Cum să verificați scorul dvs. De credit

Indiferent dacă vă gândiți să cumpărați o mașină, închirierea unei case sau deschiderea unui nou card de credit, este o idee bună să cunoașteți scorul dvs. de credit. Acel număr mic poate oferi creditorilor, proprietarilor sau chiar potențialilor angajatori un sentiment cât de sigur sau riscant ar putea fi de a face afaceri cu dvs. Cumpărați-vă scorul direct de la o agenție de raportare a creditelor sau obțineți-o gratuit de la compania dvs. de card sau de credit de credit. Pentru a înțelege unde provine scorul dvs. și ce înseamnă, nu uitați să verificați și raportul dvs. de credit anual gratuit.

Pași

Metoda 1 din 4:
Scoruri gratuite de credit
  1. Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 1
1. Verificați prin intermediul companiei dvs. de carduri sau cărți de credit. Dacă aveți un împrumut sau un card de credit, verificați cea mai recentă declarație sau conectați-vă contul online. S-ar putea să găsiți informații despre modul de accesare a scorului dvs. de credit acolo sau scorul dvs. poate fi imprimat direct pe declarația dvs.
  • Unele bănci și uniuni de credit pot oferi acest serviciu, chiar dacă nu aveți un împrumut sau un card de credit cu ei.
  • Banca dvs. vă poate da scorul dvs. FICO sau VantagesCore. Ambele scoruri sunt create folosind informații de la cele 3 agenții principale de raportare a creditelor, dar există diferențe ușoare în modul în care vă calculează scorul. De exemplu, VantagesCore este afectată de colecții cu sold redus (sub $ 100), în timp ce FICO le exclude.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă compania dvs. de carduri sau carduri de credit oferă informații despre scorul de credit, apelați serviciul clienți și întrebați-le.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 2
    2. Vizitați Credit Karma pentru scoruri săptămânale gratuite. Creditul Karma este unul dintre cele mai populare servicii gratuite de credit de credit acolo. Pentru a obține scorul dvs. de credit gratuit, vizitați https: // Creditkarma.COM / și faceți clic pe linkul "Înscrieți-vă gratuit" în colțul din dreapta sus al paginii. Urmați instrucțiunile și furnizați informațiile solicitate pentru a vă confirma identitatea.
  • Odată ce vă înscrieți, puteți vizualiza scorurile dvs. atât de la transuniune, cât și de Equifax și veți obține actualizări săptămânale gratuite.
  • Nu este nevoie să furnizați un număr de card de credit sau să efectuați plăți atunci când vă înscrieți. Dacă vă înscrieți pentru orice servicii financiare recomandate de Credit Karma, acestea vor primi o comision de la bancă sau creditor la care v-ați înscris.
  • 3. Încercați Credit Sesame pentru sfaturi financiare personalizate. Credit Sesame este un alt site de reputat care oferă scoruri gratuite de credit. Pentru a obține scorul dvs. gratuit de la Transunion, plus monitorizarea în timp real a oricăror modificări ale scorului dvs., mergeți la https: // CreditSamAmed.COM / și faceți clic pe butonul galben "Înscriere" din partea de sus a paginii.
  • De asemenea, veți obține un card de credit de credit și consultanță financiară personală bazată pe scorul dvs. curent și utilizarea creditului.
  • În timp ce Credit Sesame oferă aceste servicii de bază gratuit, puteți, de asemenea, să vă înscrieți pentru un membru plătit pentru a obține beneficii suplimentare, cum ar fi un raport de credit lunar de la cele 3 birouri de credit majore.
  • 4. Utilizați credit.com pentru a obține un scor gratuit și carte de raportare gratuit. Credit.COM oferă scoruri gratuite de credit de la Experian, plus o prezentare generală a oricăror factori care ar putea afecta creditul. Puteți obține scorul dvs. complet gratuit. Pentru a vă înscrie, mergeți la https: // credit.COM / și faceți clic pe butonul verde "Înscriere" din partea dreaptă sus a paginii.
  • Scorul dvs. de credit va fi actualizat de două ori pe săptămână.
  • De asemenea, puteți să vă înscrieți pentru un abonament plătit, numit "Extracredit", pentru a obține beneficii suplimentare, cum ar fi serviciile de reparații de credit și rapoartele de la majoritatea Birourilor de Credit.
  • 5. Explorați alte site-uri gratuite pentru a găsi una care satisface nevoile dvs. Dacă nu sunteți nebun despre karma de credit, de susan de credit sau credit.com, există o mulțime de alte opțiuni acolo. Check out site-uri precum Wallethub, Monetă, LendingTree și Quizzle. Comparați serviciile pe care le oferă pentru a afla care dintre ele funcționează cel mai bine pentru dvs. sau înscrieți-vă mai mult de un serviciu pentru a obține cea mai completă imagine posibilă a creditului dvs. gratuit.
  • Citiți amprenta fină și fiți precauți cu privire la utilizarea site-urilor care vă cer să furnizați informațiile despre cardul dvs. de credit. S-ar putea să vă blocați cu o taxă lunară surprinzătoare după terminarea procesului gratuit!
  • Diferitele site-uri ar putea folosi diferite metode de notare (cum ar fi Fico, VantagesCore sau un sistem de notare mai puțin comun), citiți cu atenție termenii serviciului sau solicitați un agent de service pentru clienți dacă aveți întrebări cu privire la modul în care a fost calculat scorul dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Opțiuni plătite
    1. Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 4
    1. Cumpărați scorul direct prin FICO pentru a obține scorul cel mai mulți creditori văd. Cu atât de multe modalități de a obține scorul dvs. de credit gratuit, de obicei, nu este nevoie să scot bani. Cu toate acestea, dacă este foarte important să vedeți scorurile exacte pe care majoritatea creditorilor îl privesc, ia în considerare achiziționarea unui scor de la Fair Isaac Corporation (FICO). Vizita https: // Myfico.COM / Pentru a cumpăra o copie a scorului dvs.
    • FICO primește datele sale din cele 3 principale agenții de raportare a creditelor (CRAS), Transunion, Equifax și Experian.
    • Puteți solicita diferite tipuri de scoruri FICO în funcție de nevoile dvs. De exemplu, dacă încercați să obțineți un împrumut auto, cereți un scor de auto FICO 8, 5 sau 2. Acestea sunt scorurile pe care le-au ars cel mai probabil creditorii auto.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 5
    2. Ia-ți VantagesCore, de asemenea, pentru a acoperi toate bazele tale. Nu toți creditorii folosesc FICO, deci ați putea dori, de asemenea, să obțineți VantagesCore. Acest scor este, de asemenea, creat cu date de la principalele 3 crari, dar cu diferențe ușoare în modul în care sunt calculate scorurile. Cumpărați VantagesCore direct de la Experian sau obțineți-l gratuit de la serviciile cum ar fi Karma de credit, carduri de credit.com sau comparare.
  • VantagesCore este deosebit de populară printre emitenții de carduri de credit, astfel încât ați putea dori să obțineți atât VantagesCore, cât și scorul dvs. FICO dacă solicitați un nou card de credit.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 3
    3. Lucrați cu un consilier de credit non-profit pentru a afla scorul dvs. Consilierii de credit non-profit pot căuta scorul dvs. de credit pentru dvs. În plus, pot examina raportul dvs. de credit cu dvs. și vă pot oferi sfaturi despre cum să vă îmbunătățiți scorul. În timp ce acest lucru este un pic mai complicat decât multe dintre celelalte opțiuni dvs., poate fi un pariu bun dacă sunteți preocupat de creditul dvs. sau încercați să luați o decizie financiară majoră. Dacă locuiți în u.S., Căutați o agenție aprobată de consiliere a creditelor în zona dvs. utilizând U.S. Directorul Departamentului de Justiție: https: // justiţie.GOV / UST / Lista-Credit-Agenții de consiliere - aprobat-11-USC-111.
  • Consilierii de locuințe vă pot ajuta, de asemenea, să obțineți scorul dvs. de credit. Utilizați U.S. Departamentul de locuințe și director de dezvoltare urbană pentru a găsi unul în zona dvs .: HTTPS: // Aplicații.Hud.GOV / Birouri / HSG / SFH / HCC / HCS.CFM.
  • Oricine poate obține ajutor de la un consilier de credit non-profit, indiferent de situația dvs. financiară. Acestea pot oferi anumite servicii, cum ar fi verificarea scorului dvs. sau vă oferă sfaturi de bază, gratuit. Un consilier rentabil ar trebui să furnizeze informații gratuite despre serviciile pe care le oferă și orice taxă pe care o percep.
  • Pur și simplu obținerea de informații de la un consilier de credit nu vă va afecta scorul de credit. Cu toate acestea, dacă vă înscrieți pentru un serviciu, cum ar fi un plan de gestionare a datoriilor, creditul dvs. ar putea suferi unele obstacole temporare, deoarece acest lucru implică adesea închiderea conturilor de credit.
  • Metoda 3 din 4:
    Înțelegerea scorului dvs
    1. Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 6
    1. Verificați scorul dvs. de 3 cifre pentru a determina dacă creditul dvs. este sărac, corect sau bun. Scorul dvs. de credit este un număr de 3 cifre între 300 și 850. Cu cât scorul dvs. este mai mare, cu atât este mai bine creditul. Uită-te la scorul dvs. și vezi dacă se încadrează într-una din următoarele variante:
    • 300-579: Scorurile din această gamă sunt considerate sărace. Un scor în această gamă ar putea face foarte dificil să vă aprobați pentru împrumuturi sau linii de credit.
    • 580-699: Scorurile din acest interval sunt corecte. S-ar putea să vă puteți califica pentru împrumuturi și linii de credit, dar la rate mai mari de dobânzi decât ați obține cu un scor mai bun.
    • 670-739: Aceste scoruri sunt bune. Cu un credit bun, vă puteți califica pentru o varietate mai largă de împrumuturi sau linii de credit.
    • 740-850: Scorurile din acest domeniu sunt foarte bune pentru excelent. Cu aceste tipuri de scoruri, veți avea o șansă bună de a fi aprobat pentru majoritatea creditelor și probabil că veți beneficia și pentru rate ale dobânzii mai mici.
  • 2. Uită-te la un instantaneu de credit pentru a înțelege ce vă afectează scorul. Multe site-uri web și servicii care oferă scoruri de credit vă vor oferi, de asemenea, o imagine de ansamblu generală a finanțelor dvs. și modul în care utilizați creditul dvs. Dacă nu sunteți sigur de ce aveți un scor particular, faceți o privire mai atentă, astfel încât veți avea un sentiment al zonelor care trebuie nevoie de muncă.
  • De exemplu, un instantaneu de credit de la compania dvs. de credit sau de carduri de credit ar putea arăta că scorul dvs. a făcut o lovitură deoarece utilizați cea mai mare parte a creditului disponibil.
  • Alți factori care pot avea un impact asupra scorului dvs. includ cât de mult ați plătit datoriile, câte plăți de facturare târziu sunt în evidența dvs. și dacă ați deschis recent carduri de credit noi.
  • 3. Comparați scorurile de la diferite companii pentru o imagine mai completă. Dacă ați obținut scoruri de la mai multe surse (cum ar fi banca dvs. și un site web gratuit de credit), ați putea observa că nu sunt la fel. Acest lucru se datorează faptului că există mai multe metode diferite de notare, iar diferite instituții financiare își iau datele din diferite surse. Pentru a obține un sentiment mai clar al numerelor potențiali ar putea să vadă, să se uite la scoruri din mai multe surse diferite.
  • Ori de câte ori utilizați un serviciu de raportare a scorului de credit, citiți imprimarea fină sau discutați cu un specialist despre modul în care sunt calculate scorurile. În acest fel, nu vor exista surprize.
  • Metoda 4 din 4:
    Raport de credit anual
    1. Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 7
    1. Du-te la AnualCreditreport.com pentru a comanda raportul dvs. Dacă trebuie să știți mai multe despre scorul dvs. de credit, să comandați un raport de credit gratuit de la unul sau la toate cele 3 bretele principale. Aveți dreptul la un raport gratuit de la fiecare CRA O dată pe an. În loc să urmăriți scorul dvs. cu fiecare CRA separat, le puteți obține într-un singur loc. Mergi la https: // anualcreditreport.COM și navigați la "Cereți-vă acum!"Link.
    • De asemenea, puteți explora alte informații despre rapoartele de credit, cum ar fi cum să solicitați un raport în condiții speciale, mergând la fila "Totul despre rapoartele de credit".
    • Deoarece atât de mulți oameni suferă de dificultăți financiare datorită pandemiei de coronavirus, toate cele 3 CRA oferă în prezent rapoarte săptămânale gratuite până în aprilie 2021.
    • Raportul dvs. de credit face nu Includeți scorul dvs. de credit! Dacă aveți nevoie de scorul dvs., va trebui să obțineți acest lucru separat.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 8
    2. Completați un formular cu informațiile dvs. de identificare. Pentru a începe procesul de solicitare a rapoartelor dvs. de credit, faceți clic pe butonul Red "Solicitați rapoartele dvs. de credit". Veți fi direcționat către o formă scurtă. Completați următoarele informații:
  • Numele tău complet
  • Data nașterii dvs
  • Numărul dvs. de securitate socială
  • Adresa ta curenta
  • Adresa dvs. anterioară, dacă ați trăit la adresa dvs. curentă pentru mai puțin de 2 ani
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 9
    3. Alegeți raportul (raportul) pe care doriți să îl priviți. Apoi, veți avea o opțiune pentru a selecta 1, 2 sau toate cele 3 rapoarte. Bifați caseta de lângă fiecare raport pe care doriți să îl vizualizați.
  • Amintiți-vă, puteți obține numai fiecare raport gratuit o dată pe an, astfel încât să doriți să le răspândiți dacă sunteți pe punctul de a face o achiziție majoră (cum ar fi cumpărarea unei mașini noi).
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 10
    4. Răspundeți la câteva întrebări pentru a vă verifica identitatea. Înainte de a putea vedea raportul dvs., va trebui să răspundeți la mai multe întrebări. Acestea vor fi puțin mai dure de răspuns, deoarece sunt menite să vă protejeze identitatea. Păstrați înregistrările financiare la îndemână în cazul în care aveți o întrebare pe care nu o puteți răspunde cu ușurință din memorie.
  • De exemplu, ați putea obține o întrebare despre o adresă în care ați trăit sau data la care ați deschis un cont financiar specific.
  • Întrebările sunt alegeri multiple, deci dacă aveți probleme cu răspunderea, începeți prin eliminarea oricăror răspunsuri, știți că sunt greșite.
  • Dacă nu puteți răspunde la întrebări, contactați raportul de credit anual sau persoana în care încercați să obțineți un raport de la. Acestea ar putea cere documente pentru a vă ajuta să vă dovedi identitatea.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 11
    5. Revizuiți și salvați raportul de credit gratuit. Odată ce răspundeți la întrebările de securitate, veți primi raportul dvs! Uitați-vă și salvați o copie pe hard disk. Sau, imprimați-l astfel încât aveți o copie de hârtie pentru înregistrările dvs.
  • Raportul de credit gratuit nu va include scorul dvs. de credit, dar va oferi informații care vă pot ajuta să înțelegeți de unde a venit scorul dvs.
  • Dacă ați solicitat mai mult de un raport, va trebui să repetați procesul de verificare pentru fiecare raport separat.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 12
    6. Apel sau poștă într-un formular dacă nu doriți să faceți o cerere online. Dacă aveți probleme cu formularul online sau preferați să obțineți raportul dvs. într-un alt mod, aveți opțiuni. Apelați 1-877-322-8228 Pentru a solicita raportul dvs. prin telefon. Dacă aveți nevoie de servicii TTY, apelați 711 și cereți operatorului să vă conecteze la 1-800-821-7232.
  • De asemenea, puteți completa un formular și trimiteți-l la adresa:
  • Serviciul de solicitare a rapoartelor de credit anuale
  • PO Caseta 105281
  • Atlanta, GA 30348-5281
  • Puteți găsi formularul de solicitare aici: https: // consumator.FTC.GOV / Articole / PDF-0093-ANUAL-RAPORT-Solicitare-Formular.pdf.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 13
    7. Examinați raportul dvs. detaliat pentru a înțelege ce afectează scorul dvs. Pentru a obține un sentiment de unde vine scorul dvs. și cum să imbunatateste-l, Uitați-vă cu atenție la raportul dvs. de credit. Raportul dvs. va include o varietate de detalii care ajută CRAS și creditorii determină cât de bun este creditul dvs. Acestea pot include:
  • Datoria dvs. actuală totală
  • Ce tipuri de împrumuturi sau conturi pe care le aveți
  • Cât de mult din creditul dvs. total pe care îl utilizați în prezent
  • Istoricul dvs. de plată, inclusiv plățile întârziate
  • Orice istorie de faliment, procese sau arestări
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 14
    8. Uită-te îndeaproape pentru inexactități și erori. Din păcate, este total posibil ca erorile să apară în raportul dvs. de credit - și aceste erori vă pot împiedica scorul! Verificați-vă raportul îndeaproape și căutați tot ce nu pare corect.
  • De exemplu, poate ați plătit o datorie, dar este încă listată ca activă în raportul dvs. Sau, ar putea exista conturi enumerate sub numele dvs. care nu vă aparțin.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 15
    9. Raportați oricăror erori către CRA și compania care a furnizat informațiile. Dacă vedeți o problemă, nu ezitați să o raportați! Dacă puteți să-l fixați, acesta va contribui la creșterea scorului. Va trebui să scrieți o scrisoare care să dispună informațiile la Ci în cauză, precum și oricare dintre instituțiile au prezentat informațiile incorecte la CRA.
  • De exemplu, dacă compania de carduri de credit nu a raportat că ați plătit cardul dvs., va trebui să contactați atât acestora, cât și agenția de raportare a creditelor care arată problema în raport cu raportul dvs.
  • Puteți găsi aici o scrisoare de dispoziție: https: // consumator.FTC.Gov / Articole / 0384-Exemplu-Scrisoare-Errors-Raport-dvs. de credit.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să furnizați informații pentru a vă sprijini litigiul, cum ar fi o chitanță pentru o plată care nu se reflectă în raportul dvs. de credit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu ați utilizat vreodată un card de credit înainte sau ați împrumutat bani în orice capacitate, probabil că nu veți avea credit - adică pur și simplu nu aveți încă un scor de credit încă. Veți avea nevoie de stabilirea creditului Pentru a obține un scor.
  • Dacă aveți nevoie să vă îmbunătățiți scorul de credit, luați în considerare planificarea plăților facturii, astfel încât să plătiți săptămânal în loc de lunar. Acest lucru poate contribui la creșterea scorului dvs. de credit mai rapid.
  • Avertizări

    Fiți precauți cu privire la înșelătorii atunci când primiți rapoarte gratuite sau scoruri! Întotdeauna cercetați orice companie care oferă aceste servicii și asigurați-vă că sunt recomandate de surse în care puteți avea încredere, cum ar fi Biroul de protecție a consumatorilor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar