Cum să fii motivat să practice un instrument

Pentru a juca un instrument bine, va trebui să practici. Cu toate acestea, uneori practicarea unui instrument se poate simți ca o corvoadă. Schimbarea rutinei dvs. de practică și găsirea de inspirație poate face învățarea unui instrument mai distractiv. Toată lumea este diferită, deci aflați ce funcționează tehnicile motivaționale pentru tine!

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea la practică
  1. Image denumită să fie motivată pentru a practica un instrument Pasul 1
1. Obiective stabilite. Stabiliți-vă un scop pentru fiecare sesiune de practică. Scrieți ceea ce doriți să realizați în prealabil cu sesiunea de practică. Păstrați note despre progresul dvs. într-un jurnal de practică. Dedicați sesiunea de practică pentru a vă atinge obiectivul, mai degrabă decât aderarea la o anumită cantitate de timp de practică.
  • De exemplu, în loc să urmați o regulă de practică timp de 30 de minute, concentrați-vă pe atingerea obiectivului dvs. muzical pentru această zi, fie că durează 12 minute sau 40 de minute.
  • Un exemplu de obiectiv pe care l-ați putea stabili ar fi: "Această sesiune de practică voi memora patru linii din această fișă muzică."
  • Când realizați obiectivele, recompensați-vă. Creierul dvs. reacționează la sistemele de recompensă cu un "buclă obișnuită" - adică atunci când primiți o recompensă pentru o sarcină, creierul dvs. este înclinat să repete comportamentul de succes.
  • Image denumită să fie motivată pentru a practica un instrument Pasul 2
    2. Schimbați locația practicii. Dacă instrumentul dvs. este mobil, schimbați locația fizică în care vă practicați. De exemplu, dacă practicați de obicei instrumentul în sala de mese, încercați să practici în dormitor în loc - poate cu o vedere de fereastră. Spațiul care permite, puteți chiar să puteți practica în afara! Nu uitați să vă reglați instrumentul ori de câte ori schimbați camerele.
  • Dacă instrumentul dvs. nu este ușor de mutat, cum ar fi un pian, puteți lua în considerare obținerea unei versiuni portabile a instrumentului dvs. (cum ar fi o tastatură), astfel încât să puteți modifica din când în când locația practicii dvs.
  • Mutați orice accesorii practice cu dvs. la noua locație sau aveți duplicate ale acestora. De exemplu, aduceți cu dvs. un stand de muzică, un creion, un creion de creion, un radieră curat și orice consumabile specifice instrumentului, cum ar fi chitara sau stuf. Aveți întotdeauna livrările dvs. la îndemână, oriunde vă practicați.
  • Imaginea denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 3
    3. Schimbați programul dvs. de practică. Persoanele fizice sunt cablate psihologic pentru a practica diferite cantități și în moduri diferite. Dacă v-ați respectat de un program rigid de practică, încercați să îl abandonați - cel puțin temporar. Uneori profesorii sau părinții vă încurajează să vă aflați într-un calendar de practică care vă face să vă simțiți mai degrabă restricționați decât inspirat. Dovediți-vă și altora că energia dvs. creativă este suficientă pentru a vă conduce prin eliminarea timpului de practică și jucați atunci când simțiți impulsul în schimb.
  • Zilele programului care sunt "zone libere de practică", când nu sunteți obligați să practici dacă nu simțiți nevoia de a face acest lucru.
  • Dacă nu aveți un program de practică, ar trebui să implementați unul. Dedicați un anumit moment al zilei pentru a vă practica instrumentul.
  • Imaginea denumită să fie motivată pentru a practica un instrument Pasul 4
    4. Creați o barieră între practica dvs. și lumea exterioară. Când trebuie să practici, planificați un "câmp de forță" de fel ca o modalitate de închidere a distragerilor. Ar putea fi un semn, un tricou sau o notă blocată la ușă. Fie ca toți ceilalți să știe că nu trebuie să fii deranjat în timp ce practici. Au o zonă de practică silențioasă, gata atunci când aveți nevoie de ea.
  • Cereți altora să vă lase singură atunci când practicați, cel puțin pentru câteva săptămâni. Încercați să spuneți, "Vreau să aflu dacă am mai multă motivație și rezultate mai bune sau cu o audiență. V-ar deranja să vă asigurați că sunt neperturbat în timpul practicii pentru următoarele două săptămâni, pentru a vedea cum merge?"
  • Dacă părinții dvs., familia sau colegii de cameră nu au întrerupt și tăcuți când sunteți practici, ar putea fi bine ca ei să fie în cameră.
  • Image denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 5
    5. Nu așteptați până în ultimul moment de practică. Gândiți-vă la fiecare lecție și eveniment viitoare ca un termen limită pe care trebuie să-l pregătiți înainte de timp. De exemplu, dacă știți că aveți un concert în 10 zile și ați practicat 27 de ore înainte (o medie de 3 ore pe zi), ați putea impresiona profesorul sau prietenii dvs. și poate chiar să vă mutați scaunele în orchestră.
  • Lecțiile sunt destinate învățării și lucrurilor pe noi materiale. Cu cât pregătiți mai mult, cu atât mai mult veți putea să abordăm noi concepte în timpul lecțiilor dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea stilului dvs. de practică
    1. Image denumită să fie motivată pentru a practica un instrument Pasul 6
    1. Modificați-vă calendarul. Redați la viteze diferite: lent, mediu și rapid. Folosește o metronom și practicați scale cu diferite durate bătăi sau tempo. În loc să jucați în mod continuu în bataie, încercați o metodă de oprire și du-te.
    • De exemplu, jucați trei note, pauză, jucați încă trei note, întrerupeți din nou și continuați această variație.
  • Image denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 7
    2. Utilizați diferite tehnici de practică. În loc să jucați doar aceeași piesă în mod repetat în același mod, încercați noi modalități de ao juca. Schimbați Octaves. Practicați-vă cu ochii închiși uneori. Alternativ se joacă încet și tare. Încercați să practicați în timp ce săriți, dansați, vă răsuciți capul, sau Beatbox.
  • Explorați alte metode de practică, cum ar fi înfășurarea. Cu lanț, jucați unități mici la tempo și construiți încet lanțuri mai lungi de unități. Începeți cu un pasaj mic și adăugați o măsură de fiecare dată când stăpâniți o unitate mică.
  • Image denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 8
    3. Izolați problemele de probleme. Redați o bucată complet prin prima dată și marcați în jos locurile în care ați intrat în dificultate. Luați aceste porțiuni și le practicați separat. Izolarea și repetarea pasajelor dificile muzicale vă pot ajuta să stăpâniți o bucată de muzică.
  • În loc să vă descurajați când ajungeți la părți care vă împiedică să vă împiedicați, le extrageți și le dați hiper-focalizare până când le puteți juca, precum și restul piesei.
  • Imaginea denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 9
    4. Întrerupeți sesiunile de practică în blocuri. Fiecare zi de practicare ar trebui să includă cel puțin un bloc de scări de joc, precum și un bloc de timp axat pe construirea de abilități tehnice. Repetați o activitate (sau "bloc") acceptabil înainte de a trece la următorul. Acest lucru încurajează confortul cu activitatea și solicită memoria musculară să intre.
  • De exemplu, petreceți primul bloc de încălzire a timpului, al doilea bloc pe o piesă dificilă de muzică, a treia pe plasarea corectă a degetului, și al patrulea pe câteva piese mai mici pe care le-ați practicat deja înainte.
  • O altă abordare este pentru fiecare bloc. De exemplu, petreceți 10 minute pe scară. Chiar dacă nu înțelegeți perfect până la sfârșitul acelui timp, treceți la următorul bloc. În caz contrar, blocarea poate fi frustrantă.
  • Imaginea denumită să fie motivată pentru a practica un instrument Pasul 10
    5. Utilizați criterii de referință vizibile pentru a stăpâni măsuri dificile. O modalitate bună de a face acest lucru este să plasați trei obiecte, cum ar fi monedele sau margele, în fața dvs. (pe standul dvs. de muzică, dacă este posibil). Când jucați corect o măsură dificilă, mutați un obiect la dreapta. Dacă jucați din nou măsura prin succes, mutați un alt obiect spre dreapta. Dacă vă împiedicați cu notele sau ritmul, întoarceți toate obiectele spre stânga. Trebuie să jucați măsura prin intermediul erorilor de trei ori la rând pentru a muta toate obiectele în partea dreaptă.
  • Odată ce toate monedele sau margelele dvs. sunt în dreapta, puteți conecta măsura dificilă la măsurile care le înconjoară și apoi la restul muzicii.
  • Image denumită să fie motivată pentru a practica un instrument Pasul 11
    6. Face practică într-un joc. Faceți flash-uri cu sarcini muzicale în patru grupe: warmup-uri, metode tehnice, cântece dificile sau lungi și cântece ușoare sau scurte. Puteți să listați anumite melodii, scale sau coarde pe carduri flash sau scrieți în termeni generali, cum ar fi genurile sau octavele. Alternați sesiunea de practică cu Zilele de card flash "surpriză". Alegeți o cartelă flash la întâmplare din fiecare grup pentru a determina ce piese muzicale veți practica acea zi.
  • Roll Dice: Orice număr pe care îl obțineți este de câte ori veți juca o măsură sau o melodie.
  • Încercați să vă încorporați practica într-o Joc de bord. Păstrați un joc de bord desemnat pentru practica instrumentului în zona dvs. de muzică. De fiecare dată când stăpâniți o bucată de muzică sau o tehnică, mutați un spațiu pe bordul jocului și scrieți ce ați realizat.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea inspirației
    1. Image denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 12
    1. Identificați cu instrumentul dvs. Unul dintre cei mai importanți factori în starea motivată de a practica muzica este bucuria și satisfacția pe care o câștigați de la a vă juca instrumentul. Elevii care nu reușesc să se identifice cu instrumentul lor sunt mai puțin probabil să rămână la ambarcațiunile lor. Amintiți-vă de motivele pe care le-ați plăcut Instrumentul dvs in primul loc.
    • Gândiți-vă la frumusețea unică a instrumentului dvs. și despre designul care a intrat în a face acest lucru. Gestionați-l ușor și examinați textura, curbele și detaliile. Uită-te la instrumentul dvs. ca și cum ar avea propria personalitate și ia în considerare marele potențial pe care trebuie să-l ajute să vă ridicați abilitățile.
  • Image denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 13
    2. Du-te la concerte și alte evenimente muzicale. Participarea la concerte sau muzicale ca membru de audiență poate fi inspirat. Participarea la aceste evenimente ca muzician poate fi factori motivați pentru a continua practicarea unui instrument. Vizionarea de filme muzicale are, de asemenea, potențialul de a vă stimula creativitatea.
  • Utilizați inspirația de la evenimente muzicale pentru a practica cu performanțe în minte. Gândiți-vă la modul în care muzicienii calificați și-au jucat instrumentele în timpul spectacolelor și își canalizează exemplele pe măsură ce vă jucați propriul instrument - chiar și atunci când doar repetiți.
  • Imaginea denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 14
    3. Selectați piesele de practică pe care le doriți. Dacă aveți instructori muzicali, cereți-i să vă permită să selectați părți ale practicii dvs. Elevii pot învăța mai repede dacă sunt permise să aleagă unele dintre propriile rutine de muzică sau practică. Când practicați acasă, încercați să jucați muzică curentă sau alte piese pe care le bucurați.
  • Există diverse surse online unde puteți găsi Muzică gratuită pentru a practica cu.
  • Image denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 15
    4. Obțineți inspirație de la alții. Cereți oamenilor ale căror sfaturi aveți încredere - cum ar fi profesorul dvs. de muzică sau părinții - pe care ei consideră că sunt mari muzicale. Întreabă, de asemenea, ce piese de acești artiști au descoperit că sunt cele mai în mișcare. Notați numele muzicienilor și a pieselor specifice de muzică. Apoi mergeți la o sursă de muzică online, cum ar fi YouTube, iTunes sau Spotify și ascultați câteva dintre melodii. Vizionarea spectacolelor de genii muzicale vă poate susține entuziasmul pentru a vă juca instrumentul!
  • Dacă persoana pe care o întrebi, joacă un instrument sau are în trecut, întrebați dacă el sau ea știe despre orice sfaturi pentru a face distracție practică.
  • Image denumită să fie motivată pentru a practica un instrument Pasul 16
    5. Obțineți creativi. Alcătuiesc melodiile. Alcătuiesc cuvinte la melodii instrumentale care nu au voce. Gândiți-vă în afara casetei: Încercarea de a imita cântecul unei păsări sau refrenul unei balade pe instrumentul dvs. poate fi o modalitate distractivă de a practica juca prin ureche.
  • Dacă există o parte de muzică cu care vă străduiți, încercați să improvizați piesa prin schimbarea coardelor sau a notelor până când veți obține o senzație mai bună pentru piesă.
  • Image denumită să fie motivată să practice un pas al instrumentului 17
    6. Au un considerent. Invitați niciun colector care practică și instrumente de participare. Găzduiți un recital pentru membrii familiei de susținere și / sau prietenii care iubesc muzica. Ei vor primi un concert gratuit, personal și veți avea un stimulent suplimentar pentru a practica! Alegeți o piesă pe care o iubiți și vă veți bucura de practicarea în mod repetat.
  • Indiferent dacă doriți sau nu să programați un considerent live, vizualizați fiecare lecție pe care o luați ca un mini-recital.
  • Image denumită să fie motivată pentru a practica un instrument Pasul 18
    7. Ia pauze. Distragându-vă că vă puteți îmbunătăți creativitatea. Când vă simțiți frustrați, faceți o pauză și faceți ceva care necesită mai multă memorie musculară decât gândirea, astfel încât mintea voastră să se poată rătăci. Când creierul dvs. schimbă moduri în așa fel, puteți experimenta o "pauză creativă" - noi soluții, idei și motivație pot apărea în mod neașteptat.
  • De exemplu, încercați să luați un duș, făcând felurile de mâncare, cosind gazonul sau rufele pliabile. Permiteți-vă mintea să rătăcească și să încercați să nu vă concentrați asupra gândirii directă despre orice obstacole în care vă confruntați în practica muzicală.
  • Image denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 19
    8. Jucați cu altcineva. Redarea muzicii cu alții poate duce la improvizație socială, creativă. Vă puteți alătura și ridicați ritmul, sunetul sau melodiile altora. Nu salvați să jucați instrumentul dvs. alături de colegii dvs. pentru lecții sau recitaluri - încercați să practici și repetiți cu alți muzicieni, dacă instrumentele lor sunt aceleași ca ale dvs. sau diferite medii. Există, de asemenea, software, cum ar fi Jamulus, care vă permite să colaborați cu alți muzicieni în sesiuni de jamuri online.
  • Dacă nu aveți un coleg care să practice un instrument alături de dvs., încercați să întrebați pe cineva să cânte în timp ce jucați.
  • Imaginea denumită să fie motivată să practice un instrument Pasul 20
    9. Provoaca-te. Încercați să jucați cântece mai greu. Trebuie să luați noi provocări pentru a dezvolta noi abilități. Cu toate acestea, provocarea ar trebui să fie potrivită cu nivelul dvs. de calificare.
  • Muzica pe care o lucrezi la Excel AT nu ar trebui să te facă să te plictisești - dacă o face, este sub nivelul tău de calificare.
  • Muzica ar trebui să fie complexă pentru tine, dar nu atât de dificilă să te îngrijoreze. Dacă vă aflați descurajați, luați-o înapoi o crestătură și practică ceva nu prea tare.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că intenția de instruire privată este de a vă motiva. Părinții și instructorii văd că vă oferă ajutor suplimentar ca instrument motivațional. Nu indică nicio slăbiciune! Mai degrabă, întărește că aveți talenți care merită urmăriți și reglarea fină.
  • Fii pozitiv. Au o atitudine optimă și încearcă să nu se plângă.
  • Nu începeți la începutul unei piese muzicale în fiecare practică. Dacă faceți acest lucru, puteți ajunge foarte bine la început și vă puteți întări mai departe în bucată.
  • Ca ultimă soluție, este posibil să doriți să schimbați instrumentele. Este posibil ca instrumentul special pe care îl utilizați doar să nu rezoneze cu dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar