Cum să aplicați oțetul de cidru de mere la păr

Oțetul de cidru de mere nu este doar un produs alimentar de sănătate Staple - poate fi, de asemenea, folosit ca un produs eficient de frumusețe pentru părul tău. Tot ce aveți nevoie este oțetul de cidru de mere nefiltrate și apă pentru a face o soluție de păr care poate ajuta cu scalpul mâncărime, spargerea părului și ar putea chiar să vă ajute părul să crească mai repede. Aplicarea oțetului de cidru de mere la părul dvs. poate, de asemenea, elimina acumularea produsului, făcând părul să arate extra strălucitor și neted.

Pași

Partea 1 din 2:
Amestecarea soluției de păr de cidru de cidru de mere
  1. Imagine intitulată Aplicați oțetul de cidru de mere la părul Pasul 1
1. Găsiți o oțet de cidru de mere brute, nefiltrate. Când faceți cumpărături pentru oțetul de cidru de mere să se aplice părului, alegeți o oțet de cidru de mere nefiltrate, care este mai degrabă tulbure decât clar. Vingarile clare de cidru de mere sunt pasteurizate pentru a îndepărta sedimentul care face ca oțegarul de cidru de mere brutal înnorat. Sedimentul conține substanțele nutritive care sunt benefice pentru părul dvs., deci este cel mai bine să utilizați un produs de oțet brut, nefiltrat.
  • Cele mai multe vinegari de cidru de mere ecologice sunt nepasteurizate, deci este o idee bună să verificați magazinele de produse alimentare ecologice.
  • Imagine intitulată Aplicați oțetul de cidru de mere la părul Pasul 2
    2. Măsurați părțile egale oțet de cidru de mere și apă. Pentru a face o soluție de oțet de cidru de mere pentru părul dvs., utilizați 1 parte de apă la fiecare 1 parte Oțet de cidru de mere. De exemplu, dacă efectuați un lot mare de clătire, încercați să amestecați 8 uncii (230 g) de oțet de cidru de mere pentru fiecare 8 uncii (230 g) de apă.
  • Dacă pielea este sensibilă, încercați un amestec mai diluat, cum ar fi 1 parte oțet de cidru de mere la fiecare 2 sau 3 părți apă. Acest lucru va face clătirea mai puțin acidă și mai ușoară pe piele.
  • Utilizați apă caldă pentru a face aplicarea soluției mai confortabile.
  • Imagine intitulată Aplicați oțetul de cidru de mere la părul Pasul 3
    3. Se amestecă ingredientele într-o ceașcă sau o sticlă de pulverizare. Odată ce ați măsurat ingredientele la raportul preferat, turnați oțetul de cidru de mere și apă într-o pahar sau o sticlă de pulverizare. Agitați sau amestecați cu o spatulă sau o lingură pentru a se amesteca bine.
  • Folosirea unei sticle de pulverizare poate fi utilă deoarece vă poate ajuta să aplicați soluția mai uniform asupra părului. Dacă utilizați o sticlă de pulverizare, asigurați-vă că este nou și curat, deoarece orice reziduu din alte produse poate fi dăunător părului.
  • Dacă nu aveți nevoie să o utilizați imediat, puteți stoca soluția părului rămas în frigider timp de până la două săptămâni.
  • Imagine intitulată Aplicați oțetul de cidru de mere la părul Pasul 4
    4. Adăugați câteva picături de ulei esențial preferat. Pentru substanțele nutritive suplimentare sau pentru a masca mirosul de oțet, adăugați câteva picături (1 până la 3) de ulei esențial preferat la oțetul de cidru de mere și soluția de apă. Lavandă, rozmarin, lemongrass și arbore de ceai sunt toate uleiurile esențiale găsite frecvent în produsele de păr și conțin substanțe nutritive care vă pot ajuta să vă faceți părul mai sănătos. Lavanda, arborele de ceai, iar rozmarinul sunt deosebit de populare pentru stimularea creșterii sănătoase a părului, în timp ce lemongrass poate ajuta cu scalpul mâncărime cauzat de mătreață.
  • Fiți atenți cu uleiurile fierbinți, cum ar fi menta, totuși, deoarece acestea vă pot irita pielea. Dacă doriți să adăugați un ulei fierbinte cum ar fi menta la soluție, rămâneți la 1 la 2 picături până când știți cum ți-a influențat uleiul.
  • Partea 2 din 2:
    Aplicarea soluției la părul dvs
    1. Imagine intitulată Aplicați oțetul de cidru de mere la părul Pasul 5
    1. Șampon și condiționați părul dvs. ca de obicei. Folosind șamponul și balsamul la alegere, spălați-vă părul așa cum ați fi în mod normal. Clătiți bine cu apă înainte de a aplica soluția de oțet de cidru de mere.
    • Asigurați-vă că ați clătit complet șamponul și balsamul din părul dvs. Acest lucru se va asigura că oțetul de cidru de mere nu are o reacție adversă la substanțele chimice din șampon sau balsam.
    • Dacă nu utilizați, de obicei, balsam, puteți să-l săriți - soluția de oțet de cidru de mere va face părul moale și neted oricum! 
  • Imagine intitulată Aplicați oțetul de cidru de mere la părul Pasul 6
    2. Aplicați soluția de oțet de cidru de mere pentru a curăța, părul umed. Se toarnă sau pulverizați soluția pe părul dvs., asigurându-vă că utilizați suficient pentru a vă acoperi întregul cap. Masați soluția în păr și scalp pentru câteva secunde pentru a ajuta la stimularea creșterii părului.
  • Dacă soluția dvs. se află într-o ceașcă în loc de o sticlă de pulverizare, vă înclinați capul înapoi când se toarnă pentru a împiedica apariția soluției.
  • Dacă aveți capete împărțite, petreceți puțin timp suplimentar frecați soluția în capetele părului.
  • Imagine intitulată Aplicați oțetul de cidru de mere la părul Pasul 7
    3. Lăsați soluția să se odihnească pe părul dvs. timp de 2 până la 10 minute. Lăsați soluția în părul dvs. timp de 2 până la 10 minute, în funcție de cât de puternică este soluția dvs. și cât de sensibilă este pielea dvs. Dacă aceasta este prima dată când aplicați oțetul de cidru de mere la părul dvs., ați putea dori să clătiți după 2 minute de când nu știți cum vă va afecta soluția.
  • Dacă soluția dvs. este puternică (i.E. Dacă ați folosit un raport de 1: 1), nu lăsați soluția mai mult de 10 minute, deoarece vă poate irita grav pielea. Chiar dacă nu aveți pielea sensibilă, este mai bine să se ridice pe partea prudenței pentru prima dată.
  • Imagine intitulată Aplicați oțetul de cidru de mere la părul Pasul 8
    4. Clătiți complet soluția. Spălați soluția de oțet de cidru de mere din păr cu apă curată. După ce soluția este clătită, vă puteți usca părul ca de obicei. Evitați utilizarea oricăror produse până când părul dvs. este complet uscat, apoi stilul ca de obicei. Părul tău va fi strălucitor, sănătos și neted la atingere.
  • Imagine intitulată Aplicați oțetul de cidru de mere la părul Pasul 9
    5. Aplicați soluția Oțet Cider Apple la părul dvs. de la 1 la 3 ori pe săptămână. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați soluția Apple Cider Oțet pe părul dvs. de la 1 până la 3 ori pe săptămână pentru a curăța acumularea produsului și asigurați-vă că părul rămâne sănătos și puternic. Dacă părul dvs. tinde să fie uscat, încercați să aplicați mai rar, despre o dată pe săptămână, pentru a evita uscarea părului. Dacă părul dvs. este deosebit de uleios, încercați să aplicați soluția de oțet de cidru de mere de până la 3 ori pe săptămână.
  • Chiar și atunci când este diluat cu apă, oțetul de cidru de mere este acid și ar putea irita pielea. Dacă observați orice semne de iritație ușoară, cum ar fi roșeață sau mâncărime, încercați să diluați soluția cu mai multă apă și / sau utilizând soluția de oțet de cidru de mere mai puțin frecvent. Dacă iritarea este severă și observați semne de erupție cutanată sau simțiți orice ardere, întrerupeți utilizarea și consultați-vă medicul dacă nu se îmbunătățește.
  • Avertizări

    Evitați amestecarea oțetului de cidru de mere direct cu șampon sau balsam. Acest lucru poate cauza o reacție adversă care poate fi foarte dăunătoare părului dvs.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Oțet de cidru de mere brute, nefolosite
    • Apă
    • Curățați curea sau o nouă sticlă de pulverizare
    • Şampon
    • (Numai dacă îl utilizați în mod normal)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar