Cum se fixează o cadă cu hidromasaj

Tuburile fierbinți dezvoltă scurgeri în timp ce îmbătrânesc și experimentează temperaturile schimbătoare. Manipularea unei scurgeri poate părea intimidantă la început, dar majoritatea reparațiilor sunt simple pentru a fi completate cu piesele potrivite de înlocuire. Cel mai frecvent loc pentru scurgeri este pompa, care poate fi reparată sau înlocuită cu componente noi. Dacă pompa nu este problema, verificați alte componente cum ar fi încălzitorul și jeturile. Rareori, conductele din PVC trebuie reparate sau înlocuite în locul pieselor de cadă. Identificați componentele scurgeri și înlocuiți-le cât mai curând posibil pentru a obține din nou cada fierbinte.

Pași

Metoda 1 din 4:
Găsirea scurgerilor cu cadă cu hidromasaj
  1. Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere 1
1. Deconectați sursa de alimentare la cada fierbinte utilizând un întrerupător de circuit. Mergeți la întrerupător de circuit În casa dvs., care este de obicei în garaj, subsol sau altă zonă de depozitare. Răsturnați puterea de control al circuitului în zona exterioară. Dacă aveți o cadă cu hidromasaj plug-in, trageți și cablul de alimentare din priza de perete. Testați cada fierbinte înainte de a continua încercând să o porniți.
  • Dacă nu sunteți sigur ce comutator de circuit sau de siguranțe controlează alimentarea electrică a cada fierbinte, răsturnați comutatorul principal. Comutatorul principal oprește alimentarea la întreaga dvs. casă.
  • Notificați pe oricine altcineva în casa dvs. pe care intenționați să o lucrați la cada fierbinte, astfel încât acestea să nu răstoarnă puterea înapoi accidental.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere 2
    2. Scoateți panourile laterale după cum este necesar pentru a accesa partea inferioară a cădecii fierbinți. Modul în care panourile atașează variază în funcție de modelul de cadă fierbinte pe care o aveți. Mulți dintre ei folosesc șuruburi. Căutați șuruburile de pe capetele panourilor. Utilizați o șurubelniță fără fir pentru a roti șuruburile în sens invers acelor de ceasornic până când sunteți în măsură să glisați panourile de pe cada fierbinte.
  • Unele cadă fierbinți, în special modele mai vechi, pot avea panouri capsate. Trageți capsele cu clești cu nasul pentru a scoate panourile.
  • Dacă nu puteți scoate panourile după ce le dezvăluie, încercați să le opriți. Glisați capătul plat al unei bare plângute sub colțul inferior al panoului, apoi răsturnați cu ușurință panoul până când vă puteți apuca.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere 3
    3. Scurgeți apa în cada fierbinte pentru a localiza scurgerea. Găsiți supapa de drenaj de-a lungul marginii inferioare a cadă cu hidromasaj. Atașați un furtun de grădină, apoi deschideți supapa pentru a scurge apa. Pe măsură ce apa se scurge, urmăriți partea inferioară a cădecii fierbinți pentru a identifica orice scurgeri vizibile. De asemenea, notați orice pete în care izolația din interiorul casei fierbinți arată umedă.
  • Utilizați furtunul de grădină pentru a redirecționa apa de scurgere departe de cada fierbinte. Păstrați celălalt capăt situat într-o găleată mare sau un alt recipient pentru a preveni vărsarea apei peste gazon sau terasă.
  • Este posibil să trebuiască să reumpleți și să scurgeți cada fierbinte de câteva ori pentru a localiza scurgeri. Dacă aveți un timp greu, încercați să vopsiți apa cu o colorare a alimentelor luminoase pentru a face scurgerile mai vizibile.
  • Metoda 2 din 4:
    Repararea unei pompe scurgeri
    1. Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere Pasul 4
    1. Strângeți sindicatele pe pompă dacă acestea sunt scurgeri. Localizați pompa, care, de obicei, arată ca un cilindru negru cu 2 părți, cu câteva piese albe atașate la acesta. Piesele alb PVC sunt sindicatele care conectează pompa la țevi. Căutați componentele în formă de inel peste sindicate. Răsuciți inele în sensul acelor de ceasornic, în măsura în care puteți să strângeți conexiunile.
    • Pompa, în special în jurul sindicatelor, este cea mai frecventă cauză a scurgerilor. Dacă simțiți apă în jurul sindicatelor când le atingeți, sindicatele sunt problema și trebuie să fie strânse.
    • Fiecare pompă are 2 uniuni, 1 pentru fiecare conductă la care se conectează. Prima uniune este pe partea de sus a pompei, iar al doilea este pe capătul din față. Nu uitați să verificați și să înlocuiți atât după cum este necesar.
    • Testați sindicatele prin scurgerea mai multor apă din cada fierbinte. Dacă sindicatele continuă să scurge, este posibil să fie nevoie să le înlocuiți sau pompa.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere Pasul 5
    2. Eliminați și înlocuiți sindicatele dacă acestea sunt rupte. Pentru a elimina sindicatele, rotiți conectorii inelului în sens invers acelor de ceasornic cu o cheie. Fiecare uniune constă din 2 piese de legătură ținute în poziție de inel. După slăbirea inelului, glisați uniunea de pe pompă și instalații sanitare. Înlocuiți componenta spartă sau întreaga Uniune cu o piesă identică.
  • Piesele Uniunii, împreună cu toate celelalte părți de înlocuire, sunt disponibile online și la magazinele de alimentare cu piscină și spa.
  • Măsurați diametrul deschiderii Uniunii pentru a obține un înlocuitor. Țevile cada fierbinte trebuie să se potrivească în interiorul Uniunii.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere Pasul 6
    3. Răsuciți de pe capătul pompei dacă este încă scurgeri. O pompă cu cadă cu hidromasaj are un capăt uscat care găzduiește motorul și un capăt umed care conține pompa de apă. Piesa de capăt umedă, numită un volute, este mai înaltă și mai subțire decât cea a camerei orizontale cu motorul în el. Căutați un șurub mic lângă partea inferioară a capacului pentru a vă întoarce în sensul acelor de ceasornic. După scoaterea șurubului, rotiți capacul în sens invers acelor de ceasornic, pentru a ieși din capătul uscat al pompei.
  • Capătul umed al pompei este cel cu sindicatele pe el. Scoateți mai întâi sindicatele pentru a detașa pompa din instalațiile instalate cu căldură.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere Pasul 7
    4. Înlocuiți toate componentele crăpate în interiorul voluteului. Inspectați suprafața exterioară a volutei, apoi scoateți părțile individuale. Scoateți capacul, rotorul mare, circular și carcasa de capăt umedă atașată la pompă. Verificați fiecare parte pentru deteriorări, inclusiv inelele de cauciuc negru impermeabilizarea interiorului capacului și a carcasei. Scoateți inelele după cum este necesar cu degetele sau vârful unei șurubelnițe.
  • Volute se separă în 2 jumătăți. Verificați ambele jumătăți pentru fisuri și părți pentru a inspecta.
  • Achiziționați o parte identică de înlocuire online. Majoritatea pompelor au un număr de make și model imprimat pe ele, permițându-vă să urmăriți exact ceea ce aveți nevoie de inventarul unui furnizor.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere Pasul 8
    5. Scoateți și înlocuiți etanșarea arborelui dacă nu vedeți nici o deteriorare. Sigiliul arborelui constă din 2 părți, deci căutați jumătate din interiorul componentei rotunde și carcasa de bază atașată la pompă. Curățați piesele cu o șurubelniță plat, apoi măsurați înălțimea și diametrul lor. Magazin pentru o parte identică de înlocuire pentru a aluneca înapoi în ansamblul pompei.
  • Rețineți că modelele de etanșare a arborelui diferă între cadă fierbinți. Un tip de etanșare a arborelui este un cilindru înalt de inele, iar celălalt este un inel de cauciuc expus. Ele nu sunt aceleași, astfel încât obținerea tipului corect este importantă.
  • Metoda 3 din 4:
    Fixarea caracteristicilor cadă cu hidromasaj
    1. Imagine intitulată Fix O cada fierbinte de scurgere 9
    1. Înlocuiți garniturile Uniunii pe încălzitor dacă acestea sunt scurgeri. Găsiți încălzitorul, care este o cutie neagră închisă deasupra uneia dintre țevi sub cada fierbinte. Câteva șuruburi țineți-o la țeavă, astfel încât să rotiți șuruburile în sens invers acelor de ceasornic pentru a scoate încălzitorul. Apoi, utilizați o cheie pentru a roti conectorii în formă de inel la capetele țevilor în sens invers acelor de ceasornic. Înlocuiți inelele de cauciuc negru pe capetele sindicatelor cu cele identice în diametru.
    • Dacă trebuie să înlocuiți o uniune crăpată sau ruptă, măsurați mai întâi diametrul, apoi cumpărați o parte identică. Luați în considerare înlocuirea ambelor garnituri în același timp.
  • Imagine intitulată Fix O cada fierbinte de scurgere Pasul 10
    2. Obțineți un nou încălzitor dacă vechiul continuă să scurgă. În cazuri rare, încălzitorul poate fi problema în loc de o componentă ușor înlocuită, cum ar fi garniturile. Achiziționați un încălzitor de înlocuire și potriviți noua țeavă în poziție filetată într-o pereche de sindicate. Înșurubați noul încălzitor în partea superioară a țevii, apoi începeți atașarea firelor electrice după cum este necesar. Se potrivesc firele cu fire de aceeași culoare în circuitul electric al casei dvs., răsuciți capetele împreună și fixându-le în poziție cu tubul de terminare a căldurii din cauciuc.
  • Verificați încălzitorul pentru producătorul și numărul modelului de model imprimat pe acesta. Dacă numerele sunt acolo, utilizați-le pentru a achiziționa un înlocuitor exact. În caz contrar, căutați cada și modelul dvs. de cada fierbinte pentru a găsi încălzitoare identice.
  • Lucrările electrice pot fi periculoase, deci luați în considerare apelarea unui instalator de electrician sau cadă cu hidromasaj profesionist pentru ajutor.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere 11
    3. Inspectați toate supapele din jurul țevilor sub cada fierbinte. Supapele, în special cele din jurul pompei, adesea se pierd și scurgeri. Cele mai multe supape constau din 2 jumătăți ținute împreună cu șuruburi. Împingeți deoparte izolația în cale, apoi rotiți șuruburile în sens invers acelor de ceasornic. Potriviți o nouă supapă între țevi pentru a controla fluxul de apă.
  • Supapele de apă arată în general ca niște pătrate albe de țevi din PVC. Acestea sunt situate pe tot parcursul instalațiilor sanitare, unde se conectează conductele.
  • Dacă puteți, obțineți o componentă de supapă identică. Măsurați diametrul supapei sau luați-l cu dvs. la un magazin de îmbunătățire la domiciliu sau de aprovizionare cu spa.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere Pasul 12
    4. Instalați jeturi noi dacă cei vechi se simt liberi sau răi. Săpeți prin izolația de spumă cu o lingură sau șurubelniță pentru a expune jeturile. Jeturile arată ca niște garnituri albe pe partea inferioară a cădecii fierbinți. Răsuciți jeturile în sens invers acelor de ceasornic, pentru a le elimina. Apoi, potriviți un jet nou identic în canelură, întorcându-l în sensul acelor de ceasornic pentru ao bloca în poziție.
  • Jet instalurile sunt destul de simple și nu necesită prea mult în calea uneltelor, ci ia în considerare răspândirea unui pic izolant de silicon sub noul jet la impermeabilitate. Obțineți un tub de etanșare din magazinul local de îmbunătățire a casei.
  • Pentru o modalitate ușoară de a găsi un jet de scurgere, căutați pete umede pe spumă. Urmați umiditatea spre jet.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere Pasul 13
    5. Reparați cadrul dacă observați fisuri în ea. Ramele cu cadă cu hidromasaj sunt foarte puternice, dar se crășesc și se scurgeau ocazional. Utilizați un tub al unui adeziv de lipire din PVC cumpărat de magazin. Umpleți fisura cu adezivul lichid, apoi lăsați-l să se usuce timp de cel puțin 15 minute înainte de umplerea din nou a cada fierbinte.
  • Utilizați un adeziv lichid, astfel încât să puteți amesteca niște vopsea latex impermeabilă cu ea pentru a ascunde crack-ul.
  • Imagine intitulată Fix O cada fierbinte de scurgere Pasul 14
    6. Strângeți blocurile de blocare în jurul oricărei lumini de spa scurgeri pe care le aveți. Împingeți izolația de spumă din calea de a accesa luminile de pe partea inferioară a cada. Căutați o pereche de nuci poziționați pe șuruburi care dețin luminile în loc. Rotiți piulițele în sensul acelor de ceasornic cu o cheie până când încep să reziste la întoarcere. Apoi, testați cada fierbinte prin umplerea cu apă din nou.
  • Dacă luminile sunt încă scurgeri, rotiți piulițele în sens invers acelor de ceasornic pentru a le elimina. Achiziționați un set de lumină dintr-un furnizor cu cadă cu hidromasaj pentru a înlocui lumina scurgeri. Folosiți numărul de căldură și numărul modelului dvs. sau lumina însăși pentru a găsi o piesă de înlocuire.
  • Metoda 4 din 4:
    Fixarea sanitarelor scurgeri
    1. Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere Pasul 15
    1. Umpleți fisurile mici în țevi scurgeri cu un adeziv de legare. Achiziționați un adeziv de lipire a lichidului, apoi aplicați-l la crack cu un aplicator de perie sau cu degetele. Asigurați-vă că diferența este bine umplută înainte de a lăsa tratamentul adeziv timp de cel puțin 15 minute. Adezivul se extinde și se solidifică în timp și este mai puternic decât țevile din PVC, astfel încât să reziste la nivelul apei.
    • Adezivii de legare funcționează bine pe cadre cu cadă cu hidromasaj, precum și țevi din PVC.
    • Crăparea este rară în țevi de cadă cu hidromasaj, dar se întâmplă din când în când din cauza înghețării și problemelor de apă. Dacă nu găsiți o problemă în părțile tubului fierbinte, verificați conductele.
  • Imagine intitulată Fix O cadă de tub de scurgere 16
    2. Plasați o manșetă de reparații sau cu cuplaj de compresie pentru a bloca fisuri mai mari de țevi. Aceste componente sunt aproape ca bandaids pentru țevi PVC. Măsurați mai întâi diametrul țevii dvs., apoi obțineți o piesă de reparații care se potrivește peste el. Dacă utilizați o manșetă de reparații, pur și simplu împingeți manșeta pe țeavă, acoperind fisura. Potriviți manșeta strâns pe țeavă pentru ao păstra în poziție fără a fi nevoie să utilizați cimentul PVC.
  • Cuplajele de compresie sunt puțin mai complicate, dar încă nu necesită ciment. Luați țeava separată, apoi potriviți garniturile de cuplare pe țevi. Apoi, potriviți cuplarea peste capetele conductelor pentru a le lega împreună.
  • Imagine intitulată Fix O cada fierbinte de scurgere Pasul 17
    3. Întrerupeți și înlocuiți părțile rupte dacă aveți nevoie de o reparație mai extinsă. Utilizați un tăietor de clichet PVC sau un instrument similar pentru a deconecta conducta deteriorată din restul sanitarelor. Măsurați lungimea și diametrul țevii pentru a achiziționa un înlocuitor. Apoi, răspândiți un ciment PVC pe marginile exterioare ale țevilor instalate anterior. Potriviți noua țeavă în poziție, lăsând adezivul timp de 15 minute.
  • Tăierea este recomandată numai pentru țevi extrem de deteriorate. Reparația nu este prea dificil de făcut, dar folosind o adezivă de legătură sau cu cuplaj de compresie este mult mai simplă.
  • sfaturi

    Opriți întotdeauna pompa cu cada fierbinte înainte de ao scurge. Operarea unei pompe uscate este o modalitate sigură de a provoca daune termice și scurgeri suplimentare pe toată cada fierbinte.
  • Dacă aveți un timp greu de identificare sau fixare scurgeri, apelați un program de instalare profesional pentru asistență.
  • Așezați-vă pe toate părțile pe care le eliminați în timpul procesului de reparare. Este posibil să aveți nevoie de ele pentru a urmări și a dimensiona înlocuirile identice.
  • Avertizări

    Încercarea de a fixa o scurgere poate provoca daune suplimentare cada fierbinte dacă nu sunteți atent. Componentele electrice, în special, sunt complicate pentru a se ocupa dacă nu sunteți familiarizați cu ei.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Găsirea scurgerilor cu cadă cu hidromasaj

    • Furtun de grădină
    • Găleți
    • Lingura sau șurubelniță
    • Lanternă

    Repararea unei pompe scurgeri

    • Fără șurubelniță fără fir
    • Cheie
    • Măsurarea benzii sau a conducătorului
    • Sindicatele de înlocuire
    • O-inele
    • Noul capăt umed
    • Pompă nouă dacă este necesar

    Fixarea caracteristicilor cadă cu hidromasaj

    • Cheie
    • Şurubelniţă
    • Garnurile Uniunii
    • Încălzitor de înlocuire, dacă este necesar
    • Supapele de înlocuire dacă este necesar
    • Jeturi de înlocuire dacă este necesar
    • Setul de lumină de înlocuire, dacă este necesar
    • Izolant de silicon
    • Adeziv de lipire din PVC

    Fixarea sanitarelor scurgeri

    • Adeziv de lipire din PVC
    • PUPC de reparare PVC sau cuplaj de compresie
    • Cutter cu clichet PVC
    • Noua conductă din PVC
    • Măsurarea benzii sau a conducătorului
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar