Cum să curăț lemnul neterminat

Curățarea lemnului neterminat poate fi o sarcină descurajantă deoarece nu există un strat protector de lac pentru a proteja lemnul de daune. Cu toate acestea, din acest motiv, lemnul neterminat trebuie să fie curățat mai frecvent decât lemnul finit. Cu o mână blândă și minte pentru măsuri de siguranță, vă puteți curăța piesele de lemn neterminate folosind perii și viduri sau o varietate de alte tehnici de praf.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea prafului și resturilor
  1. Imagine intitulată Lemnul neterminat curat Pasul 1
1. Utilizați o perie moale. O perie moale este bună pentru spălarea bucăților mici de resturi prinse în interiorul canelurilor și crestăturilor din lemn neterminat. Utilizați peria moale pentru a șterge ușor ceva prins în crăpături și apoi aspiră.
  • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați o mișcare delicată delicată cu părul periei de pe suprafața lemnului.
  • O perie moale va preveni deteriorarea lemnului, deoarece angajează o atingere blândă.
  • În plus, puteți utiliza un mop de microfibră sau o mătură.
  • Imagine intitulată Pasul de lemn neterminat curat 2
    2. Ștergeți lemnul cu o cârpă de microfibră. Folosind o cârpă de microfibră pentru a șterge ușor suprafața unei bucăți de lemn neterminat, este o tehnică simplă și ușoară pentru curățarea lemnului. Această metodă este cea mai bună pentru murdăria de suprafață care nu este înrădăcinată foarte profund. Doar rulați cârpa microfibră de-a lungul suprafeței lemnului pentru a ridica orice exces de praf și murdărie.
  • Asigurați-vă că cârpa microfibră este curată înainte de timp. Puteți să-l spălați în chiuvetă cu săpun și apă (și apoi lăsați-l complet uscat) sau îl puteți spăla în mașina de spălat și îl aruncați în uscător înainte de utilizare.
  • Imagine intitulată Lemnul neterminat curat Pasul 3
    3. Efectuați curățarea de rutină. Pentru a vă menține lemnul neterminat de la nevoie de tehnici de curățare mai agresive, este mai bine să efectuați o întreținere regulată de curățare. Dacă lăsați lemnul să rămână netratate, veți fi în cele din urmă forțată să faceți tratamente mai potențial dăunătoare pentru a obține lemnul curat.
  • Aceasta înseamnă că ar trebui să vă praf sau să vă mișcați adesea lemnul neterminat (cel puțin o dată pe săptămână), precum și ștergeți-l cu o cârpă de microfibră de câteva ori în fiecare lună.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea murdăriei și a petelor
    1. Curățați cu un vid și o perie rigidă. Folosind o perie mai riguroasă pe suprafața lemnului dvs. neterminat poate fi mai util pentru lemn care are murdărie și alte resturi mai profund înrădăcinate în cerealele lemnului. Ștergeți lemnul neterminat și aspirați orice fragmente care se pierd.
    • Aveți grijă să nu frecați părul rigid pe lemn la dur, deoarece acest lucru poate deteriora lemnul.
    • Această metodă este cea mai eficientă pe lemn neterminat care este deja în stare bună.
  • 2. Utilizați cauciuc adeziv. Acest produs din cauciuc natural este adesea folosit pentru curățarea lemnului neterminat. Este foarte lipicios și pliabil, ceea ce înseamnă că poate fi forțat în crevetele mai mici de pe suprafața lemnului, iar murdăria va fi atrasă de ea și se potrivește cu cauciucul. Aplicați cauciucul la suprafață și frământați ușor pentru ao lucra în bobul lemnului. Deoarece devine mai întunecată (aceasta înseamnă că atrage o mulțime de murdărie), puteți rupe stratul superior pentru a dezvălui straturi proaspete pentru a face mai multă muncă.
  • Această metodă este deosebit de eficientă pentru zonele care sunt mai greu de atins cu alte tehnici de curățare.
  • 3. Utilizați compușii de ștergere. Compușii de ștergere sunt elemente utilizate pentru a îndepărta murdăria de pe suprafețele de lemn goale. Pur și simplu aplicați o cantitate mică de compusul de ștergere de pe suprafața lemnului neterminat și folosiți niște bile de bumbac pentru a lucra materialul de curățare în bobul lemnului. Învârtiți ușor bilele de bumbac în mișcări circulare pentru cele mai bune rezultate. Odată terminat, aspirați rămășițele compusului de ștergere de pe suprafața lemnului.
  • Asigurați-vă că evitați frecarea lemnului prea aspru, deoarece acest lucru ar putea provoca daune.
  • Odată ce compusul de ștergere devine gri în culori, nu mai este eficient și ar trebui să reaplicați.
  • 4. Aplicați spiritele minerale. Spiritele minerale sunt un fel de solvent că pictorii folosesc adesea atunci când curăță perii lor de pictură folosite. Umeziți un prosop cu soluția și ștergeți ușor suprafața lemnului dvs. neterminat. Asigurați-vă că purtați mănuși în timp ce manipulați spiritele minerale și evitați inhalarea directă a fumului.
  • Deoarece acesta este un tip de tratament lichid, trebuie să fiți foarte atenți și să aplicați spiritele minerale cu ușurință pentru a evita deteriorarea lemnului.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea deteriorării
    1. Imagine intitulată Lemnul neterminat curat Pasul 8
    1. Evitați metodele de curățare umedă. Apa poate fi extrem de dăunătoare la lemn neterminat. Fiind expus la apă, poate provoca umflături neterminate să se umfle sau să devină deformată în dimensiune și formă. Cel puțin, cel mai probabil vă va lăsa cu un produs finit diferit de ceea ce vă așteptați sau intenționați să se întâmple.
    • Folosind o metodă de curățare umedă, poate provoca, de asemenea, că lemnul să devină mai greu de terminat mai târziu, dacă acesta face parte din eventualul plan pentru lemn neterminat.
  • 2. Testați-vă metoda de curățare. Pentru a evita deteriorarea potențial a lemnului dvs. neterminat, ar trebui să încercați să vă testați în prealabil metoda de curățare propusă. Alegeți o bucată mică, inconspicuoasă din lemn, care nu va fi prea vizibilă dacă vă distrugeți accidental lemnul.
  • Încercați să alegeți o piesă care se află pe partea din spate a lemnului sau altfel mai puțin vizibilă pentru testarea dvs.
  • În plus, alegerea mai multor bucăți mici pentru a testa înainte de timp va contribui, de asemenea, să se asigure că metoda de curățare aleasă va duce la o suprafață consistentă generală pentru produsul finit.
  • 3. Fii delicat. Când curățați lemn neterminat, este foarte important să lucrați încet și să folosiți o mână blândă. Finisajul sau lacul se aplică mai multor tipuri de lemn îl protejează de elemente și de a fi deteriorate foarte ușor. Fără acest lucru, lemnul neterminat este destul de susceptibil la zgârieturi și alte tipuri de distrugere.
  • Utilizați cation atunci când periați suprafața lemnului sau utilizați vidul de pe lemn. Fiind prea dur poate provoca imperfecțiuni vizibile și durabile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar