Cum de a repara apa de acvariu tulbure

Apa de acvariu înnorat poate avea un număr de vinovați, inclusiv filtrele defectuoase, lăsând bacteriile, descărcarea din pește, alimentele de pește, aditivii chimici la apă și produse secundare din decorațiuni din rezervor. Rezolvarea acestei probleme implică abordarea sursei și curățarea mediului.

Pași

Partea 1 din 3:
Schimbarea apei de acvariu
  1. Imagine intitulată Fix Supa de acvariu înnorat Pasul 1
1. Deconectați încălzirea acvariului. Deconectați orice altă sursă de alimentare pentru rezervor, deci nu există riscul de șoc electric în timp ce efectuați întreținerea pe rezervor. Dar nu scoateți încă dispozitivele electrice.
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 2
    2. Îndepărtați toate decorațiile și plantele false. Purtați cauciuc, mănuși rezistente la apă pentru acest lucru. Scoateți obiecte din interiorul rezervorului. Puneți-le deoparte pe prosoape de hârtie curate.
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 3
    3. Curățați toate părțile acvariului. Faceți acest lucru cu un burete de alge. Utilizați adânc, frământați ca niște lovituri pentru fiecare suprafață interioară. Face cel puțin două sau trei trece fiecare pe partea de jos și laturi.
  • Imagine intitulată Fix Supa de acvariu înnorat Pasul 4
    4. Opriți pompa. Glisați filtrul din poziția sa în rezervor și lăsați-l deoparte pe prosoape de hârtie curat în apropierea unui bazin de spălare sau chiuveta împreună cu decorațiunile pe care le-ați eliminat mai devreme.
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 5
    5. Curățați filtrul, decorațiunile și plantele false. Rulați filtrul, decorațiunile și plantele false în apă caldă. Clătiți fiecare detaliat cu apă pentru a se asigura că nu există nici un exces în exces. Puneți obiectele înapoi pe prosoape de hârtie curate.
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 6
    6. Conectați un Sifon Gravel Cleaner. Acesta este, de obicei, un tub de material compozit cu un sifon conectat la un robinet sau o găleată pentru a colecta apa extrasă. Împingeți capătul de curățare a pietrișului în partea inferioară a stratului de pietriș al acvariului până când ajunge la fund. Resturile se vor ridica prin sifon cu pietriș și apă. Odată ce apa începe să clarifică, trebuie să închideți supapa furtunului sau să strângeți furtunul deasupra pietrișului pentru a permite rocilor să cadă înapoi. Trageți curățarea pietrișului și puneți-o înapoi într-o zonă adiacentă pentru a repeta procesul.
  • Faceți acest lucru până la aproximativ un sfert sau o treime din apă a fost îndepărtată din rezervor.
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 7
    7. Reglați temperatura apei. Măsurați citirea temperaturii în rezervor. Utilizați un termometru sigur pentru apă. S-ar putea să întrebați magazinul de animale de companie pentru unul pentru acvarii. Utilizați termometrul pentru a regla apa din Atingeți pentru a se potrivi cu temperatura apei deja în rezervor.
  • Acest pas este mai mult despre faptul că nu subliniază peștele cu schimbări bruște. Speciile de pește pot varia în funcție de temperatura pe care o solicită, dar o gamă normală de a avea ca scop ar fi de 74-82 ° F (23-28 ° C).
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 8
    8. Comutați pompa de robinet pentru a rula apă în rezervor. De asemenea, puteți umple manual o găleată pentru a restabili nivelurile de apă în acvariu la normal. Adăugați tratamente chimice, cum ar fi de-clorinator, în timp ce rezervorul umple. Dacă utilizați metoda de găleată, adăugați tratamentele la apă înainte de a turnați apa în rezervor.
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 9
    9. Așezați decorațiile, plantele false și filtrați înapoi în rezervor. Puneți în primul rând decorațiile și plantele false. Puneți-le în mai mult sau mai puțin aceeași poziție pe care le-ați avut anterior. Glisați filtrul înapoi în slotul său adecvat.
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 10
    10. Conectați încălzitorul și porniți pompa. Reconectați sistemele electrice ale rezervorului odată ce mâinile sunt îndepărtate și uscate temeinic. Porniți pompa.
  • Partea 2 din 3:
    Menținerea filtrului și a echipamentului
    1. Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 11
    1. Curățați sau înlocuiți un filtru mecanic al canistrei. Utilizați o șurubelniță sau un instrument similar pentru a dezactiva partea superioară a filtrului și pentru a obține acces la burete sau la tampon. Scoateți buretele sau tamponul și clătiți-l sub apă caldă timp de câteva minute. Alternativ, puteți utiliza apa curățată dintr-o sesiune de schimbare a apei de acvariu ca apa de clătire pentru a păstra bacteriile sănătoase și pentru a preveni contaminarea amoniacului. Dacă buretele sau tamponul este prea plin de resturi, atunci ar trebui să cumpărați un înlocuitor și să îl instalați în filtru. Odată ce buretele / tamponul original sau nou se întoarce în interiorul filtrului, re-fixați partea superioară și înșurubați-o înapoi.
    • Aceste filtre au nevoie de curățare cel puțin o dată la o săptămână, dar pot avea nevoie de ea mai des dacă aveți mai multe pești.
  • Imagine intitulată Fix Supa de acvariu înnorat Pasul 12
    2. Tratați cu un filtru chimic. Filtrele chimice iau de obicei forma de granule sau pelete. Filtrul chimic este în mod normal plasat secvențial după un filtru mecanic existent și apa - sau între filtrul mecanic și filtrul biologic. Urmați instrucțiunile de pe produsul pe care îl selectați, dar în mod normal, veți turna pur și simplu cantitatea instructată de granule în filtru sau sac de filtru prefabricat pentru plasarea directă a apei rezervorului. O formă de carbon activ este o alegere tipică în acest caz. Carbonul activ absoarbe particulele organice, medicamentele, bacteriile care cauzează mirosuri și culori dizolvate în apa acvariului. Când apa devine tulbure, sau miroase rău, este timpul să modificați filtrul chimic.
  • De obicei, aceste filtre sunt bune pentru 1-2 luni. Dacă utilizați o pungă de filtru, puneți sacul într-o zonă de debit mare de apă a rezervorului.
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 13
    3. Clătiți filtrul biologic. Filtrul biologic deține bacteriile care participă la defalcarea materialului în ciclul de azot. Acesta este un pas major în păstrarea apei de amoniac și de nitrați-toxine care sunt în cele din urmă fatale pentru a pescui. Aceste filtre au de obicei o suprafață mare și sunt localizate secvențial după filtrul chimic. Cu alte cuvinte, apa va filtra mai întâi prin filtrele mecanice și chimice. Dacă filtrul biologic este înfundat, atunci trebuie să trageți filtrul și clătiți-l numai cu apa de acvariu pentru a păstra bacteriile utile și slime pe suprafață.
  • Ar trebui să înlocuiți numai filtrul biologic dacă este deteriorat fizic.
  • Imagine intitulată Fixul de acvariu înnorat Pasul 14
    4. Curățați rotorul. Pentru orice echipament motorizat, cum ar fi o pompă sau un filtru de alimentare, trebuie să urmați instrucțiunile producătorului dvs. pentru a le menține în mod corespunzător. Cu toate acestea, puteți face o întreținere de bază pentru a vă asigura că apa rămâne curată cu echipament bine executat. Acești curățarea echipamentului energetic în timpul modificărilor apei în timp ce alimentarea este oprită și deconectată din rezervor. Utilizați manualul de instrucțiuni pentru îndepărtarea lamei rotorului (lame motor) de la filtrele de alimentare și pompele. Utilizați o cârpă de praf curată pentru a șterge resturile de la lamele rotorului și inspectați-o pentru daune. Înlocuiți-l dacă este deteriorat.
  • Imagine intitulată Fix Supa de acvariu înnorat Pasul 15
    5. Curățați carcasa filtrului. Cu filtrul îndepărtat în timpul unei schimbări de apă, puteți lua câțiva pași suplimentari în menținerea acestuia. Clătiți carcasa principală a filtrului, țevile (admisie și priză) și utilizați lubrifianți siguri de acvariu pentru orice piese în mișcare. Jeleu de petrol sau silicon lichid pot fi utile ca lubrifianți. Pompele de putere montate extern pot avea nevoie de ulei de mașină, dar consultați manualul dvs. După curățarea și lubrifierea filtrului, ar trebui să puneți bucățile înapoi împreună și să reintroduceți filtrul în rezervor.
  • Este posibil să aveți nevoie să primiți filtrul înainte de a funcționa din nou. Umpleți filtrul cu o parte din apa de acvariu după introducerea înapoi în rezervor. Aceasta va reporni funcția Sifon.
  • Partea 3 din 3:
    Tratarea sursei
    1. Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 16
    1. Hrăniți peștele mai puțin. Peștele au nevoie doar de hrănire ușoară o dată pe zi și ar trebui să săriți alimentarea cu una sau două zile pe săptămână. Îndepărtați alimentele neobișnuite după 10 minute.
  • Imagine intitulată Fixul de acvariu înnorat Pasul 17
    2. Adăugați sarea de acvariu în apă. Sarea de acvariu este, în esență, sare de masă obișnuită (NaCI) fără aditivi. Adăugați 1 lingură (15 mililitri) de sare de acvariu pentru fiecare 5 galoane (19 litri) de apă de acvariu.
  • Adresați-vă proprietarului dvs. medicului veterinar sau al magazinului de animale de companie dacă speciile de pești pe care le dețineți vor tolera sarea de acvariu.
  • Imagine intitulată Fix Cloud Aquarium Apa Pasul 18
    3. Adăugați un balsam de apă. Acesta este un produs chimic pentru a elimina clorul, cloramina, amoniacul și nitrații din apă tulbure mai direct. Acest lucru va funcționa atât în ​​apa proaspătă, cât și în mediile de apă sărată. Instrucțiunile vor varia cu produsul, dar veți turna acest lucru direct în apa acvariului la rata de aproximativ .01 galoane (50 mililitri) de produs pentru fiecare 50 de galoane (189 de litri) de apă de acvariu.
  • Adăugați acest lucru în timpul modificărilor de apă.
  • sfaturi

    Mutați tot peștele într-un rezervor temporar de pește plin de apă tratată în timp ce schimbați apa din acvariul principal!
  • Schimbați apa acvariului cel puțin o dată pe săptămână.
  • Păstrați un rezervor de pește mai mare, ele sunt mai bune pentru peștele dvs. și necesită mai puțină muncă și întreținere!
  • Avertizări

    Nu introduceți peștele dvs. la înlocuirea sau apa nouă fără să le puneți într-o pungă și lăsați-o să plutească pe noua apă, astfel încât temperaturile se potrivesc. Schimbarea rapidă a temperaturii poate ucide peștele!
  • Tratați noua apă cu dechlorinator!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar