Cum să curățați podele din lemn de esență tare în mod natural

Podelele din lemn de esență tare oferă o privire naturală și frumoasă la casa ta. Cele mai multe podele din lemn de esență tare moderne sunt acoperite cu un material de etanșare care le face rezistenți la pete. Aceste etaje sigilate de suprafață sunt ușor de întreținut, dar există, de asemenea, podele de etanșare penetrantă care nu au un material de etanșare exterioară și ar trebui să fie uscate numai în timpul curățării de rutină. Pentru a curăța podelele sigilate de suprafață, măturați, mop cu un amestec natural de curățare și uscați orice apă în picioare. Pentru a elimina petele pe toate podelele, tratați-le cu sodă de copt sau un săpun pe bază de plante.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea cu oțet
  1. Imagine intitulată Pardoseli curată din lemn de esență tare Pasul 1
1. Măturează resturile zilnic. Mânerând în mod obișnuit lemnul de esență tare îndepărtează murdăria și protejează etanșarea pe lemn în timp ce mopping. De asemenea, ar trebui să se facă înainte de a vă mop.
  • Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 2
    2. Se amestecă oțetul și apa caldă. Se adaugă 1/4 cană (60 ml) de oțet alb la un galon (3.8 l) de apă caldă. Se amestecă bine pentru a obține un detergent natural eficient pe murdărie.
  • Oțetul este un acid, deci prea mult poate purta etanșarea pe lemn.
  • De asemenea, puteți pune câteva picături de un ulei esențial, cum ar fi lămâul sau lavanda, pentru un miros plăcut.
  • Imagine intitulată Pardoseli curate din lemn de esență tare Pasul 3
    3. Umeziți un mop în amestec. Așezați mopul în soluție, apoi lăsați-l înainte de utilizare. Acest lucru este necesar pentru a evita să lăsați o mulțime de apă pe podea. Mopurile de bumbac pot face dificilă înfășurarea, așa că luați în considerare utilizarea unui microfibră sau mop de pulverizare.
  • Pentru a curăța zonele mici, utilizați o cârpă sau un burete.
  • Imagine intitulată Podele curate din lemn de esență tare Pasul 4
    4. Spala podeaua. Treceți peste tot podea cu mopul umed. Prima trecere va slăbi orice resturi. Este posibil să trebuiască să mergeți peste a doua oară pentru a elimina toate murdăria. Când mopul începe să părăsească dungi, asigurați-vă că o clătiți în chiuvetă cu apă fierbinte. Schimbați soluția de curățare odată ce apare murdar.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată din lemn de esență tare Pasul 5
    5. Verificați podeaua pentru apă când mergeți. Când utilizați un mop, puteți vedea piscinarea pe apă pe podea. Nu lăsați acest lucru să stea. Utilizați un prosop curat și absorbant pentru a ridica rapid excesul de apă. Asigurați-vă că vă strângeți mopul pentru a evita deteriorarea lemnului.
  • Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 6
    6. Buff podeaua cu o cârpă de microfibră. Opțional, puteți șterge podeaua cu un prosop curat, non-abraziv. O modalitate de a face acest lucru este să o atașați la mop cu o clemă, dar puteți face acest lucru cu mâna. Lucrați în direcția cerealelor. Nu numai că acest lucru va străluci podeaua dvs., dar va asigura că nu ați lăsat nici o apă care stau pe podea.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând un suc de lămâie și poloneză de petrol
    1. Imagine intitulată Podele curate din lemn de esență tare Pasul 7
    1. Se amestecă apa, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Într-o găleată de mop, combinați ulei de măsline (180 ml) cu ½ cană (120 ml) suc de lămâie într-un galon (3.8 L) de apă caldă. Lămâul îndepărtează murdăria, dar uleiul strălucește podeaua.
  • Imagine cu titlu curat podele din lemn de esență tare în mod natural Pasul 8
    2. Îmbunătățește mopul în soluție. Amintiți-vă să scoateți cu atenție mopul, astfel încât să nu lasă puddle de apă pe podea. Nu ar trebui să piardă. Utilizați o mop de pânză sau o sticlă de pulverizare în loc de un mop de bumbac pentru a controla mai bine cantitatea de apă pe care o utilizați.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată din lemn de esență tare Pasul 9
    3. Verificați dacă apa la podea. Din nou, pe măsură ce mopați, căutați orice apă pe care ați lăsat-o în urmă. Ridica excesul de apă cu un prosop curat. Acest lucru împiedică apa să se înmoaie și să deterioreze lemnul.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată din lemn de esență tare Pasul 10
    4. Lăsați soluția să se usuce. Stați pe podea timp de câteva ore și soluția se va usca pe cont propriu. Nu este nevoie să clătiți podeaua cu apă. Uleiul va face ca podea să strălucească.
  • Metoda 3 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Imagine intitulată Podele curate din lemn de esență tare Pasul 11
    1. Se amestecă soda de copt și oțet alb. Combinați cele două ingrediente în cantități egale. Amestecați-le și vor forma o pastă. Această pastă poate, de asemenea, să ajute la îndepărtarea petelor întunecate, inclusiv petele de companie, fără a curăța.
    • Alte opțiuni sunt de a presăra pe sifonul de copt și mopul a doua zi sau combină cantități egale de sodiu de copt și apă într-o pastă.
  • Imagine intitulată Podele curate din lemn de esență tare Pasul 12
    2. Aplicați pasta în pata. Așezați pasta pe pete folosind un burete nerabraziv, o perie sau o cârpă. Permiteți pastei să stea până când se usucă. După aceea, ștergeți-l și vedeți dacă pata a dispărut.
  • Imagine cu titlu curat podele din lemn de esență tare în mod natural Pasul 13
    3. Frecați petele pe bază de ulei cu detergent de farfurie. Plasați unii din săpunul castiliei sau detergentul de farfurie pe o cârpă de microfibră. Utilizați-l pentru a descompune grăsimea.
  • Imagine intitulată Podele curate din lemn de esență tare Pasul 14
    4. Clătiți locul cu apă. Umeziți o cârpă microfibră curată. Scoateți-l mai întâi, așa că nu se scurge. Îndepărtați toate săpunul. Dacă locul nu este plecat, puteți încerca să repetați pașii, curățarea cu mai multă detergent. Când ați terminat, puteți să nisip boabele pentru ao arăta la fel de bine ca noul.
  • sfaturi

    Testul pentru care tipul de podea pe care îl aveți prin ștergerea degetului peste el. Dacă simțiți cerealele de lemn, aveți o podea de etanșare penetrantă.
  • Curățați toate variantele cât mai repede posibil pentru a evita apariția lichidului lemnului.
  • Înlocuiți garnitura de ceară pe podea. Podelele sigilate de suprafață trebuie să fie considerate aproximativ la fiecare cinci până la șapte ani. Podelele de etanșare de etanșare trebuie să fie redone o dată sau de două ori pe an.
  • Avertizări

    Nu utilizați niciodată amoniac sau alte substanțe de curățare abrazive sau veți ajunge la deteriorarea podelei.
  • Nu introduceți apă la o podea de etanșare penetrantă, cu excepția cazului în ultimă instanță.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar