Cum se îmbracă pentru teatru

Este prima dată când mergeți la teatru? Teatrul este unul dintre puținele locuri rămase în care se aplică regulile tradiționale ale societății Genteel. Actorii, set de designeri, scenehands și director care pune pe o producție de scenă au lucrat nenumărate ore pentru a oferi publicului un spectacol cu ​​un aspect lustruit, profesioniști, ar trebui să fie suficient de respectuos pentru a returna această considerație. Dacă nu este specificat de către directorii de teatru, nu este necesar să se arate în îmbrăcămintei formale complete, dar știind câteva orientări de bază pentru rochie, poate spori foarte mult atmosfera unei nopți la teatru.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dressing formal
  1. Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 1
1. Alegeți îmbrăcămintei formale măgulitoare. În unele cazuri, cum ar fi deschiderea nopților și speciale "cravată neagră" Evenimentele găzduite de teatru, care participă la o producție de scenă ar putea necesita o rochie formală. Pentru aceste ocazii, ar trebui să planificați să faceți împreună unele dintre cele mai elegante selecții din dulapul dvs. De obicei, alb-negru vor fi cele mai bune alegeri cromatice pentru astfel de evenimente.
  • Dacă o producție este anunțată ca "cravată neagră" sau "Cavale albe," sau dacă este un tip de eveniment inerent formal, cum ar fi o noapte de deschidere sau o operă, aceasta înseamnă că se așteaptă standardele de îmbrăcăminte oficială.
  • Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 2
    2. Purtați îmbrăcăminte potrivită pentru un set de evenimente speciale. În vremurile contemporane, regulile de rochie formală s-au schimbat oarecum. O strategie eficientă este aceea de a îmbrăca într-o manieră similară modului în care ați putea pentru o noapte la un restaurant de lux, sau poate chiar un cadru profesional. Dacă sunteți o femeie, aceasta poate fi o fustă de lungă durată sau costum de pantaloni, deși îmbrăcăminte de seară ca o rochie de cocktail gustoasă va crea un aspect mai atrăgător. Bărbații ar trebui să aleagă un costum bine montat în nuanțe întunecate, neutre de seară - tricouri cu o cravată și pantaloni presați sunt, de asemenea, acceptabile.
  • Pentru evenimentele moderne de teatru formale, aceeași îmbrăcăminte pe care o puteți purta la o cină de nuntă, înmormântare sau caritate va fi, în general, suficientă.
  • Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 3
    3. Accesați-vă pentru ansamblul dvs. Finalizați aspectul dvs. oficial cu coliere, brățări, ceasuri și alte bijuterii. Purtați pantofi închise cu ciorapi sau șosete de îmbrăcăminte, chiar și în timpul verii. Poartă o pungă sau geantă potrivită pentru obiecte mici (dacă aveți o geantă mai mare care ar putea să ia prea mult spațiu pentru culoar, lăsați-l acasă). Și, bineînțeles, să fie amabili pentru actori și alți patroni și păstrați telefoanele mobile și alte dispozitive depuse până după spectacol.
  • Bijuteriile supradimensionate sau abundente pot arăta gaudy și distrage atenția de la un costum ascuțit.
  • Binoclurile sunt permise dacă teatrul în care este organizat producția este destul de mare sau pentru cei cu care au probleme cu privire la o distanță. Deoarece nu fac zgomot sau emit lumină, cum ar fi telefoanele și camera, binoclul sunt considerate accesorii normale de teatru.
  • Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 4
    4. Spălați-vă și stilului părului. Părul tău este, de asemenea, o parte vitală a aspectului tău. Părul scârțos care este încurcat și care are nevoie de o spălare poate strica un ansamblu altfel dapper, deci asigurați-vă că spălați-l cu o noapte înainte sau dimineața spectacolului. Chifle, buclele libere sau părul îndreptat sunt încurajate pentru femei. Bărbații ar trebui să păstreze părul îmblânzit cu pomada, părul slick sau parțial, care este cultivat sau trageți părul lung în spate.
  • Consultați un ghid de stil pentru opțiunile despre modul de a stilului consistenței și lungimii dvs.
  • La fel de prost ca suna, pălării și coafura înaltă pot împiedica viziunea oamenilor care stau în jurul tău. De regulă, pălăriile nu ar trebui să fie purtate în interior și ar trebui să vă gândiți la ceilalți patroni de teatru când vă coafuiți încuietorile.
  • Metoda 2 din 3:
    Dressing casual
    1. Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 5
    1. Du-te cu haine acceptabil casual. "Casual" ca un mod de rochie are un alt sens decât este de obicei presupus, deci nu arătați purtând doar nimic. Dacă un stil de rochie casual este cel mai potrivit pentru o anumită producție, veți fi așteptat să prezentați un aspect frumos, deoarece, deși poate să nu fie un cod de îmbrăcăminte formal impus, ca membru de audiență sunteți de acord să faceți parte dintr-un organizat cu meticulozitate eveniment. Shorts, Tricouri, Tanktops și Sandale nu vor zbura aici: Gândiți-vă "Cina la restaurantul ușor de upscale," nu "seara leneșă după muncă."
  • Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 6
    2. Rochie clar și confortabil. Amintiți-vă cum mama voastră ne-a îmbrăcat pentru duminica de Paști sau pentru a vă vizita rudele? Iau indicii de la stilul casual al mamei. Opțiunile bune pentru bărbați sunt cămăși de khakis, polos sau buton-jos și loafers sau pantofi cu barca. Femeile au, evident, mai multe opțiuni: o simplă bluză și o fustă va funcționa foarte bine, sau ați putea rupe un pulover de soare sau tricotat și ciorapi în funcție de vreme.
  • Indiferent ce purtați, asigurați-vă că sunteți îmbrăcați pentru confort. Veți sta în jos pentru câteva ore, așa că ați rezolvat îmbrăcămintea care nu vă chafe și nu sunt prea confortabile.
  • Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 7
    3. Profitați de sezon. Există multe perechi minunate exclusive-exclusive atunci când vine vorba de îmbrăcăminte și accesorizare. Să le folosească. Primăvara și vara este momentul pentru a lucra cu culori și țesături mai ușoare, cum ar fi pastelurile, în timp ce toamna și iarna favoarea materialelor mai grele și un aspect stratificat complicat. Cardigane, corduroy, cizme de rochie și lenjerie pot deveni toate componente ale unui stil sezonier spruiat.
  • Teatrul poate obține puțin fierbinte sau rece în anumite climate. Aduceți un strat suplimentar cald pe care îl puteți vărsa dacă este necesar.
  • Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 8
    4. Practicați o bună igienă. Doar pentru că evenimentul nu este o formală nu înseamnă că nu trebuie să mergeți la lungimile necesare pentru a vă face prezența. Păstrați părul și îmbrăcămintea curățată și aranjați-o în cozile de cămăși libere și nu purtați fuste sau rochii care se încadrează deasupra liniei de coapsă sau de vârfuri care expun prea mult de clivaj. Veți fi într-un teatru aglomerat chiar lângă alți membri ai audienței, așa că vă împrospătați deodorant. Dacă se dorește parfum sau colonie, trebuie aplicat ușor, deoarece parfumurile excesiv de puternice sunt depășite.
  • Perindu-ți dinții, tăind unghiile, purtând șosete curate și spălarea feței și mâinile sunt, de asemenea, obiceiuri de igienă bune pentru a fi în. Ar fi jenant să fie o neplăcere pentru alți theatergoers din cauza modului în care arăți sau miroși.
  • Metoda 3 din 3:
    Dressing pentru o anumită producție
    1. Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 9
    1. Știți ce se așteaptă. Nu toate teatrele vor necesita aceeași formalitate de rochie. Fiți atenți la ce fel de producție veți participa și veți decide cel mai potrivit mod de îmbrăcare. De exemplu, este improbabil ca o producție destinată copiilor să aibă nevoie de anumite sensibilități de modă, în timp ce participarea chiar și la o operă mică, produsă la nivel local ar putea să vă facă să luați în considerare alegerile de garderobă mai frumoase. În acest caz, este vorba despre context. Evenimentele speciale de cravată neagră și nopțile de deschidere vor cere, de obicei, îmbrăcămintei oficiale, în timp ce ar trebui să vă simțiți liberi să vă îmbrăcați ocazional pentru spectacolul mediu de pe Broadway sau Matinee, sau pentru mai multe drame conceptuale, cum ar fi celeuite de teatrele de cutie neagră.
    • Poate fi o idee bună să conduceți o căutare sau să apelați managerii de teatru înainte de un spectacol pentru a afla dacă există un cod de îmbrăcăminte așteptat.
    • Dacă sunteți vreodată nesigur în ceea ce trebuie să purtați la un eveniment dat și să nu aveți nicio îndrumare, este de obicei în regulă să mergeți casual.
  • Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 10
    2. Cumpărați și purtați mărfuri. Dacă ați văzut spectacolul înainte sau dacă o cabină de marfă vinde suveniruri înainte de spectacol, apucați un tricou sau pălărie pentru a vă arăta sprijinul. Multe spectacole orientate pe termen lung sau orientate către familii apreciază atunci când fanii apar purtarea îmbrăcămintei de producție. Aceste produse sunt adesea unice și exclusive pentru performanța respectivă, astfel încât să nu aveți niciodată o șansă mai bună de a le modela.
  • Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 11
    3. Puneți costume și fațete. Aceasta este o nu-nu pentru cele mai multe nopți de deschidere și producții mai concentrate, dar pentru spectacole stabilite ca Regele Leu și Rău Este încurajat și poate fi o mulțime de distracție, mai ales pentru copiii mai tineri. Rochie-te sau copilul tau ca personaje preferate si te distrezi imersing in eveniment. Doar nu mergeți prea mult cu costume și recuzită - amintiți-vă, aspectul unui membru al audienței poate distrage atenția.
  • Faceți unele cercetări pentru a afla dacă un anumit spectacol recomandă utilizarea costumelor și a recuzită înainte de a vă cumpăra biletele și decideți ce să purtați. Chiar și atunci, păstrați costumele elaborate rezonabile și nu fiți tentați să acționați sau să faceți zgomot în timpul spectacolului.
  • Imagine intitulată rochie pentru teatrul Pasul 12
    4. Purtați haine de zi cu zi. În cazuri rare, ar putea fi bine să veniți așa cum sunteți. Spectacolele off-Broadway și producțiile mai mici, de obicei, nu mandatul unui cod de îmbrăcăminte, astfel încât blugi și adidași nu vor fi o problemă. Asigurați-vă că știți mereu înainte de timp ceea ce modul de îmbrăcăminte așteptat este pentru o anumită producție sau loc de întâlnire și bucurați-vă de o oportunitate din ce în ce mai puțin frecventă de a vă prezenta la modă la un eveniment formal al societății.
  • Chiar dacă sunt permise haine normale, nu este niciodată o idee rea să mă îmbraci frumos. Aspectul tău spune ceva despre personajul tău, așa că asigurați-vă că are lucruri bune de spus.
  • sfaturi

    În funcție de ora anului și cât de mulți oameni există în participare, ar putea fi foarte rece în teatru sau foarte cald. Aduceți o jachetă pe care o puteți lua sau delată cu ușurință.
  • Nu obseda prea mult despre ce să poarte. Doar mai bine să arăți frumos și să vă bucurați de spectacol!
  • Dacă nu ați fost niciodată la o producție teatrală înainte, este posibil să nu cunoașteți eticheta potrivită pentru a merge împreună cu îmbrăcămintea dvs. Aruncați o privire la acest articol pentru mai multe informații! https: // rum.maniqui-es.com / PRACTICE-ETIQUETTE-FOR-A-BRODOWWAY-ARH
  • Avertizări

    În general, pantofi-sandale și flip-uri deschise sunt privite în jos pentru evenimentele de teatru, indiferent de timpul anului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar