Cum să fixați zgârieturile pe podele din lemn de esență tare

Dacă aveți podele din lemn de esență tare, zgârieturile acumulate este inevitabilă, chiar dacă aveți grijă. Majoritatea zgârieturilor sunt cauzate de mobilarea mobilierului, animalelor de companie și urmărirea în roci mici din exterior.Restaurarea podelei din lemn de esență tare poate fi relativ ușor, în funcție de severitatea zgârieturii. Cu câțiva pași simpli, puteți repara și ascunde nick-uri și zgârieturi în lemn de esență tare, pentru a obține cea mai lungă viață din podele.

Pași

Metoda 1 din 4:
Ascunderea zgârieturilor superficiale cu un marker de colorare a lemnului
  1. Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 1
1. Ștergeți zona zgâriată. Utilizați o cârpă moale umezită cu apă pentru a curăța ușor suprafața podelei lemnului din orice exces de murdărie și resturi. Asigurați-vă că nu există murdărie sau resturi în zgârietură.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 2
    2. Faceți un test la fața locului. Înainte de a aplica pata de lemn la zgârieturi, testați marcajul într-o zonă inconspicuoasă a lemnului pentru a vedea cât de bine se potrivește. Dacă este un meci bun, atunci îl puteți folosi pe zgârietură.
  • Marcatorii de pete vin în mai multe culori și pot fi găsite în magazinele de la Home Departament, Magazine de hardware și Magazine de vopsire.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 3
    3. Aplicați marcajul la pată. Dacă sunteți încrezător că marcajul este un meci bun, apoi conduceți vârful marcatorului deasupra zgârieturii de câteva ori pentru ao pata. Nu vă faceți griji dacă zona pătată arată o mică lumină. Puteți trece peste zona din nou după ce ați frecat excesul.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 4
    4. Frecați pata în zgârietură.Apăsați ușor o cârpă curată înmuiată într-un pic de spirite minerale pe lemn, concentrându-se pe zona zgâriată.Frecați zona în care ați aplicat pata pentru a elimina orice reziduu, urmând boabele din lemn.
  • Această metodă de aplicație funcționează cel mai bine (mai degrabă decât desenarea directă a marcatorului de pete peste zgârietură), deoarece permite o adăugare treptată a patei.
  • Dacă utilizați marcajul pentru a desena și completa în pata, puteți să vă saturați zgârierea cu pete și să terminați să faceți zgârieturi mai întunecate decât lemnul înconjurător. Desenând direct pe zgârieturi, cum ar putea face marca de zgârieturi și mai evidentă.
  • Metoda 2 din 4:
    Fixarea zgârieturilor superficiale
    1. Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 5
    1. Curățați zona zgâriată. Dacă acoperirea protectoare a podelei din lemn de esență tare este zgâriată, utilizați o cârpă moale (cum ar fi o cârpă microfibră) și o cantitate mică de curățare a podelei din lemn de esență tare pentru a îndepărta orice contaminanți din zona zgâriată.
    • Orice particule mici de praf trebuie îndepărtate din zona zgâriată, astfel încât acestea să nu se păstreze în podea când adăugați materialul de etanșare.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 6
    2. Clătiți mai curat. După curățarea zonei zgâriate a podelei, umeziți o altă cârpă cu apă și ștergeți zona zgâriată pentru a îndepărta curățarea.
  • Lăsați zona zgâriată să se usuce înainte de a se deplasa.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 7
    3. Aplicați un strat de top. Când zona zgâriată este complet uscată, utilizați o perie mică cu vârf pentru a aplica un strat subțire de finisare protectoare în zona zgâriată a podelei.Acest finisaj de protecție ar putea fi un material de etanșare, un shellac sau un alt tip de lac poliuretan. În mod ideal, ați folosi același tip de finisaj care este deja pe podeaua din lemn de esență tare.
  • Consultați un angajat la magazinul dvs. local de hardware pentru sfaturi despre felul de finisaj pe care ar trebui să-l utilizați pe podea.
  • Dacă sunteți un lucrător neexperimentat de lemn sau dacă parchetul dvs. de lemn are un finisaj de specialitate (cum ar fi un finisaj de poliuretan de înaltă luciu), luați în considerare angajarea unui profesionist pentru a repara și a termina podeaua.
  • Deoarece angajarea unui profesionist va costa mai mulți bani, ar putea fi cel mai rentabil pentru a lăsa zgârieturi să se acumuleze, mai degrabă decât să angajeze o companie pentru a repara o mică zgârietură.
  • Metoda 3 din 4:
    Utilizarea umpluturii pe zgârieturi superficiale
    1. Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 8
    1. Curățați zona zgâriată. Utilizați o cârpă moale și o cantitate mică de curățare a podelei din lemn de esență tare pentru a curăța zona zgâriată a podelei.Aceasta va elimina orice particule mici de murdărie și praf și asigurați-vă că lucrați cu o suprafață curată.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 9
    2. Clătiți zona zgâriată. Ștergeți zona zgâriată cu o cârpă umedă umezită cu apă. Acest lucru va elimina curățirea, dezinfectarea în continuare a spațiului de lucru.
  • Lăsați zona amortizată să se usuce complet înainte de a se deplasa.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 10
    3. Completați zgârierea cu ceară din lemn. Alegeți ceara de lemn clară, fie o ceară care se potrivește cu culoarea pardoselii din lemn. Frecați capătul de ceară înainte și înapoi peste zona zgâriată pentru a umple zgârierea. Dacă este necesar, utilizați un cuțit plastic înclinat pentru a forța ceara în jos în zgârietură.
  • Stick-uri de ceară din lemn pot fi găsite la magazinul de acasă, magazine de vopsea sau magazine locale de hardware.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență de lemn Pasul 11
    4. Lăsați ceara să se așeze și să se usuce. Lăsați ceara singură pentru o zi sau două înainte de a le cumpăra sau adăuga orice finisaje sau etanșare în zonă.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 12
    5. Buff The Scratch. Utilizați o cârpă curată și moale pentru a freca înainte și înapoi peste zona zgâriată și buff wap. Spălați ceara va netezi zona zgâriată, îndepărtați excesul de ceară și restabiliți strălucirea la podea.
  • Metoda 4 din 4:
    Fixarea zgârieturilor și a zgârieturilor adânci
    1. Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 13
    1. Curățați zona zgâriată. Utilizați o cârpă moale umezită cu o cantitate mică de curățător de podea din lemn de esență tare pentru a curăța zona zgâriată a lemnului.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență din lemn de esență 14
    2. Clătiți dispozitivul de curățare din lemn de esență tare. Umeziți o nouă cârpă cu apă și ștergeți zona zgâriată a podelei. Cu o asigurare a spațiului dvs. de lucru este complet curat și fără murdărie excesivă, praf și resturi.
  • Permiteți zonei zgâriate să se usuce complet înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 15
    3. Frecați spiritele minerale peste zero. Dacă podelele dvs. de lemn sunt acoperite cu un strat de poliuretan, stratul trebuie îndepărtat înainte de a fixa zgâriet. Dacă podeaua dvs. nu au acea acoperire, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la scoaterea finisajului superior al podelei. Umeziți un tampon de spălare cu spirite minerale și frecați ușor zona zgâriată a podelei. Ștergeți zona cu o cârpă curată și lăsați zona să se usuce complet.
  • Dacă sunteți neexperimentați de prelucrarea lemnului și de etanșare, este recomandabil să angajați un profesionist pentru a repara podele.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 16
    4. Umpleți zgârierea. Aplicați o cantitate mică de umplutură din lemn, care este similară cu culoarea podelei din lemn de esență tare, la degetul indicatorului. Utilizați degetul pentru a lucra umplutura de lemn în zgârieturi sau gouge, răspândindu-se umplutura în toate direcțiile pentru a elimina bulele de aer. Puteți fi generos cu umplutura de lemn, deoarece excesul de umplutură va fi eliminat mai târziu.
  • Asigurați-vă că aplicați mai mult de umplutură din lemn decât chit. Cele două substanțe sunt diferite, iar folosirea chiturilor de lemn pentru a umple zgâriatul poate modifica eficacitatea potrivirii umplerii la culoarea podelei și afectează umplerea de la luarea corectă a culorii colorării, dacă este aplicată.
  • Dați umplutura o zi să se usuce după ce îl aplicați.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 17
    5. Ștergeți excesul de umplere. După ce umplutura a fost lăsată să se usuce pentru o zi, trageți un cuțit de chit peste umplutura de lemn pentru a netezi suprafața și pentru a împinge umplutura de lemn în zgârietură. Trageți cuțitul de chit peste zgârietură, deplasându-se în multe direcții, pentru a vă asigura că marginile zgârieturii și umpluturii sunt plate și chiar.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 18
    6. Nisip exces de umplere și în jurul zgârieturii. Utilizați un tampon mic de șmirghel de gresie fină, poate 220 până la 300 grit și nisip ușor zona din jurul zgârierii în care excesul de umplutură din lemn a fost răspândită.
  • Puteți nisip după direcția bobului din lemn sau nisip în mici cercuri mici. Indiferent de felul în care nisipiți, asigurați-vă că nisipați foarte ușor.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 19
    7. Ștergeți excesul de umplere. Umeziți o cârpă cu apă și o scoateți afară. Pânza trebuie să fie umezită, dar relativ uscată la atingere. Utilizați degetul pentru a șterge cu precizie excesul de umplere din jurul zgârieturii.
  • Asigurați-vă că ștergeți zonele în care materialul de umplutură a fost răspândit și evitați ștergerea asupra zgârieturii reale umplute.
  • Imagine intitulată Zgârieturi fixe pe podele din lemn de esență tare Pasul 20
    8. Sigilați zona patch-urilor. Aplicați un strat subțire de același seantator utilizat pe restul podelei din lemn de esență tare în zona patch-urilor. Utilizați fie o perie mică, naturală, fie o cilindru de lână a mielului pentru a aplica stratul de poliuretan, lac sau etanșator. Permiteți etanșatorului să se usuce 24 de ore înainte ca orice trafic să fie permis pe suprafață.
  • Dacă utilizați o rolă de spumă, riscă riscul de a lăsa bulele de aer în etanșare.
  • Va trebui să aplicați cel puțin două straturi de finisare pentru cele mai bune rezultate.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Uneori, un crayon obișnuit de ceară poate umple zgârieturile minore în podele. Dacă aveți niște creioane la îndemână în casă care se potrivește cu culoarea podelei din lemn, luați în considerare experimentarea cu asta înainte de a ieși și cumpăra un Crayon de ceară de umplutură din lemn.

    Avertizări

    Asigurați-vă că purtați îmbrăcăminte de protecție, cum ar fi ochelari de protecție și mănuși atunci când manipulați substanțele chimice de prelucrare a lemnului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar