Cum de a spori părul gri

Dacă este bine îngrijit, părul gri este izbitoare și superb. În timp ce mulți oameni merg gri natural în timp ce vârî cu vârsta, părul gri vopsit devine tot mai popular în rândul oamenilor mai tineri. Pentru a vă îmbunătăți gri și profitați la maximum de culoarea sa frumoasă, trebuie să aveți grijă de părul vostru. Mențineți părul dvs. gri natural cu șampoane clarificatoare sau de echilibrare a culorilor. De asemenea, puteți să o îmbunătățiți cu evidențieri, lumini sau chiar o atingere de culoare aici și acolo. Dacă ați vopsit părul gri, va trebui să luați măsuri de precauție suplimentare pentru a preveni deteriorarea și menținerea culorii de argint.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îngrijirea părului gri în mod natural
  1. Imagine intitulată Îmbunătățirea părului gri Pasul 1
1. Spălați-vă părul cu un șampon de hidratare și balsam. Masați șamponul în scalpul dvs. pentru câteva minute pentru a stimula foliculii și pentru a crește circulația la scalp. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați părul sănătos. Aplicați balsamul următor și lăsați-l pe timp de 1 până la 2 minute sau așa cum este indicat pe sticlă, înainte de a le clăti.
  • Căutați șampoane și balsamuri bogate în sulfate, antioxidante, pentru a vă menține părul sănătos și hidratat. Dacă părul dvs. este uleios sau tinde să sufere de acumularea de produs, puteți șampona ori de câte ori o dată în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Îmbunătățiți părul gri Pasul 2
    2. Spălați decolorarea cu un șampon clarificator. Șamponul de clarificare este formulat pentru a elimina murdăria, uleiurile și reziduurile construite care rezistă șampoanelor Gentler. Utilizați un șampon clarificator o dată pe săptămână pentru a combate plictisirea și decolorarea în părul dvs. gri.
  • Clarificarea șamponului poate fi foarte uscată, astfel încât să o utilizați cu ușurință, mai ales dacă utilizați alte produse care ar putea să vă uscați părul sau să îndepărtați uleiurile naturale.
  • Sări peste șamponul de clarificare dacă aveți lumini evidențiate sau lumini, deoarece va scoate culoarea din părul tău.
  • Imagine intitulată Îmbunătățirea părului gri Pasul 3
    3. Păstrați nuanțe galbene la Bay cu un șampon albastru sau purpuriu. Nuanța în șampon albastru sau violet-colorat anulează tonuri galbene în părul gri. Aplicați șamponul de la rădăcini la sfaturi, apoi lăsați-l pentru timpul recomandat pe flacon înainte de a le clăti. În funcție de nivelul galbenului din părul dvs., puteți părăsi șamponul de până la 15 minute. Cu toate acestea, părăsirea șamponului pentru prea mult timp vă poate lăsa cu nuanțe purpuriu evidente în părul vostru.
  • Căutați șampon albastru sau violet, realizat special pentru părul alb sau de argint. Verifica pentru "argint" pe etichetă.
  • Cât de des folosiți acest șampon depinde de cât de galben este părul tău. Cu toate acestea, evitați să o utilizați mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână. Utilizarea excesivă poate duce la acumularea de vopsea, provocând părul dvs. să pară plictisitor sau albastru.
  • Dacă utilizați un șampon clarificator, nu îl utilizați în aceeași zi ca și șamponul purpuriu, deoarece combinația ar putea să vă uscați părul. Așteptați câteva zile după ce ați folosit unul înainte de a utiliza celălalt.
  • Imagine intitulată Îmbunătățirea părului gri Pasul 4
    4. Aplicați o luciu violet la fiecare 2 până la 3 luni, dacă doriți. Dacă utilizarea șamponului purpuriu nu este convenabilă pentru dvs., luați în considerare aplicarea unui luciu în schimb. Acest lucru nu numai că va echilibra tonurile galbene, ci și de părul tău strălucește. Puteți face acest lucru la un salon sau puteți folosi un kit de la domiciliu.
  • Imagine intitulată Îmbunătățiți părul gri Pasul 5
    5. Mențineți tăierea și stilul tău. Pentru că părul fiecăruia este diferit, ar trebui să vorbești cu stilistul de păr pentru a găsi o tunsoare este potrivită pentru tine. Alegeți ceva ușor de întreținut și de stil. Părul gri reflectă lumina, deci dacă părul dvs. este dezactivat sau nu tăiat corect, va fi și mai evident decât de obicei.
  • Ca regulă generală, ar trebui să vă tăiați părul la fiecare 6 săptămâni. Dacă părul începe să se uite la Shaggy sau neîncărcat înainte, cu toate acestea, este timpul pentru o ornamentare!
  • Metoda 2 din 3:
    Adăugarea de evidențieri, lumini și culori
    1. Imagine intitulată Îmbunătățirea părului gri Pasul 6
    1. Adăugați dimensiunea și textura cu Repere și Lowlights. Repere și luminile ușoare au avantajul de a avea o perioadă mai puțin evidentă de creștere a părului gri decât o culoare solidă. Încercați să obțineți o gamă între alb / gri deschis, gri mediu și gri închis / negru. Puteți încerca să faceți acest lucru la domiciliu folosind un kit, dar ar fi mai bine să o faceți profesionist la un salon.
    • Păstrați evidențierea 2 până la 3 nuanțe mai ușoare decât restul părului. În funcție de cât de ușoară este părul, acest lucru poate sau nu poate fi posibil deoarece nu este nimic de a ușura.
    • Plasați cele mai groase, cele mai ușoare evidențiate în jurul feței. Lăsați-i să devină mai subțiri cu cât veți obține de pe față.
    • Păstrați luminile de la 1 la 2 nuanțe mai întunecate decât culoarea de bază. Utilizați-le alături de evidențiere pentru a le ajuta să le amestecați.
  • Imagine intitulată Îmbunătățirea părului gri Pasul 7
    2. Adăugați o culoare secundară pentru un aspect mai dramatic. Amestecarea unei a doua culori în părul dvs. gri poate adăuga emoție la aspectul dvs. Puteți face totul peste părul dvs. ca fiind evidențiate sau chiar ca o singură, îndrăzneață îndrăzneață. Păstrați lumina de culoare astfel încât să fie încă aceeași nuanță ca și restul părului. Opțiuni excelente includ: Gheață albastră, praf roz sau purpuriu de lumină.
  • Imagine intitulată Îmbunătățirea părului gri Pasul 8
    3. Potriviți umbra griului la tonul pielii. Există diferite nuanțe de gri, la fel ca și nuanțe diferite de blond și maro. Ceea ce arată bine pe o singură persoană nu poate arăta bine pe tine. Dacă v-ați vopsit părul gri și pur și simplu nu arată bine, sau dacă doriți să adăugați adâncime sau bogăție părului dvs. natural gri, cereți recomandarea stilistului dvs. Păstrați în minte următoarele:
  • Dacă aveți o piele ușoară care nu este flatată de tonurile de la Aresh, o blondă de șampanie pal poate fi o alegere mai bună decât gri. Un alb pur va arăta, de asemenea, frumos.
  • Dacă aveți pielea medie, puteți merge cu un alb cremos sau un gri de oțel. Dacă părul dvs. este în mod natural întunecat, puteți chiar să mergeți cu o umbră de argint strălucitoare.
  • Dacă aveți piele întunecată, optați pentru un aspect de sare și piper cu evidențierea albă și luminile întunecate.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea părului gri vopsit
    1. Imagine intitulată Îmbunătățirea părului gri Pasul 9
    1. Utilizați șampoane și balsamuri realizate pentru părul tratat cu culori. Selectați produsele care sunt formulate pentru a fi blânde, hidratare și ușor pe vopsea. Unele șampoane și balsamuri vă vor spori culoarea pe măsură ce vă spălați. Chiar și cu produse de siguranță, limitați spălarea la o dată sau de două ori pe săptămână pentru a evita uscarea părului și spălarea vopselei.
    • Un șampon purpuriu vă va ajuta să vă protejați părul de a întoarce galbenul pe măsură ce tonerul se spală treptat din păr.
  • Imagine intitulată Îmbunătățirea părului gri Pasul 10
    2. Repararea uscăciunii și deteriorarea cu o mască de păr săptămânal sau balsam. Spălați-vă părul cu șampon mai întâi, apoi utilizați masca sau balsamul în loc de balsam. Lăsați produsul în părul dvs. timp de 3 până la 5 minute sau totuși lung este îndreptat spre recipient, apoi clătiți-l.
  • Utilizați o mască destinată părului tratat cu culori. Evitați orice care conține sulfați.
  • Imagine intitulată Îmbunătățirea părului gri Pasul 11
    3. Limitați stilul de căldură părul. Părul vopsit este adesea uscat și fragil, și acest lucru este valabil mai ales pentru părul puternic albit. Stilul de căldură, inclusiv îndreptarea și curling, va deteriora mai departe. Dacă trebuie să vă încălziți stilul, utilizați o temperatură mai mică și un spray de protecție împotriva căldurii.
  • sfaturi

    Dacă părul începe să se uite de asemenea violet pentru plăcerea dvs., îndepărtați-vă de șamponul purpuriu pentru un pic și utilizați un șampon clarificator sau hidratant în loc.
  • Asigurați-vă că șamponul dvs. este liber de sulfați, săruri și surfactanți, toate care vă pot deteriora părul.
  • Nu fiecare metodă va funcționa pentru toată lumea - poate fi necesar să încercați câteva înainte de a găsi unul care funcționează pentru dvs.
  • Dacă sunteți îngrijorat de utilizarea șamponului purpuriu sau vopsea, faceți mai întâi un test de strângere într-o zonă inconspicuoasă.
  • Spălați-vă părul cu apă călduță, mai ales dacă vopsiți-l gri. Temperaturile prea calde nu numai că vă pot provoca culoarea părului să se estompeze mai repede, dar poate deteriora și ea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar