Cum se îmbracă pentru operă

Participarea la operă este o experiență distractivă și o scuză pentru a obține toate îmbrăcate. Ceea ce purtați depinde de codul de îmbrăcăminte al Operei și de spectacolul în sine. Pentru o operă mai formală, optați pentru o rochie elegantă sau tuxedo. Dacă Opera este mai casuală, mergeți la o vibrație profesională clasică. Acum lăsați spectacolul să înceapă!

Pași

Metoda 1 din 4:
Planificați-vă costumul
  1. Imagine intitulată rochie pentru operă Pasul 1
1. Verificați ce au purtat alți oaspeți pentru a determina codul de îmbrăcăminte. Codurile de îmbrăcăminte sunt mai puțin frecvente în aceste zile la Casele Opera. Cu toate acestea, unii încă necesită un anumit nivel de formalitate, fie că este vorba de o afacere obișnuită sau chiar negru. Uită-te pe site-ul web al Operei sau navigați în social media pentru a vedea ce oaspeții din trecut au purtat la acel loc de întâlnire.
  • De exemplu, MET are un cont Instagram numit "Noaptea trecută la Met" (@labyatThemet) care prezintă stiluri purtate de participanți.
  • De asemenea, puteți apela recepția pentru a întreba ce sunt regulile lor.
  • Teatrul și Opera este, în general, dositor în orașele europene decât în ​​orașele americane.
  • Dacă nu sunteți sigur de codul de îmbrăcăminte, întotdeauna greșesc pe partea mai formală.

Ce să nu purtați niciodată la o operă

Papuci flip-flop

Adidași

Haine cu rupe sau lacrimi

Pantaloni scurti

Sweatpants sau pantaloni de yoga

Jambiere

Tricouri

Sepci de baseball

Parfumuri puternice

  • Imagine intitulată rochie pentru opera Pasul 2
    2. Rochie mai extravagant dacă operă se află într-o noapte de weekend. Ziua și timpul spectacolului vor afecta cât de formală este Opera. Spectacolele de weekend și de seară tind să fie dressier, în timp ce spectacolele săptămânii sau mamei sunt mai casual. De exemplu, probabil că nu ar purta o rochie de lungă durată la un 11 a.M. arătând într-o marți.
  • În funcție de teatru, un spectacol de matinee săptămânii ar putea fi la fel de informal ca un cod de rochie casual de afaceri. S-ar putea să vedeți femei în pantaloni sau bluze și fuste de creion, de exemplu.
  • Locația și spectacolul în sine pot afecta și codul de îmbrăcăminte. De exemplu, o casă de operă fantezie din Viena va fi mai formală decât o operă care este pusă la colegiul local.
  • Imagine intitulată rochie pentru operă Pasul 3
    3. Alegeți un costum creativ dacă există o noapte temă pentru spectacolul dvs. În timpul îmbrăcămintei în costum nu este tipic, unele case de operă vor găzdui nopți speciale de temă. De exemplu, dacă participați la "Pirații de Penzanță", ați putea purta un costum complet de pirat sau o rochie de mare. Sunați la box office înainte sau verificați site-ul web al Operei pentru a determina dacă există o temă.
  • Chiar dacă nu există temă, puteți obține încă o inspirație din spectacol. De exemplu, purtați o rochie inspirată japoneză cu ornamente florale sau draperii unui kimono peste costumul dvs. la o prezentare a "Mikado."
  • Metoda 2 din 4:
    Alegerea îmbrăcămintei formale
    1. Image intitulată rochie pentru operă Pasul 4
    1. Purtați un costum bine adaptat sau chiar un tuxedo pentru a arăta ascuțit și pus împreună. Costumele formale sunt întotdeauna potrivite pentru Opera, indiferent de codul de îmbrăcăminte. Du-te traseul tradițional cu o jachetă neagră, unică sau alegeți ceva mai contemporan ca o jachetă albastră de miezul nopții, cu un rever de șal. Indiferent de stil, asigurați-vă că atât sacoul, cât și pantalonii se potrivesc corect.
    • Dacă doriți să ieșiți în evidență, optați pentru o jachetă de catifea de catifea într-o nuanță pastelă sau un ton de bijuterie.
    • Femeile pot purta și pantaloni sau tuxedos, pentru un aspect modern, modern.
    • Luați în considerare închirierea unui tuxedo ca o opțiune mai ieftină dacă nu intenționați să o purtați din nou.
  • Imagine intitulată rochie pentru operă Pasul 5
    2. Rock o rochie neagră dacă nu sunteți sigur de codul de îmbrăcăminte. Nu puteți merge prost cu un lbd clasic. Pentru o opțiune mai formală, căutați o rochie elegantă, îmbrățișată. Sau canalizați-vă Hepburnul interior Audrey cu o teacă neagră cu gât.
  • Adăugați interesul vizual prin alegerea unei rochii negre care are texturi diferite cum ar fi dantelă sau catifea sau accente distractive ca un guler cu perle.
  • Imagine intitulată rochie pentru opera Pasul 6
    3. Alunecă într-o rochie de seară pentru o afacere superformă. Culoarea, potrivirea și stilul sunt toate până la dvs. și stilul dvs. personal. Du-te îndrăzneț cu un decolt sau decupaje, adăugați o atingere jucăușă cu entelderi cum ar fi munca de bile sau cusăturile de aur.
  • Dacă sunteți o femeie care preferă pantaloni, un jumpsuit de satin este destul de ales.
  • Evitați prea multe paiete sau pietre, culori de neon sau țesături mai ieftine, cum ar fi tul sau poliester.
  • Amintiți-vă că biletele de operă pot costa până la 200 de dolari un bilet, deci profitați din plin de ea și îmbrăcați-vă!
  • Imagine intitulată rochie pentru opera Pasul 7
    4. Puneți o rochie de cocktail pentru o vibrație elegantă, care este puțin mai casuală. Dacă locația dvs. nu solicită cravată neagră, o rochie de cocktail flirt poate fi mai potrivită. Alegeți o rochie de un singur umăr care se găsește la genunchi sau o rochie de patinou de bijuterie, care își strânge talia, de exemplu.
  • Rochii mai scurte ar trebui să fie suficient de lungi încât să puteți sta confortabil în ele, fără să le tragi la ei. La urma urmei, vei fi așezat ore întregi.
  • Imagine intitulată rochie pentru operă Pasul 8
    5. Alegeți 1 accesoriu de lucru pentru a fi punctul focal al costumului dvs. Dacă a existat vreodată un timp pentru a izbucni acel colier guler ciudat sau cercei cu candelabru glitzy, este la operă. Păstrați-l clasic, limitându-vă la o piesă îndrăzneață, totuși.
  • Pentru bărbați, sport o pălărie de sus sau un Bowtie Snazzy. Nu uitați să vă luați pălăria în interiorul casei de operă dacă purtați unul.
  • Mănușile de satin cu lungime a cotului sunt, de asemenea, un accesoriu tradițional de operă. Se potrivesc cu culoarea rochiei dvs. sau alegeți o culoare complementară. De exemplu, mănușile albe perle arată destul de bine cu o rochie de pădure verde.
  • Imagine intitulată Rochie pentru Opera Pasul 9
    6. Du-te cu toate încălțămintea strălucitoare, dar formală pentru un accent atrăgător. Din moment ce veți sta în jos pentru cea mai mare parte a nopții, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la purtarea pantofilor practici. În schimb, alegeți Sky-High Stilettos dacă sunteți o femeie sau oxford din piele brevet, dacă sunteți un bărbat.
  • Pantofi din piele poloneză înainte de a le purta, așa că strălucește și nu se uită scufundat.
  • Pentru femei, dacă intenționați să purtați tocuri înalte, încercați-le cu rochia dvs. în prealabil, astfel încât să puteți them rochia la înălțimea pantofilor.
  • Dacă purtați o rochie neagră sau un simplu TUX negru, alegeți pantofi cu extras jucăuș ca o loafer cu detalii de piele funky sau un călcâi cu pom poms sau strălucire.
  • Imagine intitulată rochie pentru opera Pasul 10
    7. Aduceți o bucată de îmbrăcăminte exterioară care se potrivește cu echipamentul dvs. pentru a rămâne cald. Casele de operă se pot răcește, așa că veniți pregătiți cu un strat suplimentar pe care îl puteți pune dacă este necesar. Alegeți un element care este la fel de formal ca restul aspectului dvs. Unele opțiuni includ un șal de dantelă, un peacoat de lână sau o capă lungă.
  • Un fulg de blană Faux adaugă o atingere extra-șic la o rochie.
  • Lăsați hainele de puffer, cardiganurile uzate și jachetele de denim la domiciliu.
  • Metoda 3 din 4:
    Alegerea unui costum casual
    1. Imagine intitulată Rochie pentru Opera Pasul 11
    1. Pace de îmbrăcăminte de înaltă calitate, care sunt structurate și sofisticate. Scopul dvs. este o vibrație obișnuită de afaceri. Pentru femei, puneți o bluză de gât într-o fustă de creion sau alunecă într-o rochie de schimbare din jersey. Pentru bărbați, optați pentru combo-ul clasic al unei cămăși butoane cu pantaloni sau chinoși.
    • Alegeți hainele făcute din țesături mai frumoase cum ar fi lână sau cașmir. Verificați dacă cusătura este curată și nu există nici o frază sau pilon pe pulovere în special.
    • Femeile care doresc să poarte pantaloni ar trebui să caute piese profesionale, cum ar fi pantaloni plini și pantaloni de gleznă la modă.
    • Evitați tot ce ați purta alerga în weekend, cum ar fi denim, blugi, jachete denim și adidași.
  • Imagine intitulată rochie pentru operă Pasul 12
    2. Aruncați pe un blazer montat în cazul în care este rece în interiorul casei de operă. Chiar și în timpul verii, aduceți un strat suplimentar pentru a rămâne cald în timpul spectacolului. Pentru a se potrivi cu echipamentul dvs. casual de afaceri, nu puteți merge prost cu o navă sau un blazer negru. Pentru bărbați, un sacou de sport Tweed arată, de asemenea, potrivit.
  • Ia-ți jacheta adaptată să se potrivească, așa că nu pare rău.
  • Pentru femei, un blazer într-un model distractiv precum Leopard Print sau unul cu detaliile de dantelă adaugă interesul vizual pentru o rochie neagră simplă.
  • Cum să spui dacă un blazer se potrivește

    Umerii: Cusătura ar trebui să fie plină unde brațul îți îndeplinește umărul.

    Manșoane: Manșoanele ar trebui să se odihnească /4 inch (0.64 cm) deasupra vârfului mâinii.

    Corp: Jacheta lapeluri ar trebui să stea plat când jacheta este butonată și nu ar trebui să fie nici o riduri sau tulpini.

  • Imagine intitulată Rochie pentru Opera Pasul 13
    3. Purtați încălțăminte conservatoare care completează restul costumului. Bărbații pot purta loafers din piele sau cizme scurte de rochii. Femeile pot purta apartamente de balet sau pompe clasice. Pantofii dvs. ar trebui să se potrivească cât de formați sau obișnuiți sunt hainele voastre. De exemplu, dacă purtați o rochie de teacă, tocurile negre peep-toe sunt o alegere mai bună decât Stillowly Stilettos.
  • Dacă purtați tocuri, rămâneți la o pereche de 2 până la 3 inci (5.1 la 7.6 cm) ridicat. Sunt amestecul drept de șic și tradițional.
  • Pentru bărbați, de bază nu trebuie să însemne plictisitoare. Căutați pantofi casual care au accente distractive cum ar fi aripi sau cusături detaliate.
  • Imagine intitulată rochie pentru operă Pasul 14
    4. Păstrați accesoriile minime și subevaluate pentru un aspect clasic. Evitați baublele îndrăznețe și cercei supradimensionate dacă vă îmbraci mai detaliat. În schimb, optați pentru piese simple, cum ar fi știfturile de aur pentru femei sau o stânjenire legată de bărbați.
  • Dacă aduceți o pungă, alegeți ceva mic ca o mână de piele sau un ambreiaj elegant.
  • Alte opțiuni de bijuterii pentru femei includ o brățară frumoasă, o broșă decorativă sau un colier pandantiv.
  • Metoda 4 din 4:
    Adăugând atingerile finale
    1. Imagine intitulată rochie pentru opera Pasul 15
    1. Aplicați 1 până la 2 pompe de pulverizare a corpului luminos dacă doriți să mirosi frumos. Veți fi așezați la cot în casă în Opera, astfel încât să aveți respect față de colegii voștri și să evitați parfumurile puternice. O spritz ușoară a spray-ului corpului, care nu este la fel de greu ca parfumul sau colonia, vă va păstra mirosul proaspăt fără a vă depăși vecinii locului.
    • Spray mirosul pe punctele de impuls ca încheieturile, gâtul sau în spatele genunchilor. Căldura în aceste zone va difuza mai bine parfumul.
    • O regulă bună de degetul mare este că numai oamenii din lungimea unui braț ar trebui să fie capabili să miroșească mirosul.
  • Imagine intitulată rochie pentru opera Pasul 16
    2. Purtați-vă părul într-un stil elegant și curat. Indiferent de cât de formal sau casual este costumul tău, părul tău ar trebui să fie pieptănat și stil. Bărbații își pot lăsa înapoi părul cu un pic de gel sau o parti de lateral. Femeile pot sportul a Blowout neted, un uptografie elegantă ca a Twist Twist, sau Curluri clasice.
  • Femeile ar trebui să evite orice stiluri care adaugă înălțime ca un Topknot sau o coadă mare. Părul tău mai înalt este, cu atât este mai greu pentru persoana așezată în spatele tău pentru a vedea scena.
  • Braids adaugă o vibrație romantică la orice costum. Încerca Pranzi franceze sau a Chunky laterală, de exemplu.
  • Imagine intitulată rochie pentru opera Pasul 17
    3. Redați-vă caracteristica preferată cu machiajul dacă alegeți să o purtați. Trucul de machiaj plin de farmec este alegerea unei zone pentru a evidenția și menține restul față de neutru. De exemplu, dacă vă iubiți buzele, accentuați-i cu un ruj îndrăzneț și glisați doar o rimel pe genele voastre, astfel încât buzele voastre să iasă în evidență.
  • Dacă vrei ca ochii tăi să strălucească, încercați un ochi de fum smokey cu ochiuri grele, rimel și umbra. Stick la o buză nudă pentru a evita concurența cu capacele tale.
  • Nu vă fie frică să experimentați cu strălucire, culori strălucitoare și genele false pentru dramă suplimentară.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar