Cum să decideți dacă o fotografie ar trebui să fie culoarea sau alb-negru

Fotografii profesioniști și amatori deopotrivă au uneori dificultăți în a decide dacă sau nu să dezvolte o imagine în culoare sau alb-negru. În cele din urmă, această decizie este o chestiune de preferință personală, deși există câteva reguli care vă pot îndruma. De exemplu, compoziția unor fotografii se datorează în mod natural unui singur stil sau altui. Fotografiile alb-negru pot fi folosite pentru a face lucruri cum ar fi sporirea caracterului unui subiect sau face o fotografie mai puțin ocupată. Fotografia color poate fi, de asemenea, utilizată pentru a capta elemente esențiale, cum ar fi atunci când ilustrează lumină frumoasă sau cu fotografii cu amurg.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea colorării pe baza compoziției
  1. Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 1
1. Utilizați alb-negru pentru imagini cu un subiect puternic. Subiectul oricărei fotografii este obiectul principal sau centrul interesului. Când subiectul este clar definit într-o fotografie sau izolat, colorarea alb-negru poate face să iasă în evidență. Imaginile cu fundaluri simple sunt candidații ideali pentru fotografii alb-negru.
  • Subiecții care se află în prim-plan pot beneficia, de asemenea, de colorarea alb-negru, mai ales când subiectul are un contrast puternic.
  • Fundalurile care apar miniaturale în scară din cauza distanței vor fi minimizate prin coloranții alb-negru, care atrage în mod natural ochii la aspecte mai dominante ale compoziției.
  • Un cer gol care înconjoară un subiect duce, de obicei, în contrast puternic între cele două. Acest lucru poate fi ideal pentru fotografia alb-negru.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 2
    2. Capturați fotografiile peisajului sau cele cu un subiect slab în culoare. Culoarea creează mai mult gradient în fotografii, permițându-vă să distingeți subiectele și punctele de interes pentru o lovitură mai clar. Cu fotografii peisaj, fotografii cu mai multe puncte de interes și fotografii cu un subiect slab sau neclar definit, fotografie de culoare va adăuga nuanță și adâncime.
  • Shots de peisaj folosesc adesea o caracteristică naturală, ca un copac sau o pădure, o stâncă, un munte și așa mai departe, ca subiect. Acestea pot pierde claritatea în alb-negru.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru pas 3
    3. Utilizați un contrast ridicat pentru dezvoltarea alb-negru. Contrastul este diferența dintre culorile ușoare și întunecate într-o fotografie. Imaginile care au culori care sunt groase și îndrăznețe, cu zone luminoase evidențiate și umbre întunecate, sunt un bun exemplu de contrast ridicat. Fotografiile de contrast ridicate funcționează de obicei în alb și negru.
  • Imaginile care includ lumina puternică a soarelui, de asemenea, au un contrast ridicat. Luați în considerare imaginile cu iluminare puternică, clară pentru dezvoltarea alb-negru.
  • Portretele cu o față care este diferită de îmbrăcăminte, de asemenea, au un contrast ridicat. Încercați aceste lucruri în alb-negru.
  • Imaginile cu contrast scăzut pot deveni plat atunci când sunt dezvoltate în alb-negru. Aceste fotografii funcționează în general cel mai bine în culori.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru pas 4
    4. Evidențiați liniile de conducere cu alb-negru. Liniile de conducere direcționează în mod natural ochii la un punct dintr-o fotografie. Aceasta ar putea fi o persoană, obiect sau punctul de dispariție în depărtare. Când sunt distincte și clare, linii de conducere pot lua un aspect geometric în alb-negru.
  • Imaginile alb-negru se dovedesc uneori plat. Liniile de conducere adaugă un sentiment de mișcare la vizionarea unei fotografii, combaterea efectivă a planeității.
  • Unele linii de lider comune includ: linii de trecere a trotuarului, linii formate de arhitectură (cum ar fi cele formate de o arcadă), drumuri / căi, rânduri în culturi și multe altele.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 5
    5. Afișați nuanțele diferitelor nuanțe în cer cu culoarea. Diferențele în nuanțele de albastru ale unui tricot deschis vor fi pierdute în alb-negru. Interacțiunea bogată a luminii pe nori sau portretizarea unor nuanțe similare de aceeași culoare, comună în Sky Shots, este cea mai potrivită pentru fotografierea de culoare.
  • Nori care sunt definiți prost sunt, de asemenea, candidați buni pentru fotografii color. Calitatea tulbure a acestora poate fi prea indistinctă pentru colorarea alb-negru.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 6
    6. Intensificați contrastul în Shots Cloud cu alb-negru. Albul pur de nori, în special cei cu o formă clar definită, poate arăta uimitoare în alb-negru. Contrastul dintre albii nori și caracteristicile înconjurătoare poate adăuga un element de dramă.
  • Shots care includ diferite tipuri de nori, cum ar fi cele înalte, pufoase, alături de cele plane, cu pene, pot adăuga textură la fotografii alb-negru, creând un sentiment de profunzime.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie color sau alb-negru Pasul 7
    7. Accentuează întunericul umbrelor cu alb-negru. Deși nu întotdeauna cazul, umbrele pot fi uneori un obstacol în calea fotografiei color. Aceleași umbre, totuși, sunt un avantaj în alb și negru. Fotografiile luate devreme sau târziu în acea zi vor da umbre lungi, care pot fi folosite pentru a încadra un subiect, adăugând interes pentru împușcare.
  • Prea multe umbre pot supraîncărca fotografia color, distrag atenția de la subiect. În aceste tipuri de fotografii, încercați alb-negru.
  • Interselația de lumină pe praf într-o scenă umbrită poate avea un efect dramatic sau capricios asupra fotografiilor dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Îmbunătățirea sau simplificarea fotografiilor cu alb-negru
    1. Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 8
    1. Transmite caracterul prin alb-negru. Dacă scopul fotografiei dvs. este de a prinde caracterul sau esența, alb-negru, alb-negru, poate ajuta la scoaterea acestor caracteristici. Din acest motiv, mulți fotografi de călătorie și străzi aleg să-și dezvolte fotografiile în alb-negru.
    • Efectul crocant negru și alb are pe linii este excelent pentru evidențierea caracteristicilor faciale izbitoare.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 9
    2. Reduce confuzia în compoziție. Shots care sunt aglomerate cu distrageri pot avea focus. Culoarea poate face acest lucru chiar mai rău. Culoarea poate distrage atenția la fel de mult cum poate accentua, astfel încât în ​​imaginile aglomerate, alb-negru simplifică adesea compoziția unei fotografii, clarificând subiectul.
  • Cu distrageri minimizate prin culoarea alb-negru, ochii celor care vizualizează imaginea dvs. vor fi mai ușor de tras la subiect.
  • Fotografiile alb-negru pot ascunde, de asemenea, sursele de lumină contrastante care pot părea rău în culoare.
  • Unele elemente care ar putea fura atenția de la subiectul fotografiei dvs. includ lucruri precum containere colorate, draperiile, arta, articolele de îmbrăcăminte și așa mai departe. Eliminați aceste distragere cu colorarea alb-negru.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 10
    3. Creați o atmosferă dramatică, antică sau întunecată. Natura stark a colorării alb-negru poate evoca o calitate emoțională, în mișcare la fotografii. Fotografiile alb-negru, de asemenea, adesea reamintesc oamenilor din zilele trecute. Acestea pot fi influențe puternice asupra atmosferei fotografiei.
  • Din cauza asocierii sale cu fotografii antice, chiar elementele obișnuite pot lua o distribuție antică atunci când este împușcat în alb-negru.
  • În unele cazuri, fotografiile alb-negru pot evoca o calitate brooding, moody sau dramatică. Acest lucru funcționează bine pentru fotografiile clădirilor vechi.
  • Metoda 3 din 3:
    Capturarea elementelor esențiale cu culoarea
    1. Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 11
    1. Mențineți culoarea atunci când face parte din caracterul fotografiei. Culoarea unei lovituri, în multe cazuri, o poate defini. Albastrul spumant al Caraibelor sau tonurile vibrante ale unei locale tropicale ar fi probabil pierdut în alb-negru. Când schema de culori face parte din esența unui loc, utilizați culoarea.
    • Unele orașe sunt caracterizate de anumite culori. Roșu, de exemplu, este o culoare norocoasă în cultura chineză și este frecvent utilizat în orașe. Fără culoare, acest aspect ar fi pierdut.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 12
    2. Descrie lumina frumoasă. Fotografia de culoare strălucește într-adevăr atunci când există lumină izbitoare. Adesea, cea mai uimitoare iluminare poate fi găsită o oră înainte de apusul soarelui sau imediat după răsăritul soarelui. Razele calde și de aur vărsate de soare în aceste vremuri de zi vor îmbogăți fotografiile de culoare.
  • Scenele care par reci și impersonale ar putea beneficia de o iluminare mai bună. Vizitați o locație foto la scurt timp după răsărit sau înainte de apusul soarelui pentru a profita la maximum de acest iluminat.
  • Furtunile sau zilele parțial noroase pot bloca sau dezvălui soarele în moduri interesante și evocatoare. S-ar putea să doriți să vă păstrați camera la îndemână în aceste condiții meteorologice.
  • Imaginea intitulată decide dacă o fotografie ar trebui să fie de culoare sau alb-negru Pasul 13
    3. Păstrați culoarea când luați fotografii cu amurg. În timpul seară și seara devreme va exista o mulțime de contrast natural de culoare între diferitele surse de lumină. Lumina de argint a lunii și a stelelor va interacționa cu lumini ambientale albastre și lumini de tungsten portocaliu. Aceste nuanțe vor fi pierdute în alb-negru.
  • Umbrele turnate de lumina ambientală pot crea schimbări interesante în culoarea naturală. De exemplu, o uniformă albă umbrită în prim-planul unei împușcături ar putea să apară albastru. Aceeași uniformă albă sub luminile de tungsten în fundal ar fi mai caldă și au tonuri portocalii.
  • Capturarea diferențelor sau alternărilor la temperatura de iluminat poate crea compoziții interesante "cald și rece". În general, lumina caldă are o calitate portocalie sau roșie. Lumina rece este compusă din tonuri albastre și cyan.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar