Cum să curățați podeaua pergo

Podelele Pergo este popular nu numai pentru că este o alegere frumoasă, la prețuri accesibile în podele dure, dar și din cauza durabilității sale. Suprafața podelei de laminat Pergo este compactă și greu, ceea ce face ușor să fie curățată. În timp ce Pergo se ridică la murdărie și deteriorări, este încă important să știți cum să curățați un pardoseală pentru a vă menține cel mai bine.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea regulată
  1. Imagine intitulată Pardoseli laminate curate Pasul 1
1. Curățați podeaua în mod regulat cu un mop de praf umed. Podelele Pergo vor atrage praful, astfel încât să doriți să vă asigurați că ștergeți-l curat în mod regulat cu un mop de praf pentru a elimina cele mai evidente particule. O ștergere obișnuită cu un mop uscat sau o cârpă statică ar trebui să devină cea mai mare parte a prafului.
  • Înainte de a șterge podeaua, umeziți ușor mopul de praf. O găleată de apă din apropiere ar trebui să fie suficientă pentru a menține mopul umed. Nu vrei să-ți înmoaie mopul, doar să-l umezește. Dacă este prea umed, scârțâie înainte de a pune pe podea.
  • Dacă curățați în secțiuni, puteți utiliza, de asemenea, un spray pentru a stoma podeaua înainte de ao șterge. Se amestecă 1 cană (240 ml) de oțet alb cu 1 galon (3.8 l) de apă caldă. Se toarnă amestecul într-o sticlă de pulverizare, pulverizați podeaua, apoi ștergeți rapid cu mopul. Nu ar trebui să existe nici o umiditate rămasă după un minut de uscare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru podele din lemn de esență tare Pasul 6
    2. Utilizați un vid pentru a suge murdărie, praf și păr. Curățați murdăria sau alte impurități evidente cu un aspirator. Puneți vidul pe o setare pentru podele dure sau utilizați un atașament dacă sunteți deosebit de preocupat de zgârierea suprafeței.
  • Imagine intitulată Pardoseli laminate curate Pasul 18
    3. Utilizați o cârpă Ștergere pentru touch-up-uri. Pentru secțiuni mici ale podelei care au nevoie de o curățare rapidă, o ștergere de pânză trebuie să ridice murdăria sau praful. Este mai bine să păstrați cârpa uscată, dar puteți să o umezi ușor pentru o mică aderență. Asigurați-vă că nu mai rămâne nici o umiditate după ce ați terminat ștergerea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru podele din lemn de esență tare Pasul 4
    4. Evitați utilizarea materialelor de curățare necorespunzătoare. Ca și alte forme de podele laminate, există produse de curățare comune pe care nu ar trebui să le utilizați deoarece vor deteriora podeaua. Asigurați-vă că evitați să utilizați aceste agenți de curățare.
  • Nu utilizați niciodată curățători cu săpun sau detergent și evitați utilizarea ceară sau poloneză. Aceste produse pot lăsa un reziduu care face podeaua plictisitoare și filmului.
  • Nu utilizați un dispozitiv de curățare cu aburi sau un dispozitiv similar. Umiditatea excesivă va lăsa dungi în podea.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor și petelor
    1. Imagine intitulată Pardoseli laminate curate Pasul 8
    1. Curățați scurgerile lichide cu apă călduță. Pentru petele de la elemente cum ar fi ciocolată, grăsime, suc sau vin, un amestec de apă călduță și un detergent non-abraziv ar trebui să evite o pete sau alte deteriorări ale lemnului. Amoniacul și oțetul sunt lichide bune pentru a se amesteca cu apa pentru petele lichide.
  • Imagine intitulată Pardoseli laminate curate Pasul 19
    2. Utilizați acetonă pentru petele mai dure. Acetonă, găsită în mod obișnuit în remodelarea poloneză de unghii, poate fi utilă pentru a face față petelor din gudron, markeri, creioane, ruj, ulei, poloneză de pantofi, poloneză de unghii sau arsuri de țigară. Aplicați o cantitate mică la pată, apoi ștergeți zona cu o cârpă curată și moale.
  • Imagine intitulată Pardoseli laminate curate Pasul 17
    3. Răsturnați substanțele grele. Pentru ceva dur și solid, cum ar fi guma de mestecat sau ceara de lumânare, utilizați un răzuitor de plastic blunt. Asigurați-vă că substanța sa întărit înainte de a încerca să-l scape.
  • Dacă nu doriți să așteptați ca substanța să se întărească singură, utilizați un pachet de gheață pentru ao ajuta. Odată ce este rece și tare, utilizați răzuitorul.
  • Imagine intitulată Pardoseli laminate curate Pasul 15
    4. Înlocuiți pardoselile dacă aveți pete mari, setate. Dacă aveți o pată mare care nu va ieși din nici una dintre aceste alte metode, va trebui să aveți o parte sau pe toate podelele înlocuite. Discutați cu distribuitorul sau instalatorul care a furnizat pardoselile dvs. pergo și discutați înlocuirea zonei colorate.
  • Metoda 3 din 3:
    Protejarea podelei
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru podele din lemn de esență tare Pasul 11
    1. Puneți covoare în apropierea intrărilor. Pentru a împiedica vizitatorii să aducă murdărie, noroi sau altă murdărie din afară, asigurați-vă că există covoare în apropierea intrării. Au oamenii să-și îndepărteze pantofii sau să-și ștergă picioarele înainte de a merge prea departe pe podea.
    • Optați pentru covoare din fibre naturale cum ar fi bumbacul, lâna sau bambusul. Evitați să utilizați covoare cu latex sau suport de cauciuc, deoarece acestea pot deteriora pardoseli pergo. Dacă covorul dvs. are acest tip de suport, puneți un tampon de covoare între covor și podea.
    • De asemenea, puteți utiliza covoare de suprafață în întreaga cameră pentru zonele în care oamenii vor merge. Asigurați-vă că curățați în mod regulat aceste covoare pentru a preveni acumularea de murdărie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru podele din lemn de esență tare Pasul 10
    2. Utilizați protectori de podea. Utilizați simțit pentru a acoperi picioarele și bazele de mobilier mare mobile, cum ar fi scaune, mese și standuri TV. O bucată mică de simțită pentru a pune ceva între baza sau piciorul mobilierului dvs. și podeaua va împiedica zgârierea accidentală.
  • Covoarele pot fi de ajutor și aici. Plasați un covor de suprafață sub mobilier mare care ar putea trece în jur, cum ar fi canapele. Amintiți-vă că covoarele colectează murdăria, deci asigurați-vă că le curățați în mod regulat.
  • Dacă aveți scaune care s-ar putea mișca adesea, luați în considerare înlocuirea picioarelor lor cu roțile pentru o mișcare mai ușoară. Mai trebuie să țineți un ochi pentru zgâriere, dar acest lucru va crea o mișcare mai ușoară.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru podele din lemn de esență tare Pasul 5
    3. Purtați lucruri peste podea. Dacă aveți nevoie să mutați obiectele în cameră, ridicați-le de pe pământ în loc să le trageți. Pentru obiecte deosebit de mari, obțineți prieteni și familii pentru a ajuta, astfel încât nimic nu se trage și zgâriază podeaua.
  • Întotdeauna amintiți-vă ridicați corect Folosind genunchii și păstrați-vă spatele drept. Nu ridicați niciodată mai mult decât vă puteți mânui confortabil și nu vă fie frică să așteptați ajutor cu obiecte deosebit de mari.
  • Imagine intitulată Patch O Etajul de lemn delicat deteriorat Pasul 10
    4. Reparați fisuri cu chit. Dacă observați o mică crăpătură sau dent în podea, Pergo face o picătură de finisare care poate sigila crack-ul. Nimic despre /4 inch (6.4 mm) în dimensiune sau mai mică trebuie să fie ușor fixabil pe cont propriu.
  • Dacă zona deteriorată este mai mare decât /4 inch (6.4 mm), înlocuiți scorul. Un instalator profesionist poate fi găsit prin apelarea liniei de asistență pentru consumer pergo sau vizitarea site-ului Pergo. Poate fi de asemenea utilă păstrarea unor scânduri de podea după instalare pentru a vă asigura că aveți întotdeauna înlocuiri la îndemână.
  • Avertizări

    Evitați inundarea podelei cu curățător sau apă. Un strat subțire de apă ar trebui să fie suficient pentru o cârpă uscată pentru a șterge în sus. Nu doriți să lăsați nici o umiditate, care poate provoca strecură.
  • Nu utilizați vată de oțel, pulbere de curățare sau produse de curățare abrazive pe podea laminată pergo.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar