Cum să "tren" o baterie de telefon mobil sau laptop

Uneori, bateriile își pot pierde starea de încărcare pe măsură ce îmbătrânesc. Acest lucru poate provoca probleme în care metrul bateriei poate citi o încărcare mai mare sau mai mică decât ceea ce este de fapt disponibil în baterie, ceea ce îl face mai greu pentru a vedea cât timp ați lăsat până când bateria moare. Din fericire, este posibilă recalibrarea bateriei reîncărcabile în aproape orice dispozitiv. În timp ce acest lucru nu va crește viața bateriei, vă va permite să obțineți o măsură corectă a cantității de viață care este lăsată în bateria dvs. Thisewill vă învață cum să recalibrați bateria.

Pași

  1. Imagine intitulată
1. Împiedicați dispozitivul să se culce. Este important ca utilizarea energiei să rămână cât mai constantă posibil. Ca atare, nu trebuie să lăsați computerul să meargă la culcare în timp ce calibrați bateria.
  • Pe Windows, deschideți Start
Imagine intitulată WindowsStart.jpg
> Setări
Imagine intitulată ferestrele.jpg
> Sistem > Power & Sleep, apoi setați ambele setări pentru oprirea ecranului și a dormi la "Nu".
  • Pe MacOS, faceți clic pe meniul Apple > Faceți clic pe Preferințe de sistem > Economizor de energie, apoi trageți ambele glisante la "Nu".
  • Pentru alte dispozitive, cum ar fi telefoane, le puteți lăsa să-și oprească ecranele, doar nu le folosiți în timpul acestui proces.
  • Imagine intitulată
    2. Conectați dispozitivul și lăsați-l să se încarce până când ajunge la 100%. Păstrați-l încărcarea timp de două ore după ce ajunge la 100%.
  • Imagine intitulată
    3. Deconectați încărcătorul și lăsați descărcarea dispozitivului complet. Nu utilizați dispozitivul în timp ce este descărcarea și lăsați-o să stea timp de aproximativ 5 ore după ce este complet descărcările.
  • Imagine intitulată
    4. Conectați încărcătorul înapoi și reîncărcați bateria de până la 100%. Puteți utiliza dispozitivul în timp ce se reîncarcă.
  • Imagine intitulată
    5. Schimbați setarea de putere înapoi la ceea ce au fost. Odată ce ați terminat sincronizarea bateriei, puteți schimba setările de alimentare ale dispozitivelor înapoi la setările lor originale.
  • sfaturi

    Unele fabrici au instrumente pentru a resincroniza acumulatorul fie BIOSUL sau pentru descărcare pe site-ul lor.

    Avertizări

    Nu face acest lucru prea des, deoarece va purta în mod inutil bateria.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar