crusta care formează în jurul unui piercing dermic este o parte normală a procesului de vindecare. Puteți elimina crusta prin saturarea pe deplin a unei bile de bumbac în soluție de sare de mare. Așezați balonul de bumbac saturat peste crustă și lăsați soluția să o înmoaie. Apoi folosiți mingea de bumbac pentru a șterge ușor crusta.
  • Metoda 2 din 2:
    Practicarea îngrijitei aflate în siguranță
    1. Imagine intitulată Piercing curat curat Pasul 6
    1. Nu folosiți niciodată alcool, peroxid de hidrogen sau bactina pe piercing. Ar trebui să evitați să utilizați ceva, dar apă sărată pe piercingul dvs. dermic. Alcoolul, peroxidul de hidrogen și agenții antibacterieni precum Bactina pot deteriora celulele sănătoase și pot provoca formarea țesutului cicatricilor în apropierea piercing-ului.
    • De asemenea, trebuie să vă abțineți de la utilizarea unor unguente antibiotice pe piercingul dermic.
  • Imagine intitulată Evitați sprâncenele Piercing Cicas Pasul 6
    2. Utilizați un săpun ușor pentru scăldat. Este important să utilizați un săpun ușor când vă scăldați. Săpunurile puternice pot irita piercing-urile dermice. În general, ar trebui să faceți tot posibilul pentru a nu lăsați săpunul să intre în contact cu piercingul dermic în timp ce vă scăldați.
  • Imagine intitulată Piercing curat curat Pasul 9
    3. Schimbați-vă zilnic îmbrăcămintea. Igiena personală este importantă dacă aveți un piercing dermic. Nu purtați haine murdare. Asigurați-vă că purtați haine curate în fiecare zi. Acest lucru va reduce riscul de a obține o infecție.
  • Exercitați prudență atunci când vă îmbrăcați și încercați să evitați să vă bucurați de piercing.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de piercing cu sprâncene Pasul 7
    4. Schimbați așternutul cel puțin o dată pe săptămână. Este important să dormiți pe foi curate în timp ce piercingul dermic este vindecarea. A dormi pe foi murdare poate invita germeni în piercingul tău dermic. Acest lucru poate duce la infecție.
  • Imagine intitulată Schimbă dieta dacă aveți hipoglicemia pasul 7
    5. Urmați o dietă sănătoasă. Consumul de alimente sănătoase, densitatea nutritivă vă va susține sistemul imunitar și va ajuta procesul de vindecare. Scopul unei diete care include 6-9 porții de fructe și legume în fiecare zi, surse de proteine ​​sănătoase și boabe întregi.
  • Încercați surse de proteine ​​slabe, cum ar fi păsările de curte, pește, tofu sau fasole.
  • Granulele întregi cum ar fi orezul, quinoa și grâu întreg sunt alegeri alimentare sănătoase.
  • Imagine intitulată Curățați podul dvs. Piercing Pasul 8
    6. Consultați medicul la primul semn al infecției. Piercurile dermice infectate sunt de obicei roșii și inflamate. Zona din jurul piercing-ului poate deveni sensibilă, iar un abces umplut puroi se poate forma în apropierea piercingului. Dacă observați aceste simptome, vizitați un medic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar