Cum se adaugă potasiu la o grădină organică

Azot, fosfor și potasiu sunt substanțele electorale cheie pe care plantele trebuie să le crească. Indiferent dacă a fost spălat cu apă sau consumată pentru înflorire și fructe, potasiul scăzut necesită o ajustare a solului. Din fericire, o mulțime de soluții organice sunt disponibile atât pentru rezolvarea rapidă, cât și pentru întreținerea solului pe termen lung. Pentru a vă menține grădina verde și a maximiza randamentul, adăugați potasiu când plantele dvs. încep să floare sau dacă vă aflați în galben. În plus, testarea solului dvs. la fiecare la doi ani vă va informa exact ce amendamente să facă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Adăugarea de amendamente cu acțiune rapidă
  1. Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 1
1. Se amestecă în Murias of potash sau sulfat de potasiu. Muria de potasiu, clorură de potasiu și sulfat de potasiu sau sulfat de potasiu, sunt minerale naturale. Muria de potasiu tinde să fie mai ieftin, dar clorul pe care îl conține poate răni microbii utile care trăiesc în solul grădinii tale. Sulfatul de potasiu este mai sigur, dar este un pic mai scump.
  • Verificați eticheta produsului dvs. pentru instrucțiuni specifice despre cât de mult pentru a adăuga pe picior sau metru pătrat.
  • Asigurați-vă că produsul pe care îl achiziționați este certificat organic de Institutul de revizuire a mineralelor organice (OMRI).
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 2
    2. Încercați făină de kelp sau alge marine. Kelp și alte tipuri de alge marine sunt bogate în potasiu și o elibera repede în sol. Puteți amesteca câțiva mâini de masă kelp uscată în sol sau prin pulverizare cu un spray lichid de alge marine.
  • Se amestecă într-o lire de masă de kelp pe picior pătrat de sol (aproximativ 450 de grame pentru 9 metri pătrați).
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 3
    3. Încercați sul-po-mag. De asemenea, numit Langbeinite sau sulfat de potasia-magnezie, Sul-Po-Mag este opțiunea cea mai accesibilă. Cel mai bine este să-l utilizați dacă un test de sol relevă că solul dvs. este scăzut atât în ​​potasiu, cât și în magneziu.
  • Verificați eticheta produsului dvs. pentru a vă asigura că este certificată OMRI și pentru sumele recomandate pe picior pătrat sau metru.
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 4
    4. Adăugați cenușă din lemn de esență tare numai dacă aveți nevoie să măriți pH-ul solului. Se presară de la 1 la 2 kilograme de cenușă la 100 de metri pătrați (450 până la 900 de grame pe 9 metri pătrați). Ash de lemn ridică pH-ul solului sau scade aciditatea. Dacă utilizați cenușă din lemn pentru a furniza grădina cu potasiu, este mai bine să testați în mod regulat pH-ul pentru a vă asigura că solul este echilibrat.
  • Nu utilizați cenușă din lemn în jurul plantelor iubitoare cu acid, cum ar fi azalee sau afine.
  • Metoda 2 din 3:
    Utilizarea modificărilor cu compost și cu eliberare lentă
    1. Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 5
    1. Adăugați Greensand în sol. Utilizați aproximativ 5 kilograme (2.25 kilograme) la 100 de metri pătrați (9 metri pătrați) de sol. Greens și eliberează potasiu la o rată lentă, deci este mai bine pentru întreținerea pe termen lung a solului decât ajustările rapide. De asemenea, funcționează ca un balsam și ajută solul să rețină apa.
    • În plus față de săpat Greens și în solul dvs., puteți adăuga, de asemenea, la grămada dvs. de compost pentru a îmbunătăți conținutul de potasiu al compostului dvs.
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 6
    2. Adăugați praful de granit. Praful de granit este exploatat din cariere naturale de granit și este destul de ieftin. La fel ca Greensand, eliberează încet potasiu, deci nu va funcționa bine dacă trebuie să faceți o reparație rapidă.
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 7
    3. Îngropa coaja de banane în solul tău. Tăiați coaja în bucăți mici și îngropați-le un centimetru sau două (4 sau 5 centimetri) în sol. Coaja vor lua timp să putrezească, așa că vor elibera potasiul mai lent decât alte amendamente.
  • Adăugarea de peelii de banane direct la solul dvs. va ajuta la descurajarea afidelor.
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 8
    4. Carnea de vită până la compost cu coaja de banane. Pentru a mări conținutul de potasiu al compostului, adăugați deșeuri de fructe și legume la grămadă. Coaja de banane sunt cel mai bun pariu, dar pietre portocalii, coaja de lămâie, sfecla, spanac și roșii vor face și adăugări excelente.
  • Țineți minte că va trebui să oferiți compostului săptămâni sau luni să se maturizeze.
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 9
    5. Păstrați compostul acoperit pentru a preveni scurgerea de potasiu. Utilizați un recipient capabil sau acoperiți halda de compost cu o prelată atunci când nu o utilizați. Compușii de potasiu sunt solubili în apă, astfel încât precipitațiile pot să le spălă cu ușurință din compost.
  • Metoda 3 din 3:
    Știind când să adăugați potasiu
    1. Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 10
    1. S-a testat solul la fiecare la doi ani. Pentru majoritatea grădinarilor, este recomandat să vă testați laboratorul de sol la fiecare doi ani. Dacă sunteți un grădinar serios și doriți să vă maximizați cultura, testați-vă solul în fiecare sezon înainte de a vă planta.
    • Rezultatele vă vor informa dacă solul conține niveluri scăzute, medii, optime sau ridicate de potasiu, azot, fosfor și alți nutrienți.
    • Căutați online pentru o universitate din apropiere sau la un alt laborator de testare a solului sau contactați agentul dvs. de extensie locală.
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 11
    2. Adăugați potasiu când cultura dvs. începe să floare și fructe. Dacă creșteți fructe și legume, împiedicați deficitul de potasiu, oferindu-vă plantelor un impuls de potasiu atunci când încep să floare. Când floarea și fructele, plantele pot să-și diminueze oferta de potasiu într-o chestiune de zile.
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 12
    3. Adăugați potasiu dacă observați semne de deficiență. Semnele de deficiență includ frunze galbene și margini de frunze maro. Discolorarea apare de obicei în frunzele mai vechi sau cele mai apropiate de partea de jos a plantei. În plante de fructe, cum ar fi roșiile, ați putea vedea maturarea inegală sau patch-uri galbene pe fructe.
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 13
    4. Monitorizați plantele mai îndeaproape dacă aveți sol nisipos. Datorită solubilității ridicate, potasiul poate scurge cu ușurință din sol, în special în soluri grosiere, nisipoase. Păstrați un ochi apropiat asupra plantelor dvs. Dacă știți că leșierea ar putea fi o problemă. Dacă este posibil, testați-vă mai frecvent solul.
  • Modificarea solului nisipos cu gunoi de grajd și compost bine rotit, poate ajuta la prevenirea de leșiere.
  • Imagine intitulată Adăugați potasiu la o grădină organică Pasul 14
    5. Verificați semnele deficienței de magneziu. Adăugarea mai multor potasiu poate reduce cantitatea de alți nutrienți pe care instalația o absoarbe. Potasiu concurează cu magneziu cel mai direct, deci căutați îngălbenirea venelor frunze. Venele înșiși stau verde, dar spațiile dintre ele transformă galben.
  • Dacă adăugați potasiu, dar observați îngălbenirea are loc sau se înrăutățește, doar achiziționați un supliment organic de calciu-magneziu sau un sulfat de magneziu. În funcție de produsul dvs., o veți amesteca în sol sau o pulverizați pe frunzele de jos ale plantei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar