Cum să curățați interiorul unei uși de cuptor

Aparatele murdare pot face chiar și o bucătărie imaculată în alt mod. Cuptorul, ca unul dintre gadget-urile cele mai frecvent utilizate în bucătărie, se poate acumula o mulțime de grăsime după ani sau chiar luni de utilizare. Păstrarea cuptorului tău înseamnă că fereastra cuptorului ar trebui să fie curată și clară. Din fericire, un mic know-how poate face atât de ușor de realizat!

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea interiorului ușii
  1. Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului pas 1
1. Deschideți ușa cuptorului și ștergeți murdăria liberă. Utilizați o cârpă de microfibră umedă pentru a evita zgârierea geamului. Clătiți cârpa în apă caldă curată, dacă devine prea murdară și nu mai depășește eficient.
  • Nu este nevoie să utilizați săpun în acest moment.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 2
    2. Faceți o bicicletă de sodiu și pastă de apă într-un castron de dimensiuni medii. Prin adăugarea lentă a apei la /2 Cupa (120 ml) de bicarbonat de sodiu și agitare, puteți crea o pastă albicioasă. Opriți adăugarea apei când pasta este despre consistența cremei de ras.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului pas 3
    3. Înmuiați pastă pe fereastra cuptorului înainte de a le șterge. Asigurați-vă că stratul de pastă de sodiu de copt pe fereastră este chiar.Permiteți pastei să stea timp de 15 până la 20 de minute, apoi ștergeți-o folosind o cârpă de microfibră curată și umezită.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 4
    4. Răzuiți și lustruiți ușa cu o cârpă de ras și microfibră uscată. Aplicați aparatul de ras pentru a curăța orice gunk rămas. Asigurați-vă că utilizați marginea plană mai degrabă decât colțul lamei, deoarece colțul poate zgâria paharul. Utilizați cârpa pentru a umple orice dungi rămase pe sticlă.
  • Dacă zgâriați paharul, puneți puțin poloneză de metal pe o cârpă moale și uscată și frecați ușor zgârieturile.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea în interiorul ușii cu sârmă
    1. Imaginea intitulată Curățați interiorul unei uși de cuptor Pasul 5
    1. Scoateți panoul de acces sau sertarul situat sub ușa cuptorului. Pentru a scoate sertarul, trageți sertarul până când se oprește, apoi ridicați partea frontală a ușii până când opriți ghidajele. Trageți sertarul înainte pentru ao elimina pe deplin.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 6
    2. Localizați sloturile de sub ușa cuptorului. Ar trebui să fie aproximativ trei dintre ele. Aceste sloturi conduc în spațiul dintre cele două geamuri de sticlă care alcătuiesc ușa cuptorului și sunt utilizate în mod obișnuit pentru a promova fluxul de aer în cursul cuptorului.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 7
    3. Atașați o curățare a sticlei umede la o bucată de sârmă de curapace. Flexibilitatea firelor vă va ajuta să ajungeți la locurile greu accesibile între ușă. Cu toate acestea, aveți grijă să nu zgâriați paharul cu cuierul metalic, în special dacă pânza se pierde cumva.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 8
    4. Glisați firul și curățarea ștergă prin sloturi și curățați. Prin deplasarea curățării ștergeți de la o parte la alta și îndoirea firului după cum este necesar, puteți curăța geamul. Pentru a vă asigura că curățați tot sticla, mutați firul în sus prin fiecare dintre sloturile din partea inferioară a ușii cuptorului pentru a curăța acea zonă.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei uși de cuptor Pasul 9
    5. Înlocuiți panoul de acces sau sertarul cuptorului. Pentru a face acest lucru, aliniați șinele sertarului cu ghidurile, apoi glisați sertarul înapoi cât mai departe. Ridicați frontul sertarului și împingeți spre interior până când opririle trece peste ghidaje. Apoi, coborâți sertarul și glisați-l închide.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățând în interiorul ușii cu o curte
    1. Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 10
    1. Plasați un prosop mare pe podea. Aceasta va fi utilizată pentru a proteja ușa cuptorului când este îndepărtată. Asigurați-vă că utilizați un prosop Sunteți dispus să vă murdări, deoarece ușa cuptorului va fi acoperită probabil în particule de alimente, grăsimi și alte resturi.
    • De asemenea, puteți plasa prosopul pe o suprafață mare în bucătărie.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 11
    2. Deschideți ușa cuptorului și deblocați încuietorile balamale. Design-urile balamalei variază între modele, astfel încât să consultați manualul de utilizare și îngrijire al modelului dvs. pentru modul exact de a face acest lucru. În mod tipic, încuietori ale balamalelor sunt amplasate în colțurile din față ale corpului cuptorului și pot fi trase spre rama ușii până când se află în poziția deblocată.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei uși de cuptor Pasul 12
    3. Așezați ușa în poziția de îndepărtare, ridicați-vă liber și plasați-vă pe prosop. Poziția de îndepărtare este atunci când ușa este deschisă aproximativ 3 în (7.6 cm), sau 75 de grade. Asigurați-vă că nimic nu împiedică ușa, apoi ridicați ușa în sus și în afara până când ambele brațe balamale sunt clare de sloturi.
  • Pentru siguranța dvs., utilizați două persoane pentru acest pas, deoarece ușa va fi grea.
  • Exercită prudență atunci când ridicare.
  • Mânerul ușii trebuie să fie orientat în jos, iar fereastra interioară a cuptorului trebuie să fie orientată spre sus.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei uși de cuptor Pasul 13
    4. Pregătiți soluția de curățare și asamblați bagheta de curățare. Se amestecă 1 lingură de 4 ml de săpun de mâncare ușoară cu aproximativ 4 cani (950 ml) de apă caldă într-un recipient de dimensiuni medii pentru a face soluția. Înfășurați o cârpă sau o mașină de spălat înmuiată în soluția de curățare în jurul capătului criteriului pentru a face bagheta de curățare. Apoi fixați-l cu benzi de bandă sau cauciuc.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 14
    5. Deplasați criteriul în interiorul deschiderii din partea de jos a ușii cuptorului. Umeziți bine și frecați orice pete pe care le puteți vedea. Lăsați soluția să se înmoaie în pete timp de cel puțin două luni și să reintezea pânza după cum este necesar.
  • Nu forțați curtea dintre geam și permiteți-vă multă cameră pentru a manevra curtea în jur.
  • Aveți grijă să nu vă îndoiți sau să rupeți geamul.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 15
    6. Clătiți și uscați ușa cuptorului. Înmuiați cârpa în apă curată și reatașați-l la curte. Utilizați cârpa pentru a îndepărta tot reziduul de săpun, apoi înlocuiți-l cu un prosop de hârtie. Reintroduceți curtea înfășurată în interiorul ușii și bucurați-vă de umiditatea rămasă. Lăsați ușa să se usuce timp de 1 oră.
  • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei ușa cuptorului Pasul 16
    7. Reatașați ușa cuptorului cu grijă. Deplasați ușa spre restul cuptorului și țineți ușa în poziția în care a fost îndepărtată. Ar trebui să existe aproximativ 3 în (7.6 cm) de spațiu menținând cuptorul să fie închis.Scaunați brațul balamalei stâng complet în interiorul slotului balamalei, înainte de a efectua din nou procesul cu brațul cu balamale dreapta. În cele din urmă, blocați încuietorile balamalelor, amplasate în cadrul corpului cuptorului și închideți ușa.
  • sfaturi

    Consultați manualul de utilizare și îngrijire pentru cel mai sigur mod de a scoate ușa cuptorului. Dacă nu găsiți o copie fizică sau ați aruncat-o, puteți găsi probabil o altă copie online.
  • Luați în considerare punerea pe o pereche de mănuși de lucru robusi pentru a vă proteja mâinile dacă alegeți să scoateți ușa cuptorului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar