Cum să curățați șindrilele de acoperiș

Curățarea corectă este un pas important în întreținerea acoperișului. Într-o zi, puteți observa că acoperișul dvs. se întoarce negru sau ciuperca se răspândește peste ea. Unele dintre aceste creșteri, inclusiv petele de la sporii de alge, sunt cosmetice, dar altele, cum ar fi mușchi, provoacă deteriorarea costurilor acoperișului. Pentru a vă menține acoperișul în siguranță și veșnic, alegeți o zi rece, acoperită, amestecați o soluție de curățare, pulverizați-o pe acoperișul dvs., apoi clătiți după 20 de minute.

Pași

Partea 1 din 3:
Efectuarea preparatelor pentru curățarea chimică
  1. Imagine intitulată Șindrilă curată Pasul 1
1. Alegeți o zi rece și acoperită. În ziua în care efectuați curățenie profundă pe șindrile ar trebui să fie răcoroasă și acoperită. Lumina soarelui și vreme caldă vor asigura că soluția de curățare se usucă prea repede pentru a fi de orice utilizare. În plus, alegeți o zi cu vânt mic, astfel încât atunci când pulverizați soluția, acesta rămâne pe acoperiș.
  • Imagine intitulată Șindrilă cu acoperiș curat Pasul 2
    2. Efectuați întreținerea pe acoperiș. Înainte de a începe, este important să Reparați șindrilele libere și blițurile pentru a minimiza daunele de acoperiș. După aceea, curățați jgheaburile și coborâșurile. Veți avea nevoie de soluția de curățare pentru a scurge acoperișul în timpul clătirii.
  • Imagine intitulată Șindrilă cu acoperiș curat Pasul 3
    3. Protejați curtea. Mutați orice mobilier departe de zona de lucru. Dacă utilizați o soluție de înălbire, acoperiți și curtea. Clătiți-vă pe gazonul și plantele înainte de a începe curățarea profundă, astfel încât apa diluează înălbitorul dăunător, apoi acoperiți-le cu plastic pentru a prinde orice spray.
  • Imagine intitulată Șindrila cu acoperiș curat Pasul 4
    4. Îndepărtați resturile de pe acoperiș. Înainte de a vă curăța petele, va trebui să vă urcați pe acoperiș și să luați ramuri, frunze și orice altceva care ar ajunge în cale. Ridicați-le cu mâna, utilizați o suflantă de frunze, sau le îndepărtați ușor cu o mătură.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea mușchiului și algelor
    1. Imagine intitulată Șindriile cu acoperiș curat Pasul 5
    1. Se amestecă soluția de curățare. Un curățitor de acasă poate fi făcut cu un litru (.95 l) de înălbitor standard de spălare și un galon (3.8 l) de apă. Opțional, adăugați ¼ ceașcă (177.5 ml) de un dispozitiv de curățare grele non-amoniac, cum ar fi TSP (Trisodium Fosfat) pentru o putere suplimentară de curățare.
    • Bleach este caustic acoperișului și plantelor. Cel mult, înălbirea ar trebui să fie de 50% din soluție.
    • Produsele Lye funcționează, dar sunt caustice pentru piele și ar trebui manipulate numai în timp ce purtați unelte de protecție.
    • Dacă preferați să cumpărați un detergent din magazin, căutați un detergent făcut special pentru acoperișurile șindrive.
  • Imagine intitulată Șindriile cu acoperiș curat Pasul 6
    2. Înmuiați șindrilele cu apă. Aduceți furtunul de grădină sau pulverizatorul de apă până la acoperiș. Pornind de la partea de jos, umezi cu grijă șindrilele. Acest lucru păstrează soluția de la uscarea imediat după aplicare. Când vedeți scurgeri, opriți.
  • Imagine intitulată Șindriile cu acoperiș curat Pasul 7
    3. Spray soluția de curățare. Încărcați soluția într-un pulverizator. Folosind lentă, chiar și lovituri, acoperiți șindrilele. Asigurați-vă că nu pierdeți pete sau altfel acoperișul dvs. va ieși la văzut. Lăsați soluția să se înmoaie în 15-20 de minute.
  • Imagine intitulată Șindriile cu acoperiș curat Pasul 8
    4. Clătiți soluția. Utilizați un pulverizator de apă pentru a aplica suficientă forță pentru a dezlănțui algele și mușchiul fără a deteriora șindrilele. În cazul unui acoperiș ușor, un furtun de grădină poate fi de asemenea suficient. Din nou, mișcați încet. Mișcați înainte și înapoi în lovituri, asigurându-vă că atingeți tot mai curat.
  • Șaibele de putere nu ar trebui niciodată folosite. Ei vă vor purta șindrilele.
  • Imagine intitulată Șindrilă cu acoperiș curat Pasul 9
    5. Reaplicați soluția. Pentru petele adânci, va trebui să puneți mai multă soluție. Lăsați acoperișul să se usuce mai întâi, apoi umeziți acoperișul și pulverizați mai mult în același mod în care ați făcut-o înainte. Așteptați nu mai mult de 30 de minute și clătiți din nou. Petele de lumină lăsate în acest moment pot spăla în timp, atâta timp cât ploaia și lumina soarelui pot ajunge în zonă.
  • O mătură poate fi de asemenea folosită pentru a curăța în curățenie. Utilizați o mătură de peri mijlocii și aplicați o presiune mică, astfel încât să nu deteriorați integritatea șindrilelor.
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea mușchiului și algelor
    1. Imagine intitulată Șindrilă cu acoperiș curat Pasul 10
    1. Curățați-vă în mod regulat acoperișul. Resturile, inclusiv ramurile și frunzele căzute, oferă un mediu umed pentru mușchi și alge. Ar trebui să fie ridicată, să se îndepărteze sau aruncată în mod regulat pentru a evita facilitarea creșterii. Abordați și jgheaburile, astfel încât apa să se scurteze liber. Prevenirea face ca curățarea petelor să fie mult mai ușoară mai târziu.
  • Imagine intitulată Șindrila cu acoperiș curat Pasul 11
    2. Trimiteți sucursalele din apropiere. Viața de plante care se dezvoltă creează mediul rece și umbros pe care mușchiul și algele trebuie să înflorească. Îndepărtați ramurile copacilor și alte plante care aruncă umbra pe acoperiș sau ia în considerare mutarea lor. Expunerea la lumina soarelui va păstra multe spori de mușchi și alge de la activare.
  • Imagine intitulată Șindrilă cu acoperiș curat Pasul 12
    3. Aplicați un blocant pete. Blocurile de pete specializate oferă rezistență timp de până la trei ani. Căutați algele de acoperiș și blocantele de mușchi la un magazin de îmbunătățire la domiciliu. După ce vă curățați acoperișul, răspândiți blocarea petelor în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă.
  • Imagine intitulată Șindriile cu acoperiș curat Pasul 13
    4. Puneți benzi metalice sub șindrilă. Benzi de cupru și zinc, găsite la magazinele de îmbunătățire la domiciliu, pot fi plasate sub șindrilă. Când plouă, apa spălă o parte din metal, care distruge mușchiul și sporii de alge.
  • Instalarea acestor benzi poate percepe un material de etanșare pe șindrilă, deci este mai bine să faceți acest lucru atunci când plasați un nou acoperiș. Strângerea firului de cupru poate funcționa în schimb.
  • sfaturi

    S-ar putea să credeți că mușchiul arată bine, dar trage șindrilă, făcându-i mai ușor să piardă în vremea lui Windy.
  • Asigurați-vă întotdeauna că scara dvs. este chiar pe pământ și se ridică la un unghi bun înainte de a urca.
  • Avertizări

    Curătorii caustici ar trebui manipulați numai atunci când purtați unelte de protecție, inclusiv mănuși și o mască de față.
  • Accidentele de acoperiș reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea dumneavoastră. Lăsați oamenii să știe că sunteți acolo și luați în considerare purtarea unui ham de siguranță.
  • Nu vă pulverizați niciodată acoperișul de la sol. Acest lucru poate forța apa sub șindrile tale.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Instrument de pulverizare sau furtun
    • Cleaner de acoperiș comercial sau blestem de rufe
    • Ham de siguranță
    • Îmbrăcăminte de protecție
    • Blocarea petelor de acoperiș
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar