Cum să curățați bureții de machiaj

Bureții de machiaj reutilizabil, microbiană sau amestecurile de frumusețe sunt o alternativă ecologică la spongiile de spumă de bază. Ca toate celelalte instrumente de machiaj reutilizabile, totuși, aceste bureți trebuie să fie curățate în mod regulat. Grime, germeni, uleiuri și alte gunk se pot construi într-un burete murdar și vă deteriorează pielea. Spălați amestecurile de machiaj cu săpun lichide sau solide pe o bază zilnică sau săptămânală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălați spongiile de machiaj reutilizabile cu săpun lichid
  1. Imagine intitulată Bureți curat machiaj Pasul 1
1. Umezi buretele cu apă proaspătă. Pentru ca săpunul să lucreze într-un spumă de curățare, buretele dvs. murdar trebuie să fie umed. Porniți robinetul dvs. și rulați buretele reutilizabil sub apă caldă. Stoarce buretele pentru a îndepărta excesul de apă.
  • Buretele dvs. ar trebui să fie umed, nu înmuierea umedă.
  • Imagine cu titlu curat Bureți de machiaj Pasul 2
    2. Curățați buretele reutilizabil cu săpun lichid. Squirt O picătură de dimensiuni de dime de șampon lichid lichid sau de săpun în mână și rotiți buretele între palme. Când buretele a absorbit tot săpunul, clătiți-l sub apă caldă și strângeți excesul de apă. Repetați acest proces până când apa provenită din burete este clară.
  • Bureții reutilizabili sunt foarte absorbanți. Pentru a elimina toate machiajul, este posibil să fie necesar să aplicați săpun și să clătiți buretele de mai multe ori.
  • Unele bureți reutilizabili, numiți și amestecuri de machiaj, sunt vândute cu curățători de lichide special formulate. Curățarea acestor bureți cu șampon de bebeluș blând sau săpun de mâncare nu va duce la deteriorări.
  • Imagine intitulată Bureți curat machiaj Pasul 3
    3. Uscați buretele reutilizabil. Odată ce buretele dvs. este curat, opriți apa și strângeți toate excesul de apă. Apucați un prosop curat și înfășurați-vă buretele în el și strângeți restul excesului de apă afară. Repetați acest pas de câteva ori până când simțiți buretele este în cea mai mare parte uscată. Puneți burete peste noapte să se usuce complet. Pe măsură ce buretele dvs. reutilizabil se usucă, se va micsora la dimensiunea originală.
  • Buretele trebuie să fie complet uscat înainte de ao folosi din nou.
  • Metoda 2 din 3:
    Spălați spongiile de machiaj reutilizabile cu săpun solid
    1. Imagine intitulată Bureți de machiaj curat Pasul 4
    1. Îndepărtați buretele reutilizabil și bara de săpun. Pentru a vă umezi buretele de machiaj, executați scula sub apă caldă. Setați buretele umede deoparte și ridicați o bară de săpun blând și necunoscut. Așezați săpunul de bare sub fațetă pentru ao umezi. Frecați bara de săpun dintre mâini până când degetele și palmele sunt acoperite cu o spumă bule.
    • Unele bureți de machiaj reutilizabil, adesea numiți amestecuri de machiaj, sunt vândute cu curățare solidă pentru săpun. Nu veți deteriora aceste produse prin curățarea acestora cu săpunuri blânde, fără mirosuri.
  • 2. Masați șuruburile în burete, clătiți și repetați. Ridicați buretele reutilizabilă și frecați șurubul de săpun în instrumentul de frumusețe. Când buretele a absorbit-o pe tot straturile, o clătiți bine sub apă caldă și strângeți excesul de apă din burete. Repetați acest proces de curățare, clătire și stoarcerea buretelor până când apa provenită de la aplicatorul de machiaj este clară.
  • De asemenea, puteți freca buretele peste bara de săpun.
  • Asigurați-vă că clătiți toate săpunul din burete.
  • Imagine intitulată Bureți curat machiaj Pasul 6
    3. Lăsați-vă buretele să se usuce. Când buretele este de machiaj și săpun, opriți robinetul și strângeți excesul de apă cu mâinile sau un prosop curat. Așezați un prosop proaspăt pe tejghea și plasați-vă spațiul pe suprafața absorbantă. Când buretele dvs. sa diminuat la dimensiunea originală, veți ști că este uscat.
  • Metoda 3 din 3:
    Stocarea, curățarea și eliminarea bureților de machiaj
    1. Imagine intitulată Bureți curat machiaj Pasul 7
    1. Înmuiați spongiile de machiaj reutilizabile pentru a scăpa de murdăria sau petele încăpățânate. Dacă curățarea regulată nu îndepărtează machiajul sau murdăria pe burete, înmuiați buretele în apă caldă, cu săpun timp de 30 de minute. Clătiți-o după aceea cu apă curată și strângeți orice exces de apă. Lăsați-l să se usuce complet înainte de ao folosi din nou.
    • De asemenea, puteți pune buretele în interiorul unei pungi de plasă și aruncați-o în mașina de spălat într-un ciclu de clătire.
  • Imagine intitulată Bureți curat machiaj Pasul 8
    2. Păstrați-vă separat buretele. Stocarea corectă a buretului dvs. de machiaj va prelungi viața instrumentului de frumusețe. De asemenea, va împiedica crearea bacteriilor provocatoare de breakout în interiorul buretelui.
  • Păstrați-vă buretele într-un spațiu răcoros, bine ventilat și bine luminat. Nu țineți buretele în interiorul unui sertar, dulap de medicamente sau sacul cosmetic închis.
  • Păstrați-vă buretele pe contorul de baie într-un vas de săpun curat. Această metodă de stocare va expune buretele dvs. la lumina proaspătă și la lumina de ucidere a bacteriilor.
  • Când călătoriți, păstrați-vă buretele într-o pungă separată de machiaj. Nu aruncați instrumentul de frumusețe absorbant și moale într-o pungă plină de machiaj, germeni și colțuri ascuțite.
  • Imagine intitulată Spongiile de machiaj Clean Pasul 9
    3. Preveniți breakouts prin curățarea și înlocuirea buretelui reutilizabil. Bureții de machiaj reutilizabil sunt realizați dintr-o spumă rezistentă la microbiană. În timp ce aceste instrumente de înaltă calitate sunt concepute pentru a fi refolosite, pot colecta bacterii și se deteriorează dacă nu sunt îngrijite corespunzător și înlocuite frecvent.
  • Spălați buretele reutilizabil cel puțin o dată pe săptămână. Dacă sunteți predispus la Breakouts, spălați-vă buretele după fiecare utilizare. În plus, în timpul unei pandemii, cum ar fi COVID-19, ar trebui să curățați și să vă sancționați bureții și alte instrumente după fiecare aplicație de machiaj.
  • Înlocuiți buretele ecologic la fiecare 3 până la 4 luni.
  • Imagine cu titlu curat Bureți de machiaj Pasul 10
    4. Aruncați spongiile regulate de machiaj după o singură utilizare. Bureții de machiaj de bază de spumă nu sunt destinate utilizării multiple. Aceste produse port bacterii care ar putea provoca infecții și / sau breakouts. După ce ați folosit un burete de spumă, aruncați produsul departe. Nu încercați să curățați aceste bureți.
  • Dacă sunteți în căutarea unui burete reutilizabil, achiziționați un burete cu spumă rezistentă la microbiană sau un blender.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Încercați să utilizați un ventilator pentru uscare mai rapidă.
  • Puteți spăla bureții de machiaj folosind același tip de curățare pe care ați folosi pentru a curăța o perie de machiaj. Șamponul dvs. preferat, săpunul ușor sau curățarea facială va face truc.
  • Spălați buretele de câte ori este necesar până când este complet curat.
  • Dacă utilizați machiaj pe bază de ulei, încercați să amestecați câteva picături de ulei de măsline și săpun lichid cu puțină apă și curățiți-vă buretele cu asta. Uleiul de măsline poate ajuta la descompunerea uleiurilor în buretele dvs. de machiaj, astfel încât să se spele mai eficient.
  • Avertizări

    Dacă sunteți alergic la săpunul de mâncare, nu îl utilizați! Căutați un săpun ușor, hipoalergenic, șampon sau curățitor facial.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar