Cum să curățați podelele de bambus

Podelele de bambus sunt cunoscute pentru eco-prietenia, durabilitatea și rezistența la umiditate și insecte. Și în timp ce ei au pus o luptă sub stres, îngrijirea corectă a podelelor de bambus le va permite să arate foarte mult mai mult. Cu o mică întreținere și unii preocupați, vă puteți bucura de podelele dvs. de bambus în viitor!

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndepărtarea prafului superficial și murdăriei
  1. Imagine intitulată Pardoseli curată de bambus Pasul 1
1. Mătură podeaua o dată pe zi, folosind o mătură fină de fibră sau moale. Lucrați drumul de la perimetru și mișcați murdăria spre mijloc. Pentru zonele mai mari, rupeți camera în regiuni mici și curățați fiecare câte unul folosind curse scurte, deliberate. Acest lucru va împinge murdăria în centrul secțiunii.
  • Scoateți toate praful folosind un praf.
  • Asigurați-vă că fiecare braț contactează podeaua, dar nu se îndoaie. Aplicarea prea multă presiune determină periile să se îndoaie și să zgârie pardoselile.
  • Asigurați-vă că podeaua este uscată înainte de curățarea pentru a preveni acumularea de praf.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu bambus curat Pasul 2
    2. MOP podeaua o dată pe săptămână, folosind un săpun din lemn sau un curățător de lemn. Scoateți cu atenție mopul până când este abia umed și ușor mop în modele circulare. Adăugați presiune suplimentară în regiuni cu murdărie și murdărie și verificați dublu pentru excesul de lichid atunci când ați terminat. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului pentru cel mai curat și se diluează numai cu apă, dacă este specificată.
  • Evitați utilizarea amoniacului, oțetului sau altor substanțe de curățare pe bază de acid, deoarece acestea pot deteriora finisajul și pot provoca decolorarea.
  • Dacă tot ce trebuie să utilizați este oțet, amestecați un raport de apă de oțet de 1: 4. Asigurați-vă că uscați bine podeaua pentru a îndepărta toată oțetul.
  • Selectați produsele de curățare indicate pentru tipul de podea, cum ar fi pardoseli de bambus fosilizat.
  • Imagine intitulată Pardoseli curate bambus Pasul 3
    3. Vacuum podeaua o dată pe săptămână cu un cap de sex feminin. Căutați un vid ușor de canistru cu roți de cauciuc și atașați un cap de pâslă. Utilizați întotdeauna un model, fie fără o perie rotativă, fie că oferă a "Modul greu" Pentru a opri peria rotativă. Acest lucru va împiedica periile de la zgârierea podelei. Dacă modelul dvs. are roți din plastic, aveți grijă să nu glisați niciodată vidul lateral.
  • Nu aspirați niciodată o podea de bambus cu o perie rotativă activă.
  • Imagine intitulată Pardoseli curate Bamboo Pasul 4
    4. Curățați imediat scurgerile cu o cârpă microfibră uscată. Trageți o cârpă microfibră peste scurgeri imediat după ce se întâmplă - absorbția sa ridicată ar trebui să elimine cea mai mare parte a deversării. Acum, obțineți o cârpă proaspătă de microfibră, umeziți-o cu apă folosind o sticlă de pulverizare și ștergeți murdăria rămasă. Uscați zona cu un prosop după aceea.
  • Nu folosiți niciodată materiale de curățare abrazive, cum ar fi vată de oțel sau scruberi de oală - vor zgâria suprafața pardoselii.
  • Metoda 2 din 3:
    Îndepărtarea acumulării și petelor de murdărie
    1. Imagine intitulată Pardoseli cu bambus curat Pasul 5
    1. Eliminați petele cu o cârpă umedă și o soluție de curățare. Pulverizați cârpa cu apă. După aceea, adăugați câteva picături de o soluție adecvată de curățare la podea. Îndepărtați ușor zona colorată, având grijă să nu aplicați prea multă presiune ca spălare sau frecare a podelei agresiv va afecta finisajul și lemnul. Orice pete care sunt setate trebuie să fie lustruite și finisajul trebuie reaplicat.
    • Eliminați scuffurile de pantofi cât mai curând posibil.
    • Nu folosiți niciodată un curat pe bază de ulei - acesta va lăsa podea înnorat și strecurat.
    • Dacă nu aveți o soluție de curățare, aplicați un mic de 1 inch (2.5 cm) picătură de maioneză reală și lăsați-o să stea timp de 15 minute. După aceea, ștergeți-l folosind o cârpă moale, umedă. În multe cazuri, maioneza va elimina petele.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu bambus curate Pasul 11
    2. Buff pardoselile de bambus cu un șlefuit Buff pentru a-și restabili luciul. Deplasați-vă în benzi de 10 picioare (3.0 m) în lungime. Începeți întotdeauna cu panourile de bază și treceți spre exterior, având grijă să suprapunem fiecare bandă cu 2 până la 4 inci (5.1 până la 10.2 cm). Când se deplasează spre intrare, se deplasează înapoi la aproximativ 1 până la 2 picioare (0.30 la 0.61 m) pe secundă, mutați partea tamponului la o parte ușor pe măsură ce vă mutați.
  • Verificați întotdeauna producătorul privind îngrijirea podelei de bambus și refinisarea pentru a vă asigura că tamponul dvs. poate fi utilizat pentru ao curăța.
  • Nu ceară bambusul sau folosiți curățătorii de ulei.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu bambus curate Pasul 7
    3. Eliminați scuffurile de pantofi imediat folosind parchetul de lemn și o cârpă. Dacă purtați pantofi pe podelele de bambus, s-ar putea să terminați cu o scufundări aici sau acolo. Se diluează curățarea podelei din lemn cu apă, conform instrucțiunilor producătorului. Îndepărtați o cârpă moale în amestec și curățați ferm în mișcări circulare deasupra semnelor ciudate. Uscați locul cu o cârpă când ați terminat.
  • Asigurați-vă că curățarea dvs. este indicată pentru utilizarea cu parchet de bambus.
  • Utilizați o cârpă de microfibră de mare absorbție pentru a se usca în zonă.
  • Nu folosiți niciodată un săpun de ulei, chiar dacă se spune că îl puteți folosi pe un podea din lemn sau bambus. În mod similar, nu utilizați un detergent de lemn care conține o ceară. Aceste produse pot provoca o acumulare ceară.
  • Nu utilizați o cârpă sau un produs abraziv pentru a curăța podeaua de bambus, deoarece acest lucru poate să-l deterioreze. Poate dura mai mult pentru a îndepărta marcajele ciudate cu o cârpă moale, dar va reduce probabilitatea de deteriorare.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea condițiilor adecvate și prevenirea daunelor
    1. Imagine intitulată Pardoseli curate Bamboo Pasul 8
    1. Utilizați nuanțe pentru a vă proteja podelele de la soare. Lumina directă a soarelui poate deteriora parchetul de bambus, astfel încât limitați cât de mult soare sunt expuse podelele dvs. Lumina soarelui poate să se estompeze sau să vă spargă podelele de bambus. Hang blind-uri sau perdele pentru a bloca excesul de soare, mai ales în cea mai strălucitoare parte a zilei.
  • Imagine intitulată Pardoseli curate bambus Pasul 6
    2. Mențineți o temperatură interioară de 60 până la 80 ° F (16 până la 27 ° C). Un interval de temperatură consistent este important pentru a împiedica deformarea pardoselii de bambus. Achiziționați un termometru care poate măsura temperatura camerei și urmăriți camera dvs. în timp. Dacă aveți probleme cu păstrarea camerei la temperatura necesară, investiți într-un aparat de aer condiționat portabil.
  • Verificați în mod regulat temperatura camerei, mai ales în timpul verii și iarna atunci când este predispusă să fluctueze.
  • Achiziționați termometre de la magazinele departamentului și magazinele cu box-box.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu bambus curate Pasul 7
    3. Păstrați umiditatea între 40 și 60%. Măsurați umiditatea camerei cu un higrometru. Dacă umiditatea este prea mare, poate doriți să investiți într-un dezumidificator. Citiți eticheta fiecărui potențial dezumidificator înainte de a investi în unul, pentru a determina câte litri sau apă elimină pe 24 de ore și pe spațiu. De exemplu, o cameră de 500 de metri pătrați (46 m) necesită un dezumidificator care îndepărtează 40 până la 45 de pixi (18.92 de litri la 21.29 litri) în fiecare oră.
  • Investiți într-un mic dezumidificator rezidențial dacă podeaua dvs. de bambus acoperă o singură cameră, cum ar fi o cameră de zi sau o bucătărie. Pentru regiunile mai mari, luați în considerare un dehumidificator de acasă.
  • Achiziționați dezumidificatoare din magazine și magazine de magazine big-box.
  • Imagine intitulată Pardoseli curate Bamboo Pasul 8
    4. Puneți covoare în jurul chiuvetelor și contoarelor pentru a prinde excesul de umiditate. Dacă parchetul de bambus este în bucătărie sau altă zonă în care sunt probabil scurgeri, puneți un covor în jurul zonelor cu risc. Selectați un material aprobat pentru podele din lemn de esență tare și bambus pentru a preveni deteriorarea podelei.
  • Curățați imediat lichide vărsate. Ele vă pot deteriora parchetul de bambus în cazul în care lichidurile pe podea.
  • Nu folosiți niciodată covoare cu suport de cauciuc sau latex - acest lucru poate deteriora și decolora bambusul.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu bambus curate Pasul 10
    5. Așezați alergători și covoare în zone cu trafic ridicat pentru a preveni acumularea murdăriei, zgârieturile și mărcile ciudate. Pantofii, în special pantofii cu toc înalt, pot lăsa murdăria și scuffs pe lemn, iar covoarele vă vor proteja podeaua de la aceste mărci. Mizeria de la pantofi va avea tendința de a se acumula la ușă, deci plasați covoare sau covoare aici pentru a tăia murdăria care intră în cameră.
  • Asigurați-vă că ați curățat sau scuturați covoarele în mod regulat.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu bambus curat Pasul 9
    6. Exercită prudență atunci când mutați mobilierul și protejați marginile ascuțite. Atunci când se mișcă articole cum ar fi scaune, canapele și lămpile, ridicați întotdeauna și le-ați pus jos. Nu le trageți niciodată pe podea. Puneți simțit sau coastere sub mobilier pe picioarele lor și alte regiuni care contactează podeaua. Acest lucru va păstra piesele de la marcarea podelei atunci când se schimbă.
  • Dacă utilizați un dolly pentru a muta elemente mari, utilizați întotdeauna un model cu roți moi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar