Cum să curățați un cuptor

Curățarea cuptorului este o sarcină importantă pentru a păstra programul dvs. de întreținere la domiciliu. Un cuptor murdar va arde cantități mai mari de combustibil electric și / sau gaze, precum și de lucru mai puțin eficient decât un cuptor curat. Există 3 părți de bază ale cuptorului dvs. care pot fi afectate de prezența murdăriei: sistemul de filtrare, suflanta și schimbătorul de căldură. Trebuie să știți cum să curățați un cuptor eficient și să faceți acest lucru în mod regulat dacă doriți să extindeți durata de viață a cuptorului dvs. curent și să împiedicați reparațiile costisitoare.

Pași

Partea 1 din 3:
Inspectați filtrul cuptorului
  1. Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 1
1. Localizați panoul de acces din exteriorul cuptorului. Aceasta este sub conducta de aer de întoarcere, între sistemul suflantei și conducta. De obicei, filtrul se găsește în interiorul frontal al cuptorului. Este posibil să fie necesar să deșurubați panoul frontal de la cuptor sau să-l scoateți din cârlige care îl țin în poziție pentru a accesa filtrul. Filtrul cuptorului dvs. poate avea, de asemenea, propria ușă de acces.
  • Asigurați-vă că ați pornit sistemul de cuptor și / sau HVAC înainte de ao deschide.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 2
    2. Scoateți filtrul trăgând-o în sus și în afara pieselor. În general, filtrul ar trebui să iasă destul de ușor. Pentru a preveni deteriorarea filtrului și / sau cuptorului, nu forțați filtrul. Dacă se pare blocat, arata cu atenție și vezi dacă ceva (cum ar fi murdăria sau resturile) îl blochează.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 3
    3. Inspectați filtrul pentru murdărie sau deteriorare. Dacă filtrul pare murdar, trebuie să fie curățat sau înlocuit, în funcție de tipul de filtru.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă filtrul dvs. este murdar, țineți-l la lumină și căutați-l prin el. Dacă nu puteți vedea lumina, filtrul este murdar și trebuie înlocuit. Un filtru murdar va circula murdăria și praful prin casa dvs. în loc de aer utilizabil, curat și va forța cuptorul să funcționeze mai greu pentru a împinge aerul prin murdărie.
  • Dacă filtrul dvs. nu este disponibil, acesta trebuie curățat. Îndepărtați mai întâi orice murdărie sau particule libere. În general, un săpun ușor și apă de la robinet poate fi apoi utilizat pentru a clăti și spăla filtrul.
  • Asigurați-vă că lăsați filtrul să se usuce bine înainte de ao pune înapoi în cuptor.
  • Multe cuptoare folosesc un filtru de unică folosință. Dacă acest lucru se aplică dvs., luați filtrul vechi la un magazin hardware sau aparat (sau înregistrați numărul de dimensiune și / sau modelul) și achiziționați un filtru de înlocuire de același tip sau model.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 4
    4. Plasați filtrul nou sau nou curățat înapoi în cuptor. Glisați filtrul înapoi în cuptor, astfel încât să se potrivească în siguranță. Apoi închideți ușa de acces sau reaplicați panoul frontal al cuptorului folosind cârligele sau șuruburile.
  • Dacă filtrul nu pare să se potrivească corect, asigurați-vă că nu se blochează murdăria sau resturile. Dacă aveți un filtru nou care nu pare să se potrivească drept, verificați dublu că ați achiziționat tipul sau dimensiunea corectă.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 5
    5. Nu uitați să vă inspectați în mod regulat filtrul. Filtrele de cuptor vor trebui să fie curățate sau înlocuite de trei sau patru ori pe an. Setați mementouri în calendarul dvs. pentru a vă inspecta în mod regulat. De exemplu, puteți verifica filtrul în prima zi a fiecărui sezon al anului.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea ansamblului suflantei
    1. Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 6
    1. Deconectați cuptorul. Asigurați-vă că toate sursele de alimentare care rulează la unitatea de cuptor, inclusiv sistemele de rezervă a bateriei sau puterea generată electric, sunt deconectați. Eșecul de a dezactiva orice sursă de putere înainte de curățare, ansamblul poate duce la electrocutare și / sau vătămare corporală gravă.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 7
    2. Scoateți panoul frontal al cuptorului. Pentru a curăța ansamblul suflantei, probabil că trebuie să eliminați întregul panou frontal, chiar dacă cuptorul are o ușă de acces pentru curățarea filtrului. Pentru a scoate panoul, este posibil să trebuiască să slăbiți șuruburile care fixează panoul în poziție sau să luați panoul de pe balamalele de susținere.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 8
    3. Glisați unitatea ventilatorului din cuptor. Majoritatea fanilor sunt fixați la cuptor printr-o pistă, ceea ce îi permite să alunece ușor și ușor. Ventilatorul poate fi, de asemenea, conectat prin conexiuni prin cablu. Dacă da, notați unde fiecare fir se conectează la ventilator înainte de a le elimina. Acest lucru va facilita reasamblarea unității.
  • Puteți încheia o mică bucată de bandă în jurul fiecărui fir și etichetați-o, pentru a face reasamblarea mai ușoară - asigurați-vă că scoateți etichetele de bandă înainte de a retaua firele la ventilatorul suflantei.
  • Unii ventilatoare sunt ținute în șuruburi sau șuruburi - îndepărtați-le cu o șurubelniță sau cu clichet pentru a scoate ventilatorul. Păstrați șuruburile sau șuruburile într-un loc sigur, astfel încât să nu le pierdeți înainte de a fi gata să puneți ventilatorul înapoi.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 9
    4. Curățați ansamblul suflantei. Un săpun ușor și apă sunt de obicei suficiente pentru curățarea suflantei, deși o periuță de dinți vă poate ajuta să curățați lamele ventilatorului și spațiile mici între ele.
  • Ansamblul suflantei este componenta care trage aerul prin partea din spate a cuptorului, o împinge din față și creează căldura. Dacă ansamblul suflantei este murdar, cuptorul dvs. va împinge praful și murdăria prin sistemul de aerisire al casei dvs. Astfel, este foarte important să curățați bine asamblarea.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 10
    5. Vacuum asamblarea. Rularea unui vid handheld la o putere redusă peste lamele și centurile vor ajuta să se asigure că toate murdăria este îndepărtată. Dacă nu aveți un vid, puteți șterge, de asemenea, orice centură curată cu o cârpă umedă.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 11
    6. Puneți ansamblul suflantei ventilatorului înapoi în cuptor. Odată ce ansamblul este curat și uscat bine, glisați-l înapoi pe pistă, astfel încât să se potrivească din nou în cuptor. Dacă a trebuit să deconectați firele pentru a scoate ansamblul, reluați-le, asigurați-vă că le conectați la locația potrivită.
  • Amintiți-vă să conectați cuptorul înapoi și să-l porniți după curățarea ansamblului ventilatorului.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea blocului de schimbător de căldură
    1. Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 12
    1. Opriți cuptorul. Deconectați toate conexiunile de alimentare care rulează la cuptorul dvs. Dacă este un cuptor de gaz, ar trebui să opriți gazul.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 13
    2. Ștergeți orice murdărie de pe bloc. Utilizați o perie pentru a slăbi acumularea neagră a fiecărei camere a blocului. De asemenea, puteți utiliza o cârpă umedă pentru a elimina această acumulare.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor Pasul 14
    3. Vacuum ansamblul bloc. Folosind un atașament îngust în vid, curățați bine toate camerele din ansamblul blocului de schimbător de căldură. Folosirea unui vid va contribui la eliminarea tuturor resturilor pe care le-ați slăbit din ansamblu.
  • Amintiți-vă să vă conectați la cuptor și să o transformați după ce ați terminat curățarea și aspirarea blocului de schimbător de căldură.
  • sfaturi

    Dacă cuptorul are canale sau orificii, puteți curăța, de asemenea, aceste murdărie și praf utilizând un vid.
  • Dacă cuptorul dvs. nu pare să funcționeze corect chiar și după ce curățați filtrul, suflanta și schimbul de căldură, contactați un profesionist pentru o inspecție, curățare și posibile reparații.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar