Cum sa faci sculptura ceramica

Sculptura este o metodă de construire a unei lut într-o formă care este artistică sau funcțională, ca o figurină, bust, castron sau borcan. După ce ați ales tipul de lut pe care îl veți folosi, va trebui să vă schimbați în unele haine de lucru, să vă pregătiți zona de lucru și să vă așezați pe un design pentru piesa dvs. Apoi vă veți întoarce mânecile, sculptați lut și focului, așa că ține forma.

Pași

Partea 1 din 3:
Selectarea materialelor și pregătirea
  1. Imagine denumită sculptura ceramică Pasul 1
1. Selectați coaja cuptorului, uscarea aerului sau argila polimerului dacă nu aveți un cuptor. Aceste trei soiuri de argilă fără cuptor pot fi oarecum scumpe. Dacă nu aveți acces la cuptor, unul dintre aceste trei poate fi starterul ideal pentru dvs. Sculpturi mici și obiecte precum ornamentele și figurinele funcționează bine cu aceste argile.
  • Chiar dacă ciocanul cuptorului, argilele uscate de aer și polimer nu necesită un cuptor, atunci când ar trebui să aibă un aspect și o calitate foarte asemănătoare ca standard, ceramică.
  • Puteți găsi argilă polimer într-o gamă largă de culori luminoase. Când se usucă, acest tip de lut are o calitate din plastic.
  • 2. Alegeți argila standard când construirea mâinilor dvs. sculptura dvs. În sculptură, termenul "clădire de mână" se referă la utilizarea bobinelor, plăcilor și bilelor de lut pentru a crea un design. Aceste forme simple sunt îmbinate și apoi manipulate cu degetele și instrumentele dvs. pentru a adăuga detalii fine.
  • Lut pentru construcții de mână face necesită utilizarea unui cuptor. Dacă nu aveți un cuptor, este posibil să aveți nevoie să contactați departamentul de ceramică al Universității locale sau un studio de ceramică și închiriați un timp de cuptor.
  • Cele mai multe instrumente și consumabile necesare pentru construirea de mână sunt articole obișnuite de uz casnic. Tot ce aveți nevoie este un știft de rulare, argilă standard și ziar sau o cârpă de picătură.
  • Imagine denumită sculptura ceramică Pasul 3
    3. Învățați aruncarea roții într-o setare de clasă. Aruncarea roților necesită utilizarea unei roți de ceramică și a unui cuptor. Învățarea de a arunca roata pe cont propriu este cu siguranță posibilă, dar deoarece procesul este atât de orientat spre atingere, învățarea din cărți sau videoclipuri poate fi dificilă.
  • Multe centre comunitare, colegii comunitare și universități oferă clase de aruncare a roților. Încercați o căutare de cuvinte cheie online pentru "Rotiți clasele de aruncare în apropierea mea."
  • Aruncarea roților va produce o muncă mult mai rapidă decât metodele fără cuptor sau clădirea de mână. Din acest motiv, probabil că veți avea acces la un cuptor mare.
  • Imagine denumită sculptura ceramică Pasul 4
    4. Decide cu privire la o lut de incendiu joasă, mijlocie sau cu incendiu pentru argile declanșate cu cuptor. Temperatura pe care o trageți la lut va avea o influență semnificativă asupra rezultatului aspectului și al calității sculpturii. Când se determină o temperatură de ardere, ține minte:
  • Low-Foc este cel mai bun pentru culori și bucăți strălucitoare cu detalii fine. Piesele cu focuri mici trebuie utilizate în cea mai mare parte pentru afișare, deoarece sunt, în general, mai delicate și mai susceptibile la daunele și deteriorarea apei.
  • Mid- și High-Fire vor produce sculpturi puternice și durabile. Desenele detaliate pot să se estompeze la aceste temperaturi, dar căldura poate provoca, de asemenea, cădere în glazură.
  • Imagine denumită sculptura ceramică Pasul 5
    5. Purtați haine de lucru și așezați o acoperire de suprafață. Sculptarea lutului va fi dezordonată, așa că ar trebui să vă îmbrăcați în haine pe care nu vă deranjează să fiți colorați. Particulele de argilă fine pot funcționa adânc în țesături. Așezați un prelată sau un strat gros de ziar pe suprafața de lucru pentru a împiedica să fie colorată de lut sau lut de la a fi contaminat.
  • Dacă aveți păr lung, legați-l înapoi. Praful de lut tinde să acopere părul, iar părul acoperit de lut care se încadrează în ochii tăi se poate stinge.
  • Imagine denumită sculptura ceramică Pasul 6
    6. Alegeți-vă designul. Primul sculptori pot dori să înceapă cu ceva simplu. Animale, forme simple (sfere, cutii), structuri simple (ca o casă mică) și vase mici decorative sunt toate alegerile minunate. Creaturile mistice, cum ar fi gargoilele și dragonii, tind să funcționeze bine ca niveluri intermediare sculpting provocări.
  • Partea 2 din 3:
    Sculptand
    1. Frământați argila pentru a îndepărta bulele de aer. Bulele de aer apar în mod natural în lut, dar dacă lut are aceste bule când a fost concediat într-un cuptor, se poate sparge sau explodează. Frământați argila apăsând călcâiul mâinii dvs. ferm în lut și pliați-l înapoi în sine. Repetați această mișcare până când toate bulele de aer sunt îndepărtate. Luați-vă timpul și fiți amănunțit.
    • Pentru a verifica argila pentru bulele de aer, utilizați o bucată de sârmă de metal pentru a tăia lut de frământat în jumătate în mijloc. Inspectați interiorul pentru bule. Dacă nu vedeți niciunul, argila dvs. este gata de utilizare.
    • Cantitatea de lut pe care o utilizați este o chestiune de preferință. Cele mai multe forme pot fi ușor modificate prin ajustarea cantității de lut pe care îl utilizați.
  • 2. Creați o indentare într-o sferă de lut. Separați o bucată de argilă cu privire la dimensiunea pumnului. Rotiți argila între palme până când se fixează într-o sferă. Leagăn sfera în palma unei mâini și folosiți degetul mare de cealaltă mână pentru a apăsa în partea de sus a sferei până când este la jumătatea drumului spre fundul sferei.
  • Sferele de lut sunt forme importante în sculptura de lut. Sferele reprezintă capetele, sferele mici pot fi folosite ca picioare, iar sferele pot fi conturate pentru a face forme 3D texturate, ca a față.
  • 3. Împingeți pereții sferei pentru a face o oală de prindere. Întoarceți sfera în palmă. Pe măsură ce se întoarce, împingeți pereții sferei în sus și în afară prin ridicarea degetului mare la degetele de pe partea exterioară a sferei. Aceasta va crea o zonă goală - "oala" a "vasului de prindere."
  • Vasele de prindere sunt o formă utilă care poate fi modificată în mai multe moduri. De exemplu, cu unele detalii pentru a face ca exteriorul să arate ca pietre, o oală de vârf gri va arăta ca o dorință de bine.
  • 4. Creați forme și vase cu bobine. Ia o bucată de lut și o frecați înainte și înapoi între mâini. Această mișcare ar trebui să provoace lut pentru a prelungi și subțire. Opriți frecarea lucurii atunci când cablurile sunt între /4 la /2 inch (0.6 la 1.3 cm) grosime. Argila care este mai groasă sau mai subțire poate să nu supraviețuiască să fie concediată.
  • Segmentele mici de bobine pot fi utilizate pentru a crea caracteristici detaliate despre sculptura dvs. Sprâncenele simple, de exemplu, se pot face cu segmente mici de bobine.
  • 5. Colaborați lut în partea de sus într-un cerc pentru a crea o oală. Aceasta este o modalitate ușoară de a face un element util cu un aspect unic. Bobinele pot fi amestecate împreună pentru a crea o suprafață plană. Utilizați degetele sau un instrument, ca un stick de popsicle, pentru a apăsa împreună bobinele până când se îmbină, apoi netezi suprafața.
  • 6. Conectați piesele separate cu scor și apă de lut. Luați exemplul unei forme piramide pe o cutie pentru a face o simplă sculptură a casei. Cele două piese nu se vor alătura împreună dacă îi forțezi cu degetele. Pentru a vă alătura bucăți separate de lut împreună, în cazul în care argila este unită, trebuie:
  • Să fie marcat într-un model similar cu un hashtag (#). Scorul se poate face cu un stick de popsicle, scobicuță, perie de păr, unghiul sau uneltele de modelare a luturilor.
  • Fi umed sau cel puțin din piele greu. Înainte ca cele două piese să fie îmbinate, stropiți zonele marcate cu puțină apă care a avut câteva bile mici de lut dizolvate în ea.
  • 7. Forme gol și pereți subțiri înainte de arderea lut. Clay care este mai subțire decât /4 inch (0.64 cm) sau mai gros decât /2 Inch (1.3 cm) va sparge sau explodează probabil atunci când sunt concediați. Pereții pot fi diluați cu degetele, dar golurile sunt puțin mai pline. La gol:
  • Creați o gaură mică în partea laterală a sculpturii dvs. cu un instrument, ca un stick de popsicle, scobitura, bastonul sau cuțitul de utilitate. Scoateți lut din gaură până când instrumentul dvs. este la jumătatea distanței în sculptură.
  • Scoateți lut din interiorul sculpturii cu uneltele. Când îndepărtați hunk-uri mari, solide, utilizați un cuțit sau un stick de popsicle. Pentru tăiere, utilizați o scobitoare sau un delicat.
  • Instrumentele de tăiere ceramice specializate sunt ideale pentru golire. Acestea sunt adesea înclinate pentru a vă ajuta să ajungeți la pete complicate și sunt făcute robust. Găsiți aceste instrumente la magazinele de hobby și la magazinele de furnizare de artă.
  • 8. Păstrați lucrările în desfășurare de la uscare. Lucrările în curs trebuie păstrate în saci de plastic sau acoperite în foi de plastic pentru a preveni uscarea luturii. Va trebui, de asemenea, să rehidrați argila în mod regulat cu bureții umeziți cu apă.
  • O anumită argilă se poate usca mai repede decât altele. Clay roșu, de exemplu, tinde să se usuce încet.
  • Evitați suprasaturarea luturii cu apă. Ar trebui să fie pliantă și suplă, dar nu atât de umedă că pierde forma.
  • Partea 3 din 3:
    Ardere și geamuri
    1. Imagine denumită sculptura ceramică Pasul 15
    1. Bisque Fire sculptura ta. Focul bisque stabilește forma în pregătirea pentru arderea principală. Diferite branduri de lut vor avea compoziții unice, astfel încât să ar trebui să verificați informațiile de etichetă ale lucurii pentru a afla temperatura și condițiile de ardere ideale. Dacă nu mai aveți eticheta, căutați informațiile online ale lui Clay.
    • Genul de glazură pe care intenționați să îl aplicați ar putea influența și temperatura la care vă trageți cuptorul la. Multe glazuri recomandă arderea bisque la conul 04 și apoi ardând glazura la conul 06.
    • Deși materialele pe care le utilizați pot influența temperatura pe care o faceți focul bisque la, în general, conul 06 prin conul 08 sunt cele mai frecvente.
    • Există multe tipuri diferite de cuptoare. Unele sunt foarte simple, în timp ce altele pot fi high tech. Urmați întotdeauna instrucțiunile cuptorului pentru a preveni incendiile, deteriorarea sau ceramica spartă.
  • Imagine intitulată face sculptura ceramică Pasul 16
    2. Citiți cu atenție avertismentele de etichetă ale glazurii. Cele două tipuri cele mai frecvente de glazuri vin ca un lichid și pudră. Multe glazuri conțin particule potențial periculoase și vă cer să purtați mănuși și o mască de respirație. Puteți achiziționa glazura la multe magazine de hobby și magazine de alimentare cu artă.
  • Geamurile O sculptură este un pic de artă în sine. Dacă tocmai ați început cu geamurile, întrebați un reprezentant de vânzări la un magazin care glazură ar fi cel mai bun pentru sculptura dvs.
  • Imagine denumită sculptura ceramică Pasul 17
    3. Utilizați glazură lichidă pentru o aplicație simplă. Glazura lichidă, în general, merge ușor și cu puțin hassle. Unele glazuri lichide pot necesita mai întâi un subglaz. Vopsea subglaze și glazură pe suprafața sculpturii în conformitate cu direcțiile de etichetă ale glazurii. Când se usucă, vopsea pe glazură.
  • S-ar putea să găsiți că unele glazuri sunt greu de aplicat fără probleme cu o perie. Acest lucru poate fi un dezavantaj la glazura lichidă.
  • S-ar putea să trebuiască să aplicați mai multe straturi de glazură pentru a obține aspectul dorit.
  • 4. Obțineți o acoperire uniformă cu un glazură uscată. Puneți masca de respirație și amestecați glazura uscată în conformitate cu direcțiile sale de ambalaj din găleată cu apă. Utilizați clește pentru a vă scufunda sculptura în amestec sau pentru a utiliza o pensulă pentru a aplica amestecul la sculptură.
  • 5. Aplicați glazura cu un burete. Bureții pot fi folosiți pentru a aplica un strat chiar de glazură sau pot răspândi glazura în modele interesante. Unele bureți comerciale sunt chiar tăiate în forme. Amestecarea mai multor forme diferite poate crea modele distractive.
  • Bureții funcționează bine pentru aplicarea glazurii lichide sau glazură uscată preparată.
  • 6. Focați sculptura pentru a obține produsul finit. Verificați ambalajul sau eticheta glazurii pentru a determina temperatura de ardere pentru glazură. Introduceți-l în cuptor și așteptați până când cuptorul este încheiat. Când cuptorul este sigur să se deschidă, să-ți elimini sculptura și să-ți arăți munca grea.
  • Sculpturi de incendiu cu incendiu / faianță cu conul 4 (1950 ° F / 1100 ° C) - glazură la mijloc cu conul 6 (2192 ° F / 1200 ° C) - High-Fire / Gresie cu conul 10 (2380 ° F / 1300 ° C).
  • Diferența principală dintre sculptura fără cuptor și sculptura cu crimă este procesul de ardere. Dacă utilizați argilă fără cuptor, săriți procesul de ardere și urmați instrucțiunile de uscare ale luturii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Luați în considerare greutatea și susținerea la atașarea a două bucăți de lut cu scor și apă de argilă. Piesele care sunt prea grele sau echilibrate necorespunzător s-ar putea rupe libere și să deterioreze restul sculpturii.
  • Utilizați întotdeauna cuptoarele în funcție de direcțiile lor. Unele modele pot avea proceduri speciale. Folosind un cuptor incorect, ar putea provoca daune grave sau vătămări corporale.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Masca de respirație
    • Găleată
    • Instrumente de tăiere ceramice
    • Glazura (lichid sau uscat)
    • Cuptor (opțional)
    • Latex mănuși (sau echivalent non-latex - opțional)
    • Clata de coacere a cuptorului (sau uscata uscata sau polimer - nici un cuptor necesar)
    • Pensulă
    • Popsicle bastoane
    • Vergea
    • Burete (opțional)
    • Clay de sculptură standard (necesită utilizarea unui cuptor)
    • Tarp (sau ziar)
    • Clește (pentru sculptura de sculptură în glazură)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar