Cum să detectați degenerarea maculară

Cercetările sugerează că degenerarea maculară legată de vârstă (AMD) dăunează viziunii dvs. centrale, ceea ce face dificilă pentru a vedea clar. AMD este principala cauză a orbirii la persoanele de peste 60 de ani, dar prinderea stării devreme poate ajuta la încetinirea progresului său. Experții spun că degenerarea maculară începe de obicei cu vederea încețoșată și puteți vedea linii drepte ca ondulate. În timp ce nu există nici un tratament pentru AMD, este posibil să vă păstrați viziunea cu un tratament adecvat, deci vizitați medicul dumneavoastră.

Pași

Partea 1 din 3:
Detectarea simptomelor comune ale AMD
  1. Imagine intitulată atinge obiectivele pe termen scurt Pasul 8
1. Nu ignorați viziunea centrală neclare. Simptomele AMD se dezvoltă, de obicei, treptat și fără durere oculară, astfel încât acestea pot fi greu de detectat. Simptomul distinctiv al AMD este o zonă neclară în curs de dezvoltare în apropierea centrului viziunii dvs., fie într-un singur ochi, fie ambele. Cu timpul, zona centrală neclară poate crește mai mare sau puteți dezvolta pete întunecate care blochează complet orice imagini. Pe de altă parte, viziunea periferică nu este afectată de AMD.
  • Obiectele din viziunea dvs. centrală nu pare să fie la fel de strălucitori cât erau - culorile pot deveni plictisitoare.
  • AMD afectează numai partea centrală a viziunii dvs., deoarece acolo este locația Macula. Macula se află în centrul retinei și este necesar pentru o viziune clară a obiectelor care sunt drepte înainte.
  • Imaginea intitulată atinge ceva în viața 3
    2. Fi alertă pentru distorsiuni vizuale ciudate. Un alt simptom comun al AMD este distorsiuni vizuale ciudate - obiectele pot apărea distorsionate în formă, sau linii drepte pot arăta ondulate, strâmbate sau îndoite. Când se dezvoltă aceste simptome, oamenii pot crede că sunt halucinând. Deși alte boli oculare cauzează estimări, numai boala maculară (inclusiv AMD, edemul macular cysoid, edemul macular diabetic și altele) creează aceste tipuri de distorsiuni vizuale.
  • Distorsiuni vizuale asociate cu stadiile avansate ale AMD fac dificilă conducerea, citirea și recunoașterea fețelor.
  • AMD afectează adesea ambii ochi în același timp, dar dacă numai unul este afectat, este dificil să observați schimbări vizuale, deoarece ochiul dvs. bun compensează ochiul afectat.
  • Imaginea intitulată vindecă o febră la domiciliu Pasul 9
    3. Urmăriți dificultatea de adaptare la condițiile de lumină scăzută. Un alt simptom comun al AMD progresiv este o dificultate crescută de adaptare la situațiile cu lumină scăzută, cum ar fi camere, birouri sau restaurante slab luminate. S-ar putea să simțiți, de asemenea, nevoia de lumină mai luminoasă atunci când citiți cărți sau faceți muncă aproape de fața dvs. Dacă vă aflați pe dvs. sau partenerul dvs. de pornire a luminilor mult mai frecvent decât înainte, atunci ar putea fi un semn al AMD.
  • Corelate cu vederea lucrurilor mai dimly percepe o intensitate scăzută sau luminozitate a culorilor. Lumea tinde să ia un aspect mai întunecat și mai drabser cu AMD.
  • AMD nu afectează viziunea periferică (laterală), deci nu provoacă orbire completă - deși persoanele cu simptome avansate sunt deseori etichetate ca orb legal și nu sunt lăsate să conducă o mașină sau să opereze mașini grele.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 6
    4. Fiți conștienți de factorii de risc. Cauza AMD nu este înțeleasă în mod clar, dar au fost observate un număr de factori de risc, cum ar fi: legătura ereditară (genetică), vârsta înaintată, sexul feminin, fumatul de țigară, obezitatea, boala cardiovasculară și cursa caucaziană (culoarea pielii). Majoritatea oamenilor cu AMD au cel puțin un cuplu dacă nu majoritatea acestor factori de risc.
  • În ceea ce privește vârsta, AMD este cel mai frecvent la persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani.
  • Fumat tutun și fiind supraponderali, mai ales dacă sunteți obezi, vă pune la un risc mult mai mare de AMD. Acești factori măresc, de asemenea, riscul de hipertensiune arterială și boli cardiovasculare, care afectează negativ vasele de sânge ale ochiului.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea unui diagnostic medical
    1. Imagine intitulată unitatea Dacă sunteți colorblind pasul 8
    1. Consultați medicul dumneavoastră sau specialistul pentru ochi. Dacă observați oricare dintre simptomele de ochi de mai sus și nu dispar după o săptămână sau cam asa ceva, atunci faceți o programare cu medicul dumneavoastră de familie sau specialistul pentru ochi, cum ar fi un optometrist sau oftalmolog. După un examen de ochi și diverse teste, ele pot exclude alte boli comune ale ochilor, cum ar fi retinopatia sau cataracta, și vă oferă o idee despre ce etapă este AMD.
    • Stadiul timpuriu al AMD nu provoacă în mod obișnuit pierderi de viziune sau simptome de ochi, motiv pentru care examenele obișnuite ale ochilor sunt importante - mai ales dacă aveți factori de risc pentru aceasta.
    • AMD în stadiu incipient este diagnosticat de prezența depozitelor galbene (numită drusen) sub retină.
    • Etapele intermediare ale AMD provoacă de obicei o pierdere de vedere, dar nu multe alte simptome. Această etapă este diagnosticată de prezența unor schimbări mai mari de drusen și pigment în retină.
    • Pentru etapa târzie AMD, pierderea vederii este substanțială, alte simptome ale ochilor sunt evidente și modificările în Macula / Retina sunt semnificative.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 22
    2. Întrebați despre grila Amsler. În plus față de obținerea unui test de acuitate vizuală cu o diagramă de ochi și un examen de ochi dilatat (făcut cu picături de ochi), medicul dvs. de ochi poate folosi, de asemenea, o rețea Amsler pentru a testa AMD. Grila Amsler este, în esență, o bucată de hârtie grafică cu linii întunecate pe ea, formând o grilă pătrată și un punct în mijloc - deși unele versiuni au linii albe trase pe un fundal mai întunecat. Gridul Amsler poate ajuta la observarea liniilor distorsionate și / sau vederea neclară care sunt comune cu AMD.
  • Privind la o rețea AMSLER ajută la detectarea precoce, ceea ce este important deoarece tratamentul pentru AMD umed este mai reușit când se face înainte de a se produce deteriorarea.
  • Puteți descărca o grilă gratuită de Amsler de la Online sau să alegeți una de la biroul oftalmologului dvs. pentru a vă testa viziunea la domiciliu.
  • Dacă pe computer, stați la aproximativ 14 centimetri distanță de ecran. Acoperiți fiecare ochi și uitați-vă la punctul în mijloc. Liniile înconjurătoare nu ar trebui să arate neclare sau distorsionate.
  • Imaginea intitulată Aveți grijă de un pacient diabetic Pasul 8
    3. Luați în considerare alte teste de diagnosticare. Alt test de diagnostic utilizat pentru a ajuta la diagnosticarea AMD include angiograme fluoresceină (efectuate cu un colorant fluorescent injectat în brațul care trece apoi la vasele de sânge din ochi) și tomografia de coerență optică sau Oct. OCT este similar cu imagistica detaliată cu ultrasunete, cu excepția faptului că folosește lumină în loc de sunet. OCT poate obține imagini în secțiune transversală de înaltă rezoluție ale ochiului și a tuturor vaselor mici de sânge.
  • Angiografia fluoresceină utilizează un colorant special și un aparat de fotografiat pentru a privi vasele de sânge din retină și coroid, care sunt cele două straturi din spatele ochiului.
  • OCT poate oferi medicii cu imagini ale țesuturilor oculare în timp real, ceea ce le poate permite să diagnosticheze AMD în cele mai vechi etape.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea tratamentului medical pentru AMD
    1. Imagine intitulată tratați cu pasul de testosteron scăzut 4
    1. Ia medicamente anti-angiogenice. Medicamentele anti-angiogenice sunt forma principală de tratament pentru AMD. Ele sunt injectate în ochi pentru a bloca dezvoltarea și creșterea vaselor de sânge noi. Aceste medicamente contribuie, de asemenea, la prevenirea scurgerilor de la vasele anormale de sânge deja în ochi care provoacă așa-numitul AMD umed. Acest tratament a fost eficient la mulți pacienți, iar unii și-au recăpătat de fapt viziunea pierdută.
    • Medicamentele anti-angiogene sunt injectate în ochi la intervale de patru până la 12 săptămâni pentru a provoca micșorarea vaselor de sânge.
    • După injecții, medicul dumneavoastră poate comanda o angiogramă (o fotografie specială care utilizează coloranți) pentru a vă asigura că nu mai există scurgeri din vasele de sânge.
  • Imagine intitulată Tratați durerile superioare din spate Pasul 2
    2. Uită-te la luarea suplimentelor nutriționale. Cercetătorii au descoperit că luarea de doze mari de anumite vitamine și minerale pe o bază zilnică poate încetini progresia intermediarului și AMD-ul târziu. Mai precis, luarea unei combinații de vitamine C și E, zinc și cupru poate reduce riscul de a dezvolta AMD în etapa târzie cu aproximativ 25%. Adăugarea compușilor de plante antioxidanți luteină și zeaxantină pot avea un efect și mai preventiv.
  • Pentru vitamine, dozele zilnice eficiente sunt de 500 mg de vitamina C sunt de 400 UI de vitamina E.
  • Pentru minerale, dozele zilnice eficiente sunt de 80 mg de oxid de zinc și 2 mg oxid de cupru (cupru).
  • Aproximativ 10 mg de luteină și 2 mg zeaxanthin în fiecare zi s-au dovedit a fi de asemenea de ajutor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Femeile tind să dezvolte AMD mai des și la o vârstă mai devreme decât bărbații.
  • Pentru a reduce riscul de AMD, opriți fumatul, pierdeți în greutate și evitați expunerea ochilor la radiații UV (purtați ochelari de soare).
  • Dacă sunteți mai în vârstă de 50 de ani și aveți o istorie familială a degenerării maculare, consultați oftalmologul dvs. pentru examenul de ochi dilatați acompresiu cel puțin o dată pe an.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar