Cum se schimbă un element de încălzire a apei rv

Înlocuirea elementului de încălzire electrică a încălzirii apei RV este una dintre cele mai ușoare modalități prin care vă puteți îmbunătăți performanța. De-a lungul timpului, elementele vechi pot acumula depozite minerale din apă din rezervor sau pot purta doar de la utilizare. Acest lucru poate determina elementul dvs. să nu mai încălzească apa la fel de eficient ca atunci când a fost nou sau să nu mai funcționeze cu totul. Din fericire, înlocuirea unui element electric de încălzire RV este destul de ieftin și simplu de făcut, deoarece majoritatea elementelor doar înșurubați și în afara rezervorului de apă. Dacă observați că încălzitorul de apă nu se încălzește așa cum a fost folosit, mergeți mai departe și încercați să înlocuiți elementul pentru ao repara.

Pași

Partea 1 din 3:
Drenarea rezervorului de apă
  1. Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 1
1. Deconectați încălzitorul de apă din toate sursele de alimentare și aprovizionarea cu apă. Mergeți la panourile de comutare electrică ale RV și opriți comutatoarele de gaz și electrice pentru rezervorul dvs. de apă caldă. Opriți pompa de apă și opriți alimentarea cu apă dacă sunteți conectat la o sursă externă, cum ar fi o alimentare cu apă oraș. Deconectați alimentarea cu energie electrică a RV dacă este conectată.
  • Acest lucru va elimina riscul de orice fel de șoc electric atunci când scurgeți rezervorul și împiedicați-l să se încălzească în timp ce lucrați.
  • Acest procedeu se aplică aproape tuturor încălzitoarelor de apă RV comune care utilizează un element de încălzire electrică, care arată, în principiu, pe diferite mărci și modele. Cu toate acestea, dacă încălzitorul de apă pare diferit, consultați manualul proprietarului dvs. pentru a înțelege unde sunt lucrurile și ce este procesul pentru schimbarea elementului.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 2
    2. Deschideți robinetul de apă caldă al bucătăriei RV pentru a ușura presiunea în rezervor. Du-te în bucătăria lui RV și deschideți robinetul de apă caldă tot drumul. Lăsați-l deschis timp de 10 secunde pentru a vă asigura că nu există nici o presiune rămasă în rezervorul de apă caldă.
  • Acest lucru vă va împiedica să vă pulverizați cu apă sub presiune când scurgeți rezervorul.
  • Rețineți că nici o apă nu ar putea ieși din robinet. Dacă apare apa, verificați dublu că ați oprit pompa de apă și alimentarea cu apă.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 3
    3. Scoateți tija anodică a rezervorului și conectarea cuptorului cu o cheie de soclu. Du-te afară la panoul de acces al încălzitorului de apă de pe partea laterală a RV și scoateți capacul. Introduceți capătul unei cheii de soclu peste capacul plugului de scurgere, care este atașat la tija anodică, în centrul fundului rezervorului încălzitorului de apă. Slăbiți-l până când puteți scoate anodul, apoi scoateți-l și lăsați-l deoparte.
  • O tijă de anod este o tijă realizată din anumite metale precum magneziu, zinc sau aluminiu. Ajută la protejarea căptușeala metalică în interiorul rezervorului de apă caldă și prevenirea coroziunii.
  • Apa va începe să se scurgă din rezervor cât mai curând pe capacul și trageți tija.
  • Dacă tija anodică pare a fi deteriorată sau are un miros neplăcut, înlocuiți-l cu unul nou după ce înlocuiți elementul încălzitorului de apă.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 4
    4. Așteptați ca toată apa să se scurgă din rezervor. Pasați înapoi din rezervorul de apă caldă și lăsați apa să se scurgă. Așteptați până când se oprește să picure complet pentru a continua înlocuirea elementului de încălzire.
  • Dacă doriți să direcționați apa departe de RV, puteți să strângeți un furtun până la gaura de scurgere. În caz contrar, lăsați-o să se răspândească pe pământ.
  • Dacă rezervorul dvs. de apă caldă a fost recent, apa ar putea fi încă fierbinte. Acesta este motivul pentru care este o idee bună să vă întoarceți în timp ce apa se scurge pentru a evita să se răstoarne când atinge pământul.
  • Partea 2 din 3:
    Scoaterea elementului vechi
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 5
    1. Scoateți mandatul de alimentare cu gaz și tubul de asamblare a arzătorului. Acestea sunt secțiunile curbate ale tubului care rulează în rezervorul de apă caldă chiar deasupra fișei de scurgere. Utilizați o cheie pentru a slăbiți și scoateți piulița de fixare care ține galeria de alimentare cu gaz de argint subțire în poziție în partea stângă a tubului și piulița care ține tubul de ansamblu al arzătorului în poziție în suportul în formă de U din partea dreaptă din tubulatura. Trageți cu atenție ansamblul departe și lăsați-l deoparte.
    • Aveți grijă să nu pierdeți piulițele. Le puteți înșurubați liber înapoi în loc în ansamblu, astfel încât să nu lipsească accidental.
    • Trebuie să eliminați această tubieră pentru a accesa capacul elementului de încălzire.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 6
    2. Scoateți șuruburile din capacul elementului de încălzire și scoateți-l. Capacul elementului de încălzire a apei este un capac în formă de oval, chiar în partea stângă a găurii de scurgere a rezervorului de apă. Utilizați o șurubelniță cu cap plat sau o cheie de soclu pentru a slăbiți și scoateți șuruburile ținând capacul în poziție, apoi ridicați-l și fixați-l deoparte.
  • Odată ce eliminați această copertă, veți vedea partea din spate a elementului de încălzire în sine.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 7
    3. Deșurubați cablajul din elementul de încălzire cu o șurubelniță cu cap Phillips. Slăbiți șuruburile Phillips care atacă firele la partea din spate a elementului de încălzire. Glisați clemele la capetele firelor de pe șuruburi.
  • Există 2 fire electrice: un fir negru și un fir alb.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 8
    4. Utilizați un element de încălzire cu apă caldă pentru a deșuruba elementul și scoateți-l afară. Așezați capătul în formă de hexagiu al cheii de element peste spatele în formă de hexagiu al elementului. Introduceți o șurubelniță prin cele 2 găuri de pe capătul opus al cheii și utilizați-l ca un mâner pentru a răsuci cheia în sens invers acelor de ceasornic. Trageți elementul de încălzire când îl slăbiți tot drumul.
  • Hot de încălzire a apei calde se potrivesc cu toate elementele standard de încălzire a apei RV. Ele costă sub 10 USD USD.
  • Dacă nu aveți cheia corectă, ați putea încerca să utilizați o cheie de soclu mare sau un alt tip de cheie pentru a deșuruba elementul.
  • Partea 3 din 3:
    Instalarea noului element
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 9
    1. Cumpărați un element de încălzire cu apă cu șurub de înlocuire cu aceeași tensiune. Elementele de încălzire a apei RV sunt, în general, o dimensiune standard care se potrivește în diferite mărci și modele de încălzitoare de apă, dar verificați dublu-verificați tensiunea încălzitorului de apă RV, puterea și lungimea în manualul proprietarului dvs. pentru a vă asigura că cumpărați un element care se potrivește. Cumpărați noul element online sau la un magazin de aprovizionare RV.
    • Majoritatea RVS utilizează un încălzitor de apă de 120 de volți, deci probabil că aveți nevoie doar de un element de 120 de volți.
    • Un nou element de încălzire vă va costa doar aproximativ 10 până la 20 USD USD.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 10
    2. Înșurubați noul element în poziție cu cheia de încălzire a apei calde. Glisați noul element de încălzire în gaura pe care l-ați tras pe cel vechi. Puneți partea în formă de hexagonală a cheii de element peste partea din spate a noului element, introduceți o șurubelniță prin cele două găuri din cealaltă parte a cheii și rotiți-o în sensul acelor de ceasornic până când elementul este înșurubat în tot drumul.
  • Dacă doriți să vă asigurați un sigiliu foarte bun, aplicați un strat de grăsime de instalator la garnitură sau inelul de cauciuc, pe noul element de încălzire înainte de ao înșurui.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 11
    3. Atașați firele electrice la șuruburile de pe partea din spate a elementului. Glisați clemele de pe firele din spate peste șuruburile Phillips de pe element. Utilizați șurubelnița cu capul Phillips pentru a strânge șuruburile tot drumul și fixați-le în poziție.
  • Nu contează ce culoare a firului se atașează la care șurubul. Doar atașați fiecare fir la cel mai apropiat șurub.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 12
    4. Înlocuiți capacul elementului și distribuitorul de alimentare cu gaz și ansamblul arzătorului. Puneți capacul elementului în formă de oval în partea superioară a spatelui elementului, introduceți șuruburile care îl țin în poziție, apoi strângeți-le utilizând șurubelnița sau cheia de soclu. Setați galeria de alimentare cu gaz și tubularea ansamblului arzătorului înapoi în poziție și strângeți piulițele de fixare pentru a le fixa în poziție.
  • Amintiți-vă că partea de alamă mai groasă a tubului se află în suportul în formă de U spre dreapta, chiar deasupra orificiului de evacuare a rezervorului de apă. Partea de argint mai subțire a tubului se atașează la partea inferioară a mecanismului de alimentare cu gaz pe partea stângă.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 13
    5. Puneți tija anodului înapoi și strângeți capacul de scurgere folosind o cheie de soclu. Reintroduceți tija anodică atașată la capacul dopului de scurgere înapoi în orificiul de scurgere. Utilizați cheia de soclu pentru ao transforma tot drumul în sensul acelor de ceasornic pentru a-l asigura în poziție. Opriți întoarcerea când este strânsă și nu forțați-o mai strictă sau poate fi greu de îndepărtat data viitoare când doriți.
  • Puteți, de asemenea, să puneți banda instalatorului în jurul firelor capacului de evacuare pentru o etanșare mai strânsă dacă doriți.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui element de încălzire a apei RV Pasul 14
    6. Porniți gazul, energia electrică, pompa de apă și alimentarea cu apă și testați încălzitorul. Reveniți în interiorul RV la panourile de comutare electrică și porniți comutatoarele de alimentare cu gaz și electrice pentru rezervorul dvs. de apă caldă. Rotiți pompa de apă și alimentarea cu apă înapoi și conectați alimentarea electrică externă a RV. Deschideți robinetul de apă caldă în bucătărie și lăsați-l să ruleze până când apa caldă iese.
  • Robinetul va sparga la început câteva minute în timp ce rezervorul se revine.
  • sfaturi

    Înlocuiți tija anodică a rezervorului de apă caldă în același timp în care înlocuiți elementul încălzitorului dacă tija arată corodată. Acest lucru poate extinde foarte mult durata de viață a rezervorului de apă, împiedicându-l să devină corodat.
  • Încălzirea corespunzătoare pentru încălzitoare de apă pot dura un deceniu sau așa. Dacă încălzitorul dvs. de apă nu funcționează așa cum era folosit și înlocuirea elementului nu pare să facă nici un bun, luați în considerare înlocuirea rezervorului. Un nou rezervor costă aproximativ 500 USD USD.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că întotdeauna terminați complet procesul de înlocuire a elementului de încălzire al rezervorului de apă caldă înainte de ao reconecta la gaz, la putere și consumabile de apă pentru a evita accidentele potențiale și rănirea.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cheie tubulară
    • Cheie
    • Flathead șurubelniță
    • Phillips-Head Șurubelniță
    • Cheie de element de încălzire a apei calde
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar