Cum să schimbați un scutec

Schimbarea scutecelelor este adesea o sursă de teamă, frică și umor pentru noi părinți și îngrijitori. Bebelușii și copiii mici care nu sunt instruiți trebuie să-și schimbe scutecele la fiecare câteva ore pentru a evita erupții cutanate și disconfort. Creați o stație de schimbare a scutecului, astfel încât să puteți schimba cu ușurință scutecele de unică folosință sau de pânză la un moment dat.

Pași

Metoda 1 din 4:
Scoaterea scutecului și curățarea copilului
  1. Imagine intitulată Schimbați un scutec pas 1
1. Spălați-vă pe mâini. Înainte de a schimba scutecul copilului, spălați-vă mâinile cu apă cu săpun. Dacă nu aveți acces la o chiuvetă, puteți freca sanitizatorul de mână pe mâini. Dacă nu aveți sanitizer de mână, frecați un copil curat ștergeți mâinile.
  • Dacă lucrați într-o îngrijire de zi, puneți mănuși de unică folosință după spălarea mâinilor.
  • 2. Aveți toate consumabilele dvs. gata să meargă. Ajută la a avea totul pregătit și la îndemână înainte de a începe, astfel încât nu trebuie să părăsiți copilul să apucă ceva.
  • Vei avea nevoie de: câteva cârpe umede sau cârlige, un scutec nou și o schimbare de haine.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec pas 2
    3. Pregătiți scutecul curat. Plasați copilul pe suprafața de schimbare și scoateți un scutec nou. Daca esti folosind un scutec de unică folosință, Desfaceți-l. Dacă utilizați un scutec de pânză, impaturește-o sau o face cu o inserție absorbantă în funcție de stilul scutecului pe care îl aveți. Setați scutecul în lateral, astfel încât este gata după ce ați scos scutecul murdar.
  • Mulți oameni pun scutecul curat direct sub scutecul murdar înainte de al scoate, pentru a prinde orice accidente care apar în timpul schimbării. Pur și simplu țineți minte, scutecul curat se poate murdări, astfel încât poate fi necesar să utilizați un al doilea dacă se întâmplă acest lucru.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec 3
    4. Desfaceți și scoateți scutecul murdar. Trageți filele, fixarea sau velcro de la scutecul murdar pentru ao dezachece. Trageți în jos partea din față a scutece murdare și ridicați ușor picioarele copilului. Dacă scutecul este umed, glisați spatele scutece murdare din sub fundul bebelușului. Dacă există poop, utilizați jumătatea din față a scutece murdare pentru a scoate cât mai mult de copilul pe care îl puteți. Setați scutecele murdare deoparte până când îl puteți plia.
  • Țineți picioarele copilului într-o mână, astfel încât fundul lor să fie în aer pentru a evita lăsarea să atingă suprafața de scutec.
  • Asigurați-vă că ați pus scutecul murdar din acoperirea copilului.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec pas 4
    5. Ștergeți fundul copilului cu o ștergere sau o cârpă umedă. Luați o ștergere a bebelușului sau o cârpă umedă și ștergeți organele genitale ale copilului din față în spate (spre partea de jos). Curățarea este importantă pentru a preveni infecțiile bacteriene. Pentru a curăța poop, probabil că veți avea nevoie de mai multe șervețe pentru a vă asigura că bebelușul este curat. Ridicați ușor picioarele copilului de glezne și ștergeți între fesele copilului.
  • Asigurați-vă că nu există niciun cadru în jurul organelor genitale ale copilului sau de-a lungul creșterilor coapsei lor.
  • În primele câteva săptămâni ale vieții bebelușului, este o idee bună să folosiți o minge de bumbac sau o cârpă moale umezită cu un pic de apă caldă. Acest lucru poate fi mai puțin iritant pentru pielea nou-născută decât șervețele pre-umezite pentru copii.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec pas 5
    6. Aerul uscați pielea pentru o clipă. Puteți preveni erupția cutanată prin menținerea fundului bebelușului curat și uscat. Dați fundul câteva secunde pentru a usca înainte de a pune pe scutecul curat. Dacă bebelușul dvs. are o erupție cutanată, aplicați cremă de scutece sau jeleu de petrol înainte de a pune noul scutec.
  • Daca esti folosind scutece de pânză, va trebui să puneți o inserție de unică folosință în centrul scutecului. Inserția va păstra crema de scutec de a atinge scutecul de pânză care ar putea să-l deterioreze.
  • Unele creme populare de erupție cutanate includ Aquaphor, Desitin și pastă de fund a lui Boudreaux.
  • Metoda 2 din 4:
    Punerea scutecului de unică folosință curată
    1. Imagine intitulată Schimbați un scutec pas 6
    1. Așezați scutecele curate sub copil. Apucați scutecele curate deschise și puneți jumătatea din spate a acestuia sub copil. Scutecele ar trebui să fie aproape de talia copilului. Dacă schimbați scutecul unui băiat, îndreptați penisul în jos pentru a direcționa orice urină în noul scutec. Trageți jumătatea din față a scutecei curate în stomacul bebelușului.
    • Asigurați-vă că bebelușul dvs. nu își bate picioarele sau scutecul ar putea fi incomod. Încercați să răspândiți picioarele copilului, astfel încât scutecul să se potrivească confortabil.
    • Dacă schimbați un nou-născut, utilizați un scutece nou-născut care lasă loc pentru ciocnirea cordonului ombilical. Sau ori pe partea din față a scutecului, astfel încât să nu o acoperiți.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec 7
    2. Fixați scutecul. Țineți partea din față a scutecului în poziție cu o mână. Utilizați cealaltă mână pentru a trage filele de pe fiecare parte a scutecului și le îndoiți spre față. Fixați-le pe scutece, astfel încât scutecul este fixat pe copil. Evitați fixarea scutecului prea strâns.
  • Verificați dacă scutecul este prea strâns. Dacă este, pielea va arăta ciupit sau roșu. De asemenea, trebuie să vă asigurați că filele nu se lipesc de pielea bebelușului.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec pas 8
    3. Îmbrăcați copilul și aruncați scutecul de unică folosință. Trageți anii în jos și fixați-l închis sau puneți copilul într-un costum nou. Setați copilul într-un loc sigur în timp ce îndoiți scutecul murdar de unică folosință. Aruncați-l în coșul de gunoi sau în recipientul de etanșare a mirosului.
  • Pentru a plia scutecul murdar, pliați partea din față a scutecului murdar în jumătate spre partea din spate a scutecului pentru a face o ușoară formă minge. Fixați ambele file în centrul scutecului pentru a le conține.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec pas 9
    4. Spălați-vă pe mâini. Dacă purtați mănuși, îndepărtați și aruncați-le. Apoi, spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun antibacterian. Scopul de a curăța mâinile timp de cel puțin 20 de secunde. Clătiți-le cu atenție, apoi uscați-le.
  • Metoda 3 din 4:
    Punerea și manipularea scutectorilor de pânză
    1. Imagine intitulată Schimbați un scutece Pasul 10
    1. Poziționați scutecul curat sub copil. Luați scutecul de pânză pregătit și puneți jumătatea din spate a acestuia sub copilul dvs., așa că este aproape de talia bebelușului. Dacă schimbați scutecul unui băiat, puteți preveni scurgerile prin îndreptarea penisului. Apucați jumătatea din față a scutecului și trageți-o pe stomacul bebelușului.
    • Răspândiți picioarele bebelușului, astfel încât scutecul nu va fi buchet în timp ce îl fixați.
    • Dacă schimbați un scutec nou-născut, asigurați-vă că utilizați cele mai mici scutece de pânză. Probabil că veți avea nevoie să le îndoiți în mod special, astfel încât acestea să nu se frece împotriva ciobului ombilical.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec Pasul 11
    2. Asigurați scutecul. Țineți partea din față a scutecului în poziție cu o mână. Utilizați cealaltă mână pentru a fixa un dispozitiv de fixare în formă de T sau un dispozitiv de fixare cu 2 rigide pe partea frontală a scutecului. Unele scutece de pânză folosesc fixări pe care le fixați pur și simplu în poziție sau Velcro pe care le puteți trage și apăsați în jos. Îmbrăcați copilul înainte de a vă ocupa scutecul de pânză murdară.
  • Dacă utilizați pini de scutece, puneți câteva din degetele dvs. sub scutece și deasupra pielii bebelușului, astfel încât să nu porți accidental copilul.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutece Pasul 12
    3. Depozitați scutecele murdare. Dacă manipulați un scutece poopy, luați-o la baie și îndepărtați cât mai mult din toaletă în toaletă. Puteți utiliza un pulverizator de scutec pentru a elimina cantități mai mari de poop. Așezați scutecul murdar și orice șervețel murdar într-o găleată de scutece sau o pungă umedă agățată. Spălați scutecele de pânză conform instrucțiunilor producătorului.
  • Dacă schimbați un scutece poopy dintr-un copil exclusiv de alăptare, nu este nevoie să aruncați poopul în scutec. Se va dizolva în mașina de spălat.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec 13
    4. Curățați-vă mâinile. Scoateți mănușile și aruncați-le, dacă este cazul. Spălați-vă mâinile folosind săpun antibacterian și apă caldă, curentă timp de cel puțin 20 de secunde. După clătirea temeinic a mâinilor, uscați-le.
  • Metoda 4 din 4:
    Colectarea proviziilor de scutece
    1. Imagine intitulată Schimbați un scutece Pasul 14
    1. Alegeți o zonă pentru a schimba scutecul copilului. Configurați 1-2 spații de schimbare a scutecului în locuri ușor de acces în casa dvs. De exemplu, ați putea crea o masă în schimbare în grădiniță, dormitorul dvs. sau lângă o baie. Dacă nu doriți să utilizați o masă de schimbare, puteți schimba cu ușurință scutecul bebelușului pe o suprafață plană confortabilă (ca un pat sau pe podea). Puneți un tampon de schimbare a scutecului pe suprafață pentru a preveni mesele.
    • Alegeți zonele convenabile de schimbare a scutecului, bazate pe locul în care familia dvs. petrece cel mai mult timp.
    • Este o idee bună să împachetați o pungă de scutece sau un rucsac cu unele consumabile de scutece. Păstrați sacul de scutece în zona de schimbare, astfel încât să puteți obține și apoi să luați sacul când trebuie să părăsiți casa.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutece Pasul 15
    2. Organizați zona de schimbare. S-ar putea să aveți nevoie de mai mult decât un scutec și niște șervețe pentru a schimba copilul. Păstrați lucrurile organizate și ușor de găsit prin utilizarea separatoarelor, containerelor și coșurilor mici. În acest fel, știți exact unde este ceva dacă aveți nevoie de ea repede.
  • De exemplu, va ajuta la a avea un sertar sau un coș care are pijamale suplimentare sau pacifiatoare dacă copilul dvs. are nevoie de o schimbare în mijlocul nopții.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec Pasul 16
    3. Stocați pe scutece și șervețele. Nou-născuții pot trece prin 8 până la 10 scutece pe zi, deci păstrați o mulțime de cele curate în apropiere. Ar trebui să fie ușor de atins, așa că nu trebuie să ieșiți de la copil în timpul schimbării scutecului. De asemenea, va trebui să păstrați șervețele în apropiere pentru a șterge fundul copilului.
  • Dacă reumpleți în mod constant scutecele de la stația de schimbare a scutecului, luați în considerare lăsarea unei noi casete de scutece în aceeași cameră. În acest fel, nu veți fi niciodată complet.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec etapa 17
    4. Stocați crema de scutece sau jeleu de petrol. Bebelușii primesc frecvent erupții cutanate și este posibil să trebuiască să aplicați cremă de scutece sau petrol. Păstrați tuburile din acestea la zona de schimbare a scutecului, astfel încât să le puteți utiliza cu ușurință atunci când observați o erupție cutanată.
  • Este, de asemenea, o idee bună să le păstrați în sacul de scutec, astfel încât să puteți trata erupția copilului dvs. atunci când vă aflați împreună.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutece Pasul 18
    5. Au un loc pentru a pune scutece murdare. Decideți cum doriți să eliminați sau să gestionați scutecele murdare. De exemplu, dacă utilizați scutece de unică folosință, configurați un coș de gunoi sau o cutie de etanșare a mirosului. Dacă utilizați scutece de pânză, este posibil să doriți să configurați un gălet umed unde puteți să stocați scutecele până când sunteți gata să le spălați.
  • Este o idee bună să păstrați sanitizatorul de mână în apropiere pentru a vă curăța rapid mâinile înainte de a le spăla în baie. Amintiți-vă să păstrați sanitizatorul de mână din acoperirea copilului dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Schimbați un scutec Pasul 19
    6. Păstrați distragerile în apropiere. Pe măsură ce copilul devine mai în vârstă, va trebui să le distrageți în timpul modificărilor scutecului. Distragerea copilului cu o jucărie, obiect sau carte va păstra, de asemenea, copilul de la apucarea scutece murdare sau scufundarea în timpul schimbării scutecului. Luați în considerare păstrarea unor dintre acestea lângă stația de schimbare a scutecului:
  • Cărți de bord mici
  • Pacifiatori
  • Taste de jucărie
  • Rattles
  • Imagine intitulată Schimbați un scutece Pasul 20
    7. Depozitați schimbările de îmbrăcăminte și foi suplimentare. Dacă bebelușul dvs. a scurs prin scutecul lor, va trebui să faceți o schimbare de haine apropiate. Păstrați mai multe persoane curate în zona de schimbare doar în cazul în care. De asemenea, ar trebui să aveți câteva seturi de coli curate în cazul în care acestea se murdăresc.
  • Dacă tabelul dvs. de schimbare are un capac moale, detașabil, trebuie să aveți, de asemenea, o acoperire suplimentară în cazul în care copilul primește capacul murdar în timpul schimbării scutecului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului care au venit cu tipul dvs. specific de scutece de pânză. Acestea vă vor spune cum să utilizați scutecele și să o spălați.
  • Distrați-vă copilul în timpul modificărilor scutecului dacă acestea sunt agitate. Lăsați copilul să țină o jucărie sau să cânte o melodie în timp ce schimbați scutecul.
  • Când ieșiți cu bebelușul dvs., aduceți pungi de plastic mici cu dvs. pentru eliminarea ușoară a scutecului. Puneți scutecele murdare sau umede în sacul de plastic și legați-l înainte de ao arunca într-un coș de gunoi.
  • Avertizări

    Nu lăsați niciodată copilul nesupravegheat pe o masă schimbătoare sau pe o suprafață ridicată. Chiar și trecerea pentru o clipă poate da copilului o oportunitate de a rostogoli masa sau patul de schimbare.
  • Spălați întotdeauna mâinile după manipularea unui scutec murdar. Bună igiena de mână va ajuta la prevenirea răspândirii bolii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar