Cum de a decora cu hârtie de perete

Decorarea cu tapetul este o modalitate excelentă de a vă actualiza spațiul și de a adăuga un interes vizual fără a cheltui o mulțime de timp sau bani. Cu atât de multe opțiuni disponibile, este util să alegeți mai întâi un model și o schemă de culori care va funcționa în spațiul dvs. Odată ce ați selectat imaginea de fundal, puteți transforma camera prin aplicarea imaginilor de fundal la pereți sau tavan sau faceți actualizări subtile, creând propriul dvs. decor de tapet unic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea unei culori și a unui model
  1. Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 1
1. Du-te pentru un model subtil dacă vrei ca decorul tău să fie mai neutru. Dacă doriți să adăugați doar o atingere de textură și interes pentru spațiul dvs., alegerea unui model subtilă de tapet este o opțiune excelentă. În timp ce modelele luminoase, îndrăznețe sunt o modalitate excelentă de a adăuga un pic de pizazz, un simplu Damask sau doar un model floral sau dot în nuanțe neutre vă poate da spațiului o atingere de eleganță fără să vă simțiți înverșunare.
  • Căutați modele cu tonuri de cremă și bej pentru a vă ajuta să vă ridicați spațiul fără a vă deduce restul decorului dvs.
  • Modelele subtile în nuanțe neutre sunt o opțiune excelentă dacă doriți să atârnați imagini sau lucrări de artă pe tapet, deoarece culorile neutre nu vor depăși spațiul.
  • De exemplu, dați spațiului dvs. o atingere mai moale cu un model floral dezactivat.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 2
    2. Utilizați o tapet de înaltă strălucire sau metalică pentru o senzație glamouroasă. Pentru a da spațiului dvs. un makeover glam, încercați să instalați o tapet cu stralucire înaltă sau metalică la unul sau la toate pereții. În plus față de oferirea spațiului dvs. un lift chic și glamour, tapet strălucitor și metalic va reflecta, de asemenea, lumina și va da spațiului dvs. o simț mai mare și mai strălucitoare.
  • Pentru un aspect clasic glamour, încercați să adăugați o opțiune de înaltă stralucire în jurul întregului spațiu.
  • Pentru a adăuga doar un indiciu de glam, aplicați un model metalic de aur și cremă Damask la unul dintre pereții din cameră.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 3
    3. Selectați un tapet texturat pentru a vă încălzi spațiul. Pentru a vă oferi spațiului dvs. o vibrație confortabilă, mai intimă, încercați să aplicați tapet texturat într-o culoare simplă, clasică. Textura de pe tapet funcționează ca un covor de zonă pentru a încălzi spațiul, în timp ce o culoare clasică îl va păstra de la sentimentul datat sau excesiv.
  • Spre deosebire de tapetul plat, tapetul texturat este ridicat în secțiuni ale modelului său, oferindu-i mai multă dimensiune și adăugând un interes vizual. De exemplu, tapetul texturat Damask are adesea un fundal de hârtie plat cu un material metalic moale care este ridicat ușor din fundal plat.
  • De exemplu, un model de iarbă texturat într-o marină întunecată clasică este o opțiune excelentă pentru o bibliotecă sau un noroi de citire confortabilă, în timp ce un model de damask texturate pastelate poate adăuga atât căldura cât și un indiciu de glam într-un dormitor sau dulap.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 4
    4. Încercați modele mari, verticale pentru a face plafoane înalte se simt mai puțin cavernoase. Dacă aveți o cameră mare, cu tavane deosebit de ridicate, aplicând o tapet mare, cu caractere îndrăzneț verticale, poate fi o modalitate excelentă de a îmblânzi spațiul. În timp ce modelele mari pot fi copleșitoare în spații mai mici, ele pot face de fapt camere mai mari cu tavane înalte se simt puțin mai intim.
  • Atunci când decorați cu tapet mare, îndrăzneț, încercați să echilibrați spațiul prin utilizarea de mobilier și decor în culori complementare și forme simple.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 5
    5. Alegeți un design geometric dacă mergeți la un aspect clasic preppy. Alegerea unui tapet geometric model, cum ar fi un model cheie de trellis sau grecesc, este o modalitate excelentă de a-ți trăi instantaneu spațiul. Modelele geometrice simple cu linii subțiri tind să lucreze în aproape orice spațiu, în timp ce amprentele luminoase, mai îndrăznețe pot da o cameră mai mare o senzație proaspătă, modernă.
  • De exemplu, încercați să utilizați o culoare strălucitoare, cum ar fi un verde ierbos sau galben, într-un model subțire de trellis pentru a vă da intrarea unui strop de culoare.
  • Încercați un model mai subțire de culoare gri gri în dormitorul dvs. pentru un aspect preppy încă subestimat.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 6
    6. Încercați un design lattic sau dantelă pentru a adăuga un pic de eleganță subevaluată. Dacă doriți să vă ridicați spațiul fără a face o declarație mare, încercați să adăugați o latură elegantă sau o tapet de dantelă pe pereți sau la tavan. În timp ce suprasarcină aceste modele delicate ar putea risca să-ți copleșească spațiul și să-l facă să se simtă învechit, folosind o dantelă sau o opțiune de zăbreasă poate adăuga o notă de eleganță atunci când este utilizată cu ușurință pentru decor, pe un perete sau pe tavan.
  • De exemplu, încercați să aplicați un model de dantelă gri și alb la peretele din spatele patului pentru a vă oferi camera dvs. un aspect instantaneu sofisticat.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 7
    7. Alegeți o placă în stil scoțian pentru un stil rustic, rustic. Pentru a vă oferi spațiului dvs. o vibrație clasică rustică, încercați să aplicați o tapet scoțian în stil scoțian în parte din spațiul dvs. În timp ce acest model îndrăzneț poate face ca spațiul să se simtă prea întunecat dacă este folosit, poate fi binevenit și fără sfârșit elegant atunci când este asociat cu mobilier clasic și mobilier bogat de mahon.
  • Plăci tapet patterned este o opțiune excelentă pentru un birou, bibliotecă sau zonă de bar.
  • Metoda 2 din 3:
    Aplicarea tapetului
    1. Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 8
    1. Acoperă o porțiune dintr-o cameră cu tapet pentru a ajuta la definirea spațiului. Dacă aveți o zonă dintr-o cameră mai mare care nu este separată de pereți și doriți să oferiți spațiu propriul său simt distinct, încercați să adăugați tapet pereților în doar o singură secțiune. Acest lucru vă va permite să vă secționați spațiul și să-i dați propriul scop fără a fi separat fizic de restul camerei.
    • De exemplu, încercați să aplicați tapet peste un mantel de șemineu sau pe un perete încastrat în intrare pentru a defini spațiul în timp ce îl țineți deschis.
    • Dacă nu există un punct de oprire și de pornire ușor sau clar definit pentru tapet, îl puteți încadra cu turnare pentru ao arăta curat și intenționat.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 9
    2. Utilizați tapet în spații mici pentru a face o declarație mare. Dacă doriți să obțineți creativ cu designul dvs. de interior, dar nu doriți nimic care distrage atenția în spațiile principale de locuit, încercați să adăugați un tapet îndrăzneț într-un spațiu mic, închis. Acest lucru vă va permite să faceți o declarație mare în designul dvs., fără a fi nevoie să vă angajați să faceți nimic prea îndrăzneț sau riscant în orice încăperi sau spații mari.
  • De exemplu, încercați să adăugați un tapet metalic texturat într-o jumătate de baie mică sau folosind un model particularizat într-o mică bibliotecă.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 10
    3. Adăugați tapet patterned pentru a face camere în formă de unic în formă de coerente. Camerele cu tavane așezate și unghiuri ciudate se pot simți adesea disociate. Pentru a face o cameră în formă de unic, se simt mai intenționată și coerentă, încercați să adăugați un tapet modelat de-a lungul pereților principali sau a tavanelor înclinate.
  • Tapet de tapet tinde să iasă mai mult decât zidurile vopsite, făcându-l mai clar că camera servește un scop singular, în ciuda aspectului său disociat.
  • De exemplu, aceasta este o modalitate excelentă de a face o mansardă sau un subsol terminat să se simtă ca o parte a casei, mai degrabă decât o gândire ulterioară.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 11
    4. Plasați imaginea de fundal pe tavan pentru a vă oferi camera dvs. o atingere unică de design. Dacă doriți să vă transformați subtil spațiul fără a petrece o mulțime de timp și bani, plasarea tapetului pe plafon este o opțiune excelentă. În timp ce va prinde cu siguranță ochiul, taperea plafonului nu vă va transforma spațiul la fel de mult ca și tapetul pereților. În plus, va da camera dvs. un design unic care să ajute la ca spațiul să se simtă complet al tău.
  • Pentru a evita depășirea spațiului dvs., alegeți o schemă de culori și un model care completează mobilierul și culorile peretelui. Acest lucru vă va asigura că spațiul dvs. se simte încă coeziv.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 12
    5. Aplicați tapetul pentru toți pereții pentru a da camere mai mari o senzație mai intimă. Dacă aveți o cameră care se simte puțin mare și cavernă, aplicarea tapetului tuturor pereților din cameră poate ajuta la îmblânzi spațiul și face ca camera să se simtă mai puțin goală. Deoarece imaginea de fundal va fi una dintre caracteristicile dominante de design din cameră, asigurați-vă că alegeți o culoare și un model care nu vă vor copleși spațiul.
  • De exemplu, dacă aveți un dormitor mare cu tavane deosebit de înalte, adăugând un model îndrăzneț în culori neutre, cum ar fi un model geometric albastru deschis sau o imprimare texturală de aur damask, vă va oferi spațiului un sentiment moale, intim.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 13
    6. Obțineți creativi cu o combinație de tapet și turnare. Dacă doriți să decorați cu tapet, dar nu doriți să tapet pe orice pereți în întregime, încercați să amestecați texturi și materiale prin aplicarea tapetului la jumătatea peretelui deasupra unui rând înalt de lawscot. În plus, prin plasarea unui rând orizontal subțire de turnare în mijlocul pereților, puteți umple în mod clar și cu ușurință spațiul superior cu tapet și vopsea partea de jos sau invers.
  • Materialele de amestecare și textul vă permite să adăugați caracterul în spațiul dvs. fără a supraviețui restul spațiului.
  • În mod similar, puteți adăuga, de asemenea, dimensiune prin amestecarea tapetului și a panourilor în loc de turnare sau de la Wainsscotting.
  • Metoda 3 din 3:
    Crearea unui decor unic
    1. Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 14
    1. Frame de tapet pentru a crea o opera de artă unică. Dacă vă place tapetul, dar nu doriți să vă angajați să acoperiți un întreg zid, panourile de încadrare sau bucăți de fundal pot fi o opțiune excelentă. Cadru mai mare panouri pentru a crea un efect mai dramatic sau pentru a încadra mai multe modele complementare diferite pentru a adăuga un interes fără a vă copleși spațiul.
    • Încercați să utilizați mai multe modele diferite în aceeași culoare pentru a crea un perete unic de galerie.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 15
    2. Adăugați tapet la scapele dvs. de scări pentru un pop neașteptat. Dacă doriți să adăugați doar un pic de interes vizual pentru spațiul dvs., încercați să aplicați un tapet modelat la creșterile de sub scări. Scările nu sunt, în general, accentul planurilor de design interior, astfel încât acest lucru va da spațiului dvs. o atingere cu adevărat unică.
  • Poate fi utilă pentru a bande câteva swatches de opțiuni de fundal preferate pentru a vedea ce schemă de culori și modele funcționează cel mai bine cu tonul de lemn al scărilor și culoarea pereților. 
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 16
    3. Aplicați tapetul modelat în spatele unei biblioteci. Pentru o modalitate simplă de a adăuga o atingere decorativă în camera dvs., încercați să aplicați tapet modelat la suportul unei biblioteci libere sau încorporate. Utilizați un model subtil în culori neutre pentru a păstra designul supus sau pentru a merge pentru un model distractiv pentru a face biblioteca să arate ca o piesă de artă.
  • Pentru un aspect mai rustic, încercați să aplicați un tapet model de lemn la o bibliotecă simplă albă.
  • Dacă decorați camera unui copil, utilizați un tapet detașabil de vârstă adecvat pentru a vă putea opri în timp ce copilul devine mai în vârstă, iar interesele lor se schimbă.
  • Imagine intitulată Decorează cu hârtie de perete Pasul 17
    4. Transformați un piept prin adăugarea tapetului spre exteriorul sertarelor. Dacă aveți un piept de sertare vechi sau simplu, dați-le o actualizare instantanee prin aderența tapetului în exteriorul sertarelor. Puteți picta restul pieptului pentru a se potrivi sau alegeți un model de tapet cu culori care completează pieptul așa cum este.
  • Dacă doriți să păstrați partea exterioară a pieptului, dar doriți să o transformați puțin, încercați să luați în interiorul sertarelor cu tapet în loc să adăugați o culoare surprinzătoare de culoare.
  • În mod similar, puteți transforma și o masă veche prin aplicarea tapetului la o masă. Adăugați un vârf de sticlă pentru a proteja hârtia de la deversoare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar