Cum să curățați mănușile de box

Mănușile de box sunt minunate pentru protejarea mâinilor unui luptător și a feței adversarului de la răni superficiale în timpul unei lupte, dar mănușile pot deveni foarte pustie din cauza bacteriilor și a sudoarei. Curățarea regulată a mănușilor și întreținerea acestora în mod corespunzător nu le va păstra doar curat și fără miros, dar va ajuta, de asemenea, să dureze mai mult. Când vine vorba de menținerea mănușilor de box, cel mai important aspect este asigurarea că se usucă după fiecare utilizare, în caz contrar bacteriile din mănuși vor fi lăsate să crească și să înflorească.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea și dezinfectarea mănușilor
  1. Imagine intitulată Mănuși de box curat Pasul 1
1. Scoateți mănușile din sacul de gimnastică cât mai curând posibil. Când vă puneți mănușile de box, bacteriile de pe mâini se transferă în interiorul mănușilor. Aceste bacterii vă alimentează apoi transpirația și, pe măsură ce înflorește, ele creează mirosurile rele asociate cu echipamentul de gimnastică necurată. Pentru că nu există flux de aer în interiorul unei pungi de gimnastică, este un loc minunat pentru ca bacteriile să crească. Dacă vă transportați mănușile în geantă, scoateți-le imediat ce ajungeți acasă.S
  • Dacă este posibil, lăsați-vă mănușile din punga dvs. cu totul. Cu cât mai mult aerori au mai bine, deci dacă vă puteți transporta mănușile în afara sacului de gimnastică, faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată mănuși de box curat Pasul 2
    2. Ștergeți-le. Imediat după ce mănușile ies din sac, ștergeți-le cu o cârpă sau un prosop pentru a absorbi umiditatea excesivă. Înfășurați mâna în prosop și lipiți mâna în mănușă. Mutați mâna în jur pentru a ajuta la apelul sudoarei. Repetați cu cealaltă mănușă.
  • 3. Curățați interiorul mănușilor. După ce vă ștergeți cât mai multă umiditate, din interiorul mănușilor, dezinfectați-le cu o oțet de jumătate și jumătate de oțet și o soluție de apă. Transferați soluția la o sticlă de pulverizare și dați interiorul mănușilor mai multe spritzes.
  • Puteți folosi oțet alb sau oțet de cidru de mere pentru a vă curăța mănușile.
  • Pentru o acțiune antibacteriană și anti-fungică suplimentară, adăugați cinci până la 10 picături de ulei de arbore de ceai la oțet și soluție de apă.
  • Evitați spray-urile de curățare dure pe mănuși, deoarece pot deteriora mănușile și pot provoca o reacție cu pielea.
  • În mod similar, evitați produsele precum FebReze, pentru că doar maschează miroase și nu ucid bacteriile. Ei pot, de asemenea, să vă facă mănușile rigide și inconfortabile.
  • Imagine intitulată Mănuși de box curat Pasul 4
    4. Curățați exteriorul mănușilor. Pulverizați-vă oțetul și soluția de apă pe partea exterioară a mănușilor, suficient pentru a acoperi fiecare mănușă cu o ceață ușoară. Apoi, ștergeți-le cu un prosop curat pentru a îndepărta murdăria, sudoarea și orice soluție suplimentară de curățare.
  • 5. Starea mănușilor. Multe mănuși de box sunt fabricate din piele, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie condiționați să le păstreze în formă de vârf. Pielea este pielea de la o creatură vie și se poate usca la fel ca pielea umană. Există multe balsamuri de piele comerciale disponibile pe piață sau puteți utiliza în schimb ulei esențial de lămâie.
  • Pentru a condiționa mănușile, aplicați o cantitate mică de balsam sau câteva picături de ulei în exteriorul mănușilor. Folosind o cârpă fără scame și mișcări circulare, lucrați uleiul în piele. Când ați terminat, ștergeți exteriorul mănușilor cu un prosop curat pentru a elimina orice exces.
  • Partea 2 din 3:
    Uscarea mănușilor
    1. Imagine intitulată Mănuși de box curat Pasul 6
    1. Aer uscați mănușile. Deoarece bacteriile din mănușile tale trăiește în sudoarea și umiditatea care se prinde în interior, ținându-ți mănușile uscate, de asemenea, înseamnă păstrarea lor curată. După ce ați sandit în interiorul mănușilor cu oțet și curățați-vă afară, permiteți mănușilor să se usuce complet.
    • Pentru a usca aerul mănuși, pliați curelele de mână înapoi, deschideți mănușile cât mai largi posibil și atașați curelele de încheietura mâinii, astfel încât mănușile să rămână deschise.
    • Așezați mănușile sau atârnă-le să se usuce ca într-o cameră bine ventilată, lângă o fereastră deschisă sau în fața unui ventilator.
    • Chiar dacă nu dezinfectați și curățați mănușile după de fiecare dată când le folosiți, trebuie să le lăsați întotdeauna să se usuce între utilizări. În acest fel, bacteriile nu vor crește în mănuși.
  • Imagine intitulată Mănuși de box curat Pasul 7
    2. Stochează-le cu ziarul. O altă modalitate de a usca mănușile mai repede este prin umplerea lor cu ziarul, deoarece ziarul va absorbi excesul de umiditate în interior și va păstra mănușile sprijinite pentru a permite aerului.
  • Creați câteva foi de ziar în două bile libere. Lucruri pe cât mai mult posibil în fiecare mănușă și lăsați-le pentru câteva ore. Verificați în mod regulat hârtia și când observați că a devenit saturată cu umiditate, înlocuiți-o cu bile proaspete de hârtie.
  • Imagine intitulată Mănuși de box curat Pasul 8
    3. Utilizați un uscător de suflare. Dacă aveți mai multe lupte sau practici programate într-un timp scurt și trebuie să vă uscați rapid mănușile, un uscător de suflare este o modalitate bună de a face acest lucru. Asigurați-vă că utilizați un uscător de suflare cu o setare răcoroasă, deoarece căldura poate deteriora mănușile și poate întări pielea.
  • Rotiți uscătorul de suflare pe setarea sa rece și direcționați duza în interiorul deschiderii unei mănuși. Verificați situația de umiditate în intervale de cinci minute, iar când o mănușă este uscată, repetați cu cealaltă.
  • Imagine intitulată Mănuși de box curat Pasul 9
    4. Evitați să vă lăsați mănușile în soare. În timp ce soarele este o modalitate excelentă de a usca multe lucruri, mănușile de box nu sunt una dintre ele. Unele soare vă pot usca mănușile și pot ucide bacteriile, dar prea mult soare pot deteriora mănușile și pielea în același mod în care dăunează pielea umană.
  • Dacă doriți să utilizați Soarele pentru a vă ajuta să vă usiți mănușile, nu lăsați-le nesupravegheați în lumina directă a soarelui și nu le lăsați mai mult de 20-30 de minute la un moment dat.
  • A se vedea sfârșitul acestui articol cu ​​privire la secțiunile intitulată "sfaturi" și apoi "Avertizări" Pentru ajutor suplimentar pentru uciderea bacteriilor / mirosului încăpățânat folosind metoda Freeze / Thaw.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând mănușile miros frumos
    1. Imagine intitulată Mănuși de box curat Pasul 10
    1. Neutralizați mirosurile rele cu bicarbonat de sodiu. Soda de copt este un deodorizator universal și poate fi folosit în interiorul mănușilor de box pentru a elimina mirosurile și a neutraliza mirosurile rele. Când mănușile dvs. sunt uscate, stropiți câteva ciuperci de sodă de coacere în interiorul fiecărei mănuși și lăsați-o să stea câteva ore.
    • Pentru a îndepărta sifonul de copt, fie bateți mănuși, fie lipiți o duză de aspirator cu aspirație.
  • 2. Utilizați foi de uscător. După curățarea și uscarea mănușilor, luați o foaie de uscător și ștergeți interiorul fiecărei mănuși cu foaia. Dacă doriți, puteți lăsa chiar o jumătate de coli în fiecare mănușă până la data viitoare când aveți nevoie de ele.
  • 3. Utilizați chips-uri de cedru. Luați o pereche de șosete curate de bumbac și umpleți fiecare cu o mână de chipsuri de cedru (cum ar fi tipurile pe care le utilizați pentru fie pentru alimente pentru fumat, fie pentru paturile de animale). Legați-vă liber ca marginile șosetelor și faceți o șosemă în fiecare mănușă.
  • De asemenea, puteți utiliza pinul ras, dacă preferați.
  • Nu numai că jetoanele cedar vă fac mănușile să miroasă minunate, vor absorbi, de asemenea, excesul de umiditate și bacterii.
  • Imagine intitulată Mănuși curate Box Pasul 13
    4. Utilizați uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale sunt o modalitate excelentă de a face ceva de miros frumos, iar mănușile de box nu fac excepție. În plus, anumite uleiuri esențiale sunt, de asemenea, antibacteriene și anti-fungice, așa că vă vor ajuta să vă curățați mănușile. Adăugați 10 picături de ulei esențial preferat într-o sticlă de pulverizare cu o ceașcă (240 ml) de apă și dați una sau două spray-uri în fiecare mănușă. Cele mai bune uleiuri esențiale antibacteriene și anti-fungice includ:
  • Lemongrass
  • Eucalipt
  • Mentă
  • portocale
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    WRAPS de mână vă vor ajuta să vă păstrați mănușile și mai curate, deoarece vor absorbi cea mai mare parte a sudoarei din mâini. Îmbrăcăminte de mână sunt, de asemenea, mult mai ușor de curățat, dar asigurați-vă că le spălați în mod regulat.

    Avertizări

    Folosirea metodei Freeze / Thaw va reduce foarte mult numărul de bacterii prezente și mirosul ulterior.

    1. Elemente curate bine conform descrierii de mai sus ca murdăria, murdăria și transpirația vor ajuta la protejarea bacteriilor (le protejează, de asemenea, de alte substanțe și tratamente antimicrobiene chimice). Plasați elemente într-o pungă de plastic și puneți-le în congelator peste noapte.

    2. Îndepărtați ziua următoare și aduceți înapoi la temperatura camerei. Repetați acest proces de mai multe ori și cea mai mare parte a bacteriilor va fi ucisă. De mai multe ori repetați acest ciclu de înghețare / dezghețare, cu atât mai multe bacterii veți ucide.

    Bacteriile dublează aproximativ la fiecare 30 de minute, astfel încât să păstreze mănușile curate și uscate, în timp ce folosiți întreținerea preventivă așa cum este descris mai sus, vă va ajuta să păstrați funk-ul la Bay. Este nevoie doar de o scurtă perioadă de neglijare a bacteriilor să crească și să se întoarcă, deoarece nu veți putea niciodată să ucideți și să scăpați de toate bacteriile. Spălarea mâinilor înainte de a folosi mănușile vor ajuta cu acest lucru. Murdăria, uleiul, celulele moarte ale pielii, căldura și umiditatea sunt dușmanul, deoarece acestea sunt condițiile pe care bacteriile le dezvoltă, luați-o și bacteriile vor fi ținute în verificare.

    http: // ScienceDirect.COM / Știință / Articol / PII / S0043135406002363http: // AEM.ASM.Org / Conținut / 72/3/1784.mic de staturahttps: // NCBI.NLM.NIH.Gov / PMC / Articole / PMC373117 /

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar