Cum se echilibrează ph-ul în păr în mod natural

Părul tău probabil pare destul de neutru, dar știai că este de fapt ușor acid? Pe scara PH, 7 este neutru - orice mai mare decât este alcalin și orice altceva mai mic care este acid. PH-ul scalpului dvs. ar trebui să fie de aproximativ 5.5 și părul în sine ar trebui să fie în jur de 3.6. Cu toate acestea, produsele de păr și tratamentele chimice pot afecta pH-ul părului - pot ridica alcalinitatea, făcând pH-ul părului prea mare. Din fericire, există câteva metode naturale care vă pot ajuta să vă echilibrați pH-ul părului, restabilind stralucirea sănătoasă.

Pași

Metoda 1 din 9:
Coborâți pH-ul părului dacă este frizzy și uscat.
1. Dacă pH-ul părului tău este în afara echilibrului, este de obicei prea mare sau prea alcalin. Când se întâmplă asta, cuticulele de pe părul tău se vor deschide și părul tău va arăta plictisitor, uscat și frizzy. Acest lucru se poate întâmpla dacă părul dvs. este tratat chimic cu anumite coloranți sau îndrepțiți. Cu toate acestea, unele șampoane naturale pot ridica, de asemenea, pH-ul părului. S-ar putea să începeți chiar să aveți probleme cu ciuperca sau bacteriile pe scalpul dvs.
  • Dacă aveți părul în mod natural, cuticulele dvs. sunt deja deschise, astfel încât să utilizați mai multe produse acide pentru a aduce phostul părului în jos.
Metoda 2 din 9:
Utilizați un șampon și balsam echilibrat de pH.
1. Apoi puteți urma cu un tratament acid dacă aveți nevoie. Multe curățitoare naturale de păr sunt foarte alcaline, făcându-le cu adevărat aspru pe părul tău. În schimb, lipiți la curățitori care sunt mai aproape de pH-neutru. Utilizați benzi de testare a pH-ului pentru a testa aciditatea oricăror săpunuri naturale sau șampoane pe care le cumpărați sau faceți o șampon echilibrat de pH din ingrediente cum ar fi laptele de cocos sau făina de secară. În mod ideal, șampoanele și balsamurile nu ar trebui să aibă un pH mai mare de 5.5.
  • Cea mai ușoară modalitate de a reduce pH-ul părului tău este să folosească un șampon acid. Cu toate acestea, deoarece mulți curățitori naturali sunt alcalini, care poate fi greu atunci când mergeți verde.
  • Dacă utilizați un șampon alcalin, puteți urmări cu o clătire sau balsam care este ușor acid pentru a restabili strălucirea sănătoasă a părului. Dacă utilizați un dispozitiv de curățare cu un pH foarte ridicat și apoi o soluție foarte acidă, va fi cu adevărat aspru pe părul tău, deci este mai bine să rămâi mai aproape de un regim echilibrat cu pH.
Metoda 3 din 9:
Fă o curățare neutru la pH cu săpun castilic și lapte de nucă de cocos.
1. Aceasta este o opțiune bună dacă doriți să faceți un lot mai mare de șampon. Încercați să faceți un șampon natural, echilibrat prin amestecare /3 Cupa (160 ml) de săpun Castic, 2TSP (9.9 ml) ulei de măsline extra virgin și /2 (120 ml) de lapte de nucă de cocos. Puteți chiar să adăugați până la 30 picături de un ulei esențial, cum ar fi iasomie, lavandă sau rozmarin pentru a face șamponul miros bun.
  • Se toarnă amestecul într-un borcan sau o sticlă. Puteți să o păstrați apoi la temperatura camerei sau să o păstrați în frigider.
  • Deoarece acest lucru conține săpunul castrat, acesta va fi în continuare ușor alcalin, dar laptele de nucă de cocos va ajuta la aducerea pragului într-o gamă mai delicată.
Metoda 4 din 9:
Amestecați-vă propriul șampon de făină de rye echilibrat.
1. Faceți acest lucru în loturi mici, astfel încât să nu strică. Ar putea părea ciudat, dar făina de secară este cu adevărat populară în comunitatea naturală de îngrijire a părului. Doar amestecați 2 linguri (12.7 g) de făină de secară ușoară, cu puțină apă până când devine o pastă foarte curgătoare. Lucrați în scalpul dvs. și de-a lungul lungimii părului, apoi clătiți bine părul.
  • Dacă aveți în plus, îl puteți salva timp de 2-3 zile - dar aruncați-l dacă începe să miroasă.
Metoda 5 din 9:
Utilizați soda de copt urmată de un acid ca un clarificator ocazional.
1. Soda de copt este foarte alcalină, deci nu este un șampon regulat bun. Mulți oameni se deplasează de sodiu ca o modalitate excelentă de a trece de la șampoanele comerciale. Va face părul tău cu adevărat curat și pentru o perioadă scurtă de timp, părul tău ar putea părea sănătos și lucios. Cu toate acestea, soda de copt este extrem de alcalină și este, de asemenea, foarte abrazivă. Dacă o utilizați pe o perioadă lungă de timp, părul dvs. va începe probabil să arate plictisitor și frizzy.
  • Dacă o să o folosiți deloc, este mai bine să nu o faceți mai mult de o dată la câteva săptămâni pentru a elimina acumularea produsului - și urmați-o întotdeauna cu un tratament acid, cum ar fi o oțet de cidru de mere.
Metoda 6 din 9:
Spritz părul cu suc de aloe pentru a reduce pH-ul.
1. Acest acid blând va ajuta la echilibrarea curățătorilor ușor alcalini. Umpleți o sticlă de pulverizare cu suc de aloe cu frunze întregi - pe care le puteți găsi la multe magazine de sănătate și box-uri mari. După ce vă spălați părul, ceață din rădăcini la vârfurile cu sucul de aloe. Acest lucru vă va ajuta să închideți cuticulele părului, luptând de pe frizz.
  • Jucul de aloe are un pH de aproximativ 4.5, care este destul de aproape de aciditatea naturală a părului. De aceea este bine pentru a ajuta la echilibrarea pH-ului părului.
  • De asemenea, puteți utiliza gel Aloe Vera, dar asigurați-vă că clătiți-l foarte bine sau ar putea să vă lăsați părul să vă simțiți crocante.ju
Metoda 7 din 9:
Clătiți cu oțet de cidru de mere diluat pentru a aduce phoul.
1. Evitați să utilizați ACV pur, deși este probabil prea acid. Oțetul de cidru de mere are un pH de aproximativ 2-3, care este mai mic decât pH-ul părului tău. Pentru ao împiedica să fie prea aspru, este important să o diluați cu apă - în mod ideal, utilizați aproximativ 1 parte oțet și 5 părți apă. După ce v-ați șamponat, turnați oțetul peste părul dvs. sau cu o sticlă cu o sticlă de pulverizare. Lăsați-o să stea aproximativ 30 de secunde, apoi clătiți-o departe.
  • De obicei, mirosul de oțet va dispărea până când părul se usucă.
Metoda 8 din 9:
Starea profundă a părului dvs. dacă aveți nevoie să ridicați pH-ul.
1. Va trebui doar să faceți acest lucru dacă ați depășit acizii pe părul dvs. Deoarece părul tău este în mod natural acid, este mai sănătos atunci când pH-ul este scăzut. Cu toate acestea, dacă ați folosi un acid puternic, cum ar fi oțet de cidru de mere nediluat pe părul dvs., ar putea începe să pară slab și uscat. Dacă se întâmplă acest lucru, tăiați înapoi pe acizii pe care îi utilizați. De asemenea, utilizați un balsam adânc pentru a restabili umiditatea și strălucirea. Puteți chiar face o mască naturală de păr natural tu:
  • Se amestecă 2 linguri de ulei de nucă de cocos și 1 linguriță (15 ml) de ulei de măsline pentru un tratament profund hrănitoare.
  • Combinați jumătate din gălbenușurile de ou avocado, 1-2 și 1/2 cană (120 ml) maioneză pentru o mască care va hidrata chiar și cele mai stricte buclele.
  • Amestecați 8 căpșuni, 2 linguri (30 ml) de maioneză și 1 lingură (15 ml) de miere pentru o mască care vă va lăsa părul mirosind la fel de bine cum arată!
Metoda 9 din 9:
Încercați să echilibrați dieta.
1. Fiți atenți la pH-ul alimentelor pe care le consumați. Modul în care mâncați vă poate afecta întregul corp - inclusiv scalpul și părul. Dacă aveți tendința de a mânca o mulțime de alimente care sunt mai alcaline, cum ar fi lactate și păsări de curte, părul dvs. ar putea începe să arate asta. Încercați să adăugați în alimente mai acide cum ar fi fructe de padure, oțet și iaurt pentru a vedea dacă aceasta face diferența.

sfaturi

Partajați pe rețeaua socială:
Similar