Cum să dezinfectați un telefon

Telefoanele tind să colecteze o mulțime de germeni pe suprafață, iar acești germeni vă pot face sau o altă persoană bolnavă. Pentru o curățare rapidă și ușoară, utilizați plăcuțe de preparare a alcoolului sau șervețele dezinfectante pentru a dezinfecta telefonul. De asemenea, puteți șterge murdăria și grăsimea cu o cârpă care este ușor umezită cu săpun și apă. Dacă sunteți deosebit de îngrijorați de germeni sau viruși, o soluție de alcool este cea mai eficientă germet-buster. Rețineți că alcoolul poate deteriora ecranul telefonului dvs. în timp, așa că nu îl utilizați prea des, deși este încă crucial pentru a dezinfecta telefonul și un protector de ecran va împiedica această problemă. Un dezinfectant de lumină UV este, de asemenea, foarte eficient, dar ele pot fi puțin costisitoare. Asigurați-vă că vă dezinfectați în mod regulat telefonul pentru a păstra în siguranță și fără germeni!

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind săpun și apă pentru dezinfecția de bază
  1. Imagine intitulată dezinfectează un telefon Pasul 1
1. Opriți telefonul și deconectați-l de la priza de alimentare. Țineți apăsat butonul de alimentare de pe partea laterală a telefonului până când veți vedea promptul de oprire de pe ecran. Așteptați ca telefonul să se oprească complet înainte de a începe să-l curățați astfel încât să fiți mai puțin probabil să deteriorați electronica internă. Dacă aveți telefonul dvs. conectat la un încărcător, deconectați-l în timp ce lucrați astfel încât să nu fiți șocați.
  • Evitați dezinfectarea telefonului în timp ce este pornit, deoarece o determină să se scurgă.
  • Imagine intitulată dezinfectați un pas telefonic 2
    2. Eliminați carcasa telefonului dacă are unul. Deoarece bacteriile pot ajunge în spatele cazului, asigurați-vă că ați oprit în timp ce curățați. Dacă cazul dvs. vine în mai multe bucăți, separați-le, astfel încât să puteți curăța fiecare parte individual. Păstrați-vă telefonul și cazul în timp ce vă curățați, astfel încât să nu le infectați din nou.
  • Fiți atenți la telefonul dvs. atunci când o scoateți din cauză, deoarece se poate deteriora mai ușor.
  • Imagine intitulată Dezinfectarea unui pas 3
    3. Amestecați câteva picături de săpun și apă caldă într-un castron. Umpleți un castron mic cu cea mai caldă apă pe care o puteți ocupa de la robinetul dvs. Adăugați 1-2 picături de săpun de mâncare în apă și amestecați-l împreună până când este bine combinat și Sudsy.
  • Alegeți săpunul antibacterian dacă este posibil, deoarece este mai probabil să omoare germeni nocivi.
  • Variație: De asemenea, puteți utiliza săpun de mână dacă nu aveți săpunuri de mâncare disponibile.

  • Imagine intitulată dezinfectați un telefon Pasul 4
    4. Umeziți o cârpă microfibră cu soluția și o strânge complet complet. Îndepărtați rapid cârpa microfibră în apa de săpun și trageți-o înainte de a fi complet saturată. Strângeți cârpa strâns în mâinile dvs. pentru a scoate orice apă în exces, astfel încât să nu vă lăsați telefonul umed.
  • Evitați utilizarea prosoapelor de hârtie sau a plăcuțelor de curățare abrazive, deoarece ați putea zgâria ecranul telefonului.
  • Imagine intitulată dezinfectați un pas telefonic 5
    5. Frecați cu atenție suprafețele telefonului cu pânza pentru a elimina germenii. Porniți pe ecran și lucrați în mișcări circulare pe întregul telefon. Lucrați cu atenție în jurul microfoanelor, porturilor și butoanelor, deoarece apa ar putea fi prinsă în interior și ruina electronica internă. După ce terminați curățarea frontală, întoarceți-vă telefonul și începeți să ștergeți spatele.
  • Dacă aveți un telefon rezistent la apă, este în regulă dacă obțineți puțină apă lângă porturi sau butoane, deoarece este mai puțin probabil să provoace daune.
  • Imagine intitulată Dezinfectați un telefon Pasul 6
    6. Uscați orice umiditate rămasă la telefon cu un prosop curat. Setați telefonul pe o cârpă microfibră uscată și pe suprafețele uscate. Asigurați-vă că eliminați toată apa care este încă lăsată la suprafață, deci este mai puțin probabil să provoace daune.
  • Imagine intitulată Dezinfectarea unui pas telefon 7
    7. Curățați cazurile de cauciuc sau din piele cu apă cu săpun. Îndepărtați cârpa microfibră înapoi în apa de săpun și o strângeți din nou. Ștergeți interiorul și exteriorul cazului dvs. pentru a elimina murdăria sau praful care este blocat în interiorul acesteia. Concentrați-vă pe colțuri sau pe orice lacune mici în care bacteriile ar crește mai ușor pentru a vă asigura că ați sandit complet cazul.
  • Evitați să vă scufundați carcasa telefonului, deoarece ați putea deteriora materialul.
  • Dacă aveți un caz de telefon din piele, utilizați un balsam de piele după aceea, astfel că cazul rămâne moale.
  • Metoda 2 din 4:
    Uciderea germenilor cu alcool
    1. Imagine intitulată dezinfectează un telefon Pasul 8
    1. Opriți-vă și deconectați telefonul de la încărcător. Deconectați-vă telefonul de la orice încărcătoare, astfel încât să nu fiți șocați în timp ce curățați. Apăsați butonul de alimentare de pe partea laterală a telefonului și țineți apăsată-o până când vedeți un pop actualizat pe ecran. Așteptați ca telefonul să se închidă complet înainte de a începe să-l curățați.
    • Dacă lucrați la telefon în timp ce este încă pornit, ați putea cauza scurgerea electronicii.
  • Imagine intitulată Dezinfectați un telefon Pasul 9
    2. Pop tactorul telefonului și pune-l deoparte. Împingeți marginea cazului departe de telefon, astfel încât să se desprindă. Trageți telefonul afară și lăsați-l deoparte în timp ce lucrați. Dacă cazul dvs. de telefon este alcătuit din mai multe piese, scoateți-le în afară, astfel încât să le puteți curăța cu atenție mai târziu.
  • Păstrați cazul și telefonul separat în timp ce lucrați astfel încât să nu le recontamați accidental.
  • Imagine intitulată Dezinfectați un pas telefonic 11
    3. Turnați alcoolul la o cârpă de microfibră. Optați pentru frecare a alcoolului care are cel puțin 60-70% conținut de alcool, astfel încât să omoare efectiv cele mai multe germeni.
  • Umeziți cârpa microfibră în soluția de alcool și scoateți-o pentru a îndepărta orice lichid excesiv care ar putea deteriora telefonul.
  • Nu utilizați prosoape de hârtie sau alte cârpe de curățare abrazive, deoarece acestea ar putea zgâria telefonul. Microfibrul fără scame este cel mai bun.
  • Avertizare: De-a lungul timpului, alcoolul de frecare poate elimina acoperirea protectoare de pe ecranul telefonului dvs. care vă menține amprentele digitale de la smudging și previne deteriorarea apei, astfel încât să o folosiți cu ușurință în timp ce curățați cu ușurință.

  • Imagine intitulată dezinfectați un pas telefonic 12
    4. Ștergeți suprafețele telefonului de sus în jos cu cârpa. Lucrați pe întregul frontal al telefonului în mișcări circulare și aplicați presiunea luminii. Mergeți încet în jurul porturilor, butoanelor și difuzoarelor, astfel încât să nu obțineți soluția de curățare în ele, deoarece alcoolul ar putea distruge electronica. Îndepărtați-vă telefonul și curățați partea din spate în același mod.
  • Spălați-vă pe mâini Înainte de a începe să curățați telefonul, astfel încât să nu vă recontaminați imediat.
  • Imagine intitulată dezinfectați un pas telefon 13
    5. Optați pentru curățarea șervețelor dacă aveți nevoie să vă sancționați telefonul în mișcare. Căutați șervețele special concepute pentru curățarea electronicii, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile de a vă deteriora telefonul. Frecați întregul telefon cu ștergerea, astfel încât este complet dezinfectat. Concentrați-vă pe zone care au cusături strânse sau crăpături mici în care bacteriile sunt mai susceptibile de a construi. Aveți grijă să nu puneți ștergerea în interiorul oricăror porturi, deoarece ați putea deteriora electronica.
  • Puteți cumpăra șervețele de curățare pentru electronice de la magazinul dvs. de electronice locale și, de obicei, vor ucide aproximativ 99% din bacteriile și virușii de pe telefonul dvs.
  • Păstrați câteva șervețe de curățare cu dvs. ori de câte ori pleci, așa că vă puteți dezinfecta telefonul în mișcare.
  • Sfat de experți
    Jonathan Tavarez

    Jonathan Tavarez

    Curățarea casei profesionaleJonathan Tavarez este fondatorul Profesiunilor PRO, un serviciu de curățenie premium cu sediul în Tampa, Florida Catering către clienți rezidențiali și comerciali din Statele Unite. Începând cu anul 2015, PRO Participare utilizează metodologii de formare riguroase pentru a asigura standarde de curățare de înaltă calitate. Jonathan are peste cinci ani de experiență profesională de curățare și are peste doi ani de experiență în calitate de director de comunicare pentru Asociația Națiunilor Unite Tampa Bay. Jonathan a câștigat un BS în Management și Marketing de la Universitatea din Florida de Sud în 2012.
    Jonathan Tavarez
    Jonathan Tavarez
    Curățenie Curățenie profesională

    Expertul nostru este de acord: Șervețele de alcool pot sanciiza ecranul și cazul dvs., dar evitați utilizarea oricărui ca vodcă, oțet sau amoniac, deoarece acestea nu sunt recunoscute ca dezinfectanți efectivi de către Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, o lumină UV obișnuită nu va steriliza suprafețele.

  • Imagine intitulată dezinfectați un pas telefonic 14
    6. Pat telefonul tău se usucă cu o a doua cârpă de microfibră. Așezați cârpa microfibră pe suprafața de lucru și setați telefonul în mijlocul acesteia. Apăsați ușor cârpa pe telefonul dvs. pentru a ridica orice umiditate. Asigurați-vă că telefonul este complet uscat, astfel încât acesta nu se deteriorează.
  • Nu trebuie să vă uscați telefonul dacă utilizați șervețele de curățare.
  • Imagine intitulată Dezinfectați un telefon Pasul 15
    7. Sanitizați lemnul din lemn sau din plastic cu soluția de alcool. Îndepărtați-vă cârpele înapoi în soluția de curățare și lăsați-o afară. Ștergeți interiorul și în afara cazului dvs. de telefon, asigurându-vă că dezinfectați fiecare piesă. Să acorde o atenție deosebită oricăror fisuri mici sau cusături în cazul în care bacteriile se pot construi acolo.
  • Evitați utilizarea alcoolului asupra cazurilor de telefon din piele, deoarece le-ați uscat.
  • Dacă aveți probleme cu curățarea creveților, încercați să utilizați o periuță de dinți rigidă.
  • Metoda 3 din 4:
    Folosind un dezinfectant de lumină UV
    1. Imagine intitulată dezinfectați un pas telefonic 16
    1. Cumpărați un sanitator de telefon UV online sau dintr-un magazin electronic. Căutați un model suficient de mare pentru a închide complet în jurul telefonului dvs. sau altfel tratamentul nu va fi la fel de eficient. Comparați caracteristicile și recenziile pentru mai multe opțiuni, astfel încât să puteți alege cel mai accesibil pentru dvs.
    • Sanitizoarele telefonului UV sunt mici cazuri închise care au lumini UV-C care pot ucide până la 99.9% din bacterii și viruși de pe telefonul dvs.
    • Puteți cumpăra sanitare ușoare UV pentru aproximativ 60 USD, dar modelele mai eficiente vă vor costa, de obicei, mai mult.
  • Imagine intitulată dezinfectați un pas telefonic 17
    2. Puneți telefonul în interiorul sanitare și închideți capacul. Deschideți capacul pentru Sanitizer și setați telefonul cu fața în sus în secțiunea de jos. Asigurați-vă că telefonul nu atârnă peste secțiunea introductivă sau altfel nu veți putea să-l închideți corect. Încet coborâți capacul sanitizatorului pentru a porni lumina UV și a începe dezinfectarea dispozitivului.
  • Puteți lăsa cazul pe telefon sau puteți să-l scoateți. Lumina UV va ucide, de asemenea, orice germeni ai cazului.
  • Citiți complet instrucțiunile pentru Sanitizer, deoarece este posibil să fie necesar să faceți pași suplimentari atunci când curățați telefonul.
  • Bacsis: Multe sanitare UV au porturi, astfel încât să puteți conecta telefonul astfel încât să se poată încărca în timp ce vă curățați.

  • Imagine intitulată Dezinfectați un telefon Pasul 18
    3. Lăsați telefonul în interiorul sanitului timp de 5-10 minute. Căutați o lumină semnal luminată pe partea exterioară a dezinizatorului, astfel încât să știți că funcționează corect. Păstrați telefonul în interiorul cazului cu capacul în jos, astfel încât să poată ucide în mod eficient germenii de pe suprafață. După 5-10 minute, lumina semnalului se va opri, astfel încât să știți când vă puteți elimina telefonul.
  • Luminile UV se vor opri automat dacă deschideți capacul în orice moment în timp ce dezinfectați telefonul.
  • Dacă luați mai devreme telefonul de la Sanitizer, atunci ar putea avea în continuare niște germeni rămași pe suprafață.
  • Imagine intitulată Dezinfectați un telefon Pasul 19
    4. Spălați-vă mâinile înainte de a vă lua telefonul din nou. Umeziți mâinile cu apă caldă și săpun de mână cu cel puțin 15-20 de secunde. Clătiți săpunul și să vă uscați mâinile înainte de a ridica capacul pe Sanitizerul UV. Luați telefonul și utilizați-l ca normal până la următoarea dată când o curățați.
  • Utilizați Sanitizer de mână dacă nu vă puteți spăla mâinile.
  • Dacă nu vă dezinfectați mâinile, atunci vă puteți contamina telefonul imediat când o scoateți.
  • Metoda 4 din 4:
    Păstrați telefonul dvs. fără germeni
    1. Imagine intitulată Dezinfectarea unui telefon Pasul 20
    1. Spălați-vă frecvent mâinile astfel încât germenii să nu se transfere la telefonul dvs. Utilizați întotdeauna apă caldă și săpun în timp ce vă spălați mâinile pentru a ajuta la uciderea mai multor bacterii și viruși. Acum săpunul pe mâini timp de cel puțin 20 de secunde, asigurându-vă că curățați spatele mâinilor, între degete și sub unghiile dvs. Clătiți săpunul cu apă caldă înainte de a le usca pe un prosop curat.
    • Asigurați-vă că vă spălați mâinile înainte de manipularea sau mâncarea alimentelor, tratarea unei răni sau îngrijirea pentru cineva care este bolnav. Apoi curățați-vă mâinile după ce ați folosit baia, suflați nasul sau manipularea gunoiului.

    Avertizare: Evitați strănutul sau tusea în mâinile dvs., deoarece este mai probabil să răspândiți germeni și bacterii.

  • Imagine intitulată Dezinfectarea unui telefon Pasul 21
    2. Utilizați Sanitizer de mână dacă nu vă puteți spăla mâinile. Căutați un dezinfectant de mână care conține cel puțin 60% alcool, astfel încât acesta ucide în mod eficient bacteriile și virușii. Puneți o cantitate de dimensiuni mari în palmă și frecați mâinile împreună, asigurându-vă că ajunge între degete și sub unghii. Continuați să frecați dezinfectarea de dezinfectare până când se absoarbe complet în piele.
  • Sanitizatorul de mână nu poate ucide toate germenii pe mâini.
  • Dacă aveți opțiunea, spălați-vă mâinile în schimb, deoarece vă va dezinfecta mai mult mâinile.
  • Imagine intitulată Dezinfectați un pas telefonic 23
    3. Utilizați căști pentru a vă menține telefonul departe de fața dvs. Optați pentru căști care au un microfon încorporat, astfel încât încă mai puteți răspunde la apelurile telefonice. Păstrați telefonul în buzunar sau pe biroul dvs. de-a lungul zilei, astfel încât să nu trebuie să o rezolvați cât de des. Ori de câte ori luați un apel telefonic, puneți-vă căștile, astfel încât să nu trebuie să aduceți ecranul în apropierea feței.
  • Dacă nu aveți căști, țineți telefonul departe de gură sau utilizați difuzor pentru a ajuta la reducerea răspândirii germenilor.
  • Imagine intitulată dezinfectează un pas telefonic 22
    4. Evitați manipularea telefonului în baie. Lăsați-vă telefonul într-o altă cameră ori de câte ori mergeți la baie. Dacă trebuie să vă aduceți telefonul cu dvs., păstrați-l închis într-un buzunar sau o pungă pe tot timpul. Nu atingeți telefonul până când nu ați terminat în baie și ați spălat bine mâinile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Încercați să vă dezinfectați telefonul pe telefon, astfel că există mai puține șanse de răspândire a germenilor.

    Avertizări

    Utilizați cu ușurință alcoolul de frecare în timp ce curățați telefonul, deoarece ați putea elimina acoperirea protectoare de pe ecran care îl păstrează de la acoperirea amprentelor digitale.
  • Nu utilizați oțet pentru a dezinfecta. Nu este un dezinfectant înregistrat APE, iar eficacitatea acesteia împotriva virușilor și a bacteriilor este scăzută (80% și, respectiv, 90%). Nu va ucide toate germenii.
  • Evitați să vă atingeți fața după utilizarea telefonului, astfel încât să fiți mai puțin probabil să vă îmbolnăviți sau să răspândiți bacteriile și virușii.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind săpun și apă pentru dezinfecția de bază

    • Pânză de microfibră
    • Vas sau săpun de mână
    • Castron

    Uciderea germenilor cu alcool

    • Spirt
    • Castron
    • Șervețele de curățare pentru electronice
    • Pânză de microfibră

    Folosind un dezinfectant de lumină UV

    • UV Sanitizer de lumină
    • Disinfectantul universal
    • Săpun de mână
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar