Cum să spălați o toaletă

De obicei, spălarea unei toaletă este o chestiune simplă de presare a unui mâner sau a unui buton. Cu toate acestea, lucrurile pot fi complicate dacă nu se întâmplă nimic când jigglează sau împingi flasherul. Din fericire, multe Fixările de spălare sunt rapide și ușoare. Scufundați orice clog și verificați lanțul de spălare, flapperul și nivelul apei. În timp ce toaletele standard sunt destul de simple, toaletele cu dublă spălare sunt mai complicate. Dacă întâmpinați probleme, sunați la un instalator profesionist.

Pași

Metoda 1 din 4:
Fixarea clapetei
  1. Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 1
1. Scoateți capacul rezervorului și verificați problemele legate de conectare. Dacă aveți probleme la spălarea toaletei, începeți prin verificarea conexiunilor dintre mâner, lanțul de spălare și flapper. Uneori lanțul se poate deconecta de la mâner sau flapper, care împiedică spălarea toaletei.
  • Dacă lanțul este deconectat, luați capătul liber și glisați o legătură pe cârlig la capătul brațului mânerului. Apa rezervorului este proaspătă, nu apă de toaletă, deci nu vă faceți griji că ajunge la ea.
  • Când spălați toaleta, brațul mânerului trage lanțul de spălare și ridică clapeta, ceea ce permite apa să curgă în castron din rezervor.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 2
    2. Asigurați-vă că lanțul flapper este învățat. Asigurați-vă că lanțul nu are mai mult de 2 linkuri de slăbiciune. Dacă lanțul nu este predat, nu va ridica flapul când jigglează mânerul.
  • Cu capacul rezervorului, jiggle mânerul și vezi dacă brațul mânerului în interiorul rezervorului trage suficient de lanț pentru a ridica flapul.
  • Dacă lanțul este slăbit, detașați-l de cârlig la capătul brațului mânerului. Cârlig o legătură cu lanț pe braț, astfel încât există mai puțin de 2 linkuri de slăbire pe lanț atunci când flapul este în jos.
  • Lanțul nu ar trebui să fie atât de învățat că trage clapeta în sus atunci când mânerul este în poziția normală.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă 3
    3. Testați etanșarea flapperului. Încercați să ajungeți în rezervor și să treceți în jurul clapetei sau pe partea din cauciuc la baza rezervorului conectată la lanț. Când flapul este în jos, ar trebui să facă o etanșare strânsă, care menține apa să intre în castron. Dacă toaleta rulează în mod constant, spălarea va fi slabă, iar etanșarea flapperului este cel mai probabil să vină.
  • Flapperul ar putea avea nevoie de o ajustare rapidă. Dacă schimbarea se fixează sigiliul, toaleta se va opri și se va spăla în mod normal.
  • Dacă lanțul se desprinde, s-ar fi putut bloca sub flapper și l-au împiedicat să se etanșeze corect.
  • Dacă flapul este uzat, nu se va potrivi în mod corespunzător și va trebui să o înlocuiți.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 4
    4. Opriți alimentarea cu apă înainte de depanarea clapetei. Găsiți supapa din spatele toaletei, apoi rotiți-o în sensul acelor de ceasornic pentru a opri alimentarea cu apă. Cu alimentarea cu apă este oprită, veți putea să scurgeți rezervorul. Va fi mai ușor să lucrați fără apă în rezervor.
  • Dacă ridicarea clapetei nu se scurge toată apa din rezervor, îndepărtați cât de mult puteți cu o ceașcă, apoi absorbiți restul cu prosoapele.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 5
    5. Curățați orice depuneri minerale pe marginea scaunului flapperului. Cu apa drenată din rezervor, veți putea să vă uitați mai bine la flapper și la scaunul său. Ridicați clapeta și ștergeți degetul în jurul marginii scaunului. Dacă simțiți orice acumulare, curățați janta cu un dispozitiv de curățare a depozitelor minerale și un tampon de spălare a nylonului.
  • Nu utilizați vată de oțel sau orice alt material mai abraziv decât nailonul.
  • Depunerile minerale sau alte acumulări ar putea împiedica etanșarea flapperului. Dacă flapul nu este uzat, întoarceți apă înapoi, spălați toaleta și vedeți curățarea RIM a rezolvat problema.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 6
    6
    Înlocuiți clapeta Dacă este purtat. Dacă partea de jos a clapetei este uzată, găsiți unde este atașată tubului de over flux care iese din fundul rezervorului. Glisați cârligele de cauciuc ale flapperului de pe urechea de pe tub, apoi detașați lanțul care conectează clapeta la brațul mânerului.
  • Luați flapperul la magazinul dvs. de hardware local pentru a găsi un meci. Dacă nu găsiți un meci, un Flapper universal ar trebui să facă truc.
  • Glisați cârligele de cauciuc ale flapperului pe urechea tubului, apoi atașați lanțul de spălare. Întoarceți apă înapoi și vedeți dacă toaleta dvs. se rotește în mod normal.
  • Dacă toaleta dvs. încă nu se va spăla sau se scurge slab, puteți avea o înfundare, trebuie să ajustați nivelul apei sau să aveți o problemă care necesită un instalator profesionist.
  • Metoda 2 din 4:
    Plonjându-se ca un pro
    1. Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 7
    1. Da un toaletă înfundată 10 minute pentru a se scurge. Găsiți supapa de alimentare din spatele toaletei și rotiți-o în sensul acelor de ceasornic pentru a opri apa cât mai curând posibil. Dacă aveți de-a face cu o toaletă înfundată, castronul ar fi putut fi umplut la un nivel periculos de ridicat. După aproximativ 10 minute, unele din apa din castron ar trebui să se scurgă și veți putea să vă plimbați fără a stropi apa de toaletă peste tot.
    • Pentru a rămâne pe partea sigură, este înțelept să răspândiți prosoape vechi pe podea în jurul toaletei.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 8
    2. Faceți prima dvs. lovitură delicată pentru a elibera aerul din piston. Clopotul pistonului este umplut cu aer, și o primă plonjare dură va stropi apa de toaletă din castron. Împingeți ușor pentru a elibera aerul din clopot și formați o etanșare strânsă cu scurgerea.
  • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un piston cu o extensie de flanșă sau un inel suplimentar de cauciuc care se extinde de la clopotniță. Plungi de flanșă fac o sigilare mai bună și sunt mai eficiente decât pistoalele simple clopote.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 9
    3. Mențineți sigiliul pe măsură ce vă plimbați cu împingări rapide, repetitive. După o primă lovitură blândă, coborâți viguros și rapid în jur de 15 până la 20 de ori. Fă-ți cel mai bine să nu ridici pistonul în afara fundului castronului de toaletă. În acest fel, veți păstra sigiliul și veți forța apa în și din scurgerea înfundată.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 10
    4. Adăugați apă caldă la castron dacă pistonul nu este scufundat. Din moment ce ați oprit apa, castronul ar putea deveni gol, chiar dacă scurgerea este încă înfundată. Plungerul va funcționa numai dacă este scufundat, astfel încât este posibil să aveți nevoie să umpleți o găleată cu apă fierbinte și să o adăugați la castron.
  • Apa caldă va ajuta, de asemenea, slăbiți.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 11
    5
    Șarpe toaleta Dacă plonjarea nu a avut succes. De obicei, de la 15 la 20 de împingări viguroase cu un piston de flanșă este suficient pentru a șterge o clog de toaletă. Ascultați o gurgle și căutați apa din castron pentru a se scurge brusc. Dacă plonjarea nu face truc, obțineți un șarpe de instalație de uz casnic la magazinul de hardware și încercați să îl utilizați pentru a șterge clogul.
  • Pentru a utiliza un șarpe simplu, introduceți capătul cuplat în scurgerea toaletei și rotiți-o în sensul acelor de ceasornic în josul conductei de scurgere până când întâmpinați rezistență. Continuați să-l rotiți în sensul acelor de ceasornic pentru a șterge și a cârlig de obstrucție, apoi trageți șarpele din scurgere.
  • Au un container de gunoi la îndemână, astfel încât să puteți dispune cu ușurință orice deșeuri pe care le scoateți din scurgere.
  • Metoda 3 din 4:
    Ajustarea nivelului apei
    1. Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 12
    1. Scoateți capacul rezervorului și verificați nivelul apei. Ar trebui să existe o linie gravată în porțelan din interiorul rezervorului. Dacă nu vedeți unul, uitați-vă în jurul țevilor și supapelor care se lipesc de partea de jos a rezervorului.
    • Există un tub de plastic care se lipeste de unde se află flapul. Aceasta este conducta de supraîncărcare, iar linia de plutire poate fi marcată acolo dacă nu este gravată în interiorul rezervorului.
    • Dacă nu găsiți o linie oriunde, măsurați 1 inch (2.5 cm) din partea de sus a țevii de deversare. Marcați conducta și utilizați acest lucru ca linia de nivel de apă.
    • Când rezervorul este plin și se oprește, nivelul apei ar trebui să fie în jurul liniei. Dacă nivelul este prea mic, toaleta nu se va spăla sau flushul va fi slab. Dacă este prea mare, apa se va vărsa în conducta de deversare și toaleta va continua să funcționeze.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 13
    2. Ajustați un float cu bile și braț prin îndoirea ușoară a tijei. Uită-te în interiorul rezervorului pentru o minge de cauciuc care plutește la capătul unei tije. Dacă vedeți unul, îndoiți cu atenție tija în sus sau în jos pentru a regla nivelul apei.
  • De exemplu, dacă nivelul apei este de aproximativ 3 inci (7.6 cm) sub linie, îndoiți cu atenție tija, astfel încât bila de cauciuc la aceeași înălțime ca linia. Ridicarea mingelor ar trebui să acționeze supapa de umplere și să provoace apă în rezervor.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 14
    3. Ridicați Cupa Float dacă modelul dvs. nu are un flotor cu bile și braț. Dacă nu vedeți o minge de cauciuc, verificați ca un tub care lipind din partea inferioară a rezervorului cu o parte a cilindrului larg. Această parte a cilindrului larg este numită o ceașcă de plutire. Dacă nivelul apei este oprit, veți avea nevoie de ajustați-o prin mutarea cupei plutitoare în sus sau în jos.
  • Pentru unele modele, va trebui să rotiți un buton mic sau o tijă pentru a deplasa paharul plutitorului în sus sau în jos.
  • S-ar putea să existe un clip pe care trebuie să-l scoateți pentru a regla paharul sau un șurub care trebuie să fie slăbit.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să vă ajustați cupa, să găsiți brandul de toaletă și să vă uitați online pentru instrucțiuni specifice.
  • S-ar putea să vedeți, de asemenea, marcajul unui producător pe ceașcă float sau pe tubul pe care este atașat, care se numește supapa de umplere. Verificați site-ul producătorului pentru instrucțiuni sau sfaturi de depanare.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 15
    4. Spălați toaleta pentru a vedea dacă ați rezolvat problema. După ajustarea nivelului apei, apăsați mânerul și vedeți dacă toaleta se aprinde. Dacă încă nu se va spăla după depanarea clapetei, adresându-se oricăror cloturi și ajustarea nivelului apei, este posibil să aveți o problemă care necesită un instalator profesionist.
  • Metoda 4 din 4:
    Care se ocupă cu o toaletă dublă
    1. Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 16
    1. Încercați să reglați mai întâi nivelul apei. Verificați nivelul apei și ajustați nivelul apei ca și pentru o toaletă standard. Scoateți capacul rezervorului și găsiți tubul cu ceașcă plutitoare cilindrică largă. În funcție de modelul dvs., rotiți un buton mic, trageți un clip sau dezactivați un șurub pentru a regla cupa plutitorului mai mare sau mai mică.
    • După ajustarea paharului plutitor, vedeți dacă toaleta se va spăla. Dacă nu, încercați să reparați sau să înlocuiți supapele de spălare și umplere.
    • În timp ce conservă energia, toaletele cu dublă spălare sunt mai complicate decât toaletele standard. Dacă nu sunteți sigur de încercarea de reparații pe cont propriu, apelați un instalator.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 17
    2. Opriți alimentarea cu apă înainte de a inspecta supapele. Înainte de a încerca să reparați o toaletă cu două orificii, va trebui să găsiți supapa din spatele toaletei și să opriți alimentarea cu apă. După oprirea alimentării, apăsarea unuia dintre butoanele de spălare ar putea scurge apa din rezervor. Dacă nu, utilizați o ceașcă și prosoape pentru a îndepărta apa din rezervor.
  • Va fi mai ușor să lucrați fără apă în rezervor. De asemenea, apa trebuie să fie oprită atunci când scoateți supapele de umplere și umplere.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 18
    3. Scoateți capacul supapei de umplere și spălați orice resturi. Când scoateți capacul rezervorului, veți vedea 2 canistre în formă de tub care lipind din partea inferioară a rezervorului. Tubul cu 2 butoane de spălare în partea superioară este supapa de spălare, iar cealaltă este supapa de umplere. Rotiți partea superioară a supapei de umplere în sens invers acelor de ceasornic, apoi trageți ușor în sus pentru ao elimina.
  • Pentru unele modele, va trebui, de asemenea, să dezactivați un tub sau un braț flexibil, care conectează supapele de spălare și umplere.
  • Odată ce capacul este îndepărtat, clătiți-l în chiuvetă sub apă caldă. Apoi puneți mâna peste supapa de umplere (în interiorul rezervorului) și porniți încet alimentarea cu apă de toaletă. Porniți alimentarea suficientă doar că apa curge prin supapă fără a pulveriza peste tot.
  • Acumularea în supapa de umplere ar putea provoca problema. Dacă vedeți încă depozite după spălarea capacului și supapa de umplere, curățați-le cu o periuță de dinți desemnată pentru curățare.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 19
    4. Inspectați șaiba de umplere a supapei și înlocuiți-o dacă este necesar. Rotiți alimentarea cu apă de toaletă după spălarea supapei. Uită-te sub partea de sus a supapei de umplere pe care ați scos-o din rezervor. Înăuntru este o mașină de spălat - asigurați-vă că nu este crăpată sau purtată.
  • Dacă este în formă proastă, va trebui să o înlocuiți sau să obțineți o nouă supapă de umplere. Curățați cu grijă șurubul cu o șurubelniță cu capul plat, apoi glisați noua șaibă în poziție.
  • Dacă știți că sunteți producătorul și modelul de toaletă, ați putea să comandați mașina de spălat dreapta de la ei. În caz contrar, ar putea fi greu să urmăriți partea dreaptă și sunteți mai bine să înlocuiți întreaga supapă.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 20
    5. Înlocuiți supapa de umplere, dacă este necesar. Asigurați-vă că alimentarea cu apă este oprită înainte de a începe. Supapa de umplere este conectată la linia de alimentare prin blocarea piulițelor și a șaibelor deasupra și sub partea inferioară a rezervorului. Utilizați o cheie reglabilă și clești de blocare pentru a slăbi piulița de cuplare groasă sub rezervor.
  • Plasați prosoapele vechi în jurul podelei sub toaletă, deoarece un pic de apă se va scurge de la linia de alimentare atunci când îl eliminați.
  • Țineți baza supapei de umplere cu cleștii de blocare pentru ao împiedica să se rotească în timp ce rotiți piulița de cuplare în sens invers acelor de ceasornic. După îndepărtarea piuliței, scoateți linia de alimentare și ridicați supapa de umplere din rezervor.
  • Aduceți supapa de umplere la magazinul hardware pentru a găsi un meci sau pentru a comanda unul nou de la producătorul de toaletă.
  • Așezați noua supapă de umplere în interiorul rezervorului, aliniați baza cu orificiul din partea inferioară a rezervorului și fixați-o la linia de alimentare cu piulița de cuplare. Dacă este necesar, reatașați tubul sau brațul de umplere flexibil care rulează între supapele de umplere și spălare.
  • Imagine intitulată Flush O toaletă Pasul 21
    6. Scoateți supapa de spălare dacă supapa de umplere a fost fără probleme. Dacă ați curățat și ați inspectat supapa de umplere și ați găsit probleme, supapa de spălare ar putea fi problema. Ar trebui să puteți scoate supapa de spălare rotind-o în sens invers acelor de ceasornic (de obicei doar un sfert de întoarcere) pe măsură ce aplicați ușor presiunea în jos. Ridicați supapa în sus când auziți un clic sau simțiți-l dezactivați de la bază.
  • Uită-te sub supapa de spălare și găsiți sigiliul siliconic. Sigiliul de silicon are aceeași lucrare ca o flacără de cauciuc de toaletă standard. Asigurați-vă că este așezat strâns în partea inferioară a supapei de spălare și verificați-o pentru daune.
  • Imagine intitulată Flush un pas de toaletă 22
    7. Inlocuieste Supapa de spălare sigiliu dacă este purtat. Dacă sigiliul este deteriorat, achiziționați o înlocuire potrivită online sau la magazinul de hardware. Îndepărtați vechea etanșare din supapa de spălare, glisați cel nou în poziție, apoi răsuciți supapa de spălare în sensul acelor de ceasornic înapoi în carcasa sa.
  • Asigurați-vă că ați aliniat corect butoanele parțiale și full codificate corect. Butoanele de pe linia supapei cu cârligele atașate la butoanele de pe capacul rezervorului. Potriviți culorile sau simbolurile, astfel încât să nu instalați supapa de spălare înapoi.
  • Dacă nu găsiți o etanșare care se potrivește cu supapa de spălare sau dacă supapa însăși este deteriorată, înlocuiți întreaga unitate. Găsiți partea corectă pentru toaleta dvs. la un magazin de hardware sau la comandă unul de la producător.
  • sfaturi

    În timp ce multe probleme sunt remedierile ușoare, este mai bine să sunați la un instalator pentru scurgeri severe care amenință structura casei dvs., orice situație care implică canalizare brută sau dacă nu puteți identifica sursa unei surse de scurgere sau apă înfundată.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar