Cum se adaugă cineva pe cardul dvs. De credit

Indiferent dacă doriți să autorizați un angajat să utilizeze o carte de companie sau să ajuți un membru al familiei printr-o situație de urgență, adăugând pe cineva la un cont de card de credit este un proces relativ direct. Cu toate acestea, există mai multe considerații pe care ar trebui să le luați înainte, după, iar în timpul procesului pentru a evita orice nerespectare de-a lungul drumului.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia de către cine să adauge
  1. Imagine intitulată Alegeți un model de rol Pasul 11
1. Cunoașteți argumentele pro și contra de a adăuga un utilizator autorizat. Când adăugați cineva în contul dvs. de card de credit, acestea sunt capabile să facă taxe legale utilizând cardul. Evident, acordarea unei alte persoane la finanțele dvs. este o decizie majoră, astfel încât să știți argumentele pro și contra înainte de a începe procesul.
  • Adăugarea pe cineva la contul dvs. de card de credit are multe avantaje. Dacă cineva nu poate solicita un card de credit pe cont propriu din cauza istoricului financiar slab, acesta le poate permite să construiască un scor de credit în funcție de emitentul cardului de credit sau să-i ajute să învețe cum să gestioneze banii dacă vă plati înapoi în fiecare lună. Puteți să vă asigurați că cineva are bani disponibili în caz de urgență. Având un cont de card de credit este adesea mai convenabil decât crearea mai multor.
  • Adăugarea cuiva pe cardul dvs. de credit are și dezavantajele sale. Există o datorie suplimentară, deoarece sunteți responsabil din punct de vedere legal pentru toate acțiunile pe care le ia un utilizator autorizat. Orice plăți pierdute sau daune de scor de credit afectează amândoi. Conturile comune au dus, de asemenea, la relații tensionate între utilizatori, deoarece vina intră în joc dacă există probleme cu plățile.
  • Imagine intitulată se aplică pentru sprijinul pentru copii Pasul 21
    2. Distinge între un utilizator autorizat și un deținător de cont comun. Când adăugați pe cineva pe cardul dvs. de credit, sunt fie un deținător comun de cont, fie un utilizator autorizat. Responsabilitățile și drepturile acestei persoane se schimbă în mod mult în funcție de statutul lor.
  • Un utilizator autorizat are dreptul de a utiliza cardul de credit emis titularului cardului, dar nu are responsabilitate financiară atunci când vine vorba de plata unor împrumuturi acumulate.
  • Titularii comuni ai contului împărtășesc proprietatea asupra contului și au o mare răspundere atunci când vine vorba de rambursarea datoriei ca titularul original al cardului.
  • Trebuie să luați o decizie, în funcție de situația financiară a ambelor părți implicate, indiferent dacă persoana pe care o adăugați va fi un titular de cont comun sau un utilizator autorizat.
  • Imaginea intitulată Reduceți plățile dvs. de împrumut pentru studenți Pasul 6
    3. Cunoașteți efectul asupra scorului dvs. de credit. Mulți oameni se întreabă, când adăugați pe cineva pe cardul lor de credit, cum și dacă această acțiune va afecta scorul dvs. de credit. Acestea sunt informațiile pe care ar trebui să le înțelegeți înainte de a lua decizii.
  • Rapoartele de credit, în general, nu furnizează informații despre utilizatorii autorizați. Adăugarea unui utilizator în și în sine nu ar trebui să afecteze scorul dvs. de credit. Cu toate acestea, sunteți responsabil pentru orice taxă pe care o face această persoană. Dacă noul utilizator autorizat abuzează privilegiile, puteți ajunge cu datorii mari pe care nu le puteți plăti. Acest lucru va afecta scorul dvs.
  • Noul scor de credit al utilizatorului va fi afectat mai direct. În cazul în care emitentul de carduri de credit raportează utilizatorii autorizați, contul va apărea în raportul lor de credit, iar scorul lor de credit se poate schimba pentru mai bine sau pentru mai rău, în funcție de istoricul dvs. financiar.
  • Când adăugați un titular comun de cont, ambele părți vor apărea în raportul de credit al fiecărui individ. La fel ca adăugarea unui utilizator autorizat, acest lucru nu va afecta scorul dvs. de credit în și în sine. Cu toate acestea, un titular de cont comun nu poate fi eliminat cu ușurință din cont dacă există taxe restante. Raportul dvs. de credit ar putea fi afectat mai grav datorită longevității potențiale a oricăror daune efectuate.
  • Partea 2 din 3:
    Adăugând un utilizator
    1. Imaginea intitulată Începeți o scrisoare Pasul 1
    1. Știu cine poate fi adăugat într-un cont. Mulți oameni sunt surprinși să știe că, cu informațiile necesare, oricine poate fi adăugat ca utilizator autorizat într-un cont bancar. Cu toate acestea, adăugarea cuiva în contul dvs. le oferă acces la finanțele dvs. și care vă pune într-o poziție incredibil de vulnerabilă. Nu este recomandat să adăugați pe oricine dacă nu ați stabilit ferm o relație personală sau profesională cu acea persoană.
    • Ar trebui să selectați pe cineva pe care îl puteți încrede pe deplin sau pe cineva care este la fel de investit în menținerea integrității contului intactă ca și tine.
    • Majoritatea relațiilor de utilizator autorizate sunt cuplurile, părintele / copilul și angajatorul / angajat.
    • Amintiți-vă, cu atât mai mult a stabilit relația cu persoana cu atât mai bine.
  • Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 11
    2. Aflați politica băncii dvs. De cele mai multe ori, puteți adăuga utilizatori autorizați prin telefon sau online. Politicile bancare variază și banca dvs. specifică ar putea avea cerințe speciale în funcție de circumstanțele dvs.
  • Sunați-vă banca și întrebați-le cum să adăugați un utilizator. Unele bănci pot face acest lucru la telefon sau online, dar este posibil să trebuiască să discutați problema în persoană sau să completați o cerere de hârtie.
  • Orice întrebări pe care trebuie să le fi adresate cu banca. Întrebați-i cum să elimine un utilizator autorizat sau deținător comun de cont și care sunt responsabilitățile financiare exacte în ceea ce privește utilizarea cardului. Amintiți-vă, vă faceți un risc prin acordarea unui acces la finanțele dvs. Ar trebui să intri cu cât mai multe informații posibil.
  • Imagine intitulată Conduită Pasul 2
    3. Adunați informațiile necesare. Asigurați-vă că aveți toate informațiile necesare înainte de a încerca să adăugați utilizatorul. Cele mai multe bănci necesită următoarele informații pentru a adăuga un utilizator în contul dvs.:
  • Numele utilizatorului
  • Data nașterii
  • Numărul lor de securitate socială
  • Banca dvs. ar putea dori alte informații în funcție de politicile lor. Verificați cerințele în prealabil pentru a vă asigura că aveți tot ce aveți nevoie înainte de a se stabili lucrurile.
  • Partea 3 din 3:
    Discutarea contului cu noul utilizator
    1. Imaginea intitulată mâner un angajat
    1. Stabilește regulile de bază mai devreme. Odată ce ați adăugat pe cineva în contul dvs., trebuie să stabiliți reguli concrete pentru utilizarea cardului pentru a evita neînțelegerile care duc la tensiuni între utilizatori. Este o idee bună să punem în scris acorduri și să aveți ambele părți să semneze și să se întâlnească pentru a evita neînțelegerile mai târziu.
    • Explicați cerințele dvs. în ceea ce privește taxele și plata. Vă așteptați ca această persoană să adere la anumite limite de cheltuieli? Câți bani, dacă există, se așteaptă să plătească când vine proiectul de lege? Acestea sunt probleme pe care ar trebui să le lucrați mai devreme.
    • Când pot folosi cardul? Unii oameni se așteaptă ca cartea lor de credit să fie pentru urgențe numai în timp ce alții sunt în regulă cu încărcarea chiriei și a alimentelor la card. Decideți când cardul poate fi utilizat și în ce scopuri.
    • Dacă o regulă este spartă, cum veți continua? Există ceva nou de utilizator care să facă acest lucru să vă conducă să le eliminați din cont? Fiți clar despre zona dvs. de confort în ceea ce privește utilizarea cardului și când și de ce le puteți tăia.
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 4
    2. Planul pentru vremurile rele. Ce se întâmplă dacă cineva depășește sau refuză să plătească? Ar trebui să aveți un plan de joc în fața timpului dacă apar probleme.
  • Este posibil să setați alerte de cont prin intermediul băncii dvs., astfel încât să fiți informați despre orice situație îngrijorătoare. Dacă aveți vreo preocupare cu noul utilizator, aceasta ar putea fi o idee bună.
  • Dacă cineva refuză plata, ce veți face? Veți urmări acțiunea legală sau pur și simplu să le eliminați din cont și să mergeți mai departe? În funcție de o varietate de factori, cum ar fi relația dvs. cu noul utilizator, trebuie să aveți un plan în vigoare dacă ceva nu este greu.
  • Imaginea intitulată Obțineți o treaptă de locuri de muncă Pasul 4
    3. Au un dialog continuu cu noul utilizator. Nu lăsați pur și simplu să renunțe la comunicare după ce contul este configurat. Asigurați-vă că dialogul despre utilizarea cardului este o problemă în curs de desfășurare.
  • Este util ca unii oameni să programeze ocazionali pentru a vorbi despre cum și când se folosește cardul. Dacă există dezacorduri, ele pot fi discutate aproximativ o dată pe lună pentru a evita tensiunile din clădire.
  • Orice modificări potențiale, cum ar fi limita de cheltuieli a cardului, ar trebui, de asemenea, discutate. Open Communication este cheia pentru evitarea animozității între dvs. și noul utilizator al cardului.
  • Imaginea intitulată Obțineți un împrumut personal Pasul 1
    4. Scoateți utilizatorul dacă este necesar. Dacă se întâmplă probleme, ați putea decide că este mai bine să eliminați un utilizator din contul dvs.
  • Procedura de eliminare a unui utilizator autorizat variază de la bancă la bancă, dar majoritatea locurilor necesită un apel telefonic sau o cerere scrisă. În timp ce majoritatea băncilor sunt fie, fie, unele bănci necesită un apel telefonic și o cerere de urmărire în scris.
  • Eliminarea unui titular de cont comun poate dura mai mult timp, mai ales dacă nu sunteți titularul contului principal. Deși acest lucru poate fi făcut ocazional în scris sau cu un apel telefonic, este adesea nevoie de o întâlnire de ședere cu banca. Adresați-vă băncii despre eliminarea unui titular comun de cont pentru a afla cerințele lor specifice.
  • sfaturi

    Cereți creditorului ceea ce politica lor este pentru raportarea utilizatorilor autorizați pentru a vă asigura că sunteți confortabil cu politica.
  • Selectați un card de credit stabilit în care aveți istoric de credit bun atunci când adăugați pe cineva pe cardul dvs. de credit sau puteți risca o creștere a APR.
  • Pentru a ajuta pe cineva cu creditul sărac să-și îmbunătățească creditul, sugerează că persoana primește o carte securizată în care vor depune o sumă stabilită în cont pentru o anumită perioadă de timp.
  • Avertizări

    Încă o dată, autorizați numai utilizatorii în care aveți încredere. Vă puneți cu un risc deosebit, oferindu-vă informațiile financiare și nu doriți să acumulați deteriorarea creditului dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar