Cum se schimbă culoarea hortensiilor

Hidranii sunt apreciați pentru înflorirea lor vibrantă. Ceea ce s-ar putea să nu știți este că este posibil să schimbați culoarea soiurilor roz și albastre de hortensii prin simpla modificare a nivelului de pH al solului dvs. în creștere. Utilizați sulfatul de aluminiu diluat pentru a crește aciditatea solului și a transforma flori roz un albastru ilustrat, argintiu. Dacă doriți să vă transformați hortensiile de la albastru până la roz, răspândiți calcarul peste sol pentru a reduce aciditatea și a urmări că începe să se roșească!

Pași

Metoda 1 din 3:
Testarea pH-ului solului
  1. Imagine intitulată Schimbarea culorii hortensiilor Pasul 1
1. Colectați un eșantion de sol Higrangeurile dvs. sunt plantate în. Ieșiți spre grădină și folosiți o mistrie de mână pentru a săturați 4-5 găuri mici la o adâncime de 6-8 inci (15-20 cm) fiecare în zona din jurul horteniei. Apoi, răzuiți a /2 Inch (1.3 cm) strat de sol din partea laterală a fiecărei găuri. Combinați probele într-un recipient mare și sigilați recipientul pentru a menține solul proaspăt.
  • Containerele din plastic și din sticlă funcționează cel mai bine pentru stocarea probelor de sol. Aceste materiale sunt libere de substanțe chimice care ar putea lege în eșantion și aruncați compoziția.
  • Dacă aveți mai multe hortensii răspândite în toată grădina dvs., este o idee bună să luați o mostră din fiecare zonă individuală, deoarece compoziția solului poate varia destul de puțin în doar câțiva metri.

Bacsis: Amestecarea împreună a mai multor eșantioane din diferite pete din jurul plantei vă va ajuta să determinați aciditatea "medie" a solului dvs. în creștere.

  • Imagine intitulată Schimbarea culorii Hydranges Pasul 2
    2. Trimiteți eșantionul de sol la laboratorul dvs. local USDA CO-OP pentru testare. Verificați dublu că recipientul dvs. de colectare este bine sigilat și plasați-l în interiorul unei pungi de plastic etanș. Dacă locuiți în Statele Unite, executați o căutare pentru Oficiul de Cercetare și Extensie de Cercetare și Extensie USDA cel mai apropiat de zona dvs. și trimiteți-vă eșantionul pentru o analiză detaliată. Rezultatele pe care le trimit înapoi vă vor spune tot ce este în solul tău.
  • În unele cazuri, biroul dvs. de extindere locală poate percepe o taxă mică pentru executarea examenelor de sol.
  • Anumite substanțe de plante și centre de grădinărit pot fi, de asemenea, echipate pentru a efectua teste de sol.
  • Imagine intitulată Schimbarea culorii hortensiilor Pasul 3
    3. Testați-vă praful de sol cu ​​un kit comercial de testare a solului. Pentru a utiliza kitul de testare, îngropați o gaură în mijlocul probei de sol și umpleți-o cu apă distilată. Apoi, introduceți sonda de testare inclusă sau banda în apa noroioasă și așteptați ca durata de timp specificată în instrucțiuni. La sfârșitul acestei perioade, citiți numărul de pe sonda sau comparați culoarea benzii la graficul de pe ambalajul produsului pentru a determina nivelul pH al solului.
  • Dacă vedeți un număr mai mic de 7, înseamnă că solul dvs. este acid. Dacă este mai mare de 7, este de bază sau alcalină. O lectură de exact 7 înseamnă că solul dvs. are un pH neutru.
  • Puteți achiziționa un kit de testare a solului la orice magazin de grădinărit sau la centrul de îmbunătățire la domiciliu. Multe dintre aceste kituri conțin suficiente sonde sau benzi pentru mai multe teste.
  • Este important să utilizați apă distilată la testarea solului la domiciliu. Deoarece are un pH neutru, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la aruncarea rezultatelor dvs.
  • Imagine intitulată Schimbarea culorii hortensiilor Pasul 4
    4. Rulați un test Quick DIY pH folosind oțet. Dacă nu vă simțiți ca să vă faceți probleme să trimiteți o analiză detaliată a solului sau să utilizați un kit de testare la domiciliu, există un truc inteligent pe care îl puteți încerca imediat în bucătăria proprie. Descoperiți recipientul de colectare și se toarnă 1-2 uncii fluid (30-59 ml) de oțet albă distilată peste sol. Dacă oțetul se aprinde când atinge solul, înseamnă că pH-ul solului este deosebit de ridicat.
  • Dacă solul dvs. are un pH acid sau neutru, oțetul nu va reacționa în nici un fel.
  • Acest test este util numai pentru identificarea solului extrem de alcalin și nu vă va spune nimic despre nivelul exact al pH-ului.
  • Imagine intitulată Schimbarea culorii hortensiilor Pasul 5
    5. Așteptați până când hortensiile dvs. sunt inimii înainte de a experimenta cu ei. Așteptați la încercarea de a schimba culoarea hortensiilor dvs. până la vârsta de cel puțin 2 ani. Acest lucru le va oferi o șansă de a se recupera de la șocul inițial de plantare și de a echilibra propriile produse chimice naturale.
  • În general, nu este o idee bună să vă încurcați prea mult cu pH-ul solului. Fiți conștienți că încercarea de a schimba culoarea hortensiilor dvs. ar putea afecta sănătatea lor, chiar dacă sunt bine stabilite.
  • Metoda 2 din 3:
    Întorcându-l pe Hydranges roz albastru
    1. Imagine intitulată Schimbarea culorii Hydranges Pasul 6
    1. Achiziționați un pachet de sulfat de aluminiu. Această sare naturală poate fi utilizată pentru a distruge în condiții de siguranță nivelul de aciditate al solului de bază. Sulfatul de aluminiu este disponibil la majoritatea magazinelor de aprovizionare din grădinărit, precum și secțiunea gazon și grădină a diferitelor supercennite. O cutie de 4 lb (1.800 g) vă va conduce, de obicei, în jur de 12-15 USD.
    • Dacă nu doriți să cheltuiți bani pe sulfat de aluminiu pur, o altă opțiune este să începeți să salvați vechile motoare de cafea, cochilii de ou și coaja de citrice într-un recipient acoperit. Când este permis să se descompună timp de 2-3 zile, aceste materiale vor elibera compuși care pot conduce pH-ul solului.
  • Imagine intitulată Schimbarea culorii Hydranges Pasul 7
    2. Amestec /4 uncie (7.1 g) de sulfat de aluminiu cu 1 galon (3.8 l) de apă. Măsurați sarea în partea de jos a unei pot uding, apoi se toarnă în apă. Se amestecă sau se agită amestecul până când sarea se dizolvă complet.
  • Aceste sume ar trebui să servească doar ca o orientare brută. Urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului descrise pe eticheta produsului specific cu care lucrați pentru a vă asigura că utilizați o concentrație sigură.
  • Imagine intitulată Schimbarea culorii hortensiilor Pasul 8
    3. Aplicați soluția de sulfat din aluminiu liberal la solul dvs. în creștere. Tratați cererea ca și cum ați efectua o rutină de udare - înmuiați solul din jurul bazei plantei, oprirea când lichidul începe să se bazeze. Faceți acest lucru pentru fiecare hortensie pe care doriți să o tratați.
  • Nu este nevoie să umezi frunzele sau flori. Planta va lua în sulfatul de aluminiu diluat prin rădăcinile sale și îl va răspândi spre frunziș.
  • Dacă ați decis să utilizați cafenea, cochilii de ou, coaja de citrice sau alte materiale organice, pur și simplu le lucrează sub suprafața solului și apă planta ca de obicei după aceea.
  • Avertizare: Evitați supraîncărcarea hortensiilor. Prea multă apă este deja rău pentru plante, iar adăugarea de sulfat de aluminiu va face ca ea să fie mai dăunătoare.

  • Imagine intitulată Schimbarea culorii Hydranges Pasul 9
    4. Continuați să tratați hortensii la fiecare 2-4 săptămâni timp de până la o jumătate de an. Schimbarea culorii nu se va întâmpla imediat. De fapt, poate dura săptămâni sau chiar luni înainte de a începe să observați o diferență. Păstrați-vă cu aplicațiile de sulfat din aluminiu pe tot parcursul primăverii și vara, apoi scalați-o înapoi în toamnă și iarnă când planta merge latente.
  • În mod ideal, nivelul pH al solului dvs. în creștere ar trebui să rămână între 5.2 și 5.5 în mod consecvent.
  • Introducerea sulfatului de aluminiu la hortensiile dvs. odată ce au intrat în dormit, ar putea să-și păstreze întoarcerea în primăvară sau chiar să le provoace să moară. Monitorizați-vă plantele îndeaproape și întrerupeți aplicațiile dvs. dacă par să fie în stare proastă de sănătate.
  • Specia cu care lucrați, precum și condițiile specifice ale solului dvs. în creștere pot avea un impact asupra colorării finale a hortensiilor dvs. Flori cu o distribuție roz roz sau roșiatică, de exemplu, pot lua pe o nuanță mai mare Violet decât albastru delicat.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând flori albastre roz
    1. Imagine intitulată Schimbarea culorii hortensiilor Pasul 10
    1. Ridicați o pungă de var. Acest tip de var este, de asemenea, uneori cunoscut sub numele de "var de var."Veți găsi la orice centru de grădinărit, împreună cu magazinele hardware și comercianții cu amănuntul online. În funcție de locul în care vă aduceți var și cât de mult cumpărați, poate costa 2-8 dolari pe 1 lire (450 g).
    • Lime de grădinărit vine în saci variind în dimensiuni de la 1-50 de lire sterline (450-22.680 g). Veți fi folosit pentru a condiționa gestionarea regulată pentru până la 6 luni la un moment dat, deci asigurați-vă că cumpărați suficient.
    • Varul este extrem de alcalin, ceea ce înseamnă că servește la ridicarea pH-ului solului de plantare, provocând hortensii albastre pali să devină roz roz în proces.
  • Imagine intitulată Schimbarea culorii hortensiilor Pasul 11
    2. Răspândiți varul uniform peste sol la baza plantelor dvs. Transferați varul granulat la un distribuitor de grădină sau pur și simplu să-l presați cu o ceașcă de măsurare sau o mână de mănușă. Experții de grădinărit recomandă aplicarea unui raport de 4 kilograme (1.800 g) pe 100 de metri pătrați (9.3 m) pentru a evita supraîncărcarea solului.
  • Puteți aplica lime imediat înainte sau între udările dvs. regulate. Tot ce contează este că face contact direct cu solul.
  • Aveți grijă să nu vă grăbiți prea mult la un moment dat. Acest lucru vă va infuzi solul cu cantități uriașe de magneziu, rezultând în frunze bolnave, decolorate sau, mai rău, hortensii moarte.
  • Bacsis: Pentru cele mai bune rezultate, vizează păstrarea pH-ului solului dvs. în creștere între 6 ani.0 și 6.2. Testarea în mod regulat a solului vă va ajuta să rămâneți în intervalul optim.

  • Imagine intitulată Schimbarea culorii Hydranges Pasul 12
    3. Reaplicați varul la fiecare 3-4 săptămâni în timpul sezonului de creștere. Continuați să vă condiționați hortensiile în lunile de primăvară și de vară, în timp ce încă mai în creștere activ. Ar trebui să începeți să mărturisiți o schimbare treptată a culorii după câteva săptămâni sau luni. Când faceți acest lucru, efectele vor fi destul de uimitoare.
  • Nu uitați să nu aplicați var de mai multe ori în orice interval de 3-4 săptămâni.
  • De obicei, veți obține mai mult rezultatele pronunțate și imediate, transformând albastru Hydranges roz decât veți întoarce cele roz albastru.
  • Dacă nu reușiți să țineți pasul cu aplicațiile dvs. de var, hortensiile dvs. pot reveni la culoarea lor originală, deoarece nivelurile chimice ale solului înconjurător se întorc la normal. Puteți relua aplicațiile la începutul următorului sezon de creștere.
  • Imagine intitulată Schimbarea culorii hortensiilor Pasul 13
    4. Hrăniți hortensiile cu un îngrășământ de 25-10-10 la sfârșitul primăverii sau căderii. La sfârșitul sezonului de creștere, aplicați un strat de îngrășământ bogat în fosfor la toate plantele dvs. Asigurați-vă că distribuiți îngrășămintele în funcție de instrucțiunea producătorului pentru climatul dvs. și tipul de sol. Când ați terminat, așteptați până la primăvara următoare pentru a vă relua aplicațiile obișnuite ale varului, dacă doriți.
  • Este important să utilizați un îngrășământ care conține niveluri ridicate de fosfor pentru a preveni aluminiu (care transformă flori roz albastru) de la târg în sol.
  • Fertilizarea va restabili substanțele nutritive vitale la solul dvs. în creștere și va împiedica magneziul adăugat în var de a vă afecta hortensii.
  • sfaturi

    Este mai ușor să manipuleze culoarea hortensiilor în ghivece decât plantele în sol, datorită dimensiunii mai mici a mediului de sol.
  • Asigurați-vă că hortensiile dvs. proaspăt-tăiate durează mai mult prin prăbușarea tulpinilor în apă rece, apoi fixați-le în apă fierbinte timp de 30 de secunde înainte de a le transfera într-un recipient umplut cu apă rece sau la temperatura camerei.
  • Avertizări

    Țineți minte că prin introducerea substanțelor străine la solul dvs. în creștere într-un efort de a vă aminti hortensiile, veți interfera cu condițiile lor naturale. Acest lucru ar putea slăbi sau chiar ucide plantele tale.
  • Din păcate, nu este posibil să schimbați culoarea hortensiilor albe, indiferent cât de greu încercați.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Testarea pH-ului solului

    • Mistria de mână
    • Container de plastic sau din sticlă
    • Bag de plastic etanș
    • Kit de testare a solului comercial (opțional)
    • Oțet alb distilat (opțional)

    Întorcându-l pe Hydranges roz albastru

    • Sulfat de aluminiu pur
    • Stropitoare
    • Apă
    • Cafea, cochilii de ou, coaja de citrice sau alte materiale organice (opțional)

    Făcând flori albastre roz

    • Gradinarit Lime (Lime Dolomitic)
    • Distribuitor de grădină sau cupă de măsurare
    • Apă
    • 25-10-10 Fertilizare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar