Cum să curățați podeaua bucătăriei

Curățarea unei podele din bucătărie este simplă cu consumabilele potrivite. Alegeți dispozitivul de curățare potrivită pentru tipul dvs. de podea. Apoi, aspirați podeaua și aplicați dispozitivul de curățare. Lăsați podeaua să se usuce și să vă asigurați că o curățați în mod regulat în viitor.

Pași

Partea 1 din 3:
Selectarea unui aparat de curățare pe baza tipului de podea
  1. Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 1
1. Utilizați oțet pentru majoritatea tipurilor de podea. Majoritatea etajelor pot fi curățate cu un amestec de oțet și apă caldă. Plasați un sfert de ceașcă de oțet alb într-o sticlă de apă de 26 uncie (780 ml) pentru a curăța următoarele tipuri de podea:
  • Plută
  • Vinil
  • Porţelan
  • Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 2
    2. Optați pentru un pH neutru pentru piatră, lemn de esență tare sau bambus. Podelele din lemn de esență tare, piatră și bambus au nevoie de un cleanser blând. Achiziționați un pH curat la un pH neutru la un magazin de departament. Aplicați-o la podea conform indicațiilor de pe sticlă. Cei mai mulți agenți de curățare a pH-ului sunt diluați cu apă. Aproximativ un sfert de ceașcă de pH (60 ml) amestecat cu apă ar trebui să curețe în mod adecvat un bambus sau un podea din lemn de esență tare.
  • Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 3
    3. Nu mopați lemnul cexat sau podele laminate. Dacă aveți un lemn de ceară sau un podea laminat, moppingul nu este necesar. Astfel de etaje au nevoie doar de aspirare și uscare pentru a rămâne curat.
  • Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 4
    4. Utilizați un dispozitiv de curățare cu aburi pentru o podea foarte murdară. În cea mai mare parte, puteți spăla podeaua cu detergent, apă caldă și o cârpă, mop sau burete. Cu toate acestea, puteți utiliza un mop de curățare cu abur în unele ocazii. Un curat de aburi este un tip special de mop care umple automat cu apă și detergentul ales. În timp ce curățătorii cu aburi sunt price, ele tind să elimine bacteriile nevăzute mai bune decât un mop convențional și o găleată. Ei pot elimina, de asemenea, petele stabilite mai ușor. Dacă podeaua dvs. este foarte murdară, abur curățați podeaua cu agentul de curățare aleși.
  • Partea 2 din 3:
    Vacutare și ștergere
    1. Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 5
    1. Vacuum pe podea mai întâi. Indiferent de tipul dvs. de podea, primul pas pentru curățarea podelei este să-i dați o aspirare bună. Pe o bază săptămânală, vid și apoi moptați podeaua. Acest lucru va elimina murdăria, resturile sau părul care poate fi tencuit pe podea în timpul procesului de ștergere. Rulați vidul peste podea, folosind atașamentul de tapițerie pentru a intra în colțuri și cranii.
    • În timp ce aspirarea oferă cea mai amănunțită curățare, este bine să utilizați o mătură și praf dacă nu aveți un aspirator.
    Sfat de experți
    Ashley Matuska

    Ashley Matuska

    Professional Cleanerashley Matuska este proprietarul și fondatorul servitoarelor Dashing, o agenție de curățenie concentrată în Denver, Colorado. A lucrat în industria de curățenie de peste 5 ani.
    Ashley Matuska
    Ashley Matuska
    Profesionist Cleaner

    Utilizați o mătură dacă nu aveți vid. Ashley Matuska de Maids Dashing spune: "Asigurați-vă că ați mutat totul de pe podea, pentru că nu doriți să vă opriți și să vă stabiliți mopul în jos de fiecare dată când trebuie să mutați ceva. Apoi, măturați sau aspirați bine podeaua. Cu toate acestea, dacă aveți un vid care funcționează pe suprafețe dure, utilizați asta mai degrabă decât o mătură, deoarece va ridica și va îndepărta murdăria, mai degrabă decât să o mătură în aer."

  • Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 6
    2. Utilizați un mop uscat pe podele laminate sau din lemn. Puteți achiziționa un mop uscat la majoritatea magazinelor universale. Dacă aveți un podea din lemn laminat sau ceară, nu trebuie să-l expuneți la lichide. În schimb, rulați mopul uscat peste podea o dată pe săptămână pentru a îndepărta murdăria și petele.
  • Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 7
    3. Aplicați produsul de curățare o secțiune la un moment dat. Diluați-vă curățătorul într-o sticlă de pulverizare sau într-o găleată. Utilizați o cârpă, un burete sau un mop pentru a curăța podeaua dvs. o secțiune la un moment dat. Obțineți un instrument de curățare umed, scoateți-l ușor și rulați cârpa, mopul sau buretele de-a lungul podelei pentru a îndepărta pete sau pete murdare.
  • Ustensilele de curățare este în mare parte o chestiune de preferință personală. Cu toate acestea, cârpele de microfibră tind să funcționeze bine pe cele mai multe tipuri de podea.
  • Nu utilizați niciodată un instrument de curățare abraziv pe orice tip de podea din bucătărie. Lucrurile ca vată de oțel poate deteriora o podea de bucătărie.
  • Sfat de experți
    Ashley Matuska

    Ashley Matuska

    Professional Cleanerashley Matuska este proprietarul și fondatorul servitoarelor Dashing, o agenție de curățenie concentrată în Denver, Colorado. A lucrat în industria de curățenie de peste 5 ani.
    Ashley Matuska
    Ashley Matuska
    Profesionist Cleaner

    Schimbați capetele de mop cât de des doriți. Ashley Matuska de Maids Dashing spune: "Înmuiați capul de mop în soluția de curățare, apoi scoateți-l și rulați mopul peste podea într-o curbă de formă S. Când capul mop devine murdar, înlocuiți-l cu unul curat și obțineți fiecare secțiune complet curată înainte de a trece la unul nou. Este posibil să trebuiască să utilizați oriunde de la 3-6 mop mâini pentru o dimensiune standard. Dacă încercați să utilizați același cap de mop pentru întreaga dvs. casă, vă răspândiți doar murdăria."

    Partea 3 din 3:
    Finalizând procesul
    1. Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 8
    1. Scapă de orice set în pete. Când terminați curățarea, căutați orice pete care nu au ieșit cu o curățare de rutină. Utilizați un cuțit de unt pentru a straluci ușor orice set în gunk de pe podea. Dacă orice reziduu este lăsat în urmă după îndepărtarea gunkului, ștergeți-l cu cârpele și curățenia.
    • Nu folosiți niciodată nimic mai ascuțit decât un cuțit de unt. Amintiți-vă, curățătorii abrazivi pot dăuna podelei.
  • Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 9
    2. Lăsați etajul să se usuce. Stați pe podea până când este complet uscat. Cele mai multe etaje se vor usca pe cont propriu. Nu este nevoie să ștergeți lichidul cu o cârpă sau un prosop.
  • Unele etaje, totuși, nu ar trebui să aibă niciodată apă ședinței pe ele. Dacă instrucțiunile producătorului dvs. de podea indică faptul că ar trebui să fie întotdeauna liberă de apă, Pat aceste etaje uscate cu prosoape de hârtie.
  • Imagine intitulată Curățați pachetul de bucătărie Pasul 10
    3. Curățați-vă în mod regulat podeaua. Marcați când ați curățat podeaua. Străduiți-vă să vă curățați podeaua aproximativ o dată pe săptămână pentru ao menține curat și proaspăt.
  • Dacă ștergeți scurgeri minore, cum ar fi alimente splate, așa cum apar, este mai ușor să vă curățați podeaua în timpul moppingului de rutină.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar