Cum să lupți împotriva unui răpit

Șansele pe care cineva încearcă să le răpească sunt extrem de scăzute. Cu toate acestea, este mai bine să fii pregătit decât să fii prins de gardă. În general, ar trebui să încercați întotdeauna să fugiți și să găsiți ajutor dacă puteți, dar lupta este următoarea dvs. cea mai bună șansă dacă atacatorul este neînarmat. Lucrurile primesc un pic mai complicat dacă atacatorul are o armă de când veți avea doar câteva secunde pentru a vă cântări opțiunile, deși cea mai bună lovitură este probabil să se conformeze. Țineți minte, este extrem de puțin probabil ca să vă răpiți vreodată. Chiar dacă sunteți luați împotriva voinței voastre, șansele sunt foarte mari încât veți supraviețui.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fugi și găsirea ajutorului
  1. Imaginea intitulată Lupta de pe un pas de răpire 1
1. Căutați o zonă publică aglomerată de îndată ce credeți că aveți probleme. În momentul în care credeți că cineva se apropie să vă răpiți, să vă uitați rapid. Scanați zona și căutați o stradă aglomerată, un grup mare de oameni sau o afacere care pare destul de aglomerată. Dacă sunteți într-o zonă rezidențială destul de liniștită, căutați oameni pe pridvorul lor sau un cuplu de mers pe jos câinele lor. Cu cât mai mulți oameni puteți alerga spre, cu atât mai bine.
  • Într-o zonă rurală, căutați o cale de evacuare unde puteți ieși și ascundeți de atacator. O zonă împădurită este ideală pentru acest lucru.
  • Unul dintre cele două lucruri este foarte probabil să se întâmple dacă sunteți atacat într-o zonă publică ocupată. Oricine vor veni la ajutorul dvs. pentru a vă ajuta, sau atacatorul va fi spânzurat de un număr mare de martori. La minimum, cineva va chema poliția.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un pas de răpire 2
    2. Alerga cât de repede poți spre zona aglomerată dacă răpitorul se apropie. Când persoana suspectă vă apropie sau vă vorbește, alergi spre traseul de evacuare. Dacă este o stradă aglomerată, capul în acest fel. Dacă ați văzut un grup mare de oameni, alergi spre ei. Intrați în cea mai aglomerată zonă puteți crește șansele pe care le puteți găsi ajutor. Atacatorul este mai probabil să renunțe dacă cred că alte persoane pot interveni.
  • Dacă atacatorul nu are o armă, este întotdeauna mai bine să fugi.
  • Dacă purtați un rucsac sau o pungă, aruncați-o. Doar te va încetini și orice obiecte pe care le aveți pot fi întotdeauna înlocuite.
  • Avertizare: Lucrurile devin puțin mai complicate dacă au o armă. Poate fi mai bine să se conformeze dacă au o armă, dar puteți încerca, de asemenea, să rulați pentru el dacă sunteți mai mult de 40 de metri (12 m) departe de ei. Depinde într-adevăr de situație.

  • Imagine intitulată Lupta de la un pas de răpire 3
    3. Shout și face cât mai mult zgomot posibil pentru a atrage atenția asupra situației. De îndată ce decolați sau dacă vă strângeți și nu puteți rula, începeți să strigați. Striga pentru ajutor, striga pentru ca oamenii să cheme poliția și să strige că ești atacat. Faceți cât mai mult zgomot posibil pentru a vă atrage atenția asupra dvs. Răpitorul poate fugi în frică sau poate atrage pe cineva care să vină la ajutorul dvs.
  • Dacă sunteți într-o rezervă de pădure sau locație la distanță, probabil că nu va ajuta prea mult. Ești mai bine să strigi timp de 2-3 secunde pentru a lăsa pe nimeni în apropiere să știe, apoi să rămână cât mai liniștit posibil în timp ce fugi pentru a încerca să-ți pierzi atacatorul.
  • Imaginea intitulată Lupta de la un pas de răpire 4
    4. Aruncați ceva la domiciliu pentru a-și perturba echilibrul. Dacă ei urmăresc după tine și țineți ceva, aruncați-o la ei. De asemenea, sunt posibile numai după banii dvs., deci dacă vă puteți găsi rapid portofelul, aruncați și asta. Ei pot pur și simplu să se oprească pentru a apuca portofelul. Dacă vă urmăresc și părăsesc portofelul în urmă, poliția ar putea găsi identitatea dvs. și știu că ați fost luați.
  • Nu ieși din calea ta să găsești ceva de aruncat. Dacă acest lucru nu este practic în timpul momentelor inițiale ale atacului, sunteți mai bine să alergați și să vă concentrați asupra face a zgomotului.
  • Imaginea intitulată Lupta de la un pas de răpire 5
    5. Sunați la poliție de îndată ce veți scăpa. Dacă aveți succes și atacatorul pleacă sau vă oprește urmărirea, găsiți o afacere locală sau un adult responsabil și să le informați ce sa întâmplat. Rămâneți într-o zonă ocupată, publică pentru a vă asigura că rămâneți în siguranță și contactați imediat poliția. Așteptați ca poliția să sosească.
  • Nervii tăi pot fi peste tot după ce ai scăpat. Acest lucru este complet normal. Doar respirați adânc și amintiți-vă că sunteți în siguranță atât de mult timp cât există alți oameni în jur.
  • Imagine intitulată lupta împotriva unui răpitor de pas 6
    6. Descrieți atacatorul poliției pentru a le ajuta să prindă persoana. Este important să spuneți poliției ceea ce arăta atacatorul, chiar dacă sunteți deja în siguranță, deoarece depunerea unui raport poate ajuta poliția să prindă atacatorul înainte de a lovi din nou. Descrieți îmbrăcămintea, înălțimea, culoarea părului și includeți informațiile care pot face ca atacatorul să iasă în evidență. Acesta poate fi un tatuaj, o cicatrice sau un piercing.
  • E în regulă dacă nu-ți poți aminti fiecare detaliu mic. Ai fost sub stres și este rezonabil că ai fost mai concentrat pe scăpare. Dați doar poliției orice informații puteți obține cât mai bine posibilitatea dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Luptând împotriva atacatorului
    1. Imagine intitulată Lupta de la un pas de răpire 7
    1. Nu luptați dacă răpitorul are o armă și că ești cornit. Dacă atacatorul are o armă sau un cuțit și într-adevăr nu aveți unde să mergeți, încercați să vă relaxați și să respectați răpitorul. Marea majoritate a răpirii nu se termină în violență și, dacă respectați și șansele pe care le eliberați libere sau salvate sunt aproximativ 90%. Nu există nici o modalitate posibilă de a ști cum o persoană cu o armă sau cuțit va răspunde dacă le-ați supărat prin lupte.
    • Dacă sunteți luat, mențineți contactul vizual cu atacatorul ori de câte ori vorbesc cu dvs. Acest lucru poate să-i reamintească subconștient răpitorului umanității tale și să reducă drastic șansele pe care atacatorul tău te rătăcește.
    • Încercați să renunțați la portofel, ID-ul sau un element personal la fața locului. Acest lucru va oferi anchetatorilor ceva cu care să lucreze.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un pas de răpire 8
    2. Pretindeți că respectați dacă nu vedeți nici o cale de evadare și să vă pregătiți să luptați. Este posibil să nu puteți rula dacă sunteți corned sau atacatorul este mai rapid decât tine. Dacă nu au o armă, puteți încerca să le luptați. S-ar putea să fiți răniți în acest proces, dar este preferabil să fiți luați împotriva voinței dvs. Când sunt în termen de 10-20 ft (3.0-6.1 m), puneți-vă mâinile în sus, prindeți respirația și pregătiți-vă mental pentru a lupta.
  • Poți să arunci o simplă: "Bine, bine ... câștigi" să le vinzi cu adevărat pe actul tău dacă vrei.
  • Mulți oameni se înghesuie când se confruntă cu o amenințare. Dacă faci asta, nu fi prea greu pentru tine. Este extrem de greu să păstrați controlul total asupra emoțiilor atunci când sunteți atacat în mod neașteptat.
  • Dacă rezistați și alți oameni sunt în jur, este mai probabil să scăpați decât nu.
  • Sfat de experți
    Dany Zelig

    Dany Zelig

    Auto-apărare trainerdany zelig este fondatorul și proprietarul TACTICA și Institutul Tactica Krav Maga cu sediul în San Francisco, California. El este un instructor IMI Lichtenfeld IMI Lichtenfeld, certificat direct de către cel mai înalt discipol și șef al Comitetului de rang. El a primit certificarea de instructor militar Krav Maga de la Institutul Wingate din Israel în 1987.
    Dany Zelig
    Dany Zelig
    Auto-apărător de apărare

    Au o mentalitate încrezătoare. Este mult mai probabil să lupți împotriva unui atac de orice tip dacă aveți o mentalitate pozitivă și sunteți siguri de dvs. Rezistența mentală este necesară pentru rezistența fizică!

  • Imagine intitulată Lupta de la un pas de răpire 9
    3. Grevă când nu se uită sau se concentrează pe altceva. Fiți atenți la ochii și limbajul corpului în timp ce se apropie. Dacă vor încerca să te înfășoare, asta-i timpul pentru a lovi. Dacă vor lua o secundă pentru a privi în jur și a verifica martorii, acesta este cel mai bun moment pentru a le lovi. Dacă o oportunitate nu se prezintă, puteți începe să le luptați în orice punct.
  • Nu le lăsați să vă împiedice în timp ce vă prefaceți că respectați. Dacă merg să pună o cravată cu fermoar sau cătușe pe tine, acesta este timpul tău pentru a lupta.
  • Scopul de aici este de a le prinde când se concentrează pe altceva. Ei au o luptă sau un răspuns de zbor, la fel ca tine, și dacă îi surprindeți, ei pot să se întoarcă și să fugă.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un pas de răpire Pasul 10
    4. Poke sau i-au bătut în ochii lor dacă ajungi destul de aproape. Dacă aveți acces rapid la ochi, faceți o formă V cu degetele și le lipiți în ochii lor cât de tare puteți. Dacă vă puteți orbi atacatorul, vă va oferi o mulțime de timp pentru a fugi. De asemenea, puteți scuipa în fața lor pentru a le face să-și închidă ochii, ceea ce vă va da timp să vă aliniați degetele cu ochii lor.
  • Aceasta este, de asemenea, cea mai bună șansă pe care o aveți dacă vă ridicați de când veți avea o mobilitate limitată și nu veți putea lovi foarte mult. Din fericire, nu are nevoie de prea mult efort pentru a răni ochii cuiva.
  • Bacsis: Uitați tot ce știți despre "Fair de luptă" când vine vorba de apărarea de la un răpit. Totul este un joc corect dacă cineva încearcă să te ia împotriva voinței tale.

  • Imagine intitulată Lupta de la un pas de răpire 11
    5. Puneți-le în gât sau gât pentru a le cripta temporar. Dacă nu puteți ajunge la ochii lor, puneți-le sau loviți-le în gât. Oamenii au un răspuns natural pentru a-și proteja gâtul, iar atacatorul vă va lua mâinile de pe tine sau vor sări înapoi. Acest lucru vă va oferi o altă șansă de a lovi sau de a fugi.
  • Imaginea intitulată Lupta de la un pas de răpire 12
    6. Loviți-le sau loviți-le în organele genitale pentru a le bate jos. Acest lucru este deosebit de util dacă atacatorul tău este bărbat și mai mare decât tine. Fie genunchi, loviți-le sau loviți-le între picioare. Dacă le puteți lovi într-o zonă sensibilă, ei pot să se prăbușească sau să se prăbușească la fața locului. Acest lucru vă va oferi suficient timp pentru a rula sau a solicita ajutor.
  • Scopul când lupta împotriva unui atacator este să scape, să nu câștige o luptă. Dacă se descurcă, alerga. Nu păstrați lovirea sau lovirea lor - vă puteți da timp să vă recuperați.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un pas de răpire 13
    7. Musca răpitorul dacă își iau brațele în jurul vostru sau vă vor opri. Dacă nu le puteți dezactiva și vă grăbesc, mușcă-i. Căutați o porțiune expusă de piele și mușcați cât mai tare posibil. Încercați să vă rupeți cu adevărat carnea. Sună urât, dar o mușcătură puternică vă va trimite sarcina atacatorului în durere.
  • Aceasta este, de asemenea, o opțiune excelentă dacă vă aduc la sol și sunt pe tine.
  • Imagine intitulată Lupta de la un pas de răpire 14
    8. Zgârierea și gheare la atacator dacă te duc în jos pe pământ. Dacă vă vor aborda sau vă trageți la pământ și nu le puteți mușca, scoateți acele unghii. Zgârieturi și gheare la fața, gâtul sau brațele. Dacă sunteți pe pământ și nu vă puteți mișca brațele, acest lucru este probabil cel mai bun mod de a vă răni răpirea.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un pas de răpire 15
    9. Shout pentru a sperie atacatorul în timp ce te lupți dacă este posibil. Dacă puteți reuși să faceți zgomot în timp ce dezmembrați cu atacatorul, puteți să vă atrageți atenția cuiva să vă ajutați. Alternativ, poate, de asemenea, să sperie atacatorul afară și să le facă nervos în legătură cu lupta.
  • Țineți minte, este mai bine să nu strigați amenințări. Amenințând că atacatorul poate să-i facă supărat. Doar strigă: "Ajutor!,"Sau," Sunt atacat!"Pentru a alerta oamenii din apropiere că aveți probleme.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un pas cu pas 16
    10. Rulați la prima ocazie de a crea o distanță între dvs. și atacator. Dacă, în orice moment, în lupta, vedeți o fereastră pentru a renunța, faceți-o. Scopul când luptați cu un atacator este să scăpați, să nu câștigați lupta. Dacă se prăbușesc, înapoi sau par să-și piardă încrederea, sprint cât de repede poți spre o zonă aglomerată.
  • Metoda 3 din 3:
    Stați în siguranță pentru a preveni răpirile
    1. Imagine intitulată Lupta de pe un pas de răpire 17
    1. Rămâneți vigilenți în timp ce vă aflați la vedeți oameni suspecți. Când sunteți afară, țineți-vă ochii pentru oameni care vă pot urmări sau studiați mișcările dvs. Evitați să vă uitați la telefonul dvs. în timp ce vă plimbați și nu purtați căști când vă aflați pentru a vă menține urechile deschise. Dacă un potențial răpit vă vede că le observați, sunt mai puțin probabil să atace.
    • Acest lucru este deosebit de important dacă este târziu noaptea. Atacurile de oportunitate sunt întotdeauna mai susceptibile de a se întâmpla atunci când întârzie.
    • Spotând un răpitor cât mai curând posibil, vă oferă și mai mult timp pentru a răspunde la ceea ce se întâmplă.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un răpit cu pasul 18
    2. Ieșiți cu alți oameni și evitați să mergeți singuri noaptea. Sistemul de prieteni este o modalitate excelentă de a rămâne în siguranță, deoarece este puțin probabil ca un răpit să atace mai mult de o persoană la un moment dat. Ori de câte ori ieșiți, luați pe cineva cu dvs. sau călătoriți într-un grup cu alții pentru a reduce șansele pe care cineva încearcă să o ia.
  • Luați un cabină sau o perspectivă dacă este târziu noaptea și prietenul sau partenerul dvs. nu vor veni cu dvs. pentru a evita ca mers pe jos.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un răpitor Pasul 19
    3. Rămâneți în zone publice bine luminate pentru a evita situațiile periculoase. Șansele pe care le-ați răpit într-un loc public sunt extrem de scăzute. Luați rute de-a lungul drumurilor aglomerate și rămâneți din alei și străzi laterale mai mici, mai ales dacă nu există lumini de stradă și este întunecată.
  • Imagine intitulată Lupta de la un răpit Pasul 20
    4. Lăsați oamenii să știe unde mergeți când ieșiți. Dacă vă îndreptați spre noapte sau ieșiți să faceți ceva, spuneți părinților dvs., colegului de cameră sau prietenilor să-i informeze unde se îndreaptă. În acest fel, dacă se întâmplă ceva, ei vor ști unde să înceapă să te caute.
  • Sperăm că nimic nu vă va mai întâmplă vreodată, dar doriți să creșteți șansele pe care le găsiți dacă ajungeți să fiți răpiți.
  • Imagine intitulată Lupta de la un răpitor de pas 21
    5. Nu intrați în mașină cu cineva pe care nu-l cunoașteți. Doar dacă nu intrați într-un taxi sau neplăcut, nu acceptați plimbări de la străini. Oferirea de plimbări libere este o modalitate comună de răpire pentru a vă atrage departe, deci dacă refuzați plimbări libere, vă păstrați cu adevărat din calea răului.
  • De fiecare dată când luați un jurnal, confirmați că numele șoferului se potrivește cu numele de pe aplicația dvs. înainte de a intra și închide ușa. Unii răpitori se vor preface că sunt șoferi de asumați pentru a atrage oamenii înăuntru.
  • Imagine intitulată Lupta de la un pas de răpire 22
    6. Transporta spray de piper sau mace dacă ești cu adevărat îngrijorat de atacatori. Verificați dacă arde și mace sunt legale unde locuiți. Dacă sunt, ridicați un spray de protecție. Dacă cineva încearcă vreodată să-l răpească sau să te atace, să-i spui în ochi. Fie păstrați spray-ul de piper sau mace pe taste, astfel încât să nu uitați niciodată sau să o păstrați într-un buzunar ușor accesibil pentru ao aduce repede.
  • Purtând un cuțit este, de obicei, o idee destul de proastă. Mace și spray-ul de piper pot fi folosite de la distanță, dar dacă un atacator se apropie de dvs., ei vă pot lua întotdeauna cuțitul. Este, de asemenea, mai bine să utilizați forța non-parte dacă aveți ocazia.
  • Bacsis: Testați-vă Mace sau Spray-ul de piper pentru a vă familiariza cu mecanismul de siguranță și cu duza. Purtați ochelari de protecție pentru a păstra orice stropi din ochi.

    sfaturi

    Răpirile sunt extrem de rare - nu lăsați posibilitatea de a-ți ruina capacitatea de a vă bucura sau de a ieși.
  • Dacă sunteți luat de un răpitor, șansele sunt foarte mari încât veți supraviețui. Faceți tot ce este mai bun pentru a vă conforma și păstrați răpitorul să se înfurie. Dacă vreodată faceți o șansă evidentă de a fugi, faceți-o.
  • Dacă sunteți luat și plasați în trunchiul unei mașini, puteți deblocați-o din interior și de a ieși când mașina se oprește în mișcare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar